Opublikowano 11 września 20222 l Z perspektywy czasu to zombiaki vel. świrusy są tu jedynie dodatkiem i w pamięć zapada raczej fabuła, postacie, klimat, miejscówki no i hordy, ale to trzeba traktować jako jeden organizm. Piękne wspomnienia, piękna gierka
Opublikowano 11 września 20222 l Jeśli gra złapie za mordę i nie odpuści do końcowych napisów to może być nawet oceniana 4/10 a i tak jest diamencikiem. Czekam na część drugą
Opublikowano 11 września 20222 l 28 minut temu, Rudiok napisał: Kurwy z IGN, pamiętamy kurwa, ign daje bezmyślnie 10tki, źle. daje faktyczną, konstruktywną krytykę i normalną ocenę - źle xD
Opublikowano 11 września 20222 l Aż muszę obejrzeć tę recke. Mi się days gone nawet podobało a już napewno bawiłem się milion razy lepiej niż w lepiej ocenianym horizonie ale trzeba być c0rwa ślepym żeby na trzeźwo dać tej grze więcej niż 7. Najbardziej niedopracowany ex w historii sony, strzelanie kapiszonami godne uncharted 1, dobra fabuła xDD chyba jak wasz jadłospis to filmy z tele5 i pulsu 2. Tak żałosnej historii i zgrai bohaterów to ze świecą szukać na poprzedniej generacji konsol. Nie wiem kiedy zaczął się ten forumowy mem z days gonem ale już go skończcie
Opublikowano 11 września 20222 l Lubię MMO, ale nie w singlówkach i jak gra kazała mi zebrać x czegoś aby zrobić bomby i zniszczyć x gniazd to odpuściłem. Jeszcze te projektowanie gier które wymusza używanie trybu detektywistycznego, brrr. Może w 2015 miało to jeszcze racje bytu, ale za moment minie 8 lat od premiery W3. Pewne trendy należałoby już zaorać.
Opublikowano 11 września 20222 l 4 minuty temu, Paolo de Vesir napisał: Lubię MMO, ale nie w singlówkach i jak gra kazała mi zebrać x czegoś aby zrobić bomby i zniszczyć x gniazd to odpuściłem. Ale nie trzeba przecież tego robić, to właśnie odróżnia fabularne gierki z otwartym światem od MMO, czyli nie musisz robić masy genetycznych misji.
Opublikowano 11 września 20222 l 2 minuty temu, balon napisał: Ale nie trzeba przecież tego robić, to właśnie odróżnia fabularne gierki z otwartym światem od MMO, czyli nie musisz robić masy genetycznych misji. przecież większość zadań w tych open worldach to wypisz wymaluj takie właśnie odraczanie generykow ;/ a to co opisalem to misja fabularna, żaden sidequest
Opublikowano 11 września 20222 l Teraz, Paolo de Vesir napisał: przecież większość zadań w tych open worldach to wypisz wymaluj takie właśnie odraczanie generykow ;/ No ale nie trzeba robić tego po x razy, tak jak piszesz. Przeważnie trzeba zrobić po 1 aby wytłumaczyć daną mechanikę/aktywność, a potem można jechać z głównym wątkiem. Ja nigdy w open worldach nie czyszczę map, nie przejmuje obszarów itp.
Opublikowano 11 września 20222 l Teraz, balon napisał: No ale nie trzeba robić tego po x razy, tak jak piszesz. Przeważnie trzeba zrobić po 1 aby wytłumaczyć daną mechanikę/aktywność, a potem można jechać z głównym wątkiem. Ja nigdy w open worldach nie czyszczę map, nie przejmuje obszarów itp. Wiem, wiem. Podałem to jako przykład - w samym DG nie podeszły mi ani dialogi, ani postaci przez te kilka godzin które pograłem. Kompletnie nie moja bajka i czułem, że gra po prostu odstaje poziomem od innych tytułów Sony. To plus przesyt open-worldami.
Opublikowano 11 września 20222 l Ja gram w 2-3 open worldy rocznie, więc nie doprowadzam do przesytu. W tym roku skończyłem GTA SA remaster, Cyberka i teraz gram w DG. Kolejnego raczej nie przewiduje na ten rok. Do tego każdego opena przegryzam platformówkami, korytarzykami, indykami czy interaktywnymi filmami.
Opublikowano 11 września 20222 l Days Gone miało ten powiew świeżości jak doceniłeś całe to kombinowanie podczas jazdy na motorku i podchodzenie do każdej miejscówki metodycznie. Ten świat nie był wytworzony z generatora jak ubisofciaki. Losowe sytuacje podczas jazdy motorem, szukanie paliwka, omijanie hord by przypadkiem nie dostać w czapke - jest tutaj wiele rozwiązań NIESZABLONOWYCH. Rozumiem Pupcio, że nie podoba Ci się strzelanie czy fabuła, ale overall to jest dobry openworld z fajnymi mechanikami, które tarmoszą siusiaka. Mi fabuła mocno siadła, blisko jej do The Walking Dead (pierwsze trzy sezony serialu) i widać, że twórcy idealnie ukazali tutaj ten klimat. Dwójka dla mnie to must, ale niestety możemy się tego nie doczekać Edytowane 11 września 20222 l przez oFi
Opublikowano 11 września 20222 l Jakie c0rwa komunikowanie i metodyczne pochodzenie do miejscówek? xD Robicie jakieś fikoły próbując zrobić z średniaka jakiegoś wybrańca zamiast powiedzieć wprost tak to średniak ale bardzo przyjemny i warto go sprawdzić A ty shen napiszesz czemu niby Days gone to taki klejnot generacji czy tylko minusiki z partyzanta? każdy element tej gry poza jazdą na motorze to średnia półka a z hord pieknie zrobili zagrajmerów w chuya bo takie prawdziwe to są może 3
Opublikowano 11 września 20222 l Mi się bardzo podobała gra : ciekawa fabuła, bardzo fajne postaci do których się zbliżyłem, jazda na motorku super, fajnie zaprojektowany swiat, setting w świecie zombie które uwielbiam, hordy, elementy jakiś w grach wcześniej nie widziałem jak cykl zmiany środowiska na np. zaśnieżony. Dla mnie imo czołówka sandboxow od Sony, chyba jedynie GoT i horizon2 podobały mi się równie tak samo
Opublikowano 11 września 20222 l 27 minut temu, Pupcio napisał: A ty shen napiszesz czemu niby Days gone to taki klejnot generacji czy tylko minusiki z partyzanta? Trzy lata pisalem, już mi się nie chce, temat wraca jak bumerang
Opublikowano 11 września 20222 l 9 minut temu, Shen napisał: Ofi bardzo dobrze napisal i zgadzam się ze wszystkim. napisal generyka jak z generatora, ale o ulubionej grze wiec ma racje
Opublikowano 11 września 20222 l Ten świat był dla mnie wiarygodny. Świetnie się grało, ale rozumiem że ktoś może mieć uraz po premierze i zasypie bugów.
Opublikowano 11 września 20222 l No teraz na PS5 baaaardzo sztywniutko w tych 60ks śmiga, do tego zero bugów jak narazie (ok 8h grania).