Skocz do zawartości

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i?

Na pc jest tak od zawsze.

Mam gdzieś pc, to forum konsolowe. To chyba lepsze rozwiązanie niż płacenie za to co już posiadam - remastery za 60$ i kiepska usługa ps now.

Opublikowano

Chodzilo mi o scorpio i vr.

Ok. Ale scorpio to praktycznie nowa generacja. Nawet chyba ma być większa róźnica w mocy miedzy scorpio a one niż miedzy one a 360. Tylko na razie nie będą odcinać pępowiny w trybie natychmiastowym jak to jest np. z wii u.

XO 8x mocniejszy od X360 a Scorpio według plotek 4-6x od XO, nie znana jest dokładna specyfikacja tylko 6Tera, 12GB i konkretne CPU a nie to badziewie co jest w XO i Plejkach.

No i to nie jest nowa generacja tylko XO na wypasie. Konsola dla wyjadaczy którzy chcą lepszej grafiki i VR.

Opublikowano (edytowane)

Jak 6 tera to wydaje mi się że więcej niż 6 razy. Nie wiedziałem że 8 razy xone do 360. Po tych 720 i 900p to myślałem że mniej. Pamietam że jak na jakiejś konferencji ktoś chlapnął chybs że 4 razy. Potem się z tego wycofywali.

Edytowane przez bloody_gipsy
Gość DonSterydo
Opublikowano

Xone jest ok. 8x wydajniejszy od X360, tak jak pisze Daddy.

Opublikowano

Mam nadzieje, że MS wsadzi tam procesor Intela a nie badziew AMD aka startowanie odrzutowca bez chłodzenia po kosztach :shotgun:

Ale bym się cieszył jakby Spencer jednak zapowiedział, że Scroprio to nowa generacja  :xboss:  :xboss:  :xboss:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To niedługo pewnie rzucą na produkcje, może przyśpieszą trochę premierę :) Oby tylko nikt nie upierał się przy tym 4k. Podłączyłem sobie pieca pod TV na weekend i ograłem parę gierek w 4k i dupa w sumie, żadnego wow czy coś, z dwóch metrów przy 65 calach nie ma różnicy między tym, a FHD. Prawdziwe (pipi)nięcie i opad szczeny to był HDR jak dla mnie. Powinni zająć się rozwojem HDR, efektów i fizyki w grach, a rozdzielczość może jeszcze poczekać.

Opublikowano

Procek od AMD? Sweet Jesus, co ich tak te intele bolą? W domu sprawdzę na spokojnie, ale powołując się na komentarze pod filmem (tak wiem...) to dostaniemy nie co mocniejsze PS4Pro bez gier. Szczerze? O ile Microsoft nie postawi podczas tegorocznego E3 na nowe IP to PS4Pro pozostanie jedym sprzętem z pewną przyszłością.

Gość aphromo
Opublikowano (edytowane)

Kompletnie nie rozumiem czemu - jak spekuluje DF - znowu zostawiają tego jaguara CPU. Przecież już przy przyroście mocy Pro - 2.3x to wali po oczach, a tutaj ma być lepszy RAM i GPU z 4.5x. Aż tak bardzo chcą mieć 399 na premierę ?

Edytowane przez aphromo
Opublikowano

Statystycznie pewnie większość nie doświadczyła, natomiast niewątpliwie trafiła się duża ilość egzemplarzy o niezadowalającej kulturze pracy.

Co do Scorpio, to liczę jednak, że nie będą szli na zbyt duże kompromisy na zasadzie równania ceny do PS4 Pro. Kompromisy zarówno w kwestii wykonania, jak i mocy.

Gość aphromo
Opublikowano

Scorpio ma mieć amd zen i amd vega. To glowny powod, dla którego premiera codopiero w listopadzie 2017 a nie np marcu/ sierpniu. Tako rzecze moja kryształowa kula.

No digital foundy ostatnio wrzucil artykul ze raczej zostanie podkrecony Jaguar jak w Pro wiec nie hajpuj bez potrzeby. Ponoc MS za wszelka cene celuje w 399 na start.

Opublikowano

Elvis mi mówił, ze celują jednak w 419 (tak, na start!) ale za godzinę mam łączenie z Curie-Skłodowską, a wiadomo z kim ona zna się lepiej.

Opublikowano (edytowane)

Amd na ces jak prezentowalo ryzena to wspominali, ze scorpio będzie "powered by zen". Zen ma być dostępny później niż vega. Gdyby to było vega +polaris to scorpionwyszedlby marzec-sierpień a nie lisopad-grudzień.

Edytowane przez Kriss_Hietala