Starh 3 170 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) 8 minut temu, Ryo-San napisał: Btw jak ktoś chce zniżkę na 100 zeta na zwykłą wersje w MediaExpert to pisać na priv. Rzucili mi ten ochłap jako rekompensatę za anululowanie kolekcjonerki. Miałem im to wsadzić w doope ale może ktoś zrobi z tego lepszy użytek edit: już nieaktualne, kodzik poleciał do @Faka LO pan a właśnie miałem iść tam odebrać preorder xd Takze dzisiaj będzie granie Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Starh Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Gracie normal czy hard? duża różnica? za hard trofy chyba nie ma? na starcie komunikat, że nie ma zmiany poziomu trudności Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Fanek Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Ja gram na normalu, już mnie horda od(pipi)ala kilka razy, mysle, że odpowiedni poziom. Technicznie to sie nie mam do czego przyczepic, faktycznie chyba patchem naprawili te spadki. Zgadzam sie z Wrednym co do menu, strasznie nieintuicyjne 2 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Dobra, im dalej w las to gierka lepsza. Te hordy są awesome, dwójeczka na normalnym CPU i SSD może dać radę. Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Czyli bardzo dobra gierka, a te wszystkie oceny i recenzje to jakieś zbiorowe haluny dziennikarzyn XD 1 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Nie dla kazdego, ale gdybym mial sie kierować ocenami, to nigdy bym nie zagrał np w takie Nier które ma srednia 68 na meta, a to jedna z moich ulubionych gier. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Shen 2 Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Godzinę temu, Voytec napisał: @Wredny Zaraz jedyne czego się dowiesz to, że racjonalizujesz sobie wydatek 250 zł. Kto i gdzie tak pisał dotychczas? Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 11 minut temu, Fanek napisał: Gracie normal czy hard? duża różnica? za hard trofy chyba nie ma? Trofika nie ma, ale i tak zastanawiałem się nad Hard, bo wszelkie survivalowe gierki lubię tak właśnie ogarniać. Mimo wszystko zacząłem na Normal z myślą, że jak będzie za łatwo to zmienię, ale chyba zostawię, bo jedno drapnięcie poyebańca i tak zabiera mi 50% energii, więc nawet nie chcę wiedzieć, co zrobiłaby ze mną horda. A oceny "urynalistów" to wypadkowa błędów, które najwyraźniej zostały wyeliminowane patchem, którego jeszcze wtedy nie było, niechęci do sandboxów (zwłaszcza z zombie) z lekką domieszką dziwacznych, aczkolwiek modnych poglądów, oraz przelatywania na pałę, byle szybciej wrzucić na portal i liczyć hajs z kliknięć gawiedzi. 1 Cytuj
Figaro 8 222 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 11 minut temu, Faka napisał: Czyli bardzo dobra gierka, a te wszystkie oceny i recenzje to jakieś zbiorowe haluny dziennikarzyn XD nie no, to dalej ubiszczyny, ale przyjemne jak ktoś się nienawidzi, także polecam za stówkę Cytuj
Pupcio 18 451 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Może Faka myśli że jak gra ma 70% na meta to nie można się przy niej dobrze bawić? Cytuj
Faka 3 994 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 A tu się mylisz. Taki Mad Max mnie wciągnął na tyle godzin, a też ma nieporozumienie z ocenami. Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) 19 minut temu, Pupcio napisał: Może Faka myśli że jak gra ma 70% na meta to nie można się przy niej dobrze bawić? Kuźwa! Ja zayebiście wspominam Splatterhouse z PS3 - sztosik gierka, mega klimacik, czadowa muza, rzeźnia fhooy, a po latach wlazłem na meta... 59 Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Wredny 1 Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Splatterhouse za(pipi)jsty, tylko technicznie niedomagało i fps leciały ostro. No i w bonusach były ukryte klasyki z arcade. Sztos rockowa muzyka np Mastodon(ten stary dobry) i można masakrować potworki. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez devilbot Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Dobre gry zaczynają się od 75 na metacritic(musi być zielonka), 74(żółtko) i poniżej to średniaki, tudzież crapy(czerwonka). Takie są zasady. BTW. Mad Max na więcej nie zasługiwał, ale system ocen został już dawno zdewaluowany. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Takie asasyny far cry czy cody co roku9/10 zreszta większość gier dostaje takie oceny ... Recenzje quaza są dobre ponieważ nie ma ocen tylko sensowne argumenty a wnioski wyciągamy sami w ogóle nazwy misji są fajne właśnie mam misje „spizgany jak delfin” Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Banan91PL 1 Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) 12 minut temu, Banan91PL napisał: Takie asasyny far cry czy cody co roku9/10 zreszta większość gier dostaje takie oceny ... Recenzje quaza są dobre ponieważ nie ma ocen tylko sensowne argumenty a wnioski wyciągamy sami każda recenzja ma sensowne argumenty tylko zamiast czytać patrzysz na cyferki. Rozumiem youtubera łatwiej ci obejrzeć niż jedną stronę a4 przeczytać. Ja czy czytam psx extreme czy cd action zawsze czytam recke a nie patrzę na ocene. Mam autorów których lubię czy to w tych magazynach czy w necie i wiem że mamy podobny gust. Wiem np że z Zaxem i gruszczykiem raczej nigdy nie dogadamy się co do pewnych gierek za to z rogerem lub papkinem jak najbardziej Te portale jak metacritic zrobiły dużo złego całej branży i to nie tylko growej. Pewnie 99 % tylko patrzy na średnią i ma w dupie treść czy odczucia recenzenta. Ehhh ludzie to (pipi)ane ameby. Assasyny często były niszczone w reckach i dostawały (pipi)owe noty. Szczególnie ostatnio miały dobre oceny ale patrz na unity czy syndicate... Far cry chyba w tym roku jakiś wyszedł który miał gówniane recki bo i gra jest podobno gówniana. Co do codów to nie wiem bo te gry mnie nie interesują więc nie sprawdzałem ale strzelam że nie co roku 9/10 Jak gra dobra to nie ważne czy to gra ea, ubi czy sony obroni się. Gry AAA i tak mają łatwiej to indyki mają prze(pipi)ane. Często są po prostu przez duże portale pomijane i nie wybijają się bo nikt o nich nie słyszał. Przeżywacie te oceny a to jest po prosu ok gra do ogrania i zapomnienia jakich wiele. Dla jednego będzie to może nawet goty dla nikogo raczej nie będzie crapem. Przeżywacie jakby ktoś wam matke obraził a to tylko jedna gierka jest. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez blantman 2 Cytuj
Mejm 15 316 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 No metacritic to tylko nadaje sie do rzucania tymi go.wno liczbami w cw. Nie wiem kto normalny przy zakupie gry kieruje sie ocenami stamtad. Cytuj
Banan91PL 34 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Miałem znak zapytania poszedłem go zbadać, okazało się se to pułapka kultu, sznurek wciągnął mnie za nogę na drzewo . Dostałem kijem w głowę, budzę się w obozie kultu i muszę uciec ; O tego się nie spodziewałem Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Gra jest po prostu świetna! I ta krew na maczecie, kiedy pociachamy zombiaki! Aha, można odcinać kończyny Bugów nie widzę, gra działa płynnie i jest świetny klimat. Czuć ciągłe zaszczucie a jak goni nas horda to aż ręce się pocą. Muzyka również dodaje smaku (potrafi być jak z horroru). Fabuła jest fajnie poprowadzona i póki co nie czuję rozmycia historii, jak to ma miejsce w innych soundbox'ach. Ciągle chce się eksplorować okolice. Days Gone to dla mnie takie połączenie TLoU z The Walking Dead.Moim zdaniem gra została skrzywdzona tymi ocenami... Idę grać! 1 Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 No pograłem trochę i nie rozumiem tych ocen , w dzisiejszych czasach ocena 5/10 to przecież niegrywalny szrot pokroju left alive. Nie wiem czy tutaj chodzi o jakiś rodzaj kontrowersji ale od czasów Wieśka 3 i obniżonej oceny polygon za brak czarnych przestałem kompletnie im ufać. Nie liczę że gra będzie 10/10 GOTY ale pewnie jest to porządne 8/10 czyli dobra giereczka ale bez żadnych rewolucji . Z tego ci mi wiadomo jest przyjemna platynka więc zakładam że podobnie jak w Spider-Man wleci na spokojnie z uśmiechem na twarzy. PS. No i wersja PS4pro działa na 2-3 biegu , nie jak premierowe God Of War w trybie Jet więc fajnie że się postarali o to. Na obecny moment RDR2 tylko wali po uszach. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 2 godziny temu, Wredny napisał: Trofika nie ma, ale i tak zastanawiałem się nad Hard, bo wszelkie survivalowe gierki lubię tak właśnie ogarniać. Mimo wszystko zacząłem na Normal z myślą, że jak będzie za łatwo to zmienię, ale chyba zostawię, bo jedno drapnięcie poyebańca i tak zabiera mi 50% energii, więc nawet nie chcę wiedzieć, co zrobiłaby ze mną horda. Ja zacząłem od razu na hardzie bo chce żeby ten świat na mnie polował i jest na razie ok. Uderzenie Freakersa zabiera mi nie 50 a 60 procent życia. Ale te uniki dużo dają wiec myśle, że dalej wraz z rozwojem postaci będzie robić się łatwiej Niw pograłem dużo bo dotarłem dopiero do pierwszego savepointu i jest wybornie. Klimat TLoU i The Walking Dead plus Sons of Anarchy. Od razu mam ochotę nadrobić TWD i zacząć oglądać Sons of Anarchy właśnie. To co na razie wyraźnie rzuciło mi sie w oczy to minus i plus związany z cutscenkami. Minus jest taki że denerwują te czarne ekrany i loadingi przed każdym z nich przy takiej ich ilości, ale zagrane są na poziomie Sony - kapitalnie. Reżyseria i aktorstwo top notch. 2 Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Nie moge sie oderwac, dostałem to czego się spodziewałem. Na szlaku czekaja rozne niespodzianki, jak mi koles ze snajperki przywalil gdy sobie jechalem na pełnej predkosci motorem to myslalem, ze juz po mnie. 1 2 Cytuj
Welna 1 094 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Zakupiłem i ja, Dave. Pogralem 2h+ narazie macanie sie jak na poczatku kazdej gierki wiec nie ma co za duzo opowiadac o mechanikach itd. Graficzka spoko, klimacik spoczko. Polski dubbing beznadzieja, wiec radze ang + napiski. Szału sie nie spodziewam, ale mam nadzieje spędzić milo czas. Jutro spobota , odpale i pogram z 5h i zobaczymy czy zmarnowane PLN czy cos z tego wyjdzie Cytuj
Wredny 9 580 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Moja pierwsza horda Natrafiłem przypadkiem, widziałem jak się pakują do wagonu, więc najpierw chciałem cichaczem opyerdolić wszystko i się zmyć, ale mnie czujki łażące na zewnątrz namierzyły, no i skończyło się dość chaotyczną bieganiną w panice i zgonem w błocie Po respawnie przypomniałem sobie o mołotowach, plus mniej więcej znałem położenie wybuchowych przeszkadzajek, więc zacząłem morderczy slalom - coś pięknego A jeśli chodzi o polski dubbing... Jak już pewnie wszyscy wiedzą - nienawidzę, ale... Zapuściłem żonie początek na YT, bo chciała poznać fabułkę, no i muszę przyznać, że o ile Deacon ma po polsku wkurzający głos i nienaturalną manierę, tak intro było zagrane całkiem nieźle, nawet naturalnie, no i przekład naprawdę niczego sobie - te wszystkie swojsko brzmiące przekleństwa itp - oczywiście, że oryginału nie przebije, ale jak ktoś musi, to myślę, że klimat oddano całkiem nieźle. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez Wredny Cytuj
GSPdibbler 174 Opublikowano 26 kwietnia 2019 Opublikowano 26 kwietnia 2019 (edytowane) Noty poniżej 8/10 to jakaś kpina. Ta gierka od pierwszych godzin zachęca do dalszej eksploracji. Nie wiem jak będzie dalej, ale lepiej mi weszła niż Horizon. Edytowane 26 kwietnia 2019 przez GSPdibbler 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi