Skocz do zawartości

Days Gone

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

musialbym to przetestowac jednak na wlasnej skorze, bo na yt, to po prostu wyglada slabo. polowa gry to takie jezdzenie ktore nawet nie wyglada fajnie. w gta v mialem ogromna slabosc do motorow, i do tego zeby pruc autostradami czy to pod prad scigaczem, czy po prostu nocny cruising na gargoylu, wiec jakby oddanie podobnego wrazenia praktycznie tutaj nie wystepuje

Edytowane przez Najtmer

Można niby ulepszać bak motoru. Ja mam z ulepszony na starcie dzięki deluxe edition ale i tak benzyną znika szybko.

musialbym to przetestowac jednak na wlasnej skorze, bo na yt, to po prostu wyglada slabo. polowa gry to takie jezdzenie ktore nawet nie jest fajne.
YT nie oddaje w ogóle frajdy z gry. Od samego początku jest bardzo dobrze ale musisz sam się przekonać

zdaje sobie z tego sprawe ze nie oddaje w 100%, ale mimo wszystko taka jazde na motorze jakos unaacznia bardziej niz sklejenie literek w zdanie "Jezdzi sie fajnie".

jesli ktos sie zlamal przed premiera i ogladal fragmenty z gry na temat ktorej wyrobil sobie o grze zdanie, no to raczej moge zrobic dokladnie to samo po premierze, a i tez nie bede faszerowany jakims podrasowanym, wyrezyserowanym gameplayem. 

nie dam tej grze szansy. wyglada calkiem spoko, mega plus za setting, ale reszta jest wyglada po prostu nudno. 

@Kolos28 - szukam elementow ktore zostaly zrobione no jakby powyzej powedzmy to sredniej. nie dobrze. dobrze to dla mnie synonim - poprawnie, a to jakby nie patrzec to za malo. lubie gdy gra potrafi dostarczyc czegos wiecej niz wrazen, ktore serwuje mi ubisoft od ponad 10 lat. jezdzenie, strzelanie i cutscenki wygladaja naprawde jak z 2012. tylko ten swiat jest fajnie wykreowany.

Edytowane przez Najtmer
28 minut temu, Kolos28 napisał:

Nie jeździłem nigdy na motorze w realu ale czuć ciężar, prędkość i moc motoru. Można driftować i skakać z pagórków ale to wiąże się z psuciem maszyny. Długie dystansy odpadają bez tankowania a benzyna w baku znika w oczach emoji4.png

Upgrade baku to pierwsze co zrobilem i jest lepiej. Co do skakania motorem, lądować trzeba poprawnie, no chyba, że z klifu skaczesz.

• Lubię! 1
  • Minusik 1

zapewne poprawia to w jakims patchu i daj boze niech to szybciej jezdzi na prostej bo mozna doslownie zasnac. wklepanie opcji >>jazda ekonomiczna lub karkolomne prucie (zzerajace szybciej zupe)<< to kilka linijek kodu ktore zbalansowaloby ten ficzer i mapa nie stala by sie znowoz taka mala od razu, ot bylaby mozliwosc krotkiej, ale intensywnej jazdy do czasu zatankowania. 

Edytowane przez Najtmer

Pograłem ponad 3 godziny i jest bardzo pozytywnie, na tyle że cięzko było odejść od konsoli.

Fabularnie zobaczymy jak to będzie, na razie pachnie standardową historią. Na zwykłym ps4 gra wygląda bardzo ładnie. Walka wręcz przypomina mi Last of Us. Gram na trudnym i jest w sam raz, przez to zbieractwo i tworzenie rzeczy mam tyle zapasów apteczek czy broni że naprawdę nie ma mowy o jakimś survivalu że czegoś brakuje. A właśnie zbieractwo, mnóstwo tych rzeczy leży szczególnie w zabudowanych terenach i trochę szkoda że zawsze trzeba wciskać kwadrat żeby coś podnieść. No i Si ludzkich przeciwników jest biedne, zaskoczyło mnie trzech z karabinami a i tak zdążyłem ich wyciąć maczetą z małym uszczerbkiem zdrowia, bo tak długo zbierali się by do mnie wycelować:yao:

Menu z początku może przyprawić o zawrót głowy (muskam lekko touchpada i się włącza) ale idzie się szybko przyzwyczaić. Na duży plus mapa, nie jest napaćkana milionem znaczków jak w Asasynach, a pokazuje tylko kluczowe miejsca w których byliśmy, przez co znajdżki wpadają naturalnie podczas eksploracji a nie że nam pokazuje gdzie leży czapka wujka Bena i tam sobie jedziemy.

Nie da się ukryć że to zlepek rzeczy które widzieliśmy w innych grach (palenie gniazd, przejmowanie obozów, udoskonalanie motoru itp.) ale podana we własnym sosie przez co gra się bardzo dobrze.

A no i Deacon to fajna postać.

• Plusik 5
2 godziny temu, Kolos28 napisał:

Długie dystansy odpadają bez tankowania a benzyna w baku znika w oczach emoji4.png

1 godzinę temu, Square napisał:

To mnie zawsze odpychało na wszelkich pokazywanych materiałach. Niby tankujesz do 100%, przejedziesz dwa kilometry i pusto w baku.

Dla mniie jest to super fajnje, bo to praktycznie jedyna survivalowa mechanika tutaj - przy nadmiarze wszelkich innych surowców, przynajmniej o paliwo trzeba się martwić :)

1 godzinę temu, Kolos28 napisał:

Ciężko się prowadzi a wiec ciężko zasuwać jak w NFS ale czuć prędkość.

Z tą prędkością jest różnie, masa dróg to piaszczyste ścieżki, które po ulewie robią się mega zdradliwe (podobnie zresztą jak śliski asfalt).

No i wczoraj w deszczu i ścigany przez piątkę dzikusów doświadczyłem słynnych spadków płynności - gierka mocno zwolniła, pewnie było coś koło 15fps przez dłuższy czas jazdy.

Schowałem się za samochodem który miał zbite szyby chciałem przez nie strzelić w wroga niestety w miejscu zbitych szyb powstała dziura po kuli jak by te szyby były (w powietrzu)

druga sprawa biegnie wieczysty na gołej klacie a ja w niego 7 naboi zeby umarł powinien po dwóch szotach pasc

podoba mi się swoboda i to ze wszędzie można wejść wsysstko otworzyć 

Edytowane przez Banan91PL
  • Smutny 1
8 minut temu, Wredny napisał:

OK, bug ze znikającym dźwiękiem jest mega wrukwiający - podobno dość popularna przypadłość, wielu recenzentów się skarżyło, a mi zdarzyło się już trzeci raz - trzeba całkowicie wyłączyć grę i odpalić ją od nowa.

A tez tak miałem mi pomagało wejście i zejście z motoru