Skocz do zawartości

Days Gone

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał(a):

Ciekaw jestem różnic graficznych no ale w styczniu w to grałem na PS5, wygląda i rusza się dobrze nie ma się czego wstydzić ta gra. 

Z tym to się zgodzę, że nadal gierka gra i buczy, ale nawet na tym zwiastunie widać lepsze efekty świetlne, do tego wyraźnie większe i lepiej animowane hordy. Domyślam się, że widoczki też mogą pójść w kierunku Horizona. 

2 godziny temu, mario10 napisał(a):

Ja teraz wróciłem do HZD Remaster i szału jakiegoś dużego nie ma, jak podobnie będzie w DG to jak dla mnie nie warto, ale czy nie sięgnę to się nie zarzekam :kratoswoke:

A tu się nie zgodzę, bo chyba masz jakiś retro-filtr w głowie, jest sporo różnic, szczególnie w detalach otoczenia, oświetleniu, mimice twarzy, designie miast i efektach graficznych. Pomysł remastera HZD pierwotnie hejtowałem, ale finalnie trzeba oddać twórcom, że się postarali.

Opublikowano

Aha, czyli jak dostałem grę w związku z ps plus collection, to nici  z upgrade'u za 10 dolców. Takie prezenty to wsadźcie sobie Sony gdzie słońce nie dochodzi.

Opublikowano

Tak czytam, że niektórym wciąż marzy się DG2, ale serio - naprawdę chcielibyście sequel od zupełnie nie czujących tego klimatu ludzi?
Bo w bend pewnie nie został już nikt, kto włożył w to serce i zaangażowanie - wszyscy najpewniej uciekli, kiedy Sony zaprzęgło ich do robienia GAASa, którego później skasowano.
Gdyby dostali zielone światło od razu to byłbym pierwszy do jaranka, ale teraz naprawdę nie chciałbym, żeby ktokolwiek to ruszał, bo wiem, że to spierdoli.

Opublikowano

Sikam ciepłym moczem na remaster tej gry. Remaster, który nikomu nie jest potrzebny, a jeszcze bardziej sikam na całe sony, które osrało benda i gierkę, bo "chujowo się sprzedała" i była za mocno kontrowersyjna, bo założyliśmy babie chomąto w grze. 

TFU.

Opublikowano
Godzinę temu, Wredny napisał(a):

Tak czytam, że niektórym wciąż marzy się DG2, ale serio - naprawdę chcielibyście sequel od zupełnie nie czujących tego klimatu ludzi?
Bo w bend pewnie nie został już nikt, kto włożył w to serce i zaangażowanie - wszyscy najpewniej uciekli, kiedy Sony zaprzęgło ich do robienia GAASa, którego później skasowano.
Gdyby dostali zielone światło od razu to byłbym pierwszy do jaranka, ale teraz naprawdę nie chciałbym, żeby ktokolwiek to ruszał, bo wiem, że to spierdoli.

I dobrze zrobili odchodząc, bo jak pokazała przyszłość mieli racje a sony sie grubo pomyliło. Teraz pewnie dostana zielone światło na Part 2 ale co z tego skoro sytuacja może byc właśnie jak wyżej przytoczona. Smutno sie robi na sama myśl :cray:Dzisiaj juz pewnie grzebali by przy Part 3, gdyby wszystko poszło zgodnie z ich planem :flag_of_truce:

Opublikowano

Akurat decyzja o zrobieniu nowego IP a nie Days Gone 2 to była decyzja Bend Studios, oni nie chcieli robić sequela i nawet nie zaproponowali tego Sony. Teraz może to się wszystko zmienić bo zmarnowali ponad 5 lat pracy nie dostarczając niczego.

Opublikowano

Bend już teraz powinno wiedzieć nad czym pracują bo inaczej przez kolejne 3 miesiące duża część ekipy dostanie wypłaty za nic. DG2 to najpewniejszy zarobek i może do zrobienia w sensownym czasie. Kolejne nowe IP to mega ryzyko i prosta droga do zamknięcia.

Opublikowano
20 godzin temu, Wredny napisał(a):

W sumie to bym nie chciał.  Pytanie jak by dalej pociągnęli motyw wirusa (po tym niby secret endingu). Bo cała reszta to to samo- mapa, obozy, hordy, robienie za kuriera/eksterminatora zombiaków i bandytów.

Opublikowano

Odwala bo wydaje mi się, że gracze na to pozwalają, a teraz X jeszcze będzie wydawał na sonke to i tak będą robić co chcą.

Zakończenie DG sugeruje dalszy ciąg i jakby było tego samego więcej to ja bym nie narzekał na drugą część bo ja przygody Deacona uwielbiam, ale zaraz będzie wydawana gra stara w formie remastera i jak się nie sprzeda to sony powie, że nie ma kasy na kolejne:gachigasm:

No ale na politykę sony w tej generacji szkoda strzępić ryja :)  czekam jeszcze na podwyżki abo.

Opublikowano
44 minuty temu, Square napisał(a):

Ja tam nic przeciwko takim remasterom za 40-50 PLN nie mam, ale za blokowanie opcji ulepszenia wersji z Kolekcji trzeba ich jebać.

Ja pierdole, rzeczywiście. Myślałem, że może kiedyś kupię z braku laku, bo DG bardzo lubiłem, ale tak to niech pan sony spierdala na drzewo. Kurwa, co za generacja...