Elitesse 377 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 A może to wszystko to element kampanii marketingowej? W każdym razie pojawiła się petycja graczy do Sony celem wyprodukowania drugiej części gry. Ja podpisałem. https://www.ppe.pl/news/156347/days-gone-2-ma-szanse-powstac-gracze-tworza-petycje-i-prosza-sony-o-przygotowanie-gry.html Cytuj Odnośnik do komentarza
GSPdibbler 171 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Gracze tworzą petycje o kontynuację średniej według niektórych gry Cytuj Odnośnik do komentarza
Donatello1991 1 411 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Jedyna petycja, która by mogłą odnieść sukces, to bardzo dobra sprzedaż gry. Ciekawe czy chociaż połowa z nich kupiła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 060 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Czy powstała kiedykolwiek jakaś petycja która coś faktycznie zmieniła? Kojarzę już ich dziesiątki, z reguły o porty lub kontynuacje i chyba nikt nic z tym nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 300 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Chyba na FF7Remake była petycja z tego co kojarze. Na RE2 Remake również. Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 060 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Patrząc po informacjach w sieci powstały one raczej z kalkulacji niż prośby graczy (typu petycja o stworzenie remakeów 2 i 3 z 54 podpisami na 100). Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 45 minut temu, GSPdibbler napisał: Gracze tworzą petycje o kontynuację średniej według niektórych gry Dokładnie tak jest Dla niektórych jest to średniak niewarty zachodu, a dla innych bardzo dobra gra. Mi bliżej do tej drugiej grupy. Bawiłem się tutaj równie dobrze co w serii Dead Rising, a na pewno lepiej niż w grze z serii Walking Dead czy nawet State of Dedcay (1 i 2). Nie wspominając Zoombie U, które było totalną porażką (przynajmniej jak grało się w jej port na inne konsole niż Wii U lub na PC). Moim zdaniem na tle konkurencji gra trzymała przyzwoity poziom. Część rzeczy robiła lepiej, a część może gorzej ale można było to poprawić w kontynuacji. W sumie to nie przychodzą mi teraz na myśl inne gry, które oferują równie duży otwarty świat z tematyką zoombie, o których mógłbym powiedzieć, że są dobrze zrobione. Pozytywnie zaskoczył mnie dodatek do pierwszego RDR ale to było już dawno temu. 42 minuty temu, Donatello1991 napisał: Jedyna petycja, która by mogłą odnieść sukces, to bardzo dobra sprzedaż gry. Ciekawe czy chociaż połowa z nich kupiła. To chyba już za późno aby poprawić tutaj statystyki. Skoro gra jest za darmo w PS+, a na PS5 można w nią grać w PS Collection, to już chyba po zawodach. Ciągle się łudzę, że to może jest jakiś element kampanii marketingowej pod drugą część. Jeżeli nie to Sony chyba już pogrzebało szanse na kontynuację w najbliższym czasie. A szkoda, bo grając w DG ciągle liczyłem na to, że za jakiś czas druga część zrobi to wszystko lepiej. Deweloper dał na początku ciała przez to, że wydal zbugowany produkt czym naraził się na gorsze oceny recenzentów i graczy. Wcale się nie dziwię, bo gdybym zapłacił pełną cenę za grę w wersji beta to też bym się wkur.... Dlatego nauczony doświadczeniem innych nigdy nie kupuję gier na premierę. W obecnych czasach to jak gra w rosyjską ruletkę Wyjątek zrobiłem dla AC:Valhala, bo akurat gra przyszła do mnie z nową konsolą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 354 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Wątek O'Briana ma przecież taki potencjał na kontynuację, w ogóle przy tym settingu można nawet akcję przenieść w zupełnie inny rejon Stanów, zapuścić się do większych miast, albo parków (Sekwoje <3). Cholera, nawet Deacon mógłby być jedynie postacią drugoplanową, ale potencjał jest żeby zrobić z tego mocne IP. Naprawdę nie kumam tego, że gra nie zebrała należytej uwagi na premierę. Szczerze to sam nawet krzywo patrzyłem nie znając jej, słychać było tylko o bugach a słynna "recenzja" IGN tylko dorzuciła do pieca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 450 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Bo te recenzje sa hu.ja warte. Gdybym wczesniej was posluchal to kupilbym jeszcze przy premierze i cegielke dorzucil. Backlog tez swoje tutaj zrobil. Dla mnie wielka szkoda, ale nie przestaje wierzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 (edytowane) Problem z niewidzialnymi NPC minął ale natknąłem się teraz na pewną lewitującą pannę naśladującą takiego jednego pana. Tę to już nic nie rusza, broń biała, miotana, palna ani wjazd motocyklem. Edytowane 14 kwietnia 2021 przez mitra Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Czyli jak to w końcu jest? Schreier nakręca kolejną inbę o strasznej branży czy faktycznie DG2 w ogóle nie jest w produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 1 minutę temu, Voytec napisał: Czyli jak to w końcu jest? Schreier nakręca kolejną inbę o strasznej branży czy faktycznie DG2 w ogóle nie jest w produkcji? Na pewno jeden z twórców zaprzeczył temu co schreier mówił jakoby bend studio było przydupasami naughty dog i chwalił wolność jaką w tworzeniu gier daje sony. Generalnie wersja dziennikarza nie pokrywa się z tym co mówił były pracownik bend studio. Co do tego czy days gone 2 powstaje były pracownik studia powiedział, że nie może nic powiedzieć a schreier powiedział wprost, że days gone 2 nie powstaje ale on może sobie pozwolić na więcej swobody w wypowiedziach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 14 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 kwietnia 2021 Tak to jest z tymi "dziennikarzami" śledczymi. Powie, że coś nie powstaje i potem faktycznie nie powstanie - a nie mówiłem! Powie, że nie powstaje, a finalnie gra wychodzi - moje źródła mówiły co innego. Shreiera nie znoszę i mam nadzieję, że te jego źródła po raz kolejny się mylą a on kręci inbę bo tylko tym się zajmuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 146 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 899 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 169 zł na steam, sporo jak na taką starą gierkę. Wleci może na pierwszej promce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bigby 4 742 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Właśnie dobra cena. Spodziewałem się, że zayebią 249 zł jak za premierówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Spadnie do okolic stówki i sprawdzi się z ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 328 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Z tym wydawaniem niektórych exów po kilku latach na PC Sonka ma niezły bizz. Najpierw sprzeda dobrych kilka mln sztuk na PS, następnie znowu za dobrą cenę opychają port blacharzom i fanboyom Xboxa. Duży odstęp czasowy oraz wydawanie tylko wybranych gier nie zabija także sprzedaży ich sprzętu. Gdzieś czytałem, że Horizon dobrze ponad bańkę sprzedał się na PC. Dobry wynik jak na kilku letnią gierkę, która sprzedała się wcześniej w tylu milionach. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
ASX 14 615 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 Dodam jeszcze że bardzo cieszy mnie wsparcie dla monitorów ultrawide. Odkąd mam taki monitor to po prostu uwielbiam ogrywać gierki w takich proporcjach. Wielka szkoda, że konsole nie obsługują takich rozdzielczości, dlatego cieszę się że powstają takie porty. Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 13 minut temu, balon napisał: Z tym wydawaniem niektórych exów po kilku latach na PC Sonka ma niezły bizz. Najpierw sprzeda dobrych kilka mln sztuk na PS, następnie znowu za dobrą cenę opychają port blacharzom i fanboyom Xboxa. Duży odstęp czasowy oraz wydawanie tylko wybranych gier nie zabija także sprzedaży ich sprzętu. Gdzieś czytałem, że Horizon dobrze ponad bańkę sprzedał się na PC. Dobry wynik jak na kilku letnią gierkę, która sprzedała się wcześniej w tylu milionach. Oby tak zostało. Eksy sony niech będą pisane pod konsole a później portowane a nie pisane pod wiele konfiguracji. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 kwietnia 2021 6 godzin temu, Ukukuki napisał: 169 zł na steam, sporo jak na taką starą gierkę. Wleci może na pierwszej promce. Deeep deeeeeeeep sale a nie pierwsza promka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 146 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2021 Ogólnie te petycje to beka, ale Sony ładnie podkurwiło ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza
PanKamil 1 108 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2021 https://www.ppe.pl/news/156487/tworca-days-gone-potwierdza-sony-bardziej-zalezy-na-wyniku-metacritic-niz-graczach.html Jim dba aby za trzy i pół bomby nie kupować gier 7/10 na meta Szkoda, że kończy się tym, że gracze są dooopie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hendrix 2 731 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2021 Zaręczam, że dla każdego developera/wydawcy ten wynik jest bardzo ważny: dla indie, bo łatwiej przebić się w świadomości i dostać odzew od graczy, dla AAA - bo jak wykładasz ponad 100 mln na produkt, to oczekujesz coś więcej niż dobrej sprzedaży, dla AA - jest to połączenie obu tych rzeczy (tylko z mniejszym budżetem). A artykuł PPE trzyma poziom, poziom PPE, naturalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 17 kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 kwietnia 2021 34 minuty temu, Hendrix napisał: A artykuł PPE trzyma poziom, poziom PPE, naturalnie. Czyli za przeproszeniem, gówno poziom Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi