Gość Kyo Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 52 minuty temu, Pacquiao napisał: Ten framerate to mogli sprawdzić w większym zakresie. Ale, że nie zablokowali fps na 30 to tego nie rozumiem. Może za bardzo skakało. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że One S wydaje się wyglądać najsłabiej. One X ładnie usuwa mgłę i trochę fajniejsze drzewka. Imo nic specjalnego. Standardowo napiszę że lepiej niższa rozdziałka ale więcej klatek i było by mega. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cottage 343 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Dostaliście już może kod na 1 cz z zestawu Ultimate?? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Trochę beka z koxa xD i serio powinni zablokować fpsy Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Czemu beka z koxa? Przecież ta wersja chodzi najlepiej ze wszystkich trzech i jest najlepiej zoptymalizowana. 17 godzin temu, Kyo napisał: Może za bardzo skakało. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że One S wydaje się wyglądać najsłabiej. One X ładnie usuwa mgłę i trochę fajniejsze drzewka. Imo nic specjalnego. Standardowo napiszę że lepiej niższa rozdziałka ale więcej klatek i było by mega. Różnic jest więcej, samo IQ będzie nieporównywalnie lepsze na XoX, ale na tych porównaniach widać lepsze tekstury i rysowanie obiektów (w oddali widać dużo więcej, gdzie na podstawowych Xone obiekty są mocno uproszczone). Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Bo i tak szarpie, a miałem nadzieje ze bedzie bardzo płynnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 1-2 fps w jedną czy drugą stronę ciężko nazwać "szarpaniem" szczególnie, że to natywne 4K. Nawet nie zauważysz. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Dawno takiego hype nie miałem. Kurcze gra już na dysku czekam do weekendu. Fajna odskocznia będzie od pillarsow. Jak wrócę z urlopu to na zmiane będę napierdalał caly czerwiec w sod2 i dark souls remastered. Może kupie wampirka ale tylko jak recki będą ok. Te dwie gry to i tak aż za dużo. Pewnie w każdej ze 100 h pęknie. Co do sod2 licze na jakieś wyczesane miejscowki na nasz obóz. Pamiętam zdziwienie jak pierwszy raz odkryłem że jest coś lepszego od kościoła. A potem odkrycie jak trudno duzy obóz ogarnąć i śmierć prawie wszystkich z powodu niedopilnowania czegoś. W ogóle grałem w sod już kilka lat temu a nadal pamiętam niektóre rzeczy jakby to było wczoraj. Przygodo czekam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ano super, że już preload jest Czyli teraz tylko w piątek po robocie nic tylko ciachanie zombie i rozbudowa bazy Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ano jest już na dysku Kurcze wpierw singielek pójdzie. Wlaśnie się dowiedziałem że jednak piątek po pracy jestem wolny. Cały wieczór z zombiakami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 @blantman pokaż screena z zakładki do instalacji? Masz normalnie tam kafelki z grami? dobra już nic naprawiło mi się Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 15 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) ej podobno beda konflikty z innymi obozami w grze, wymiana handlowa zakonczona wymiana ognia? kradzieze? napady? looooooooooo :boner: gra dostała patcha 6,3 gb Edytowane 15 Maja 2018 przez kermit Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Tak, jak będziesz prowadzić mało przyjazną politykę (co jest związane z drogą lidera jaką obierzesz), to może dochodzić do konfliktów z grupami pozostałych ocalałych. Tak to przynajmniej zrozumiałem z poprzednich materiałów. Ale nie wiem czy to będzie wychodzić poza taki zakres, że jak pojawimy się w pobliżu to nas po prostu będą atakować. Nie słyszałem nic o tym aby były to bardziej aktywne formy działania (że np. sami mogą nas napaść) - chociaż akurat ten temat mało osób podejmowało, więc może tu być coś więcej. Edytowane 16 Maja 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Na filmikach było pokazane że jak zbliżymy się do takiej grupy to zaczną nas atakować bez ostrzeżenia. Były też materiały w których poszedłeś na wymianę towarow, a tam już czekali na Ciebie że spluwami. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 16 godzin temu, Pacquiao napisał: 1-2 fps w jedną czy drugą stronę ciężko nazwać "szarpaniem" szczególnie, że to natywne 4K. Nawet nie zauważysz. No tak średnio Cytat Despite the 6 GB patch we installed today, the State of Decay 2 captures we made during our lunch break confirm the unsteady framerate of the Xbox One X version of the game, one of the causes being that it is not locked at 30. Note that the game cannot hold a steady 60 fps framerate on PC when running in 4K with a GTX 1080 Ti, and that even in 1440p we have witnessed a few drops when on top of a tower (the draw distance might be to blame but we haven't had time to find out for sure yet). https://www.gamersyde.com/news_state_of_decay_2_struggles_in_4k-20015_en.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) No ale nie piszą tu nic o ty jakie są flukruacje fps. Unsteady może oznaczać zarówno 1-2fps jaki i dropy o 20fps. Edytowane 16 Maja 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 A ogladałeś filmik? Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 nie ma co bronic bo to studio nigdy nie umialo w optymalizację Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 niech zrobia locka na 30 fps albo dadzą wybór full hd 60 fps lub 4k. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, _Be_ napisał: A ogladałeś filmik? No tak i potwierdza to co napisałem - na koniec filmu "Average fps 30,98". Fluktuacje +-1-2 fps, czyli niezauważalne. Niech tylko zrobią locka żeby nie było przez większość gry 31-32 fps. A tak na marginesie to nie wiem po co robić analizę fps jak zaczynają grę, nie lepiej po paru godzinach jak coś się dzieje na ekranie? Edytowane 16 Maja 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 jutro wieczorem bedzie szło grac czy dopiero od piatku? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 14 minut temu, Pacquiao napisał: No tak i potwierdza to co napisałem - na koniec filmu "Average fps 30,98". Fluktuacje +-1-2 fps, czyli niezauważalne. Niech tylko zrobią locka żeby nie było przez większość gry 31-32 fps. Nie nie do końca, w Bloodbornie masz niby 30 fpsów, które też nie są regularnie dostarczane i niby stałe 30 ale jednak framepacing jest zje.bany przez co na ekranie masz wrażenie, że gra nie chodzi w 30 fps. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 (edytowane) Zły framepacing to jeszcze inna kwestia, inaczej byłby to problem 90% gier, bo mało która ma całkowicie stałe FPS jak np. FH. Zresztą założę się, że 99% graczy "zauważy" framepacing jak o nim przeczyta w jakiejś recenzji Edytowane 16 Maja 2018 przez Pacquiao Cytuj Odnośnik do komentarza
szurubur 114 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 dobrze pamiętam, że znowu microsoft olał polską wersję? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pacquiao 889 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Zgadza się. Gry MS tylko dla wykształconych elit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 16 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2018 Sony na szczęście prawidłowo traktuje swoich robotniko-graczy, którzy po powrocie z fabryki zamiast sięgać po słownik po prostu odpalają grę z polskim dubbingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi