Faka 3 991 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 (edytowane) Nawet na początku premiery gra była ok, kupione za 150 zł w ME (dzięki rabatowi od @Ryo-San). Żadnym kiblem nie była, bo się grało wyśmienicie (bugów też dużo nie uświadczyłem poza dźwiękami) i raz za razem czekało się na nowe dodatki w postaci challenge m.in. wybijanie hord czy jeżdżeniem moturkiem. Edytowane 7 czerwca 2020 przez Faka Cytuj
aph 155 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Nie no, grałem na premiere, znikajacy kanister z benzyna, niesmiertelny nieruchomy npc ktorego trzeba zabic do misji itp. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Tak, były i są takie rzeczy ale to są normalne bugi w grach z otwartym światem. I mówię to ogrywając Fallouty 3 i New Vegas, grając w nie 10 lat po premierze na PS3. BOŻE jak ja tęsknie za takim stanem technicznym jak w Days Gone na premierę Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Ja nie miałem przyjemności ograć na premierę. Dopiero niedawno skończyłem, ale tak jak piszecie taką grą się trzeba cieszyć i nie spieszyć z przechodzeniem. Świetnie mi się grało i za jakiś czas na pewno wrócę do tego tytułu żeby przejść ponownie. Teraz mam podobny plan co do RDR2, miałem zamówić wyczekany TLOU2, ale jednak zaczyna Reda i mam zamiar się nacieszyć Cytuj
aph 155 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 3 minuty temu, mario10 napisał: Teraz mam podobny plan co do RDR2, miałem zamówić wyczekany TLOU2, ? Nie bierzesz LOU2 na premiere? Cytuj
SebaSan1981 3 584 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 3 godziny temu, mario10 napisał: To jest dla mnie wisienka na torcie tej gry. Kilka razy mi się udawało podprowadzić z pomocą kamieni łamacza do obozu łupieżców lub sekciarzy i z ukrycia obserwować jak się wybijali nawzajem Niom tzw. griefing to zayebista sprawa, w DG nie doszedłem fabularnie tak daleko ale uwielbiam takie mechaniki. I skoro da się tu takie coś robić to dla mnie mega plus. W kilku innych grach udało mi się też to stosować np w Fallout4, ArkSurvival, Assassynie Odyssey (dziki fajnie dawały się triggerować na obozy bandytów) oraz przede wszyskim w Eso (grając gankerem w ImperialCity można było cuda z mobami wyprawiać na niewidzialności). Nawet w FC5 udało mi się kilka razy podprowadzić niedźwiedzia pod bazę kultystów Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Godzinę temu, XM. napisał: Gra mi się też baaardzo podobała, ale na premierę to podobno był kibel jakich mało więc może aż tak bardzo niesłusznie nie została zyebana. Godzinę temu, - V - napisał: Nie był. Miała więcej bugów, to fakt ale z grami tego typu zawsze tak jest. Takie dziennikarzyny jak z GameSpotu czy IGN yebały grę za niepoprawność polityczną Deacona czy to, że nie da się go polubić, że świat nie ma nic oryginalnego itd. Laska z IGN nie skończyła gry a ją zrecenzowała. Dokładnie - nie za błędy (których tak wiele znowu nie było - grałem od premiery - standardowy poziom open-worldów) została zyebana, tylko za to, o czym Wojtek pisze. Owszem, śmieszne glitche, zapadające się w gruncie zombiaki czy cut-scenki, poprzedzone loadingami (a także spadające klatki podczas nocnej jazdy w deszczu) to były (być może nadal są) realne problemy, ale to nie one zaniżyły średnią na meta (bo to nadal były oceny w przedziale 7/10), a te śmieszne dziewczynki, które wystawiały clickbaitowe wartości, bo im Deacon nie podszedł, a zombiaki nie były czarne. Nigdy nie było tak, że "na premierę to był kibel jakich mało" - to nie Fallout 76 czy AC Unity. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 Godzinę temu, aph napisał: ? Nie bierzesz LOU2 na premiere? Dla mnie TLOU to jedna z najlepszych gier ever i czekam na dwójkę bardzo, ale RDR2 też czeka więc kolejka musi być zachowana. A do TLOU2 nic mnie nie zniechęci Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 7 czerwca 2020 Opublikowano 7 czerwca 2020 2 godziny temu, _Red_ napisał: Zaraz do grona nawróconych dołączy @kanabis #stalkingnafejsie Potwierdzam. Dwa razy do gry podchodzilem , dwa razy mnie odrzucila, jak jakis farkraj z zo,biakami obes.rany a teraz przysiadlem, wczulem sie w fabule, troche bardziej zaglebilem sie w prawa jakimi sie rzadzi Syf i gierke chłonę niczym major suchodolski rozpuszczalnik 3 1 1 Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 Mnie od tej gry odrzuciły materiały jakie widziałem przed premierą. Ciągle w sumie pokazywali horde i sieczkę na ekranie, a ja nie lubie gier gdzie jest bezustanna walka i brak czasu na czerpanie klimatu (dlatego nie dałem rady skończyć HZD). Parę dni temu kumpel to kupił i mnie też namówił bym jednak spróbował i kurde - o mały włos ominęła by mnie jedna z najlepszych gier generacji. Klimacior jest fenomenalny, gameplay i grafa też wymiatają. Tak patrze jeszcze na oceny i aż dziw bierze, że gra zebrała tak mizerne noty. Wracam grać, bo nie idzie się od tego oderwać 4 Cytuj
mario10 518 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 O to właśnie chodzi hordy i sieczka z nimi ot taka wisienka na torcie całej tej gry Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 7 godzin temu, Michał102 napisał: Mnie od tej gry odrzuciły materiały jakie widziałem przed premierą. Ciągle w sumie pokazywali horde i sieczkę na ekranie, a ja nie lubie gier gdzie jest bezustanna walka i brak czasu na czerpanie klimatu A to też znam takie przypadki - jeden znajomy mówił, że go ta gra nie interesuje, bo z zombie to on lubi survival i jak jest lekko pod górkę, a nie jazda bez trzymanki i ciągle palec na spuście. Ja wiem, że chcieli tymi hordami zabłysnąć, ale sam miałem mieszane uczucia po kilku materiałach promocyjnych - klimacik był niepodważalny, ale nie chciałem wesołej sieczki i eksterminacji setek zombiaków w przeciągu paru minut - całe szczęście było zayebiście, ale ten marketing nie był zbyt fortunny. 2 Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 Teraz to tylko pozostaje czekać na sequel, gdyż autorzy zostawili otwartą furtkę pod koniec gry. Zapewne fabuła będzie się opierała na tym jednym typie, jeśli ktoś wie o kogo chodzi. Był to niezły mindfuck pod koniec gry, gdy się poznało kolesia. Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 Mam podejrzenia, że coś będzie na rzeczy z: O'Brienem. Coś ciagle w tym skafandrze chodzi, a tam pewnie jakis mutant i sam dla siebie szuka lekarstwa. Nie spoilowalem sobie jeszcze, zgaduję na podstawie ogolnych klisz w filmach tego typu Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 (edytowane) Spoiler No i masz rację, że o niego będzie chodziło i w dużej mierze będzie na nim skupiona fabuła. Edytowane 10 czerwca 2020 przez Faka 1 Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 22 minuty temu, Wredny napisał: A to też znam takie przypadki - jeden znajomy mówił, że go ta gra nie interesuje, bo z zombie to on lubi survival i jak jest lekko pod górkę, a nie jazda bez trzymanki i ciągle palec na spuście. Ja wiem, że chcieli tymi hordami zabłysnąć, ale sam miałem mieszane uczucia po kilku materiałach promocyjnych - klimacik był niepodważalny, ale nie chciałem wesołej sieczki i eksterminacji setek zombiaków w przeciągu paru minut - całe szczęście było zayebiście, ale ten marketing nie był zbyt fortunny. No dokladnie, myslalem ze to glownie bedzie jakas bezmozga sieczka. W sumie tak to wyczytalem tez z trailerow. No a gra to zupelnie inna bajka. Moze tez dlatego dwa razy mnie ta gra odepchnela bo jakos tak gralem i czekalem az sie zaczna te hordy bez wiekszego zaangazowania sie w swiat i fabule. Ten widok pielgrzymki zombie jak pierwszy raz na nich przypadkiem trafilem W sumie juz z 7 hord zalatwionych a ten majestatyczny marsz kilkudziesieciu swirusow za kazdym razem robi na mnie wrazenie. Lofciam Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 9 czerwca 2020 Opublikowano 9 czerwca 2020 (edytowane) @Faka No i po co takie cos piszesz Edytowane 9 czerwca 2020 przez Ma_niek 1 Cytuj
estel 806 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 Wczoraj pierwszy raz widzialem snieg Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 Wychodź częściej z domu 1 Cytuj
_Red_ 12 021 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 @Faka komentarz do spojlera lepiej tez ubierz w spoiler, chociaż w sumie był mocno przewidywalny, więc nie zepsułem sobie odkrycia. 1 Cytuj
Boomcio 4 058 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 15 godzin temu, Wredny napisał: klimacik był niepodważalny, ale nie chciałem wesołej sieczki i eksterminacji setek zombiaków w przeciągu paru minut - W sumie, to do samej premiery nie było wiadomo, co o tej grze myśleć. Wcześniej brałem Elexy i Kingomkomy na premierę, a tu jednak lekki sceptycyzm się wkradł. Ale po pierwszym odpaleniu pojawiły się mokre sny i kurewsko ciężko było zsiąść z motoru. Żeby zrobić sobie kawę. Cytuj
mario10 518 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 25 minut temu, - V - napisał: Wychodź częściej z domu Ostatnio mamy takie zimy, że nawet wychodząc codziennie ciężko śnieg uświadczyć Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 Days Gone mocno zaszkodził miesiąc z GameInformerem, gdzie opublikowali godzinny gameplay na którym nic się nie działo, był brzydki (i taki też pozostał) HUD z pokraczną animacją skradania, która dała używanie hejterom. I tak Sony spaliło marketing tej gry. Nawet najbardziej zainteresowani od pierwszej zapowiedzi (w tym ja) nie wiedzieli czego się spodziewać. Zaufałem jakości eksów Sony i w ogóle się nie zawiodłem, ale zupełnie zrozumiałe jest, że ludzie sobie odpuścili i dopiero teraz, po roku tytuł nadrabiają Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 10 czerwca 2020 Opublikowano 10 czerwca 2020 1 godzinę temu, - V - napisał: z pokraczną animacją skradania, która dała używanie hejterom. Raczej biegania - taki mały hołd dla Syphon Filter. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi