number_nine 1 325 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 Czasami to nie kwestia ilości tylko miejscówki. Jeśli jest ciasno albo zombiaki mogą atakować z kilku stron, to taka horda w ilości 100 będzie trudniejsza od 200. Ja miałem duży problem z hordą przy wagonach gdzieś w środku lasu. Nie dość, że nadbiegali z kilku stron po rozpoczęciu ataku, to jeszcze jakieś pojedyncze się kręciły oddzielone od grupy i mogły zwabić pozostałe zanim padł pierwszy strzał Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 Mi tam się podobało że można było zaprowadzić hordę do pobliskich obozów żeby mi je zgniłki wyczyściły w większości Cytuj
Paolo1986 728 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 (edytowane) Podstawą przy walce z hordami jest dobre uzbrojenie: karabin z powiększonym magazynkiem, wabiki, granaty i napalm Do tego warto najpierw rozwinąć postać: zdrowie oraz stamina. Większość walk z hordami zaczynałem w ukryciu, podrzucając gdzieś wabik, a potem częstując świrusów granatami i napalmem właśnie Jak zaczyna robić się gorąco, to rozpoczynamy ucieczkę połączoną z ciągłym ostrzeliwaniem, najlepiej gdzieś przez wąskie przejścia, co ich spowalnia. I tu przydaje się rozwinięta stamina Hordy są wizytówką tej gry i każdy szanujący się gracz powinien rozwalić je wszystkie Edytowane 16 października 2022 przez Paolo1986 Cytuj
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 Te random eventy z tymi hordami to była niezła beka jak usłyszały strzały i wjeżdżały w obóz. Siedziałeś skitrany w krzakach i uslyszales strzały i nagle krzyk tych wariatów Największy bezsens to była ta informacja,że obóz został oczyszczony ,nagła przerwa i jeb nie żyjesz bo gra w trakcie walki musiała ci pokazać że oczyściłes obóz. Co za łby to projektowały Cytuj
smoo 2 254 Opublikowano 16 października 2022 Opublikowano 16 października 2022 1 godzinę temu, balon napisał: No tak nie bardzo, bo ta fabularna miała 300 czyli prawie największa w całym świecie (wg zestawienia co wkleił Rudiok stronę wcześniej). Widzę że niektóre poboczne to mają z 25-75 No ale faktycznie, emocje srogie Chodziło mi o hordy z trybu wyzwań, gdzie niektóre są dosłownie nieskończone liczebnie. Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 17 października 2022 Opublikowano 17 października 2022 (edytowane) Jak dla mnie pierwsza fabularna horda najtrudniejsza. Kolejne już dużo łatwiej, kwestia rozwinięcia skilli i sprzętu. Co mnie natomiast odrzuciło w endgame od zabawy z pozostałymi hordami, to ciągła konieczność farmienia zbiorników z naftą. Wiecznie miałem ich za mało i uznałem że czeka tyle fajnych gier na mnie, że szkoda czasu. Warto zauważyć że walka ze zwykłymi mobkami, a walka z hordami to dwie różne gry. I warto dodać skille własne pod hordę, bo walka z ludźmi i pojedynczymi swirusami, choć upierdliwa, jest łatwa. Dlatego w pierwszej fabularnej hordzie brakowało mi powiększonej pojemności składników i przedmiotów rzucanych, możliwości reloadu biegnąc, zmniejszenie zużycia staminy przy przewrotach i kilku innych, na pozór gówno wartych, w starciu z horda kluczowych. Już miałem celować w platynę, brakowało kilku dzbanków, między innymi za strefy lęgowe. Co znowu składniki do bomb napalmowych zbierać?! Nigdy. Odinstalowałem, mam spokój i zaliczona grę Edytowane 18 października 2022 przez dee Cytuj
mario10 515 Opublikowano 18 października 2022 Opublikowano 18 października 2022 Z hordami ja miałem jeden problem. Na głównej rozgrywce jak trafisz na hordę nie wiesz jaka jest duża i czasem sobie wpadałem do jaskini i spieprzałem aż miło bo jak zobaczyłem jej rozmiar to po chwili już byłem na wykończeniu. Ja ładowałem iniektory głównie w wytrzymałość, skupienie, zdrowie też trochę ale bieganie było najważniejsze bo nie raz się ratowałem ucieczką przed większą grupą. Wszystko też zależy na jakim poziomie się grało bo na hardzie nie wszystkie były łatwe. Świetne były te hordy fabularne w tartaku czy w tym mieście koło stacji benzynowej Cytuj
