Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 (edytowane) Premiera 3 dni temu a już można trafić na niezłe oferty. Szwajcarski MS Store miał za 1860 z darmową wysyłką (w rzeczywistości trochę drożej, bo złodziejskie przewalutowanie u mnie w banku), kupiłem jedną dla znajomego i jedną luźną, więc jak mi zrealizują to zamówienie to mogę sprzedać bo cenie zakupu ;P Edytowane 10 listopada 2017 przez Graczdari Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Czy ktoś ma problem z dpadem? Ogólnie wydaje się być dużo bardziej płytki niż np ten od Ski, ale zauważyłem że coś się zacina w środku jak się kręci ćwierćkolka w KI i cos strzela w środku... Prawdopodobnie blaszka pod kzyzakiem Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Przy takich zakupach to się korzysta z revolut a nie swoich banków Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Dokładnie, nawet nie chcę myśleć ile bank sobie zaje,bał przy wydatku rzędu prawie 2k zł. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Czy ktoś ma problem z dpadem? Ogólnie wydaje się być dużo bardziej płytki niż np ten od Ski, ale zauważyłem że coś się zacina w środku jak się kręci ćwierćkolka w KI i cos strzela w środku... Prawdopodobnie blaszka pod kzyzakiem U mnie wszystko ok, ale pare stron temu ktoś narzekał na dpada btw wczoraj usłyszałem swojego xboxa po 3 godzinach gry w wolfa był tak jakby głośne podmuchy trwające pare sekund i pozniej znów jak makiem zasiał, co za maszyna :banderas: jak trzymacie koxa pionowo czy poziomo ? Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Ja zauważyłem, że mój po wyłączeniu (zaraz po zgaszeniu światełka w przycisku) przemiela płytę przez parę sekund. Macie też tak? 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 fat tak robił, scorpio tak robi. Cytuj
zte 13 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Panowie jak ustawić konsole aby pobierało dane w trybie uśpienia ? fata miałem wyłączonego a pobierało mi normalnie w nocy np; gry itp Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Ja zauważyłem, że mój po wyłączeniu (zaraz po zgaszeniu światełka w przycisku) przemiela płytę przez parę sekund. Macie też tak? nic niezwykłego, X1 zanim się wyłączą naprawdę to może z minuta mija Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Czy ktoś ma problem z dpadem? Ogólnie wydaje się być dużo bardziej płytki niż np ten od Ski, ale zauważyłem że coś się zacina w środku jak się kręci ćwierćkolka w KI i cos strzela w środku... Prawdopodobnie blaszka pod kzyzakiem U mnie wszystko ok, ale pare stron temu ktoś narzekał na dpada lipa, czyli bede musial odesłać na gwarancję? :/ Wie ktoś jak to jest, odzyskam z powrotem Scorpio Edition czy dadzą mi jakiegoś randomowego pada? Słyszałem, że Sony ma wyebkę na limitki i ludziom z rocznicowym PS4 odsyłali zwykłe wersje... Cytuj
wrog 609 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 (edytowane) Panowie jak ustawić konsole aby pobierało dane w trybie uśpienia ? fata miałem wyłączonego a pobierało mi normalnie w nocy np; gry itp Opcje zasilania, sprawdź czy masz instant on. Do tego w Ustawienia > System > Aktualizacje > Gry i aplikacje zaznacz „Aktualizuj moje gry i aplikacje”. @Rayos Co do zasady starają się wysłać takiego samego. Teraz nie powinno być problemu, bo dopiero premiera była. Tak czytam o tych problemach z kontrolerem, że muszę swojego rozpakować i sprawdzić. Edytowane 10 listopada 2017 przez wrog Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 fat tak robił, scorpio tak robi.No mi tak w facie się nie działo....albo nie zauważyłem, a dużo na nim grałem. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 (edytowane) Jak wysyłasz limitowane edycję na gwarancję to nie ma gwarancji, że Dostaniesz z powrotem limitkę. W instant oj szybko ściąga. Mój internet pozwala na Max 12.5GB na godzinę a tu mi pokazuje że pobrano 14GB a w jednym okresie nawet 14.70GB w godzinę! Normalnie wyciska 100% z łączą jak steam. Super sprawa. Edytowane 10 listopada 2017 przez Kriss_Hietala Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Ciekawe czy natywne, teoretycznie do zrobienia. Swoją drogą śmieszne te podziękowania, to jakby developerą za czasów XONE dziękowali za 1080p :p Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Na stronie bungie jest napsiane, że ps4 dostanie szachownice 4K, a xox full. Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Stawiam dynamiczna rozdzialke w obu przypadkach. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Ja sie nie jest znawcą z digital foundry to można bez problemu odróżnić szachownice od natywnego? Cytuj
Graczdari 297 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 (edytowane) Ja sie nie jest znawcą z digital foundry to można bez problemu odróżnić szachownice od natywnego? Teoria - tak. Jak staniesz dośc blisko TV, to zobaczysz różne artefakty skalowania i drobne utraty ostrości. W praktyce - myślę, ze większość nie siedzi na tyle blisko TV by to zobaczyć, nawet jeśli miałby dwa telewizory obok siebie i na jednym byłoby Native a na drugim Dynamic. Za to psychologia działa, :P Że teorytycznie lepiej się pod względem jakości obrazu już nie da. To mnie zawsze grało wkurzało w graniu na PC, gdy nie miałem najmocniejszego sprzętu. Niby mogłem grać, niby płynnie i nawet lepiej niż na konsoli w danym czasie, ale fakt że nie jest na FULL powodował irytacje :D Edytowane 10 listopada 2017 przez Graczdari Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Panowie jak ustawić konsole aby pobierało dane w trybie uśpienia ? fata miałem wyłączonego a pobierało mi normalnie w nocy np; gry itp Opcje zasilania, sprawdź czy masz instant on. Do tego w Ustawienia > System > Aktualizacje > Gry i aplikacje zaznacz „Aktualizuj moje gry i aplikacje”. @Rayos Co do zasady starają się wysłać takiego samego. Teraz nie powinno być problemu, bo dopiero premiera była. Tak czytam o tych problemach z kontrolerem, że muszę swojego rozpakować i sprawdzić. ja też dzisiaj sprawdzę dpad bo z niego ani w wolfie ani w ac nie korzystam :D Po 3 dniach z konsolą co mogę powiedzieć jest za(pipi)iście. Konsola po 2 h zaczyna głośniej chodzić bo przy ac czy wolfie wyciska max i to słychać (zaczyna się grzać) ale nadal nie jest to poziom nawet mojego switcha w docku. Przez te 3 dni 2 razy miałem crasha do windowsa (znaczy menu xD ). Raz po uruchomieniu ac origins po raz pierwszy (chyba łatka się nie wgrała i z tego problem wynikał) a drugi raz po uruchomieniu konsoli z uśpienia w wolfie. W każdym razie nic ponad normę. Konsola cichutka w uśpieniu nic mi nie brzęczy a jestem na to czuły. Ostatnia konsola co mi w uśpieniu brzęczała to xbox one fat i jego zasilacz. Tutaj cisza. Na razie xbox live działa jak marzenie wszystko ściągnąłem pierwszego dnia i bez problemów na maksymalnej przepustowości łącza. Nie wiem ile wy ściągacie na raz gier że wam 1tb (w sumie 700 gb) nie starcza. Ja ściągnąłem kilka gier z xbox live i 2 duże tytuły na płycie zainstalowałem a cały czas ponad 500 gb wolnych. Ja na xbox one s miałem 500 gb i miejsca starczyło. Ściągam zawsze gry w które chce zagrać a po przejściu usuwam. Kłopot to mam na pc z 250 gb dysku ssd :) Scorpio + tv 4k nawet tak średni jak mój i naprawdę czuje się jakbym miał nową generacje w domu. Przeskok dla mnie większy niż z x360 na ps4 pod względem grafy. Nie jest to przeskok na miarę sd -> hd ale i tak robi wrażenie. Masz tv 4k i hdr nawet ze średnim hdr jak ks to bierz scorpio (lub pro jeżeli wolisz playstation). Masz tv full hd poczekaj zainwestuj w tv i wtedy bierz czy scorpio czy pro. Nie mam pro nie mi oceniać co lepsze ale wnioskując z postów w temacie jeżeli chodzi o kulture pracy to wygrywa scorpio. To jest ważne jeżeli ktoś gra w pokoju gdzie druga osoba może spać. Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Jak ustawiacie głębię kolorów i RGB? Oczywiście przy tv 4K, czy z racji tego co informuje konsola, że tv obsługuje 10 bitowy kolor , tak warto ustawić? Różnice między 8 a 10 bitów są, przy 8 obraz jest jakby ciemniejszy, RGB mam włączone. W tv kontrast dynamiczny mam wyłączony Ustawiacie też tryb YCC 4:2:2? Domyślnie jest wyłączony Mam też pytanie o przenoszenie zawartości między konsolami które po sieci jest mega szybkie jak jesteście podpięci kablem do routera z 1gb przepustowością, idzie prawie 300mb/sec :) Przenoszę tylko gry? Czy ustawienia i konta też? Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Jak ustawiacie głębię kolorów i RGB? Oczywiście przy tv 4K, czy z racji tego co informuje konsola, że tv obsługuje 10 bitowy kolor , tak warto ustawić? Różnice między 8 a 10 bitów są, przy 8 obraz jest jakby ciemniejszy, RGB mam włączone. W tv kontrast dynamiczny mam wyłączony Ustawiacie też tryb YCC 4:2:2? Domyślnie jest wyłączony Mam też pytanie o przenoszenie zawartości między konsolami które po sieci jest mega szybkie jak jesteście podpięci kablem do routera z 1gb przepustowością, idzie prawie 300mb/sec :) Przenoszę tylko gry? Czy ustawienia i konta też? tu masz opisane co pan gmeru ustawił ja się tym sugerowałem https://hdtvpolska.com/xbox-one-x-test-najnowszej-konsoli-od-microsoft-gry-i-ultra-hd-blu-ray/ Cytuj
Starh 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 (edytowane) Odpaliłem TRa w natywnym 4K z HDR i wyrwało mnie z kapci :O Jak to wygląda :obama: Żadnych poszarpanych krawędzi, wszystko mega ostre. Czy to włosy Lary czy te futro z kurtki, obiekty w oddali. To wygląda lepiej niż tryb z niby lepszą grafiką xD Edytowane 10 listopada 2017 przez Starh Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Ja wczoraj odpaliłem właśnie KI w 4K (downscale do 1080p) i powiem, że zrobiło to na mnie wrażenie. Wszystko ostre jak żyleta. Tylko ten dpad :whyyy: Cytuj
ASX 14 653 Opublikowano 10 listopada 2017 Opublikowano 10 listopada 2017 Digital Foundry jest pod wrażeniem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi