_daras_ 725 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 A ja gram teraz na PS4 Pro i ładnie chodzi w 30 klatkach (oraz piękne 4K- widać mega szczegóły), nie wiem czy jest sens w to grać na siłę na PS5, tak samo jak w DMC 5. Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 1 minutę temu, _daras_ napisał: nie wiem czy jest sens w to grać na siłę na PS5, tak samo jak w DMC 5. Jakie znowu granie na siłę? Cytuj
Paolo de Vesir 9 123 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Jak ktoś nie grał (np. ja) to oczywiście, że warto. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 U mnie zostały zadania bonusowe z dodatków. Walki z hordami, jakieś misje stealth i jazda na motocyklu. To na PS5 dokończę te zadania..... kiedyś tam. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 A właśnie, jak z dodatkami do Days Gone? To są tylko dodatkowe tryby i wyzwania? Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 O ile mam kompletnie wywalone na nową generację w ciągu najbliższego roku (jak co generację, płacenie za bycie beta testerem nie jest dla mnie), tak te newsy o ulepszeniach do gier we wstecznej kompatybilności są jedynym póki co, które zasiały w mojej głowie jakąś ideę zakupu PS5 w 2021 (backlog wciąż mam potężny). Days Gone czeka na wbicie 100% za NG+, idealnie wpadnie to na PS5, czekam z niecierpliwością na więcej informacji o tego typu ulepszeniach w pozostałych sztosach z "past genów". Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 I proszę, mamy nowe konsole, które bez problemu miały uruchamiać gry w 60/4K, a tu się okazuje, że mogą mieć problemy z uruchomieniem w tych ustawieniach gier z obecnej generacji. Jest moc. Cytuj
Boomcio 4 058 Opublikowano 4 listopada 2020 Opublikowano 4 listopada 2020 Do tego te ceny gier z dupy. Cytuj
iks 80 Opublikowano 5 listopada 2020 Opublikowano 5 listopada 2020 8 godzin temu, LukeSpidey napisał: I proszę, mamy nowe konsole, które bez problemu miały uruchamiać gry w 60/4K, a tu się okazuje, że mogą mieć problemy z uruchomieniem w tych ustawieniach gier z obecnej generacji. Jest moc. Tutaj akurat hype na 4k60 to sami gracze nabili, nigdy nie słyszałem żeby Sony coś takiego zapowiedziało odnośnie starych gier. Wiadomo gry optymalizowane pod PS4 więc może to różnie działac na PS5, szczególnie że gra dostaje tylko boost mode a nie konkretną przebudowę pod nową konsolę. Za trochę ponad tydzień okaże się jak to wszystko działa. Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 5 listopada 2020 Opublikowano 5 listopada 2020 23 godziny temu, Square napisał: Jakie znowu granie na siłę? Chodzi mi o to, że bez sensu kupować teraz PS5 i nastawiać się że będziesz na niej nadrabiać zaległości. Lepiej poczekać z pół roku i wtedy atakować nowe tytuły, a przy okazji pograć coś z PS4. 2 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 6 listopada 2020 Opublikowano 6 listopada 2020 Trochę nagrania z Days Gone na PS5, podobno betonowe 60 klateczek trzyma. DF też wspominali, że jest gucio. Będzie grane znowu w przyszłym roku Cytuj
Sylvan Wielki 4 614 Opublikowano 7 listopada 2020 Opublikowano 7 listopada 2020 (edytowane) Tak jak napisałem w temacie DG bardzo mi się podoba i to praktycznie pod każdym względem. Jasne, jest tu kilka rzeczy do poprawy, ale i tak według mnie, całość trzyma niezwykle wysoki poziom. Dodatkowo biorąc pod uwagę fakt, że tytuł stworzyło niezbyt doświadczone studio, to Przyznam, że o ile zwlekałem z zakupem Days Gone, tak kontynuację biorę dej łan. Oglądałem wczoraj materiały z wykorzystaniem trybu boost .... Ta gra jest TAK piękna, a jak dołożą doń 60 klatek na sekundę, to już zazdroszczę nieco @giger_andrus, że ta przygoda dopiero przed nim i to w takiej jakości - sam sprawdzę, pomimo, iż 100% od jakiegoś czasu gości na moim profilu. To może nieco zdjęć, które wykonałem podczas gry. Edytowane 7 listopada 2020 przez Sylvan Wielki 6 2 1 Cytuj
Hal Emmerich 257 Opublikowano 17 listopada 2020 Opublikowano 17 listopada 2020 Bardzo ładnie Days Gone prezentuje się w 60 fpsach. 1 Cytuj
