raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Plotka: Będzie VR dla Scorpio przy współpracy z AMD. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 meh bo skonczy to jak move, kinect czy vr od sony Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 No ja osobiście mam wyje,bane. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 dla mnie już news o freesyncu jest ciekawszy niż vr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 To VR jeszcze żyje? Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Umarło wraz z premierąYeti mówił : nowe doświadczenie, nowy wymiarwielu graczy doświadczyło -2000zł na koncie, nic więcej, piękny krok do przodu w historii gejmigu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SuperMarcin 6 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ale przecież fallout 4 vr ma być gwoździem programu na e3:p też olewam vr z prostego powodu... rzygać się chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Teraz wiemy czemu nie ma exclusivów. Spencer mówi, że nie osiągają oczekiwanej sprzedaży. Jak zwykle chodzi o $$. Dlatego tak mało exów. Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Jasna sprawa. Chcieliby żeby 10 mln minimum się sprzedawało tylko baza użytkowników nie jest na tyle duża żeby tyle opychać. Prawie jak z vitą. Mało konsol, niska sprzedaż gier, jeszcze mniej gier bo mało konsol. Jeśli nic nie drgnie w temacie po e3 to generalnie jeśli ktoś nie jest napalony na wyższą rozdziałkę i płynniejszą animację to spokojnie ogra wszystko co pojawi się przez kilka lat na one. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Janusze powiedzą 'ale ma MS ma pieniądze'. Korporacja ma, dział XBOX spada od 2013r Jeden wzlot był w czasie jesiennych premier i ONE S. Inwestycja jaką jest Xbox One zwraca się poniżej oczekiwań, to też zamykane są studia 'darmozjady' i anulowane murowane średniaki. Czy przewidziane są środki na gry ? Sądzę ze nikt nie jest tak głupi, by nie widzieć co sprzedaje konsolę jako system. Raczej będzie w co pograć ale nie w tym roku- chyba ze Spencer zaskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza
bloody_gipsy 70 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ja po przeczytaniu tego wywiadu gdzie mówi o wszystkim i o niczym jestem coraz bardziej pesymistyczny jeśli chodzi o zaskakiwanie przez spencera. Obym się mylił. Nadal będę z xboxem ale cała ta polityka ms jakaś drętwa się wydaje. I tak ms zarabia ma usługach a sprzedaż nie jest jakaś tragiczna bo gdyby była to myślę że tam nikt by się nie (pipi)ił i ucięliby łeb xboxowi. Inaczej niż u sony gdzie oni na tym głównie jadą bo reszta działów leży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Te devkity Scorpio bardzo podobne do do Ski, pewnie same konsola będzie podobna, tyle że grubsza i bez kratki u góry. W tym wywiadzie Spencer też mówił że pracują nad następcą Scorpio, ciekawe czy MS nie będzie robił podziału na generację jak zapowiadał czy odetną się od łoniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mr. Montana 45 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Chciałbym od siebie dodać ze Scorpio specs które ujawnił M$ jak i sposób prezentacji jak najbardziej przypadł mi do gustu. Zupełnie inne nastawienie aniżeli w 2013r, teraz na E3 mogą spokojnie skoncentrować sie na grach zamiast „terafankach". Osobnym tematem sa gry jestem pewien ze poza zapowiedzianym SoT, SoD2 i Crackdown 3 kolejne ekskluzywne tytuły pojawia sie najwcześniej w przyszłym roku. Powód jest prosty kto kupi 3 w.w. jezeli przykładowo okaże sie ze M$ ma deal z Epic na new IP!? MS nie moze sobie pozwolić na kolejne inwestycje tylko po to żeby te gry przeleżały na półkach sklepowych! Ja najbardziej nastawiam sie na C3 ze względu na motyw destrukcji i sam fakt ze nie jest to tytuł ze świętej trójcy. Czuć już poprostu w tym temacie przesyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość aphromo Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) nowy material od Eurogamera nt. Project Scorpio a w nim : "We wanted [native 1080p Xbox One games] to run at full native 4K with a rock-solid frame-rate with a whole bunch of performance left over to showcase and actually improve the visual experience in many other ways beyond render resolution," Andrew Goossen tells us. "And then our other goal was that we wanted to get 900p games up to full native 4K. That's a little bit harder. Some of 900p games - day one port - they should be running fine, solid at 2160p. For other games it's going to be more work than you'll traditionally do in terms of console optimisation but we wanted to get those 900p games at 2160p." Czyli jak gra byla w 900p to tak naprawde nie wiadomo jak bedzie z tym natywnym 4K. http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2017-the-scorpio-engine-in-depth Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez aphromo Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 (edytowane) Ale niecheze (pipi)ja z ta udziwniona rozdzielczością, dali by 1080p i stałe klatki, to nie trzeba kombinować jak koń pod górkę xD bo nie oszukujmy sie nie ma imo opcji na 2160p Edytowane 16 Kwietnia 2017 przez kubson Cytuj Odnośnik do komentarza
Daddy 4 216 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Już było wiele razy że gry z XO z dynamiczną rozdzielczością zadziałają w 1080p bez aktualizacji a wyżej to kwestia deva czy zrobi patcha, szczerze to chyba tylko BFy i QB mogliby podciągnąć z 720p do 1080p a tak wolałbym 60fpsów w takim np: FH3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jak zrobią checkerboard renderowac na dla 720/900p to i tak dobrze bo jak pokazuje PS pro te 1800p z szachownicą(nie pamiętam czy to jest renderowane w 1800p a potem z szachownicą podbite do 2160 czy natywnie w 1440p i z szachownicą renderowane do 1800/2160) daje dobre efekty i niewiele różni się od natywnego 4k. Oczywiście jeśli podejdzie z lupą i zoomem 400% jak to robi Candyland na porównania HDD to wtedy zobaczysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Wszystko fajnie, że będzie lepsza moc obliczeniowa tylko na co mi ta konsola premium skoro dobrych exow brak. Ta polityka wkrótce całkowicie zabije markę i legendę Xboxa. Już sama integracja z Win10 to wg mnie strzał w kolano. Usługi sieciowe są lepsze ale czy to wystarczy? Spencer musi dawać szansę studiom wewnętrznym a nie kasować gry jak Scalebound. Sony też mogło tyle razy skasować TLG a tego nie zrobiło. Zwłaszcza że MS stać na finansowanie gier na wyłączność. Polityka kompletnie bez sensu i nawet Scorpion nie namiesza zbyt dużo jeśli na E3 nie pojawia się konkretne zapowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Intergracja z win10 to strzał w kolano? Wyjaśnisz? Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 180 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 No bo jak gierka wychodzi na Windowsa to od razu jest gorsza, czego nie rozumiesz bluber? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Aha to ja nie wiem czemu sonowcy tak się tym nierem jaraja skoro jest na steamie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Sonowcy jaraja sie horizonem, uncharted, bloodborne, niohem, yakuza, ratchetem. Dopoki ms nie szedl w strone win na xboxa wychodzily exclusivy czyli powody dla ktorych warto sie zastanawiac nad kupnem konsoli. Teraz zaczyna sie wybor czy lepiej kupic pc czy scorpio. Z jednej strony i na jednym i drugim ms raczej korzysta wiec traca tylko konsolomaniaki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość DonSterydo Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 (edytowane) Już skończcie ******** o tych ex'ach. Dobre ex'y wychodzą regularnie, ale jak ktoś ma ograniczone upodobania co do gier, to już jego problem. Na każdej konsoli wychodzą zupełnie inne gry i to jest ten plus, że na każdej z nich nie musimy grać w to samo. Edytowane 17 Kwietnia 2017 przez DonSterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Sonowcy jaraja sie horizonem, uncharted, bloodborne, niohem, yakuza, ratchetem. Dopoki ms nie szedl w strone win na xboxa wychodzily exclusivy czyli powody dla ktorych warto sie zastanawiac nad kupnem konsoli. Teraz zaczyna sie wybor czy lepiej kupic pc czy scorpio. Z jednej strony i na jednym i drugim ms raczej korzysta wiec traca tylko konsolomaniaki. Nie zrozumiałeś, ale nie spodziewam sie od ciebie zbyt duzej kumacji wiec ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Nie zrozumialem tego ze sonowcy jaraja sie nierem jako exem skoro jest tez dotepny na steamie? Spoko, widocznie to cos glebszego Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi