Wredny 9 556 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 To może zrobić nawet po skończeniu fabuły - te obozy można olać, bo ani nie dają wypasionych giwer, ani części do motocykla, więc można na chwilę obecną je olać.@creatinfreak - po pewnych wydarzeniach znów mapa stanie otworem, więc tak naprawdę nie można tu przegapić niczego, wszędzie można wrócić i wszystko dobić w terminie późniejszym, więc się niczym nie przejmuj, tylko graj 1 Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 Moim zdaniem akurat są tam pukawki i upgradey do motocykla, które po przeskoczeniu dalej jak najbardziej się przydają (zwłaszcza jeżeli ktoś chce pójść na hordę itp.) Bez jednego shotguna, którego dorwałem chyba u Tackera to byłoby ze mną krucho. Poza tym Spoiler Jak się uzyska 3 lvl zaufania w owych obozach to przy końcu gry mamy fajny smaczek w czasie jednej scenki. Cytuj
Kron997 450 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 12 minut temu, chrno-x napisał: Moim zdaniem akurat są tam pukawki i upgradey do motocykla, które po przeskoczeniu dalej jak najbardziej się przydają (zwłaszcza jeżeli ktoś chce pójść na hordę itp.) Bez jednego shotguna, którego dorwałem chyba u Tackera to byłoby ze mną krucho. Poza tym Ukryj zawartość Jak się uzyska 3 lvl zaufania w owych obozach to przy końcu gry mamy fajny smaczek w czasie jednej scenki. uuu a jaki? Ja nic nie wiem Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 19 maja 2019 Opublikowano 19 maja 2019 Rzadko kiedy chce mi się robić płatnyne, ale dobrze wiedzieć, że będzie można wrócić. Może dobije sobie później wszystko na północy. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 20 maja 2019 Opublikowano 20 maja 2019 8 godzin temu, creatinfreak napisał: Rzadko kiedy chce mi się robić płatnyne, ale dobrze wiedzieć, że będzie można wrócić. Może dobije sobie później wszystko na północy. Szczerze powiedziawszy to platyna w Days Gone jest jedną z przyjemniejszych jakie mogą być. Masz zaledwie cztery linie side questowe, które trzeba nabić na 100% aby dostać trofea. Potrzeba 75% znajdziek i w rzeczywistości jeżeli gra Cię interesuje to wszystko wchodzi samo po jakimś czasie. Tym bardziej, jeżeli chcesz szybko nabić dla danego obozu poziom zaufania to właśnie side questy i główne questy od nich dają najwięcej expa. Tak samo gdy chcesz odkryć całą mape. Wbijasz się w zakryty teren, Deacon bez problemu w oddali już wykrywa obóz bandytów do wybicia (w którym jest podziemny bunkier z mapką) i nim się obejrzysz to wszystko będziesz miał zaliczone. Cytuj
creatinfreak 3 828 Opublikowano 20 maja 2019 Opublikowano 20 maja 2019 Na pierwszych trzech terenach wszystkie znaczniki sidequestow, obozy i nero robiłem na bieżąco a i tak nie wpadł 3 poziom zaufania (tylko u Majka wpadł), mam do zrobienia jeszcze hordy i tu myślę, że dobije. A najbardziej właśnie martwią mnie te znajdźki bo nie wchodzę do każdej chaty. Do tego gra na początku zmusza do stealth i zabijać po cichu, a po jakimś czasie zacząłem wszędzie wbijać na rambo bo gra robi się prosta (a gram na hardzie) i tu też pewnie będę musiał pofarmić assassyna. Dlatego nie wiem czy po powrocie z ostatniego regionu będzie mi się chciało szukać znajdziek i łazić cichaczem za ludkami. A tak ogólnie to gra jest świetna. Po pierwszym pokazie wiedziałem, że będzie mi się podobać i jest nawet lepiej niż się spodziewałem. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 20 maja 2019 Opublikowano 20 maja 2019 4 godziny temu, creatinfreak napisał: Na pierwszych trzech terenach wszystkie znaczniki sidequestow, obozy i nero robiłem na bieżąco a i tak nie wpadł 3 poziom zaufania (tylko u Majka wpadł), mam do zrobienia jeszcze hordy i tu myślę, że dobije. A najbardziej właśnie martwią mnie te znajdźki bo nie wchodzę do każdej chaty. Do tego gra na początku zmusza do stealth i zabijać po cichu, a po jakimś czasie zacząłem wszędzie wbijać na rambo bo gra robi się prosta (a gram na hardzie) i tu też pewnie będę musiał pofarmić assassyna. Dlatego nie wiem