Opublikowano 17 listopada 20231 r Chciałem delikatnie pojeździć powalczyć z hordami, a skończyło się jak zwykle Przeszedłem całą kampanię, wszystkie misje poboczne i znów bawiłem się doskonale. Klimat zombie, postaci, historia Deacona i Sary. No wszystko mi w tej grze pasuje. Watek fabularny bardzo fajny, postaci różnorodne, motor i podróżowanie na nim czysta przyjemność, cała gama broni i śmietanka na torcie to walka z hordami. Jest dreszczyk emocji jak się walczyło z hordą w Chelmut czy w tartaku Żałuję, że nie ma kontynuacji, ale co zrobić. Czekam tylko jeszcze na Spoiler kontak Obriana po zakończeniu wątku głównego Edytowane 17 listopada 20231 r przez mario10
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Jeżeli lubisz walki z hordami to masz jeszcze wyzwania, o których nie wspomniałeś. Można tam spędzić ładnych parę godzin. @Square jak Ci gierka siadła bo widziałem, że grasz ?
Opublikowano 16 grudnia 20231 r No gram, powoli do przodu, właśnie pojechałem na południe. Ogólnie spoko gra, ale technicznie poza grafika to jest padaka straszna. Te loadingi przed scenkami, darcie ryja Deacona, ratowanie ludzi xD A z tego co pamiętam to na premierę na PS4 było jeszcze gorzej i różnej maści błędy. Ale najbardziej mnie wkurza jak wyjeżdżam z obozu za jakimś celem/misją i po chwili wpada zlecenie z tego obozu i trzeba tam wracać. No jakby nie mogło się odpalić od razu. Gameplayowo jest dobrze, fajnie się eliminuje wrogów czy to po cichu czy w otwartej wymianie ognia. Motorek też na plus i nawet nie przeszkadza jakoś to uzupełnianie paliwa. Na hordy co wyłażą w nocy się nie porywam jeszcze, bo mnie szybko wyjaśniały. Fabuła na razie daje radę, zobaczymy jak później, ale raczej przejdę tylko raz.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Hordy to najlepszy element i wizytówka tej gry Ale z ich eliminowaniem najlepiej poczekać, aż zdobędziesz lepsze bronie i wyposażenie. W późniejszej fazie gry nie będzie z tym problemu i mordowanie tych zgrai świrusów to będzie czysta przyjemność
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Days Gone - jedna z największych niespodzianek poprzedniej generacji. Niedoceniona w recenzjach fantastyczna, najlepsza gra open world o zombie, hordy <3. Platyna to była czysta przyjemność. Szkoda, że prawdopodobnie nie będzie dwójki, bo dużo rzeczy można było zrobić w niej jeszcze sporo lepiej.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r W ogóle to ubijanie hord to jedna z najbardziej satysfakcjonujących czynności w gierkach ostatnich lat. Najpierw to uczucie zaszczucia i paniki ile tego jest, potem uciekanie gdzie popadnie jednocześnie opróżniając magazynki, rozglądanie się dookoła głowy, klecenie na szybko pułapek, zbieranie amunicji, modlenie się żeby trafić jak najwięcej świrusów i na koniec satysfakcja z ubicia całej hordy. Piękne.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Pamiętam jak pierwszy raz na hordzie fabularnej wyprzytykałem się z prawie wszystkiego co miałem. Inną załatwiłem prawie całą za pomocą wabików oraz napalmu i mołotowów. Resztki tylko dobiłem.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r No i o to chodzi. Zaczynamy rozwałkę w ukryciu, rzucamy wabiki i napalm Potem strzelanie i uciekanie. Ach, szczególnie epicka była walka w tartaku Edytowane 16 grudnia 20231 r przez Paolo1986
Opublikowano 16 grudnia 20231 r I nie zapominajmy, że ta gra nadal świetnie wygląda. Pograłby, ale na wiosnę sobie odświeżałem tego sztosa, więc wolę nawet nie zaczynać.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r @PiotrekPJak znowu zaczniesz, to tak szybko nie skończysz Sam czasami mam chęci wrócić do tego tytułu. Darzę go sporym sentyment też z uwagi na to, że wbiłem tu swoją pierwszą
Opublikowano 16 grudnia 20231 r 2 godziny temu, Paolo1986 napisał: Hordy to najlepszy element i wizytówka tej gry Dla mnie to klimat, piękny świat, motorek i Deacon Uwielbiam Days Gone - mimo, że nie umieściłbym jej w moim Top 25 ever to nadal jedna z gierek życia
Opublikowano 16 grudnia 20231 r To powiem inaczej: hordy są najlepszym elementem tego pięknego, klimatycznego świata A zaraz po tym postać głównego bohatera przemierzającego ten świat na swym stalowym rumaku
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Znowu ruch w temacie najlepszej gry poprzedniej generacji na sonke4? Nieśmiertelny tytuł Już dawno miałem to zrobić, Co oni tam dodali za pucharki? Jakieś wyzwania z hordami chyba doszły?
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Wyzwania z hordami i czasówki na motorku - wciąż jeszcze przede mną, ale trochę się ich boję. Mam jednak nadzieję, że dzięki 60fps będzie ciut łatwiej.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Nie lubię czasówek, pewnie oleje tak samo jak w shadow of the colossus.
Opublikowano 16 grudnia 20231 r Świetna przygoda. Bawiłem sie jak tylko mogłem od samego początku, po sam koniec. A zakończenie gry to jedno z lepszych jakie widziałem - piękny sztos
Opublikowano 18 grudnia 20231 r Jedno z wyzwań polega na przetrwaniu nocy w chacie, nie opuszczając jej obszaru. Świrusy nadciagają z każdej strony, włażą przez okna i drzwi, jest ich nieskończona fala, maxymalna adrenalina i jatka to coś pięknego Ogólnie wyzwania dopiero pokazują pazur bo tam kilka razy hordy są nieskończone, te które się szwendają w trybie fabularnym to popierdółki.
Opublikowano 18 grudnia 20231 r Ubiłem dzisiaj pierwszą hordę przy okazji robienia czegoś innego, ale to chyba była jedna z tych mniejszych (co wychodzą w nocy). Bez ulepszonej kondycji i życia raczej nie ma co podchodzić, bo jak zaczną gonić to nie ma przebacz. Ulepszyłem mocniej motor i fajnie się śmiga teraz, do tego zakupiłem nowe bronie i gra nabrała jakoś więcej rumieńców.
Opublikowano 18 grudnia 20231 r Z czasem jak motor ma już fajny zbiornik to nie ma potrzeby tak częstego tankowania, ale wszędzie są stacje bądź kanistry. Z hordami to jest najlepsze, że nigdy nie wiesz na jaką trafisz w ramach misji fabularnej są chyba dwie takie duże, ale czasem nie raz uciekałem przed hordą bo jednak była większa nić się wydawało
Opublikowano 18 grudnia 20231 r Pod koniec już się trochę za łatwo robi, bo się tylko ucieka i kosi z maszynówki, ale początek/środek fajnie się planowało czyszczenie hord.
Opublikowano 18 grudnia 20231 r No jak się już ma te najlepsze pukawki to faktycznie jest łatwiej. A jest tych hord sporo w świecie gry więc można się pobawić w tępienie ich
Opublikowano 20 grudnia 20231 r Ta horda w tartaku to największa w grze czy jest jeszcze większa? Na razie ubiłem trzy, które były zdecydowanie mniejsze, ale tutaj to trzeba mieć i zasoby i plan.
Opublikowano 20 grudnia 20231 r 4 minuty temu, Square napisał: Ta horda w tartaku to największa w grze czy jest jeszcze większa? Na razie ubiłem trzy, które były zdecydowanie mniejsze, ale tutaj to trzeba mieć i zasoby i plan. Spoiler największa