LiŚciu 1 330 Opublikowano 21 listopada 2020 Opublikowano 21 listopada 2020 Przesiadka na PS5 tej grze bardzo dobrze zrobiła. Lepszy klatkarz i wszystko bardziej wyraziste jest. Po kilkunastu godzinach na PS4 łatwo dostrzeć różnice. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 (edytowane) Właśnie zaczynam i tak się zastanawiam na jakim poziomie trudności polecieć. Duża jest różnica między hard a survival? A te dodatkowe poziomy z II ( hard II/survival II) to jak rozumiem najlepiej lecieć na NG+? Oczywiście chce wbić platynę i 100% a tam jak widzę trzeba przejść jeszcze grę 2 raz i skończyć właśnie na survivalu. To może teraz cyknac na hardzie a drugi run zrobić na przetrwaniu. No chyba że ten hard jest tak banalny że szkoda na niego czasu Edytowane 22 listopada 2020 przez Ryo-San Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Najpierw Normal, gdzie robisz spokojnie wszystko, a potem Survival II na NG+, bo tam nie ma HUDa oraz Fast Travela. Ogólnie to po pierwszym ukończeniu polecam zrobić challenge, bo one też dają bonusy do singla, tyle że niektóre są bardzo wymagające. Cytuj
Ryo-San 1 756 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 6 minut temu, Patricko napisał: Najpierw Normal, gdzie robisz spokojnie wszystko, a potem Survival II na NG+ Tylko znając Sony i ich poziom Normal to obawiam się że to będzie jakieś very casual easy gdzie będę miał wszystkiego w bród i zero jakichkolwiek wyzwań, a to jednak pierwsze przejście i nie chce żeby to się samo przeszło dlatego myślę o tym hardzie. Cytuj
Patricko 1 404 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 Nawet na Survivalu było prosto, różnice są chyba tylko w otrzymywanych obrażeniach. Cytuj
Rudiok 3 368 Opublikowano 22 listopada 2020 Opublikowano 22 listopada 2020 W sumie i tak ginie się albo przy hordzie albo przy randomowym niedźwiedziu/wilku Cytuj
Cedric 1 313 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Dwóch wieloletnich dyrektorów opuszcza studio - John Garvin generalnie robi sobie dłuższą przerwę od branży, zaś Jeff Ross zmienia robotę (chodzą plotki, że przechodzi do NetherRealm). Bend Studio raczej jest bezpieczne (nowa siedziba jakiś czas temu, cały czas rekrutują). Pytanie co z potencjalny sequelem Days Gone, gdzie Garvin i Ross byli głównymi twarzami jedynki. 1 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Garvina pamiętam z wywiadów, spoko typ, widać było jego mega zaangażowanie w projekt Days Gone. Jarał się strasznie że dostali w końcu duży tytuł AAA do zrobienia. Widać zmęczyła go ta gra albo sam hejt po premierze, bo troche go było na bugi i inne. Garvin jak się okazuje już ponad rok temu opuścił Bend, DG wydali kwiecień 2019, w maju tego roku było ok 7mln sprzedanych kopii jak dobrze widze, gra sprzedała się dobrze. Bend imo pracują nad nową grą, Days Gone 2 zobaczymy może na koniec generacji PS5. edit: jeden z ich wielu wywiadów 1 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 2 grudnia 2020 Opublikowano 2 grudnia 2020 Jedni odchodzą przyjdą następni. Nikt nie jest niezastąpiony. Na dwójkę czekam najbardziej ze wszystkich exow Sony bo tak mnie ta gra wkręciła 2 Cytuj
MEVEK 3 513 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Smaka narobiliscie mi tymi fotami i komentarzami, ze mi slinka pociekla. Taki wiedzmin na motorze jak patrze. Ttzeba bedzie odlozyc nowe LBP i Astro boty na troche - idealne gry na swieta, a teraz pojade z czyms dla siebie. Pozdrawiam. Cytuj
mario10 519 Opublikowano 4 grudnia 2020 Opublikowano 4 grudnia 2020 Graj bo gierka jest na prawdę świetna 1 Cytuj
Wredny 9 554 Opublikowano 5 grudnia 2020 Opublikowano 5 grudnia 2020 Kurde, ale trochę martwi mnie odejście tych dwóch gości, bo to byli praktycznie ojcowie tego projektu, a z wywiadów dało się odczuć, że także straszni zajawkowicze (co zresztą biło z samej gry - czuć było włożone w to serce i że to był tzw "passion project"). Garvin niezwykle sympatyczny grubasek - rzadko w dzisiejszych korpo-czasach można trafić na takiego sympatycznego szefa dużego projektu. Oczywiście czekam na kontynuację, ale bez tych dwóch jegomości mam pewne obawy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi