Skocz do zawartości

XBOX ONE X @ Project Scorpio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz ją od razu zabrać a nie musisz się nachylać, naciskać przycisk i czekać te parę sekund :cool: zakładając, że wymieniasz/wyciągasz płytkę raz dziennie to daje Ci oszczędność dajmy na to, 5 sekund dziennie, 30 sekund tygodniowo. w miesiąc oszczędzisz na tym już dwie minuty a to już akurat czas na szybką fajeczkę albo wizytę w WC. w skali roku to już 24 minuty a w tym czasie to nawet obiad zjesz. W skali 10 lat 240 minut, nie licząc lat przestępnych, to już 4 godziny, i idąc dalej, możemy dojść do wniosku, że w całym życiu dzięki temu zaoszczędzimy grubo ponad jeden dzień, nawet półtora.

ten post sponsoruje

:pizza: 

Opublikowano

Path of exile dropił Aż do 540p a fpsów mimo tego nie utrzymał. Na Multi zdarzały się spadki do wartości wręcz jednocyfrowych. Wystarczył jakiś sunder, earthquake i Summoner z minionami. Sunder i earthquake ponoć już spatchowali także na facie, że już nie zabija wydajności. Quantum break nie do końca jest w 1440p. To rekonstrukcja Temporalna. Z kilku klatek 1440p jest generowany obraz 2160p. Tak jak na xone 720p 4 klatki w jedną 1080p. Nie wyglądało to tak jak 1080p przez właśnie Temporal antyaliasing ale wyglądało lepiej niż 720/900p. 

• Plusik 1
Opublikowano

Po tygodniu używania mogę coś napisać o samej konsoli a w zasadzie dwóch xboxach:)

Pierwsza sztuka zamówiona przez neta. 

pudełko powgniatane przez kuriera w zasadzie na taką wagę sprzętu karton mógłby być grubszy.

Sama konsola ma identyczne odbarwienia plastiku jak ps4 w wersji czarnej - myślałem że front będzie lepszej jakości.

Konsola wydawała z siebie chroboczący dźwięk tak jak by wentyl o coś zahaczał- zrobiłem zwrot bez podania przyczyny.

Druga sztuka kupiona w sklepie stacjonarnym.

Plastik na froncie identyczny jak w pierwszym egzemplarzu, odbarwienia pod światło niczym w ps4.

Głośność konsoli- nic nie chrobocze. Jednak po pól godziny grania raz na jakiś czas wentyl startuje jak samolot. moja 2 miesięczna córka się obudziła.

System uruchamia się ze 3 razy dłużej jak w ps4.  Menu nie działa płynnie i zdarzają się przestoje.

Po włączeniu zimnej konsoli plastik strzela ale w ps4 mam tak samo. może przywyknę.

Grafika na 65 calowym TV robi bardzo dobre wrażenie.  Między ps4 (pierwsza wersja) a xbox one x różnica generacji.

pozdrawiam

Opublikowano

Delikatne ostrzenie dla posiadaczy xbox one x. Jeśli pojawi się wam błąd e105 to jest duże prawdopodobieństwo że konsolę trzeba będzie serwisować. Ponoć jest to dosyć częsty przypadek w x. Ja niestety się też z nim spotkałem. ;(

Opublikowano (edytowane)

Skorpion. Pierwszy raz przy aktualizacji wywaliło ten błąd. Wyłączyłem konsolę i włączyłem i było ok. Jakiś tydzień później gry i system zacząły się wieszać i wyskakiwał komunikat że savy są uszkodzone i trzeba je usunąć. Ok usunąłem ale potem to samo kilka razy. Ok przy ponownym uruchamianiu wywaliło e105 więc całkowity restart konsoli i wgrywanie wszystkiego od nowa. Tak ze 2 tyg. było ok. No i ostatnio problemy z logowaniem, instalacją gier, czarny ekran przy włączaniu konsoli. Błędy e105, e102 i przy próbie aktualizacji offline e101. Potem nawet na krótko udało się odpalić konsolę ale znowu problemy z instalacją a potem z jej uruchomieniem. Trochę przeglądałem net i jutiuba i problem jest a ms ponoć nawet nie wie co jest jego przyczyną. Wg. mnie software nie bo reinstalacja nie pomaga więc myślę że kwestia hardwaru. Niestety sprzedałem skę :(

Tak jak pisałem jak wywali wam e105 to jest duże prawdopodobieństwo że konsola jest skaszaniona. No ale przy ms można przywyknąc bo to już moja 3 konsola od nich która poszła na serwis.

Dodam jeszcze że na polskim forum natknąłem się na posta kolesia z tym samym błędem no ale on tam wybrał advanced exchange. Nie wiem czy to się opyla i czy te konsole na podmiankę to nie jest jakiś refurbished.

Edytowane przez bloody_gipsy
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem gdzie mam napisać tego posta, jak źle to proszę o przeniesienie do bardziej odpowiedniego działu:lapka:

Pytanie takie: 
Co możecie powiedzieć na temat waszych Xboxów oneX  po kilku miesiącach użytkowania. Chodzi mi ogólnie o samą konsolę jak i o wrażenia z grania w multiplatformy. Zapewne większość z was ma podpięte swego koksa pod szkiełko 4K z HDR, ale czy są tacy co mają podpięte do FHD? Jak to wypada na takim szkiełku i w relacji do PS4/PS4 Pro.

U mnie na razie zestaw PS4 + TV FHD, ale na pewno w tym roku wjedzie upgrade w postaci 4K HDR. I stąd pytam o wasze opinie, nigdy nie miałem konsoli od Microsoftu, jedynie pad 
Pozdro i dzięki za odpowiedzi:hi:

Opublikowano

Ja mam scorpio edition od samego początku i jestem zachwycony, konsola cicha, nie stwarzająca problemów, trochę się grzeje ale bez przesady. Mam podpięte pod TV Full HD i każda gra enhanced zyskała na grafice drastycznie, a ostatnio byłem u kumpla który ma 4K i nawet fifa znakomicie się prezentowała.

Biorąc pod uwagę zwyżki na podzespołach PC, to aktualnie Xbox One X jest zaje.biście opłacalnym sprzętem do grania w multiplatformy w wysokiej jakości.

• Dzięki 1
Opublikowano

Ja również jestem zadowolony z zakupu Xa, konsola cicha, gry wyglądają na niej bardzo dobrze, w porównaniu z Pro zazwyczaj lepiej.

Podpieta mam pod TV 4K Sony XD85.

Warto dodać ze to konsola z czytnikiem płyt ultrahd którego nie ma w Pro, trzeba zobaczyć film w takiej jakości by zrozumieć wartość takiego odtwarzacza w konsoli.