Skocz do zawartości

Days Gone

SzczurekPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Pupcio napisał:

Jakie c0rwa komunikowanie i metodyczne pochodzenie do miejscówek? xD

No większość ludzi co chwali tą grę tutaj i na innych forach tak właśnie opisują swoje doświadczenie z tą grą. Więc albo jesteś ignorantem, albo leciałeś na pałe z gierką bo już od samego początku Ci się nie podobała i nawet nie próbowałeś czegoś nowego podczas podchodzenia pod kolejne bazy wrogów / hord. Na amatorze ta gra z tego co słyszałem średnio też działała więc może masz popsute doświadczenie również. 

Gra ma idealnie wyważone brońki oraz zdolności, na hardzie jak gralem było wyzwanie i tu właśnie pojawia się metodyczność działań bo nie wszystko zawsze można zrobić na jedno kopyto i trzeba kombinować, zmieniać styl gry. 

Edytowane przez oFi
Opublikowano

Pisze jak byk że gra mi się podobała, wbiłem platyne no ale nazywam rzeczy po imieniu to ofi już wyciąga asy z rękawa typu "ignorant" "lecenie na pałe" :pawel:

Oj masakrycznie was boli to 71 na meta i jeszcze jakby to była jakaś obraza xD A ta gra zwyczajnie nie zasługuje na wyższą ocene 

• Plusik 1
Opublikowano

Ależ ja się świetnie bawiłem przy tej gierce. Co prawda nie ogrywałem jej na samą premierę ale po jakimś czasie i pewnie część błędów z początków ogarnęli, ale klimat,  świrusy, obozy, skradankowy typ rozgrywki dla mnie klasa, a jeżdżenie na motorze i przemierzanie Oregonu :obama:

Opublikowano
18 minut temu, Pupcio napisał:

Oj masakrycznie was boli to 71 na meta

Ale to ty dzwonisz :popcorn:

IGN swego czasu mocno skrzywdził gierkę swoją recką, bo po niej bezmyślnie poszły niemal przedruki podobnych opinii i brak chęci zainwestowania czasu w zgłębienie i odkrycie czegoś więcej niż pif-paf do zombiaków. Sam się na początku odbiłem jak nie mogłem się odnaleźć i mnie pierwsza horda wyjaśniła w 2 minuty. Ale jak wsiąkłem tak po same uszy aż do platyny. Nie grałem po premierze więc na temat bugów się nie wypowiem w tym aspekcie. Ale wszystko inne - postacie, prowadzenie fabuły, klimat, muzyka, nadal przywołują świetne wspomnienia i mogą spokojnie stawać w szranki z grami obecnej generacji i o to chodzi :lapka:

• Plusik 3
  • Lubię! 3
Opublikowano
4 godziny temu, oFi napisał:

Ten świat nie był wytworzony z generatora jak ubisofciaki.

4 godziny temu, balon napisał:

czyli nie musisz robić masy genetycznych misji. 

200.gif

Wszystko w porządku, chłopaki?

• Haha 7
Opublikowano

No nie musisz robić, możesz na głównym wątku bardziej się skupić. Nikt nie narzuca ci wypalania gniazd itp to nie Mafia 3 albo Mad Max gdzie trzeba czyścić mapę z wszystkich pobocznych, aby pchać fabułę do przodu. No ale jak ktoś jest nadgorliwy i robi w takich gierkach wszystkie poboczne shity i potem narzeka, to już jego problem. 

Opublikowano
4 godziny temu, Pupcio napisał:

Jakie c0rwa komunikowanie i metodyczne pochodzenie do miejscówek? xD

Robicie jakieś fikoły próbując zrobić z średniaka jakiegoś wybrańca zamiast powiedzieć wprost tak to średniak ale bardzo przyjemny i warto go  sprawdzić 

A ty shen napiszesz czemu niby Days gone to taki klejnot generacji czy tylko minusiki z partyzanta?  :) każdy element tej gry poza jazdą na motorze to średnia półka a z hord pieknie zrobili zagrajmerów w chuya bo takie prawdziwe to są może 3 :reggie:

No ale czemu ktoś ma pisać, że to "przyjemny średniak", skoro to indywidualna ocena i dla mnie gra jest zdecydowanie powyżej średniej xD? Jako całokształt działa i nie bardzo widzę powód, żeby odnosić się za wszelką cenę do jakichś rzekomych, "obiektywnych" prawd i obniżać własną ocenę poprzez odniesienia poszczególnych elementów do innych gier.

Idąc tym tropem można by o Uncharted, napisać, że to fajna gierka, ale strzelanie jest lepsze w Gearsach, fabuła w Personie, reżyseria scenek w MGSV, a skakanie w Tomb Raiderze, więc no sorry, średniak. Nie chodzi o to, żeby udawać, że to gry przełomowe czy jakoś bardzo wyjątkowe, bo w sumie wszystko powyższe to prawda, ale odpowiednie połączenie tych elementów dało w wyniku SYNERGII pewną satysfakcjonującą całość.

• Plusik 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Pupcio napisał:

Pisze jak byk że gra mi się podobała, wbiłem platyne no ale nazywam rzeczy po imieniu to ofi już wyciąga asy z rękawa typu "ignorant" "lecenie na pałe" :pawel:

Oj masakrycznie was boli to 71 na meta i jeszcze jakby to była jakaś obraza xD A ta gra zwyczajnie nie zasługuje na wyższą ocene 

No ja bym w życiu nie dał gierce, która mi się podobała + wbicie platyny = u Ciebie ocena  7/10 :sonkassie: 

U mnie ostatnia gierka, która miała 7/10 to ten nieszczęsny FF7remake. I nie wyobrażam sobie wbijania tam platyny, bo była by to dla mnie męka.

Opublikowano

No ale teraz to Ty się odklejasz :reggie:
Co ma wspólnego wbijanie trofeów z jakością samej gry?
Poza tym FFVII Remake to naprawdę wymagający zestaw pucharków, bo gierka jest zwyczajnie trudniejsza, a DG to typowy zestaw od Sony o trudności 2/10.
No i tak tylko chciałbym przypomnieć, że 7/10 to wciąż gra co najmniej DOBRA.

• Plusik 2
Opublikowano

Czyli jak mi się spodobała gra i wbiłem platyne to musze jej dać minimum 9/10 czy ile? :philosoraptor: Dla mnie days gone to 6/10 niczym nie wyróżniający się średniak do tego z tragiczną warstwą techniczną 

Opublikowano

Nawet fajnie się gra przez pierwsze 10h ale po co to było dalej tak rozciągać? Mam to na dysku już pół roku i nie skończyłem bo włączam na jedno zadanie i mi się nudzi. Różnorodność misji gorzej niż w ubisofciakach + średnich lotów fabuła, też bym dał 6/10

Opublikowano

Mi sporo mniej bo zawsze robię wszystkiego po trochę. Zresztą wiem że chcecie tu pokąsać dla pawcia no ale się nie uda bo przecież napisałem że przyjemnie mi się grało w gays dona  :)

Opublikowano

Jak w większości gier od Sony żeby odczuć trudność trzeba grać co najmniej na hardzie i nie inaczej jest z DG. Teraz mi się przypomniało, że też całkiem przyjemny jest ten tryb po zakończeniu, wyzwania czy jakoś tak :)

Opublikowano

Przestańcie tam zakrzywiać rzeczywistość proszę was xd

Wbicie platynki w DG to jednak wyczyszczenie hord, dopakowanie sprzętu i jednak eksploracja całej mapy, do tego znajdźki, co przy zwykłym przejściu nie wykonasz. 

1 godzinę temu, Pupcio napisał:

Czyli jak mi się spodobała gra i wbiłem platyne to musze jej dać minimum 9/10 czy ile? :philosoraptor: Dla mnie days gone to 6/10 niczym nie wyróżniający się średniak do tego z tragiczną warstwą techniczną 

Nas po prostu wszystkich dziwi, że gra która wedlug Ciebie jest tragiczna technicznie - czyli jest męcząca podczas grania poniekąd - zasługuje na jej masterowanie oraz wlepienie jej średniaka 7/10  :dunno:  

Opublikowano

Pamiętam jak Pupcio zaczął grac w DG to nie było dnia żeby nie jechał po gierce. Każde zdanie brzmiało tak jakby grał w jakiegoś szrota. Jedynie coś pozytywnego pisał o modelu jazdy motore. A tu nagle platynka? Niezła dwubiegunowość - szkoda że coraz mniejszej ilości userów można zaufać na tym forum. :(