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. balon 5 334 Opublikowano 18 października 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 18 października 2022 No i skończyłem 50h strzeliło jak z bicza. No kurna dobra to była gra. Bardzo klimatyczna ze spoko fabułą i naprawdę fajnymi postaciami, takimi ludzkimi, ale wyrazistymi, że bez trudu je szybko człowiek zapamiętuje zarówno z papy, jaki i po imieniu. W ogóle miałem dobre porównanie, bo w tym roku skończyłem też drugiego Horizona i mimo, że poprawili w nim dialogi czy starali się lepiej napisać postacie, to DG zjada w tym aspekcie H na śniadanie bez popity:) No a Deacon z miejsca wchodzi do moich ulubionych growych postaci. Pozostałe plusy to jak dla większości. Mega klimat, design, warunki atmosferyczne, lasy, motórki, fabuła, postacie, kapitalna muza, no i HORDY. Co to jest za motyw, naprawdę szacun za to. Co fajne to nawet pod koniec, jak już jest się dopakowanym (walki z ludźmi czy mniejsze grupy sworusów to easy tematy), to nie jest to żadna bułka masłem. Nawet jeden głupi/nieprzemyślanych ruch i elo. Z minusów to jakiś taki miałki początek (te sandboxy Sony na to trochę cierpią), w ogóle za pierwszym razem się odbiłem i wróciłem raz jeszcze dopiero po kilku latach na PS5 (4k/60 ks itp) Druga rzecz to brak jeżdżących aut, tzn przez całą grę widziałem je dwa razy w ruchu. Może gdzieś to tłumaczyli i mi uciekło? Przyczepiłbym się delikatnie do pewnego momentu w dalszej części gry, gdzie za dużo było fetch questów w głównym wątku. W dniu 17.10.2022 o 23:00, dee napisał: Jak dla mnie pierwsza fabularna horda najtrudniejsza. Kolejne już dużo łatwiej, kwestia rozwinięcia skilli i sprzętu. Co mnie natomiast odrzuciło w endgame od zabawy z pozostałymi hordami, to ciągła konieczność farmienia zbiorników z naftą. Wiecznie miałem ich za mało i uznałem że czeka tyle fajnych gier na mnie, że szkoda czasu. Dla mnie też zdecydowanie najtrudniejsza i jakby nie patent, że znalazłem dom, w którym mogłem się zabarykadować, wyjść na dach i czyścić świrusy z góry, to bym chyba na easy zszedł. Brakowało tam dobrego sprzętu, skilli i ofc nafty. Właśnie nafta. Bez kitu, czym dalej w las, to coraz większe były jej deficyty. Nafta złotem Days Gone! Wracając jeszcze do samych hord, to co mega mi się podobało, to że z tych które zrobiłem, to praktycznie każdą w totalnie inny sposób. Suma sumarum bawiłem się naprawdę dobrze. Dla mnie w obecnej formie technicznej to solidna 8. Mimo bardzo pozytywny odczuć, wiem że nie chcę tego maxować (to akurat u mnie standard przy open worldach) i nie zagram już w tym roku (i pewno w q1 2023), w żaden otwarty swiat. Okey może jeszcze Vice City z plusa, ale to traktuję jako nostalgię m Szkoda, że zakopali drugą część, bo z chęcią poznałbym dalsze ich losy. 9 2 Cytuj
Figuś 21 170 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Poznasz w filmie Cytuj
dee 8 808 Opublikowano 19 października 2022 Opublikowano 19 października 2022 Największe rozczarowanie to niestety właśnie zakonczenie. Miałem nadzieję, że coś z powstrzymaniem napływu hord będzie grane, najwidoczniej twórcy byli pewni sequelu Cytuj
Homelander 2 059 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Pograłem trochę i o bogowie, jakież to drewniane. Źle mi się w to gra, jakoś tak nieresponsywnie. Nawet nie wiem jak to określić, ale na pierwszy rzut oka nie jest to gra z najwyższej półki i to widać. Najwyraźniej jestem zbyt rozpieszczony. Nie pasuje mi bohater i jego ciągłe pierdolenie, na przykład przy leczeniu, że może jednak dziś nie straci ręki. WTF? Nie no, albo po prostu nie chce mi się chwilowo grać, albo ta gra mi nie siada. Szkoda, bo założenia fajne, świat fajny i znowu, jak Horizon Zero Dawn, gra położona przez marny i drewniany gameplay. 1 1 1 2 Cytuj
Ukukuki 6 929 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Dałem gierce kolejną szansę w ten weekend no i nie dam rady. Tak jak kolega wyżej, nie dość ,że drewno straszne to jeszcze otwarty świat z zbieractwem i ciągłym craftingiem. 1 Cytuj
aph 155 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 3 godziny temu, Homelander napisał: Pograłem trochę i o bogowie, jakież to drewniane. Days Gone rozkręca się po pewnym czasie, spokojnie. Cytuj
Homelander 2 059 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 2 minutes ago, aph said: Days Gone rozkręca się po pewnym czasie, spokojnie. Może. Ale czasu jest za mało a gier za dużo żebym tracił czas na coś co może się rozkręci. Może nie Cytuj
Rtooj 1 616 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 Ja się kiedyś przełamię, ale największy problem mam z klimatem gry, nie mogę zdzierżyć klimatu motocyklistów, te gangi, motorki, ubrania, muzyka, próbowałem zachwalany serial Synowie Anarchii i nie dałem rady, mam nadzieję że tutaj reszta się obroni. Mam odnotowane żeby pograć wiosna-lato 2023. Cytuj
aph 155 Opublikowano 23 października 2022 Opublikowano 23 października 2022 37 minut temu, Homelander napisał: Może. Ale czasu jest za mało a gier za dużo żebym tracił czas na coś co może się rozkręci. Może nie Wiele osób utyskiwało na początek rozgrywki, bo faktycznie elementy survi czasem po prostu irytują, wieczny brak paliwa ammo zasobów itp - po jakimś czasie gra się rozkręca gameplayowo i fabularnie i odczucia z rozgrywki są diametralnie inne. 6 minut temu, Rtooj napisał: Ja się kiedyś przełamię, ale największy problem mam z klimatem gry, nie mogę zdzierżyć klimatu motocyklistów, te gangi, motorki, ubrania, muzyka, Po jakimś czasie ten element traci na znaczeniu. Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 26 października 2022 Opublikowano 26 października 2022 Czy macie porównanie z wersją na PC? Chodzi mi o PS4 vs PC. Albo czy wersja na PC jest zbliżona do tego co oferuje na PS5? Odblokowane klatki, w jakimś sensie lepsza grafika itp itd? Cytuj
GSPdibbler 172 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Ja ukończyłem przygodę po raz drugi. Grało się znowu zajebiście, za parę lat pewnie trzecie podejście, bo ta gra ma duszę, co nie można powiedzieć o choćby nowym Horizonie, którego nawet nie dokończyłem. A te drętwe dialogi sią mi się po nocach. 2 Cytuj
Wredny 9 498 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Dałbym plusa, ale za szkalowanie Alojki Przenajświętszej nie dam Choć fakt, w drugim Horizonie fabularnie zbyt wiele rzeczy mi podpadło (poboczne i postacie), więc ja też stawiam DG wyżej, jeśli chodzi o ogólny odbiór i moją sympatię do gierki. 1 Cytuj
Elitesse 377 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 10 godzin temu, GSPdibbler napisał: Ja ukończyłem przygodę po raz drugi. Grało się znowu zajebiście, za parę lat pewnie trzecie podejście, bo ta gra ma duszę, co nie można powiedzieć o choćby nowym Horizonie, którego nawet nie dokończyłem. A te drętwe dialogi sią mi się po nocach. Mam podobne odczucia z tym, że ja nie dałem rady ukończyć nawet pierwszej części Horizona. Jak dla mnie gra przehajpowana w stosunku do tego co oferuje, a w porównaniu do DG odpada w przedbiegach. 1 Cytuj
Ma_niek 860 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Gdyby nie motyw przeszłości w horizon też bym tego nie ukończył. Ja tam już nawet żadnej postaci oprócz rudej nie pamietam Cytuj
mario10 515 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Aloyka jest świetna, ale każdy ma jakieś swoje preferencje, ale DG świetna gra i doskonale klimat motorka i zombie mi siadł Cytuj
Brolin 328 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 To kiedy mniej więcej gra się rozkręca? Mam na liczniku jakieś 15h, ale gram dość wolno, chłonąc klimat i delektując się rozgrywką, więc chodzi mi o konkretny moment. Gra jest bardzo dobra, ale trochę już mnie znużyła, ciągle jeździ się tylko wte i wewte po tych samych miejscówkach, załatwia głównie proste szybkie misje i szuka paliwa, lipa trochę. Jestem przed misją fabularną, w której Spoiler ma być najwyraźniej jakaś retrospekcja z Sarą ze zbieraniem ziół. Mam dwa obszary odkryte i w większości wyczyszczone, ten początkowy i pustynny. Będzie później jakiś motor z lepszym zbiornikiem paliwa? Bo kupiłem większy w Copeland, a i tak starcza na tyle co nic. Cytuj
Rudiok 3 357 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 39 minut temu, Brolin napisał: To kiedy mniej więcej gra się rozkręca? Mam na liczniku jakieś 15h, ale gram dość wolno, chłonąc klimat i delektując się rozgrywką, więc chodzi mi o konkretny moment. Gra jest bardzo dobra, ale trochę już mnie znużyła, ciągle jeździ się tylko wte i wewte po tych samych miejscówkach, załatwia głównie proste szybkie misje i szuka paliwa, lipa trochę. Jestem przed misją fabularną, w której Pokaż ukrytą zawartość ma być najwyraźniej jakaś retrospekcja z Sarą ze zbieraniem ziół. Mam dwa obszary odkryte i w większości wyczyszczone, ten początkowy i pustynny. Będzie później jakiś motor z lepszym zbiornikiem paliwa? Bo kupiłem większy w Copeland, a i tak starcza na tyle co nic. Toż to sam początek niemal, tak na oko z 1/4 gry. Poczekaj jak wbijesz na camp do Żelaznego Mike'a. Są później perki na większy bak, nie ma potem problemu z paliwem. Także na spokojnie, mnóstwo zabawy jeszcze przed tobą. 1 Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 28 października 2022 Opublikowano 28 października 2022 Grając jakoś nie odczułem że muszę szukać ciągle paliwa. Dla mnie to był fajny pomysł, a kanister zawsze można było w jakichś zabudowaniach znaleźć. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi