JuanMag 159 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Juan, a teraz wyobraź sobie ulubionego majnkrafta w 4K na Scorpio Patch do MCC zapewne wyjdzie ;) Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Sunset w 4k o jezuuuuu jak dobrze Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Final Fantasy w 4k oO Cytuj
Gość Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Tutaj wstępnie ktoś wycenił hardware Scorpio na 650$ i prognozują cene na 700$. Cena 650$ wydaje się zawyżona, trzeba poczekać na profeske od DF, ale jest to jakiś pogląd. Cena będzie zdecydowanie wyższa od PRO, nie zapominajcie że konsola będzie czytać 4k bluray. http://www.gamesindustry.biz/articles/2017-04-06-xbox-could-outsell-ps4-this-year-thanks-to-scorpio-npd "I estimate the basic hardware will cost around $650, so if Microsoft wants any kind of margin at all, Scorpio will have to retail for $700 or more. Chora cena. 700 dolców... Nie pamiętam popularnej konsoli, która tyle kosztowała na premierę, chyba, że serio wmówią ludziom, że Scorpio zniszczy konkurencje na lata. Z drugiej strony mogą chcieć wylansować produkt na modłę Apple. Nie wiem czy akurat M$ to firma, która rozumie ten sposób robienia pieniędzy, ale próbować mogą. Cena premium już jest. Zahaczające wręcz o fetysz podkreślanie walorów estetycznych panujących wewnątrz konsoli, podkreślanie jak ważna jest kultura pracy itp. Dowiedzieliśmy się, że na system operacyjny pójdzie dodatkowy RAM, czyli można założyć, że ten w sumie dosyć ważny element ulegnie poprawie. W przypadku telefonów sama kultura pracy potrafi sprzedawać sprzęt w milionach sztuk, w przypadku konsol pewnie też można wykreować taki trend. Szybki, intuicyjny sytem zamknięty w dopieszczonym pudełeczku, a do tego 4k w popularnych gierkach? Z jednej strony wydmuszka, z drugiej strony każdy oczekuje takich rzeczy od sprzętu jaki nabywa, dopiero później zaczynamy sobie wmawiać, że w sumie da się bez tego żyć i wszystko jest gites. PS4 sprzedały slogany i poczucie kupowania czegoś najmocniejszego (czyli jak wiemy- kolejny slogan), ale też to, że konkurencja nie mając argumentów uderzała w podobne tony. Teraz sytuacja wygląda inaczej, PS4 ma gry, więc czy sam power wystarczy, żeby ludzie kupowali Scorpio? Osobiście wątpię i dlatego trochę stawiam, że M$ oprócz gier zaoferuje klientom to co pisałem wyżej. Za 700$ wręcz muszą. Cytuj
wrog 609 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Nie wygłupiajmy się. Więcej niż 499$ nie mogą dać. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Autor Opublikowano 7 kwietnia 2017 Cena to 499$ z Forzą 7 w zestawie jako pokaz mocy oraz abonamentem Xbox Game Pass tak będzie, pozdrawiam Cytuj
Zeratul 415 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Po co ten temat jest w ogole. Konsola wychodzi, trzeba kupic. Koniec tematu. 3 Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Cena będzie między 2 a 2.5 tys. wg mnie przynajmniej. Na e3 się okaże pewnie. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Więcej niż 2499zł nie będzie na pewno, także widełki według mnie 1999-2499 Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Z takimi bebechami obstawiam 399$. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Konsola u nas będzie kosztować 2500 zł. Za jakość i za moc trzeba zapłacić. Nie jest to wygórowana kwota IMHO. O ile sobie przypominam to za X360 zapłaciłem w okolicach premiery 2500 zł właśnie. Fakt, że wraz z dedykowanym pilotem i dwiema grami ale zawsze...Teraz ludzie zabijają się za najnowszymi fonami za o wiele wyższą kasiorę, także tego... Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Jak tylko się odrodzą, masz u mnie plus, Czezare. Zauważyłem, że najwięcej na cenę (de facto jeszcze nieznaną) psioczą osoby, które i tak nie maja zamiaru kupić konsoli. Za jakość się płaci.Tysiąc osiemset zł za Pro - ależ oczywiście niebieski kawalerze. Za wyraźnie potężniejszy sprzęt, który jeszcze filmy 4k odtworzy, wydać kilkaset zł więcej - a fe, jak drogo, pazerny M$.Ale telefoniki za 2400zł co 16 miesięcy to już Konferencja MS zapowiedziana jest na jedenastego czerwca (niedziela), niedługo przed północą. X w kalendarzu. Tylko zielonym flamastrem mości panowie. 4 1 Cytuj
SuperMarcin 6 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Ja nie wiem kto normalny wymienia telefon co roku za ponad 2k. Chyba jacys zarobieni lanserzy albo ktoś kto ma bogatych rodziców i ciągnie od nich pieniazki. Na zachodzie to pewnie inaczej wygląda ale mówię o Polsce i ciągle mam w pamięci słowa Spencera, że nie będzie drożej niż najdroższa konsola czytaj ps3 na premierę. 1 Cytuj
Sylvan Wielki 4 615 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 M$ już do jednej konsoli dokładał by zdobyć część rynku. Nie jest wcale powiedziane, że sprzęt będzie przesadnie drogi. Phil dużo mówi. Jak będzie w rzeczywistości, okaże się w czerwcu.Nikt przecież nie będzie kręcił nosem jeżeli będzie miał wydać na nowy sprzęt jak najmniej. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Opublikowano 7 kwietnia 2017 Ja nie wiem kto normalny wymienia telefon co roku za ponad 2k. Wierz mi, jest całe multum takich osób i Ty wiesz, że mam rację. 3 Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 (edytowane) Telefon się wymienia co 2lata. Jak bateria wytrzymuje 1000cykli rozladowań a ładujemy ten szajs codziennie to po 2latach akumulator już nie domaga. Edytowane 8 kwietnia 2017 przez Kriss_Hietala 1 Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 499USD powinno być normalną ceną. Warto przypomnieć, że na konsolach się nie zarabia tylko na sofcie. Na jedną sprzedaną konsolę przybada kilka/kilkanaście gierek więc warto sie zastanowic zanim ktos napisze jakies bzdury o zarabianiu na konsolach. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Będzie napęd UHD i 50% mocniejsze komponenty a Wy dalej wierzycie w 1800 na premierę? To konsola premium a nie półprodukt. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Widziałam w necie jakieś porównanie wielkości płyt głównych i wychodzi na to, że Scorpio będzie praktycznie tej samej wielkości co S. Będzie pewnie tylko trochę wyższy za sprawą tego systemu chłodzenia. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Dla kogoś, kto nie miał wczesniej One (czy nawet 360), to dobra oferta: jest wsteczna kompatybilność, trochę tytułów sie nazbierało, a i jeszcze napęd bluray do UHD, czego nie ma u konkurencji. 1 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Dla kogoś, kto nie miał wczesniej One (czy nawet 360), to dobra oferta: jest wsteczna kompatybilność, trochę tytułów sie nazbierało, a i jeszcze napęd bluray do UHD, czego nie ma u konkurencji. Problem w tym że scorpio przedewszystkim powinno być rywalem pro a nie kupnem z myślą o wstecznej. Sam z myślą o wstecznej pewnie wciągne podstawową wersje One za jakieś śmieszne pieniądze. Mimo że Scorpio zapowiada się na mocną konsolę to i tak na obecną chwile jak ktoś ma PC nie powinien brać tej konsoli nawet pod uwagę. Jakbym decydował jeszcze raz nad kupnem konsoli ps4pro czy scorpio z miejsca wybrał bym ps4pro nie dość że już sporo exów wyszło(początek tego roku pozamiatał) to teraz jeszcze czekać na exy z E3 i konsola będzie miała potężną biblioteke exów. No nic trzeba liczyć że na E3 coś zapowiedzą co pokaże moc Scorpio. Cytuj
bloody_gipsy 70 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Będzie napęd UHD i 50% mocniejsze komponenty a Wy dalej wierzycie w 1800 na premierę? To konsola premium a nie półprodukt. Z tego co do tej pory słyszeliśmy to o 30% ps4 pro - 4 teraflopy i 6 skorpiona. Cytuj
Czezare 1 450 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Opublikowano 8 kwietnia 2017 Będzie napęd UHD i 50% mocniejsze komponenty a Wy dalej wierzycie w 1800 na premierę? To konsola premium a nie półprodukt. Z tego co do tej pory słyszeliśmy to o 30% ps4 pro - 4 teraflopy i 6 skorpiona. Czyli jeśli mój kalkulator umie liczyć to 1800 dodać 30% to 2340 zł, czyli powiedzmy w okolicach tego co podałem. Na niższą cenę absolutnie nie ma co liczyć. Nie ma ku temu przesłanek. Żadnych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi