Kyokushinman 38 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Czy jesteś w stanie ustawieniami TV spowodować, że będzie mnie słońce raziło po wyjściu z jaskini w Jade Empire na pierwszym Xbox? Proszę tylko o poważną i merytoryczną odp. Tak. Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały. Czerń to podstawa, u mnie zawsze obecna i nie potrzebuje do tego Oleda. Cytuj
kamilradom1910 9 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Zdradzisz nam te tajniki ? Cytuj
subek 60 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały. To jest ten sam co kiedyś udowadniał, że może sobie HDR poustawiać w tv bez HDR? :) Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Dokładnie Pan ziarno :D zapłacę ale chcę mieć hdr4000, 8k i 240fps na sygnale sd z cyfrowego polsatu. On to na pewno ustawi xD Cytuj
Gość aphromo Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 zapłacę ale chcę mieć hdr4000, 8k i 240fps na sygnale sd z cyfrowego polsatu. On to na pewno ustawi xD polewasz ekran uplynniaczem i masz :D Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Najmniejszym kosztem można też zmróżyć oczy i obraz się wyostrza. Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 13 listopada 2017 Opublikowano 13 listopada 2017 Czy jesteś w stanie ustawieniami TV spowodować, że będzie mnie słońce raziło po wyjściu z jaskini w Jade Empire na pierwszym Xbox? Proszę tylko o poważną i merytoryczną odp.Tak. Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały.Czerń to podstawa, u mnie zawsze obecna i nie potrzebuje do tego Oleda.Nie potrzebujesz Oleda żeby mieć czerń? No stary, chyba jak zgasisz światło.. czy Ty rozumiesz o czym piszesz? Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 U mnie nawet rubin wyświetla kolor czarny więc nie wiem skąd ta obsesja... Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 Dajcie sobie z gościem spokoj, on w zyciu dobrego TV nie widział na oczy, on myśli, ze jak widzi czarny kolor który pogłębi podbijając kontrast to mu się robi OLED. A 4K na TV FHD osiąga przez podbicie ostrości w ustawieniach TV. 1 Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 (edytowane) Czy jesteś w stanie ustawieniami TV spowodować, że będzie mnie słońce raziło po wyjściu z jaskini w Jade Empire na pierwszym Xbox? Proszę tylko o poważną i merytoryczną odp. Tak. Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały. Czerń to podstawa, u mnie zawsze obecna i nie potrzebuje do tego Oleda. Nie potrzebujesz Oleda żeby mieć czerń? No stary, chyba jak zgasisz światło.. czy Ty rozumiesz o czym piszesz? Jak wylaczysz tv to co ekran masz popielaty? Tak bylo ale na slabych tv crt. Jak ktos nie potrafi poslugiwac sie lokalnym wygaszaniem i odpowiednio korygowac jasnosc (nie mylic z podswietleniem) oraz gra w trybie gra to nie uzyska nic. Wowczas Oled zniszczy czernia i kontrastem matryce Lcd. To jednak nie temat o tv. Niebawem moze cos napisze na ten temat w innym dziale. Edytowane 14 listopada 2017 przez Kyokushinman Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 Nie mogę się doczekać, w takim razie po co wydawałem kasę na HDR-a.. Masz też jakaś sztuczkę przy 4K? Cytuj
eX4cT_PL 1 642 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 Czy jesteś w stanie ustawieniami TV spowodować, że będzie mnie słońce raziło po wyjściu z jaskini w Jade Empire na pierwszym Xbox? Proszę tylko o poważną i merytoryczną odp.Tak.Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały.Czerń to podstawa, u mnie zawsze obecna i nie potrzebuje do tego Oleda.Nie potrzebujesz Oleda żeby mieć czerń? No stary, chyba jak zgasisz światło.. czy Ty rozumiesz o czym piszesz?Jak wylaczysz tv to co ekran masz popielaty? Tak bylo ale na slabych tv crt. Jak ktos nie potrafi poslugiwac sie lokalnym wygaszaniem i odpowiednio korygowac jasnosc (nie mylic z podswietleniem) oraz gra w trybie gra to nie uzyska nic. Wowczas Oled zniszczy czernia i kontrastem matryce Lcd. To jednak nie temat o tv. Niebawem moze cos napisze na ten temat w innym dziale. Cytuj