czy po powrocie z ostatniego regionu będzie mi się chciało szukać znajdziek i łazić cichaczem za ludkami. A tak ogólnie to gra jest świetna. Po pierwszym pokazie wiedziałem, że będzie mi się podobać i jest nawet lepiej niż się spodziewałem. W przypadku dwóch wielkich lokacji (czyli tam gdzie jest obóz Tuckera i Copea) to większość hord jest stosunkowo mała (zwłaszcza u Copea), które nawet nie dobijają do 70 osobników. Exp wchodzi wtedy bardzo szybko. Sam rzadko trzaskałem stealth kille, pewniejsze były headshoty i to wystarczyło. Ja nie leciałem z guidem po domkach śmigałem w poszukiwaniu itemów do craftowania koktalji i nie tylko i wtedy większość znajdziek znajdujesz tak o (tym bardziej, że się przejeżdza przez niektóre lokacje kilkukrotnie). Po przejściu głównej lini fabularnej został mi tylko trofiś z 45 skillami i dokończyłem sidequesty, wybiłem parę małych hord (zrobiłem jakieś 45% wszystkich hord w grze) i platyna weszła. Przy okazji wszystkie moje obozy miały maxa w zaufaniu (warto sprzedawać uszy i mięso ze zwierząt obozom z niższym levelem). Dawno już nie ograłem tak przyjemnej i nie inwazyjnej gry jeżeli chodzi o trofea, które same wpadają za robienie rzeczy i przy której nie trzeba ślęczeć z guidem aby coś przejść/zdobyć/odkryć. Sam osobiście dałbym grze 8/8+ za świetną fabułę długą fabułę, klimat, grafę i muzykę. Minus za bugi (w zasadzie to dopiero zacząłem sie na nie natykać przy ostatnim 500mb updacie, wcześniej wszystko było cacy) i za beznadziejne AI (szczerze to chyba hordy mają najlepsze AI ze wszystkich przeciwników). Jeżeli kiedykolwiek wyjdzie druga część to łykam bez popity. Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 20 maja 2019 Opublikowano 20 maja 2019 Kurcze chodzę koło tej gry jak pies koło jeża i się waham.. czytając wasze posty wygląda na to, że jest kurde nieźle ... ehh jutro kupuje ;] Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 9 godzin temu, RaiD napisał: Kurcze chodzę koło tej gry jak pies koło jeża i się waham.. czytając wasze posty wygląda na to, że jest kurde nieźle ... ehh jutro kupuje ;] Tu się nie ma co zastanawiać. Jeśli nie masz dość sandboxów, kręcą Cię klimaty post-apo (zwłaszcza "zombie"), lubisz serial The Walking Dead, albo zastanawiałeś się jakby wyglądało TLoU w otwartym świecie, to zdecydowanie jest tytuł dla Ciebie. Do tego interesująca historia, oparta na świetnie wykreowanych postaciach i bardzo fajny, organiczny świat, który jest tak odpowiednio dawkowany, że staje się bardzo znajomym i naturalnym środowiskiem w przeciwieństwie do np UBI sandboxów z ich wielkimi, bezdusznymi mapami. Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Zdecydowanie przepadam za tymi klimatami. Obawiałem się jedynie zabugowanej i nudnej gry. Nie wiem skąd mi sie to wzięło ale na szczęście (czytając forum) przekonałem się jak bardzo się pomyliłem ;] Pięknie dziękuję Ci za wyczerpującą zachętę, kupię na pewno ;] Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Wszystko prawda, ja bym jednak odradzał zakup w tym momencie. Za jakiś czas (pewnie na PS5) to będzie wybitna gierka. Teraz całą przyjemność zabawy niszczy tragiczny framerate i sporo bugów. Moje ulubione to całkowite zniknięcie świrusów i nagłe spawnowanie się np. trzech niedźwiedzi i małej hordy. I ten wrzeszczący polski Deacon W angielskiej wersji też się drze? Pomijając kwestie technicznie, jest to kolejna świetna single przygoda dla fanów postapo. Uwielbiam nocne wędrówki w czasie ulewy. Szukanie znajdziek, nagrań Nero czy choćby cholernej benzyny sprawia mi ogromną frajdę. Świat w tej grze robi ogromne wrażenie i nie jest zbyt duży jak w innych sandboxach. Muzyka też bardzo mi się podoba i motyw z gitarzystą obozowym. 1 Cytuj
Amer 1 371 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Ja bym powiedział jeszcze ciut inaczej: nawet jeśli nie jesteś fanem gier w otwartym świecie, to DG w dalszym ciągu ma szanse Ci się spodobać. Tak było w moim przypadku. Całościowo gra nie jest żadnym arcydziełem, ale kilka z jej elementów składowych zdecydowanie ociera się o artyzm. Gdy przypominam sobie te wszystkie negatywne oceny jakie posypały się po premierze, no cholera, brak mi słów po prostu. Bierz i nie gdybaj, nie będziesz rozczarowany. 1 1 Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Ooo dzięki za te posty (Nie mam jeszcze uprawnień do dawania plusów, ale obiecuję, że jak tylko mi wskoczą ;] ...) Myślę, że grę muszę ograć teraz bo boję się, że na PS5 to wsiąkne w TLOU2 i GTA6 ;DJa Koledzy bardzo dziękuję za rozwjanie wątpliwości Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 31 minut temu, aux napisał: I ten wrzeszczący polski Deacon W angielskiej wersji też się drze? Nie wiem chyba nikt nie gra Diakonem Świetym Janem Cytuj
grzech83 6 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 1 godzinę temu, PiotrekP napisał: jest patch 1.09- 12.8 GB Wiadomo co naprawia, bo spora ta łatka? Cytuj
Snake_Plissken 916 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Patch 1.09 poprawia między innymi: Cytat Fixed Progression Issues. Added fixes for crashing issues with Days Gone 1.09. Added stuttering and lag fixes. Days Gone 1.09 fixed framerate drop issues. Various performance and stability improvements. Added fixes for glitches with Days Gone version 1.09. Added minor bug fixes and changes. 1 Cytuj
grzech83 6 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Ha! Naprawili mi misje, mogę grać dalej i zdobyć platynę Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Kurde, tak czytam to widzę, że miałem zayebiste szczęście, że moimi jedynymi błędami był freaker zaklinowany w masce samochodu, czy te słynne zaniki dźwięku przed patchem 1.06... Z doświadczeń innych wyłania się tu obraz czegoś tak popsutego jak nie przymierzając - AC Unity. Choć znowu - pamiętam, jak chyba @Voytec mówił, że grał przed patchami i nie narzekał na błędy - randomowość tych zdarzeń jest dla mnie niepojęta Dobrze, że Bend szybko działa z tematem i stara się to łatać dość sprawnie. Cytuj
Lukas_AT 1 188 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Moje jedyne błędy, które napotkałem to lewitjące głowy świrusów oraz dialog z uratowanym kolesiem, który nie chciał się aktywować. Ale to pierdoły, bardziej bym się ucieszył gdyby naprawili framerate podczas jazdy motocyklem. Raz miałem sekundowego freeza. I to na Pro. Cytuj
PiotrekP 1 790 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Gram sobie, robię misje, aktywności, zbieram uszy świrusów oraz inny stuff do sprzedania i tak czas mija. Wbijam kolejny poziom, zerkam do menu a tam cztery punkty do wykorzystania, bo o nich zapomniałem. W obozie zaś ponad 400 trofeów i cała masa "jedzenia" do opchnięcia. Gra wciąga jak bagno i tutaj chce się to wszystko robić, bo człowiek wie, że zostanie za to nagrodzony. 2 Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Aktualizacja poprawiła znacznie optymalizację na prosiaku. Tam gdzie w obozach potrafiło szarpać teraz jest gładko. Wydaje mi się jakby lepsza grafika jest po tym patchu.Gra się wyśmienicie, cisnę ciągle wątek główny i dziwię się jak wiara tak szybko grę skończyła Cytuj
Wredny 9 556 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 No gierkę miałem od premiery i złożyło się na to kilka dni wonego (między innymi "majówka"), plus ze 4 posiedzenia do piątej nad ranem - szkoda, że nie ma licznika czasu, bo tak mogę tylko zgadywać, ile mi zeszło, ale pewnie z 70h pękło lekko. Cytuj
RaiD 76 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Tak czytam wasze posty i złapałem hype na tą grę. Jutro po pracy kupuje. ;] Teraz to już muszę choćbym nie chciał ;D 2 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 21 maja 2019 Opublikowano 21 maja 2019 Wracam do domu wygłodniały bo od soboty sie z Days Gone nie widziałem a tutaj taka latka potwór - 13 GB. Chyba całe fragmenty gry tam gdzie były błędy wrzucili na nowo. Najwazniejsze są dla mnie spadki animacji. Reszty błędów niemalże nie doświadczyłem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi