Graczdari 297 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 No też myślałem o Oledzie, skończyło się na TX-65DX900E . Mimo, że nie OLED - świetna czerń, choć wiadomo - jak się przyjrzysz to widać drobniutą poświatę tu i tam, za to HDR pierwsza klasa - lepszy niż na Oledzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nitro619 11 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Co do wiatraka to na razie dziwnie to działa, grając w Forze 7 4k HDR nic nie buczy, a dzisiaj zaczęło się gotowac pry AC: Unity :? Widocznie gry bez patcha mocniej naciskają podzespoły niż te z patchem o ile to ma sens. Anyway dziwna sprawa, ale Unity wygląda świetnie na koXie, stabilnie w końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 A jak instalacja gier z płyty, dalej można podczas instalacji sobie iść obiad gotować, czy już ogarnięte? Cytuj Odnośnik do komentarza
Vexilium 425 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Z recenzji konsoli wynika, że nic w tej kwestii się nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 (edytowane) A jak instalacja gier z płyty, dalej można podczas instalacji sobie iść obiad gotować, czy już ogarnięte? Jest tak samo słabo, ale to jest niestety problem oprogramowania i struktury większości gier, trzeba też oddać, że w PS4 też powoli jest z tym problem i nie wszystkie gry instalują się 30 sekund i można je odpalić w jakiejś ograniczonej formie. Edytowane 8 listopada 2017 przez Graczdari Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 141 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 (edytowane) Z tego co zauważyłem to na PS4 ten problem jest przy grach tylko pod online gdzie cała zawartość musi być na dysku jak Destiny, The Division itp. Edytowane 8 listopada 2017 przez Figuś Cytuj Odnośnik do komentarza
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Można już pobierać 10 godzin Battlefrona 2, jest z ulepszeniami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Po pierwszych testach jestem bardzo zadowolony z zakupu. W CoD od razu widać różnicę w 4K z HDR, podobnie Gearsy 4 robią wrażenie, natomiast Forza wygląda fenomenalnie. Powiem tak - wypuszczenie Scorpio wobec upowszechnienia się HDTV 4K HDR było bardzo dobrym pomysłem, ponieważ tego typu HDTV i ta konsola doskonale się uzupełniają. Widzę teraz, że zwykły XOne nie wykorzystywał absolutnie potencjału nowych TV, a i w drugą stronę, nie wykorzysta się całkowicie mocy Scorpio bez odpowiedniego ekranu. To nie jest skok na miarę wejścia w erę HD 10 lat temu, ale na pewno teraz po zakupie TV dwa tygodnie temu, a dzisiaj konsoli, odczuwam większą zmianę niż po przejściu z X360 na zwykłe XOne przy tym samym HDTV 1080p i to nie biorąc nawet pod uwagę efektu wow wynikającego z samej wielkości ekranu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ponadto, udalo sie odstawic PCty pod wzgledem kosztow jesli chodzi o gaming w 4K. Ogolnie zestaw do 4K. W tescie Ultra 4K wyszlo ze Radeon R9 Fury X /IntelCore i7 ma podobne osiagi jak XboX, a sama karta kosztuje 3000zl. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 604 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 170 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 AC:O według laba: Scorpio 3200×1800 ps4 pro dynamiczne 1440p Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Z tego co zauważyłem to na PS4 ten problem jest przy grach tylko pod online gdzie cała zawartość musi być na dysku jak Destiny, The Division itp.Fallout nie ma opcji szybkiego uruchomienia :lapka: Ale to raczej wyjątek. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 O taką edycję od Spencera to bym przyjął Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 734 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 W BF1 też czuję sporą zmianę na lepsze, nawet bez oficjalnego patcha. Po pierwsze dla mnie nowość HDR (ale to było już w S), bo drugie nawet bez patcha wyjściowe 4K poprawia nieco jakość, po trzecie płynność na pewno na plus i wreszcie bez porównania szybsze loadingi mapy - zawsze mam wczytaną grę jako pierwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Graczdari 297 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ponadto, udalo sie odstawic PCty pod wzgledem kosztow jesli chodzi o gaming w 4K. Ogolnie zestaw do 4K. W tescie Ultra 4K wyszlo ze Radeon R9 Fury X /IntelCore i7 ma podobne osiagi jak XboX, a sama karta kosztuje 3000zl. Tylko należałoby pewne rzeczy tutaj wyjaśnić ;) 1. Faktycznie XBOX ONE X jest obecnie najtańszym urządzeniem, który pozwala zbliżyć się lub osiągnąć wymarzone 4K i choć komputer jest niewątpliwie droższy to za ok. 1k więcej można złożyć taki, który w porównywalnej jakości obrazu i grafiki osiągnie podobne rezultaty, co XBOX ONE X, do tego jeśli ktoś lubi się bawić w ustawienia to zawsze dostosuje grę do swoich wymagań, np. 60 k/s i gorsza jakość obrazu/grafiki lub 30 k/s i lepsza jakość obrazu/grafiki . Co by jednak nie mówić -> obraz jest gorszy jakościowo, 3200x1800 to nie 3840x2160, a te ucięte piksele naprawdę pozwalają zyskać klika klatek + detele wersji XBOX ONE X to poziom gdzieś high-very high i gdzieniegdzie ultra, gdzie wszystkie PCetowe gry testuje się głównie w ULTRA, dlatego też te wyniki wypadają na korzyść XBOXa. Natomiast trzeba jasno powiedzieć, że cena\jakość\rozmiary i sprawność cieplna jak i energetyczna robią kolosalne wrażenie. Wie ktoś ile ten Battelfront II waży z EA Access? bo dopiero wieczorem w domu będę, a HDD mam już zapchane :D Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 No ale też nikt Graczdari nie skłąda kompa raczej od zera ;] ale z resztą się zgadzam, każda konsola chyba po premierze wychodziła taniej niż równoważny sprzęt pc. Cytuj Odnośnik do komentarza
subek 60 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 @Graczdar, trochę ponad 50 giga. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 No ale też nikt Graczdari nie skłąda kompa raczej od zera ;] ale z resztą się zgadzam, każda konsola chyba po premierze wychodziła taniej niż równoważny sprzęt pc. Nie wiem gdzie kolega żyje, ale w 2017 roku więcej ludzi ma w domu tablety i laptopy niż tradycyjnego pieca, więc tak, w większości przypadków chyba jednak trzeba by tego PC złożyć od zera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ja przewaznie wywalalen starego PC i skladalem calego od nowa, no ale teraz sie tak nie starzeja wiec jak sie ma dobra plyte glowna to mozna stopniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 528 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 NIe do końca. Intel to co generacja procesorów, to chyba nowa podstawka, więc i nowa płyta. Jak się mylę, to niech mnie ktoś poprawi. Ale RAM, obudowe czy dysk twardy to już mozna zostawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 (edytowane) Nie mylisz sie, pisalem z komorki. Procesor jak dobry to tez dlugo pochodzi jak sie pockreci chyba ze ktos liczy kazde 2 fps ale wtedy to juz nie jest granie tylko cyferkowanie :usmiech: Edytowane 8 listopada 2017 przez Velius Cytuj Odnośnik do komentarza
Kyokushinman 38 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ponadto, udalo sie odstawic PCty pod wzgledem kosztow jesli chodzi o gaming w 4K. Ogolnie zestaw do 4K. W tescie Ultra 4K wyszlo ze Radeon R9 Fury X /IntelCore i7 ma podobne osiagi jak XboX, a sama karta kosztuje 3000zl. Tylko należałoby pewne rzeczy tutaj wyjaśnić ;) 1. Faktycznie XBOX ONE X jest obecnie najtańszym urządzeniem, który pozwala zbliżyć się lub osiągnąć wymarzone 4K i choć komputer jest niewątpliwie droższy to za ok. 1k więcej można złożyć taki, który w porównywalnej jakości obrazu i grafiki osiągnie podobne rezultaty, co XBOX ONE X, do tego jeśli ktoś lubi się bawić w ustawienia to zawsze dostosuje grę do swoich wymagań, np. 60 k/s i gorsza jakość obrazu/grafiki lub 30 k/s i lepsza jakość obrazu/grafiki . Co by jednak nie mówić -> obraz jest gorszy jakościowo, 3200x1800 to nie 3840x2160, a te ucięte piksele naprawdę pozwalają zyskać klika klatek + detele wersji XBOX ONE X to poziom gdzieś high-very high i gdzieniegdzie ultra, gdzie wszystkie PCetowe gry testuje się głównie w ULTRA, dlatego też te wyniki wypadają na korzyść XBOXa. Natomiast trzeba jasno powiedzieć, że cena\jakość\rozmiary i sprawność cieplna jak i energetyczna robią kolosalne wrażenie. Wie ktoś ile ten Battelfront II waży z EA Access? bo dopiero wieczorem w domu będę, a HDD mam już zapchane :D Xbox One X to taki Piec z kartą GTX 1070 z 16GB Ramu. Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 To ja też wam powiem że jakieś 8 lat temu składałem pieca i władowałem w niego sporo kasy ale nadal taki win10 chodzi i ogólnie sprzęt sprawny jest. Ale jeśli chodzi o granie to zagrałem chyba w 2 czy 3 gierki i wróciłem do konsol. A teraz to nawet neta nie chcę się na nim przeglądać bo na telefonie wygodniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ja kupilem kompa 7 lat temu i dalej jest bestia, wszystko smiga. Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 8 listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 listopada 2017 Ja kupilem kompa 7 lat temu i dalej jest bestia, wszystko smiga. To chyba jakaś bestia z nasa. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi