Skocz do zawartości

State of Decay 2

Gość DonSterydo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie ma to jak wybrać się na questa w swoim najlepszym aucie na drugi koniec mapy w środku nocy. Auto naprawione, zatankowane i wjechałem na barierkę tak że samochód się zablokował :kaz: Trochę słabo bo z buta w chuy drogi więc szukam następnego. Jest jedno ale brak paliwa. Lokalizuje stacje benzynowa. Jest. Idę po paliwo, idę do auta, tankuje i myślę no ok może teraz tylko podjadę pod auto na barierce i delikatnie je przesune i będę mógł jechać dalej. Tak zrobiłem, podjeżdżam i....

XDDDDDDDDDDDDDD

Zdecydowanie najlepszy survival w jaki grałem

Edytowane przez hav7n
  • Lubię! 1
  • Haha 4
Opublikowano
13 minut temu, Pacquiao napisał:

Powie mi ktoś czy warto inwestować w outposty z dające prąd i wodę? Jakie są korzyści z tego poza podświetloną bazą?

duży zastrzyk morali w moim przypadku niweluje calkowicie doła ktory powoduje racjonowanie żywności

• Dzięki 1
Opublikowano
24 minuty temu, Pacquiao napisał:

Powie mi ktoś czy warto inwestować w outposty z dające prąd i wodę? Jakie są korzyści z tego poza podświetloną bazą?

Sporo ulepszen dosc fajnych budowli wymaga wody/pradu.

W ogole znalazlem moda do comm center ktory pozwala mi miec 1 dodatkowy outpost :fsg:

• Dzięki 1
Opublikowano

Znalazłem fajną miejscówkę na nową bazę ale od dłuższego czasu nie pojawiają się żadni nowi ludzie i brakowało mi jednego, więc przeniosłem się do innej w małym miasteczku. Chociaż w sumie mogłem się wypuścić na drugi koniec mapy bo tam jakieś większe miasto chyba jest, a tu zaraz wszystko wyczyszczę. Przy okazji zauważyłem, że o dobry Staff jest dużo trudniej niż w jedynce, po 10h nie mam specjalnie jakiegoś wielkiego nadmuiaru przedmiotów. Dwójką chyba bardziej bazuje na samodzielnym tworzeniu że złomu niż jedynka.

Opublikowano
15 godzin temu, hav7n napisał:

Nie ma to jak wybrać się na questa w swoim najlepszym aucie na drugi koniec mapy w środku nocy. Auto naprawione, zatankowane i wjechałem na barierkę tak że samochód się zablokował :kaz: Trochę słabo bo z buta w chuy drogi więc szukam następnego. Jest jedno ale brak paliwa. Lokalizuje stacje benzynowa. Jest. Idę po paliwo, idę do auta, tankuje i myślę no ok może teraz tylko podjadę pod auto na barierce i delikatnie je przesune i będę mógł jechać dalej. Tak zrobiłem, podjeżdżam i....

XDDDDDDDDDDDDDD

Zdecydowanie najlepszy survival w jaki grałem

Miałem to samo, tylko mój dodatkowo eksplodował.

A da się usunać outpost? 

Opublikowano

Też muszę prąd zaklepac bo brakuje mi do rozwoju bazy na lvl3. Wodę mam "wbudowaną" w nową bazę ale już się czaję na inną na 8 osób (mam obecnie 7) ale niestety jest na samym południu mapy i wszędzie będzie daleko :/ Trzeba poszukać coś bardziej w centrum.

Opublikowano

W centrum jest ten problem, że ciągle są ataki chociaż moja mała grupka jak na razie daje sobie radę, ale fakt, że w 2h miałem więcej hord w domu niż przez całą resztę gry, gdy trzymałem się na uboczu. Zauważyłem też, że poza mniejszą ilością zasobów developer podjął też inne kroki byśmy sobie nie natrzaskali zbyt łatwo influence - jak sprzedajemy wartościowy "złom" jakiejś enklawie, to przyjmą maksymalnie chyba 4 sztuki i już tego nie będą od nas brać i to co najmniej przez kilka dni jak nie na stałe, więc trzeba mieć dobre stosunki z wieloma enklawami żeby móc sprzedać tego jak najwięcej. Trzeba ich po prostu szukać po całej mapie.  

Opublikowano

Godzina gry za mną i widzę, że strasznie ciężko jest z miejscem w ekwipunku, gdzieś wyczytałem, żeby nie podnosić i nie targać niepotrzebnych i kompletnie nie wartościowych rzeczy. Mógłby mi ktoś mniej więcej powiedzieć, czego nie warto podnosić?

Opublikowano

Coraz lepsze akcje odchodzą. Pojechałem przeszukać jeden dom na drugi koniec mapy i po drodze do domu pomyślałem, a usunę te infestation... W skrócie - auto eksplodowało, znalazłem drugie ale benzyna skończyła się 300m przed domem, skręciłem pod jakiś dom a tam wyskoczyła horda i feral XD Prawie mi zatłukli dwóch ludków, którzy prawie na czworaka uciekali do domu przez 250m. A później straciłem najlepszego człowieka atakując blood plague na misji lidera :p

Opublikowano

Idę na handel do jakiegoś wędrownego handlowca a tam w ofercie za 500 influence facet ma mod na +2 outposty i mam łącznie 5 w tym woda, prąd, materiały i 2 na medykamenty. Czas skołować jakąś większą bazę :fsg:

23 minuty temu, hav7n napisał:

Ja mam misje rozwalić plague heart calkiem doyebana babka i muszę przyznać że się trochę dygam xd

Pamiętaj, że w trakcie rozwalania, blisko końca będzie spawn kilku zombie więc lepiej być przygotowanym :p

Opublikowano

Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi bazami, jestem na początku gry, mam tą pierwszą początkową bazę, która już ulepszyłem mniej więcej i plądruje teraz okoliczne miejsca ale np. Mam już za dużo plecaków z jedzeniem i goście mi gadają, że jest ich za dużo w bazie przez co może się zmarnować. Czyli teraz powinienem jechać gdzieś w dalej i zakładać nową bazę? Ile w ogóle baz posiadacie na tej mapie Cascade Hills? Im więcej tym lepiej? 

Opublikowano

Pograłem wczoraj chwile i nie mogę się wciągnąć, gra w coopie chodzi jak sra,ka, solo jest lepiej ale no sam nie wiem jedynka chyba robila to lepiej, choć nie powiem finishery dalej robią i fajnie rozwala sie głowy zombie

Opublikowano
9 godzin temu, Bansai napisał:

Ja zniszczylem przed chwila ostatnie plague heart i zblizam sie chyba do konca "kampanii".

Plague heart nie respawnuja sie w nieskonczonosc? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Pacquiao napisał:

Można mieć tylko jedną bazę. Stworzenie nowej = likwidacja dotychczasowej.

Czyli za bardzo nie opłaca się inwestować w pierwszą bazę skoro jak będziesz chciał zbudować nową to wszystko z tej pierwszej się straci ?

To na tą całą dużą mapę można posiadać tylko jedną bazę a wszędzie indziej budować tylko mniejsze outposty? Wciąż próbuje zrozumieć cel w tej grze :)