pattro 226 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Eh...jeszcze tyle czekania...pomiędzy 17 a 22 będzie godzina zero! :D A dziś wolne a DHL w kulki sobie leci... :( Cytuj
zte 13 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Jak zamawiałem swojego w euro(odbieram dopiero po pracy) w zestawie powinno być 14-dniowy próbny abonament Xbox Live Gold, miesięczny abonament Xbox Game Pass, 6-miesięczny abonament Xbox Live Gold. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 lol macie wszyscy rację, faktycznie scorpio ma w sobie 14-dniowy XBL Gold i miesięczny Xbox Game Pass. Już prawie mi dali nowe kody na chacie z supportem kiedy sprawdziłem jeszcze raz i na samym dnie jest taka czarna dłuuuga koperta, a w niej równie długaśne dwie tekturki z tymi kodami Nie widziałem tego zupełnie bo pudło jest całe czarne w środku tak samo jak koperta a też przez jej płaskość "przyssała" się do ścianki kartonu i sama nie wyleciała. No nic, już wszystko jasne :). Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 We wszystkich Xboxach jest raczej u gory(pierwsze co widać gdy otwieramy pudełko), dlatego trudno jest przeoczyc :-) Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 no to teraz zgadnij od której strony ja otworzyłem xdd Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Teraz się wszystko zgadza :-D Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Da się to kupić gdzieś od ręki czy tylko zamówienie? Byłem w saturnie, było sporo pudełek. 1 Cytuj
Gość Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Dawaj z tym kruku do chwili dla ciebie, śmiechu będzie co niemiara :] Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Ooooi panie uruchomiłem asasyna nowego z hdr i dodatkowo słuchawki z dolby for headphones. Jest moc. Jak masz tv 4k i hdr i NIE masz ps4 pro a chcesz grać we większość gierek na xbox one to dla mnie nie ma nad czym się zastanawiać. Cytuj
Gość Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 w ktore gry najlepiej grac na koksie? Inaczej mowiac(pytajac), ktore maja najwieksze improvementsy wzgledem non-x ? Dzieki z gory! Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 (edytowane) Shadow of War podobno najwieksza roznica wzgledem PS4 Pro. tutaj masz liste z xbox one x enchanced https://www.xbox.com/en-us/games/xbox-one/xbox-one-x-enhanced-list Final Fantasy XV tez niezle wyglada. Edytowane 7 listopada 2017 przez aphromo Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Mój Skorpionik też już jest ! Co mnie na samym starcie wkurzyło to to, że kurier idio.ta chyba na nim siedział, bo pudełko z jednej strony jest całe pogniecione... w sklepie nie wymienili, bo edycję Scorpio mieli tylko jedną. No trudno. Potwierdza się, że konsola jest bardzo cicha, przynajmniej w Dashu. W ogóle pięknych czasów konsolowych dożyliśmy... kiedyś wystarczyło wyjąć konsole z pudełka, włączyć, wsunąć płytkę i grać. A teraz już mija trzecia godzina, a ja dopiero zdążyłem zaaktualizować system, włączyć profil XBL i ściągać tonę patchy dla gier 4K. No ale nie narzekam. Liczę, że za to dostanę przepiękną ucztę wizualną dla oczu. Na pierwsze danie pójdzie Dead Rising 4, a na drugie Gyrosy 4. Szkoda, że tak mało patchy jest dla starszych tytułów.... Aha, zgadzam się, że powinno się starego XONe zaorać i utopić. Microsoft zrobił straszną wtopę pakując tam taki złomowaty hardware. Żeby w 2013 roku gierki latały w 720p to trzeba jednak mieć talent. A wystarczyło wywalić kinecta i dać lepsze GPU i trochę podrkęcić procesor. Szkoda, że nawet w ONE X jest dalej badziewny AMD - gdzie te piękne czasy, kiedy w pierwszym Xie był Intel Pentium III (na tamte czasy najszybszy procek) albo na X360 trzyjajkowy 3,2 GHZ, który też był wtedy niedościgniony dla pecetowych dwujajkowych Core 2 Duo. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Jaka ta konsola jest cicha. Specjalnie 30 min grałem bez słuchawek nic cisza nawet przy największej rozrubie w egipcie. Przy ps4 nawet grając w sluchawkach słyszę konsole. Mój pc czy switch(w trybie dock) też o wiele głośniejsze. 2 Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Jaka ta konsola jest cicha. Specjalnie 30 min grałem bez słuchawek nic cisza nawet przy największej rozrubie w egipcie. Przy ps4 nawet grając w sluchawkach słyszę konsole. Mój pc czy switch(w trybie dock) też o wiele głośniejsze. To dlatego, że jest chłodzona cieczą. Chłodzenie zawsze robi swoje i jak złożysz sobie peceta z wodnym chłodzeniem cpu i gpu to też zauważysz sporą różnicę. Cytuj
pattro 226 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 A ja dalej czekam :( dziś już grania nie będzie, dziś trzeba będzie wszystkie patche itp pobrać ;) Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 (edytowane) Aha, zgadzam się, że powinno się starego XONe zaorać i utopić. Microsoft zrobił straszną wtopę pakując tam taki złomowaty hardware. Żeby w 2013 roku gierki latały w 720p to trzeba jednak mieć talent. A wystarczyło wywalić kinecta i dać lepsze GPU i trochę podrkęcić procesor. Szkoda, że nawet w ONE X jest dalej badziewny AMD - gdzie te piękne czasy, kiedy w pierwszym Xie był Intel Pentium III (na tamte czasy najszybszy procek) albo na X360 trzyjajkowy 3,2 GHZ, który też był wtedy niedościgniony dla pecetowych dwujajkowych Core 2 Duo. 1. Atlhon XP bił na głowę Pentium III i był już dostępny w 2001 :) 2. PowerPC z X360 owszem było szybsze w pewnych zastosowaniach od Core2Duo, natomiast nie ma co porównywać tych procesorów. Brak wielu instrukcji, konieczność pisania zoptymalizowanego kodu tylko i wyłącznie pod ten procesor itd. Był nie wątpliwie elastyczny, można było z niego wiele wycisnąć, natomiast nie ma go co porównywać do Core 2 Duo. Wtedy konsole były jednak bardziej zoptymalizowane, tzn. procesor - pamięć i gpu tworzyły wyważoną całość, teraz chciano zaoferować sprzęt tańszy i bardziej przystępny dla twórców, a taki mógł zaoferować tylko AMD. Ogólnie mam do Xbox One X wiele "ale", zresztą tak jak do PRO, aczkolwiek muszę uczciwie przyznać, że bardzo dobry sprzęt. Póki co najbardziej ekonomiczne rozwiązanie by liznąć 4K w przyzwoitej jakości grafiki. Oczywiście - wymaga to odpowiedniego odbiornika, ale coś za coś :) Edytowane 7 listopada 2017 przez Graczdari Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Aha, zgadzam się, że powinno się starego XONe zaorać i utopić. Microsoft zrobił straszną wtopę pakując tam taki złomowaty hardware. Żeby w 2013 roku gierki latały w 720p to trzeba jednak mieć talent. A wystarczyło wywalić kinecta i dać lepsze GPU i trochę podrkęcić procesor. Szkoda, że nawet w ONE X jest dalej badziewny AMD - gdzie te piękne czasy, kiedy w pierwszym Xie był Intel Pentium III (na tamte czasy najszybszy procek) albo na X360 trzyjajkowy 3,2 GHZ, który też był wtedy niedościgniony dla pecetowych dwujajkowych Core 2 Duo. 1. Atlhon XP bił na głowę Pentium III i był już dostępny w 2001 :) 2. PowerPC z X360 owszem było szybsze w pewnych zastosowaniach od Core2Duo, natomiast nie ma co porównywać tych procesorów. Brak wielu instrukcji, konieczność pisania zoptymalizowanego kodu tylko i wyłącznie pod ten procesor itd. Był nie wątpliwie elastyczny, można było z niego wiele wycisnąć, natomiast nie ma go co porównywać do Core 2 Duo. Wtedy konsole były jednak bardziej zoptymalizowane, tzn. procesor - pamięć i gpu tworzyły wyważoną całość, teraz chciano zaoferować sprzęt tańszy i bardziej przystępny dla twórców, a taki mógł zaoferować tylko AMD. 1. Fakt, miałem tego Athlona w 2001 roku. Taktowany 1 GHZ, a ten Pentium III to był 733 MHZ. Niemniej i tak wymiatał. Za to konsola miała GeForce 3 z Pixel Shaderami, czego GF2 MX jedna z najlepszych wtedy kart nie miała. 2. Wiem, że w czystej mocy był szybszy od Core 2 Duo. Ale to bez znaczenia. GPU które było odpowiednikiem Radeona 1950 XTX też zrobiło swoje. No właśnie, ten balans. A o tym badziewnym "dżaguarze" nie ma co mówić. Lepiej by wyszło jakby wsadzono zwykłego I5 do IXa ONE. Nawet z mniejszymi taktami niż na rynku PC. Cytuj
Ukukuki 6 989 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 (edytowane) GF2 MX to była obcięta kupa wciskana do budżetowych pecetów, normalny GF2 miał pixel shader. Pierwszy Xbox to był sztosik, dysk twardy, zgrywanie płyt z muzyką i słuchanie w GTA swojej stacji. Zobaczcie sobie jak wygląda GTA na PS2 a jak na Xboxie, większa różnica niż Switch - PS4,One. Edytowane 7 listopada 2017 przez Ukukuki Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 listopada 2017 Autor Opublikowano 7 listopada 2017 Miałem kiedyś tandem Celeron + gf2 mx xdddd DSJ się na tym ciął. Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Pograłem jeszcze w te Gearsy 4K i jakość obrazu i HDR na Panasonicu kopią 4 litery, natomiast oprawa graficzna pod względem technicznym ciągle z tyłu za studiami SONY. To jest obecnie główny problem MS - dostarczyli wreszcie sprzęt, teraz trzeba rozbudować wewnętrzne studia i zainwestować w całą technologie. Obecnie SONY ma najlepszą technologie do renderowania obrazu w czasie rzeczywistym, tak samo mają wybitnych ludzi w tej dziedzinie. Wewnętrzna technologia połączona ścisła współpracą z inżynierami PS4 daje świetne rezultaty. ICE Team wymiernie pomaga w przeskoczeniu sporej ilości problemów, pozwalają urwać milisekundy w renderowaniu klatki, pozwalają dopasować kod to specyfikacji technicznej - pomagają we wszystkim. Do tego mamy świetnych artystów, którzy przywiązują uwagę do detali czy odpowiedniego wykorzystania efektów specjalnych. Efekt finalny jest za zwyczaj spójny, natomiast w grach MS ciągle można się do czegoś przywalić, np. takie Gears of War 4, gdzie wybuchy momentami wyglądają padacznie. Nawet jak wewnętrzne studio SONY korzysta z zewnętrznej technologii, przykład Bend Studio i Unreal Engine 4. Days Gone wygląda zdecydowanie inaczej niż większość gier na UE4, zupełnie inny system oświetlenia, grafika nie jest taka landrynkowa, zastosowane efekty lepsze a ilość przeciwników na ekranie w jednym momencie naprawdę robi wrażenie. Ci ludzie wykorzystali otwarty kod i przystosowali silnik w 100% do swoich potrzeb. 5 Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 No to panowie powinien być ten gold na 6 miesięcy z zwykłej wersji czy tylko 14dniowy trial i miesięczny game pass ? Cytuj
Shago 3 563 Opublikowano 7 listopada 2017 Opublikowano 7 listopada 2017 Rozpakowałem i postawiłem obok swojej PS3 Slim. Jakie to jest małe! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi