Skocz do zawartości

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tym wiedźmin em to chyba ściema. Cienie, ambient occlusion I resolution to mamy na PS4. A ledwo zauważalne, afx16 robi większą różnice. Jak na xox ma być to samo to gdzie idzie te 6TF,326GB/s i 12GB ramu?

Mają być tekstury w wysokiej rozdzielczości, których nie ma na PS4 Pro + prawdopodobnie rozdziałka będzie większa, być może natywne 4K. Poza tym na Pro cienie są takie same jak na zwykłej PS4.

Gość aphromo
Opublikowano

AC wygląda zauważalnie lepiej (ma 2 razy większy draw distance od ski). Przechodzenie z orła do postaci trwa sekundę. Na Pro (aktualnie odgrywam) często zdarza się czarny erkan ładowania, który trwa kilka sekund (nawet ponad 10) co wybija z inersji.

Lepsze byloby porownanie z Pro, no bo sorry ale 2x draw distance w stosunku do loniaka to nie jest zaden pokaz mocy X...

Opublikowano

AC wygląda zauważalnie lepiej (ma 2 razy większy draw distance od ski). Przechodzenie z orła do postaci trwa sekundę. Na Pro (aktualnie odgrywam) często zdarza się czarny erkan ładowania, który trwa kilka sekund (nawet ponad 10) co wybija z inersji.

Lepsze byloby porownanie z Pro, no bo sorry ale 2x draw distance w stosunku do loniaka to nie jest zaden pokaz mocy X...

Naprawdę tak uważasz nawet jeśli śmiga w 4k w porównaniu do 900p one?

Gość aphromo
Opublikowano

Naprawdę tak uważasz nawet jeśli śmiga w 4k w porównaniu do 900p one?

Nie wiemy co reprezentuje soba wersja na X1, stad mozna przeklamywac. 

Opublikowano

Rzekomo dzisiaj miało zejść embargo na recenzje konsoli. Póki co nic nie widzę.Interesuje mnie najważniejsza kwestia: konsola jest cicha?

Tak.

Edit: Porównywalny poziom do S. Chwilami może ciut głośniejsza ale zależy od odtwarzanych materiałów.

Miałem info z pierwszej ręki :lapka:

Konsola śmiga wyjątkowo cicho – podczas normalnego ściągania (bez większego obciążenia) trudno mówić o jakimkolwiek szeleście, a w trakcie rozgrywki w 4K z ulepszeniami urządzenie działa odrobinę głośniej. Nie ma tu mowy o wielkim hałasie, a konkurencja powinna na tym polu odrobić zadanie domowe.

http://www.ppe.pl/rozrywka/3550/xbox-one-x-recenzja-sprzetu.html

;)

Opublikowano (edytowane)

Digital Foundry na razie milczy, ale na TrueAchievements pojawiły się porównania czasów ładowania gier i głośności konsoli:

072832.jpg

072831.jpg

Konsola w normalnym trybie uruchamia się o 20 sekund szybciej niż zwykły XOne. Gry szybciej ładują się z wewnętrznego dysku niż z zewnętrznego (nie licząc rzecz jasna SSD).

Więcej na https://www.trueachievements.com/n30374/xbox-one-x-review

EDIT: DF zaczyna coś wrzucać, filmik jest z HDR-em więc najlepiej go obejrzeć na właściwym sprzęcie:

Edytowane przez Vexilium
Opublikowano

Ciekawe o ile szybciej ładuje się Forza Horizon 3. Te wszystkie ulepszenia to miód na moje serce, o ile z wydajności dasha czy gierek jestem ogólnie zadowolony, tak czasy ładowania się samej konsoli czy gierek można było poprawić i dobrze, że KOX dostarcza :fsg:

Gość Orzeszek
Opublikowano

Rzekomo dzisiaj miało zejść embargo na recenzje konsoli. Póki co nic nie widzę.Interesuje mnie najważniejsza kwestia: konsola jest cicha?

Tak.

Edit: Porównywalny poziom do S. Chwilami może ciut głośniejsza ale zależy od odtwarzanych materiałów.

Miałem info z pierwszej ręki :lapka:

Konsola śmiga wyjątkowo cicho – podczas normalnego ściągania (bez większego obciążenia) trudno mówić o jakimkolwiek szeleście, a w trakcie rozgrywki w 4K z ulepszeniami urządzenie działa odrobinę głośniej. Nie ma tu mowy o wielkim hałasie, a konkurencja powinna na tym polu odrobić zadanie domowe.

http://www.ppe.pl/rozrywka/3550/xbox-one-x-recenzja-sprzetu.html

;)

xd te minusy

brak pilota do konsoli i dizajn. no nie wiem chyba anuluje preorder.

Opublikowano (edytowane)

Jaram sie strasznie, nie moge sie doczekać :ohboy: dizajn jaki minus no nie wiem bo wyglada lepiej od S

Edytowane przez kubson