Lukas_AT 1 188 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 (edytowane) Pewnie im chodzilo o to, że Scorpio będzie w stanie pociągnąć gry w 4K i 60 klatkach. Tak jak X1 jest w stanie pociągnąć gry w 1080p i 60 klatkach. Ale w takiego Cyberpunka czy inny open world tak nie pogramy. Jak już to w jakieś shootery ala Call of Duty, bijatyki czy Forze. Edytowane 21 sierpnia 2016 przez Lukas_AT Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Opublikowano 21 sierpnia 2016 Nie będzie w stanie, chyba że na jakiś ustawieniach low albo medium. Jak Scorpio będzie w stanie dostarczyć każdą grę w full HD i 60 fps to będzie bardzo dobrze. Z 4k to będzie kolejna męczarnia i dalej odstawanie znacząco od porządnych growych pieców. Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Na pewno gry będą też w jakiś rozdzielczościach pośrednich pomiędzy 2K a 4K by utrzymać stałe 60fps. Tak jak teraz mamy 900p czy 792p. Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Dlaczego nie będzie w stanie ? Już od paru dni głośno się mówi że Scorpio będzie urządzeniem PREMIUM, sami ludzie od MS tak mówią, a więc cena będzie adekwatna obstawiam że będzie to pierwsza konsola w cenie tysiąca zielony. Dodajmy do tego optymalizację gier pod konsolę i staje się to wszystko bardzo realne. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Czyli za 1000$ jedyne co konsola będzie oferować 4k i vr? Skoro gry mają być te same co na xone to gra nie warta świeczki. Pewnie w momencie jak przestaną wychodzić gry na xone i scorpio będzie wolne od swojej kuli u nogi to mina z dwa lata i wtedy scorpio będzie już się starzec. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 ostro co poniektorzy fantacje maja - konsola za 1000$ xDDDD nawet jakby scorpio mialo premiere jutro to by tyle pewnie nie kosztowalo Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Mówisz ficus że jesteś zawiedziony? 1 Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 W najbliższych tygodniach dwie firmy z mojej okolicy dostaną pierwsze stacje developerskie Scorpio, to może uda się coś zobaczyć Generalnie Microsoft bardzo chętnie rozdaje stacje, nie to co SONY.... Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Taa a za rok wszyscy napaleni na scorpio zobaczą cenę, spojrza do kieszeni i będzie smuteczek xd ale cebulka chce grać w 4k za 399$ Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) z racji że m$ sprzedaje tablety surface po 12.000zł jestem skłonny uwierzyć w konsole powyżej 1000$ xd Edytowane 22 sierpnia 2016 przez Orzeszek Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Do tego v 4k. I to nie bylejakie 4k ale z hdrem. Droga inwestycja Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) W najbliższych tygodniach dwie firmy z mojej okolicy dostaną pierwsze stacje developerskie Scorpio, to może uda się coś zobaczyć Jakoś ciężko mi uwierzyć, że MS już ma stacje developerskie jak sami jeszcze do końca nie są pewni jak to będzie funkcjonować Edytowane 22 sierpnia 2016 przez DonSterydo Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 W najbliższych tygodniach dwie firmy z mojej okolicy dostaną pierwsze stacje developerskie Scorpio, to może uda się coś zobaczyć Jakoś ciężko mi uwierzyć, że MS już ma stacje developerskie jak sami jeszcze do końca nie są pewni jak to będzie funkcjonować Ja tylko cytuje Microsoft deklaruje się, że za 2 miesiące wyślą. Jak będzie faktycznie, to ja nie wiem. Jak dostaną i je zobacze, to dam znać Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Dlaczego nie będzie w stanie ? Już od paru dni głośno się mówi że Scorpio będzie urządzeniem PREMIUM, sami ludzie od MS tak mówią, a więc cena będzie adekwatna obstawiam że będzie to pierwsza konsola w cenie tysiąca zielony. Dodajmy do tego optymalizację gier pod konsolę i staje się to wszystko bardzo realne. Karty o podobnych czy nawet lepszych parametrach nie są w stanie tego zagwarantować w każdej grze obecnie, a co dopiero Scorpio. Obecne konsole nie gwarantują full hd z 60 fps, a oni sobie jeszcze chcą bardziej poprzeczke podnieść. Powodzenia. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Wiesz, na PC jest ten problem, że devom nie chce się optymalizować gier. Nigdy nie wiadomo jakby to było przy jednym, zamkniętym sprzęcie. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 (edytowane) To będzie taka konsola "4K ready". Devi będą mieli swobodę w wykorzystaniu zasobów więc obstawiam, że wszystkie gry będą robione w dwóch setupach - pod 1080p i 60 fps (bo ponad 90% graczy korzysta z TV FHD) i osobny pod wyższą rozdzielczość, ale nie koniecznie natywne 4K. Pomiędzy FHD a 4K jest zbyt duży rozstrzał żeby devi robili na Scorpio gry tylko pod jedne ustawienia. Edytowane 22 sierpnia 2016 przez DonSterydo Cytuj
friedrich 70 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Dołączając do tej niezwykle wyrafinowanej dyskucji p.t. "Wróżenie z fusów u cioci na imieninach" chcę zwrócić uwagę na dwie rzeczy: 1. Każdy srednio rozgarnięty Gienek z zarządu MS zdaje sobie sprawę, iż odpowiednie ustalenie ceny Scorpio to być albo nie być tej konsoli. Nie może byc ona niska - bo w efekcie dostaniemy niezbyt imponujące osiągami XO/PS4 (PS4 to tez low endowa konsola bo jej moc np. w porównaniu z XO szału nie robi) i nie może też być wysoka bo co z tego, że dostaniemy potwora skoro tego potwora mało kto kupi. Oczywiście patrząc na przedmierowe wtopy MS związane z XO można stwierdzić, iż nie ma tak głupiej rzeczy której nie można by sprzedać w jeszcze głupszy sposób ale patrząc na późniejsze działania tej korporacji widać, iż czegoś się nauczyli. 2. Nie my jako Polska jesteśmy targetem MS i Sony oraz nie złotówka się liczy. Najważniejszy jest klient amerykański i zachodnioeuropejski, a tutaj pytanie: czy psychologicznie 1000$ lub 1000euro jest dla takiego klienta do strawienia - liczy się najbardziej. Badania sondażowe "ile jestem w stanie dać za nexgenową konsolę" z pewnością juz od dawna się odbywają i na ich podstawie konstruowana jest konsola. Konsole są urządzeniami dla masowego klienta i by się opłacały ten masowy klient musi je kupić. Sam jestem zainteresowany Scorpio ale przez pierwsze pół roku raczej zobaczę tylko jak sobie radzi i ile daje wartości dodanej w porównianiu do PS4 i XO. Bo tanio nie będzie. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Przydałyby sie chińskie podróbki konsol. Zrobiliby 2x taniej i kupiłoby sie na aliexpress. 2 Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Cena graniczna to $600. To dużo jak na konsolę więc przy zapowiedzi będą musieli rzucić masę screenów/renderów/itp. żeby ludzie od samego początku widzieli przepaść pomiędzy obecnymi konsolami a Scropio. Cytuj
Daddy 4 226 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Ten 1000$ zielonych za konsolę to niektórzy za dużo cracku brali, z drugiej strony za pada elite chcą 150$ i poszło grubo ponad milion xD Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Tylko milion, bo jak walną zaporową cenę, to będzie jak z ps3, a Sony w tedy było na samym szczycie popularności, gdzie Microsoft jeszcze się nie znalazł. Cena, cena, cena. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 1000 $/euro......dobry staff bierzecie. Tak drogi sprzęt się nie sprzeda. Za tą cenę masz dobrego kompa. Konsola musi być tańsza nawet jeżeli ma to być produkt premium. Ludzie w takim wypadku kupią albo pc albo tańszego neo (moje przypuszczenia, bo sony jak nie będzie walczyć mocą to ceną). Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Teraz ma wyjść ps neo a tymczasem zamiast neo będzie slim wygladajaca jak toster. Ciekawe jak będzie wyglądać scorpio...mamy juz vhs(xone), router(xoneS) i toster(psslim). Czego brakuje do kolekcji? Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Opublikowano 22 sierpnia 2016 Cena graniczna to $600. To dużo jak na konsolę więc przy zapowiedzi będą musieli rzucić masę screenów/renderów/itp. żeby ludzie od samego początku widzieli przepaść pomiędzy obecnymi konsolami a Scropio. Też bym stawiał na 599 USD/EUR. Plus może jakaś droższa wersja z większym dyskiem albo padem Elite. Cytuj
Ryuk 1 480 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Opublikowano 23 sierpnia 2016 Dlaczego nie będzie w stanie ? Już od paru dni głośno się mówi że Scorpio będzie urządzeniem PREMIUM, sami ludzie od MS tak mówią, a więc cena będzie adekwatna obstawiam że będzie to pierwsza konsola w cenie tysiąca zielony. Dodajmy do tego optymalizację gier pod konsolę i staje się to wszystko bardzo realne.Karty o podobnych czy nawet lepszych parametrach nie są w stanie tego zagwarantować w każdej grze obecnie, a co dopiero Scorpio. Obecne konsole nie gwarantują full hd z 60 fps, a oni sobie jeszcze chcą bardziej poprzeczke podnieść. Powodzenia.GTX 1080 w lapkach wyciaga na high w 4k miedzy 40-65 fpa. Jest tez fifa ktora ma ponad 200fpa w 4k. Wiec te 4k i okolice 60fps wydaje sie calkiem mozliwe. Pytanie jak z cena,jezeli to ma byc premium product to raczej +600$ bedzie trzeba zaplacic.http://www.notebookcheck.com/NVIDIA-GeForce-GTX-1080-Laptop.171175.0.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi