Opublikowano 14 maja 20186 l 52 minuty temu, Pacquiao napisał: Ten framerate to mogli sprawdzić w większym zakresie. Ale, że nie zablokowali fps na 30 to tego nie rozumiem. Może za bardzo skakało. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że One S wydaje się wyglądać najsłabiej. One X ładnie usuwa mgłę i trochę fajniejsze drzewka. Imo nic specjalnego. Standardowo napiszę że lepiej niższa rozdziałka ale więcej klatek i było by mega.
Opublikowano 15 maja 20186 l Czemu beka z koxa? Przecież ta wersja chodzi najlepiej ze wszystkich trzech i jest najlepiej zoptymalizowana. 17 godzin temu, Kyo napisał: Może za bardzo skakało. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że One S wydaje się wyglądać najsłabiej. One X ładnie usuwa mgłę i trochę fajniejsze drzewka. Imo nic specjalnego. Standardowo napiszę że lepiej niższa rozdziałka ale więcej klatek i było by mega. Różnic jest więcej, samo IQ będzie nieporównywalnie lepsze na XoX, ale na tych porównaniach widać lepsze tekstury i rysowanie obiektów (w oddali widać dużo więcej, gdzie na podstawowych Xone obiekty są mocno uproszczone).
Opublikowano 15 maja 20186 l 1-2 fps w jedną czy drugą stronę ciężko nazwać "szarpaniem" szczególnie, że to natywne 4K. Nawet nie zauważysz.
Opublikowano 15 maja 20186 l Dawno takiego hype nie miałem. Kurcze gra już na dysku czekam do weekendu. Fajna odskocznia będzie od pillarsow. Jak wrócę z urlopu to na zmiane będę napierdalał caly czerwiec w sod2 i dark souls remastered. Może kupie wampirka ale tylko jak recki będą ok. Te dwie gry to i tak aż za dużo. Pewnie w każdej ze 100 h pęknie. Co do sod2 licze na jakieś wyczesane miejscowki na nasz obóz. Pamiętam zdziwienie jak pierwszy raz odkryłem że jest coś lepszego od kościoła. A potem odkrycie jak trudno duzy obóz ogarnąć i śmierć prawie wszystkich z powodu niedopilnowania czegoś. W ogóle grałem w sod już kilka lat temu a nadal pamiętam niektóre rzeczy jakby to było wczoraj. Przygodo czekam!
Opublikowano 15 maja 20186 l Ano super, że już preload jest Czyli teraz tylko w piątek po robocie nic tylko ciachanie zombie i rozbudowa bazy
Opublikowano 15 maja 20186 l Ano jest już na dysku Kurcze wpierw singielek pójdzie. Wlaśnie się dowiedziałem że jednak piątek po pracy jestem wolny. Cały wieczór z zombiakami.
Opublikowano 15 maja 20186 l @blantman pokaż screena z zakładki do instalacji? Masz normalnie tam kafelki z grami? dobra już nic naprawiło mi się
Opublikowano 15 maja 20186 l ej podobno beda konflikty z innymi obozami w grze, wymiana handlowa zakonczona wymiana ognia? kradzieze? napady? looooooooooo :boner: gra dostała patcha 6,3 gb Edytowane 15 maja 20186 l przez kermit
Opublikowano 16 maja 20186 l Tak, jak będziesz prowadzić mało przyjazną politykę (co jest związane z drogą lidera jaką obierzesz), to może dochodzić do konfliktów z grupami pozostałych ocalałych. Tak to przynajmniej zrozumiałem z poprzednich materiałów. Ale nie wiem czy to będzie wychodzić poza taki zakres, że jak pojawimy się w pobliżu to nas po prostu będą atakować. Nie słyszałem nic o tym aby były to bardziej aktywne formy działania (że np. sami mogą nas napaść) - chociaż akurat ten temat mało osób podejmowało, więc może tu być coś więcej. Edytowane 16 maja 20186 l przez Pacquiao
Opublikowano 16 maja 20186 l Na filmikach było pokazane że jak zbliżymy się do takiej grupy to zaczną nas atakować bez ostrzeżenia. Były też materiały w których poszedłeś na wymianę towarow, a tam już czekali na Ciebie że spluwami.
Opublikowano 16 maja 20186 l 16 godzin temu, Pacquiao napisał: 1-2 fps w jedną czy drugą stronę ciężko nazwać "szarpaniem" szczególnie, że to natywne 4K. Nawet nie zauważysz. No tak średnio Cytat Despite the 6 GB patch we installed today, the State of Decay 2 captures we made during our lunch break confirm the unsteady framerate of the Xbox One X version of the game, one of the causes being that it is not locked at 30. Note that the game cannot hold a steady 60 fps framerate on PC when running in 4K with a GTX 1080 Ti, and that even in 1440p we have witnessed a few drops when on top of a tower (the draw distance might be to blame but we haven't had time to find out for sure yet). https://www.gamersyde.com/news_state_of_decay_2_struggles_in_4k-20015_en.html
Opublikowano 16 maja 20186 l No ale nie piszą tu nic o ty jakie są flukruacje fps. Unsteady może oznaczać zarówno 1-2fps jaki i dropy o 20fps. Edytowane 16 maja 20186 l przez Pacquiao
Opublikowano 16 maja 20186 l 2 godziny temu, _Be_ napisał: A ogladałeś filmik? No tak i potwierdza to co napisałem - na koniec filmu "Average fps 30,98". Fluktuacje +-1-2 fps, czyli niezauważalne. Niech tylko zrobią locka żeby nie było przez większość gry 31-32 fps. A tak na marginesie to nie wiem po co robić analizę fps jak zaczynają grę, nie lepiej po paru godzinach jak coś się dzieje na ekranie? Edytowane 16 maja 20186 l przez Pacquiao
Opublikowano 16 maja 20186 l 14 minut temu, Pacquiao napisał: No tak i potwierdza to co napisałem - na koniec filmu "Average fps 30,98". Fluktuacje +-1-2 fps, czyli niezauważalne. Niech tylko zrobią locka żeby nie było przez większość gry 31-32 fps. Nie nie do końca, w Bloodbornie masz niby 30 fpsów, które też nie są regularnie dostarczane i niby stałe 30 ale jednak framepacing jest zje.bany przez co na ekranie masz wrażenie, że gra nie chodzi w 30 fps.
Opublikowano 16 maja 20186 l Zły framepacing to jeszcze inna kwestia, inaczej byłby to problem 90% gier, bo mało która ma całkowicie stałe FPS jak np. FH. Zresztą założę się, że 99% graczy "zauważy" framepacing jak o nim przeczyta w jakiejś recenzji Edytowane 16 maja 20186 l przez Pacquiao
Opublikowano 16 maja 20186 l Sony na szczęście prawidłowo traktuje swoich robotniko-graczy, którzy po powrocie z fabryki zamiast sięgać po słownik po prostu odpalają grę z polskim dubbingiem.