balon 5 343 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 Czy jesteś w stanie ustawieniami TV spowodować, że będzie mnie słońce raziło po wyjściu z jaskini w Jade Empire na pierwszym Xbox? Proszę tylko o poważną i merytoryczną odp.Tak.Ale aby pozostała ciemna czerń a nie podświetlona papka? On znowu zaczyna swoje dyrdymały.Czerń to podstawa, u mnie zawsze obecna i nie potrzebuje do tego Oleda.Nie potrzebujesz Oleda żeby mieć czerń? No stary, chyba jak zgasisz światło.. czy Ty rozumiesz o czym piszesz?Jak wylaczysz tv to co ekran masz popielaty? Tak bylo ale na slabych tv crt. Jak ktos nie potrafi poslugiwac sie lokalnym wygaszaniem i odpowiednio korygowac jasnosc (nie mylic z podswietleniem) oraz gra w trybie gra to nie uzyska nic. Wowczas Oled zniszczy czernia i kontrastem matryce Lcd. To jednak nie temat o tv. Niebawem moze cos napisze na ten temat w innym dziale. Czekam na ten wpis jak na nic dawno na tym forum. Cytuj
Dragen 3 Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 Myślę że kluczowy będzie tutorial o tym jak wyciągnąć z full HD pełne 4K.. Nic, pozostaje cierpliwie czekać. HDR-a i strefowe wygaszanie ogarnąłem. Cytuj
Gość Opublikowano 14 listopada 2017 Opublikowano 14 listopada 2017 (edytowane) Gdy odpalam Planet Earth w UHD, wyskakuje mi najpierw zawsze blad ze nie moze odpalic tej plyty (plyta w stanie idealnym - zadnej mikroryski nawet nie ma. Dopiero jak wyjme ja z czytnika i po prostu wloze z powrotem, to zaskakuje. Dafuq? Edytowane 14 listopada 2017 przez Gość Cytuj
gnom 89 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 Podobno X ma problem z HDRem, ale nie wiem czy tylko w przypadku filmow uhd czy tez gier. Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 (edytowane) Gry działają w porządku, jedynie Netflix zawsze działa w HDR (nawet przy treściach SDR) i za bardzo podkręca jasność obrazu, ale z tego co słyszałem tak samo jest na Xbox One S i PlayStation 4. Gdzieś widziałem info, że problem dotyczy samej aplikacji odtwarzającej Blu-raye - Microsoft jest tego świadomy i wkrótce wypuści stosowny update do aplikacji. EDIT: Mam oryginał: Edytowane 15 listopada 2017 przez Vexilium Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 listopada 2017 Opublikowano 15 listopada 2017 (edytowane) Czas tego hitmana skończyć bo mam od roku na dysku:D Edytowane 15 listopada 2017 przez blantman Cytuj
PiPoLiNiO 758 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 (edytowane) Ktoś tu się nabijał kilka dni temu z Titanfall 2. Wyszedł patch, jest nowe porównanie. Już tekstury i framerate są lepsze niż na Pro. Także ten... Edytowane 16 listopada 2017 przez PiPoLiNiO Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Od kiedy koks jest na rynku a od kidy pro? Nikt nie zaprzecza ze nowa konsola ms jest mocniejsza od wydanego w 2016r prosiaka. Jest moc i nie ma co ukrywac. Jak wyjdzie jakas za(pipi)ista gierka na wylacznosc koksa to wtedy na 100% kupie. Tak jak kupilem ps4 dla Bloodborna :) Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Ktoś tu się nabijał kilka dni temu z Titanfall 2. Wyszedł patch, jest nowe porównanie. Już tekstury i framerate są lepsze niż na Pro. Także ten...Miało być 6k, które podczas obciążenia spadać miało do 4k. Tymczasem faktycznie jest lepsza geometria i postprocesy ale rozdzielczość wisi przez większość czasu na 1800p. Nie zrozumcie mnie źle. Jest dobrze, lepiej niż na PS pro ale developer obiecywał gruszki na wierzcie a rzeczywistość to brutalnie zweryfikowala. 1 Cytuj
Vexilium 425 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Pewnie 6K wyciągali na dev kitach, które mają lepsze podzespoły niż XOX. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 16 listopada 2017 Opublikowano 16 listopada 2017 Ktoś tu się nabijał kilka dni temu z Titanfall 2. Wyszedł patch, jest nowe porównanie. Już tekstury i framerate są lepsze niż na Pro. Także ten... Za takie (pipi)enie dalbym minusa, ale tylko jednego mogę niestety na 24h. Nie trawie (pipi)a fanboyow, blacharzy itp. (pipi)ostwa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi