Skocz do zawartości

Resident Evil VII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moza byc dobra gra na gogle, ja bym chyba padl na zawal w kilku momentach gdybym mial sluchawki i vr na łbie. Nie skreślam tego residenta, jak komuś brakuje starej szkoły to robi sie przeciez RE2.

Opublikowano

Moza byc dobra gra na gogle, ja bym chyba padl na zawal w kilku momentach gdybym mial sluchawki i vr na łbie. Nie skreślam tego residenta, jak komuś brakuje starej szkoły to robi sie przeciez RE2.

Resident Evil 2 REMADE IN FPP (cause it's cheaper) :daddy:

Tak bedzie :cool:

Opublikowano

Potwierdzili juz ze TPP to na pewno nie bedzie, gra od poczatku powstawala jako FPP a potem dodali jeszcze opcje VR.

"First-person camera was part of the original concept of this game," Nakanishi elaborates. "It wasn’t something that was decided on part-way through. What’s the most appropriate way to bring the type of horror experience we’re trying to bring to players. The answer to us straightaway was that first-person perspective – it was the solution to what we were trying to do. It was part-and-parcel of the original idea that kicked off this project."

http://www.ign.com/articles/2016/06/15/e3-2016-13-things-you-should-know-about-resident-evil-7

Jak gra będzie dobra to może byc i FPS, byleby się gameplayowo broniła.

Opublikowano

Zmiana w budżetowy horrorek rodem z PC, skupiony na eksploracji, to nie był wymarzony kierunek dla serii.

Dokładnie, takich gierek na PC jest od zajebania, konsole raz na jakiś czas dostaną coś podobnego i szaleństwo. Nieźle zapowiadało się PT i wizualnie robiło a to demo po ograniu mi się podoba, jest klimat no ale ''właśnie'' po RE7 spodziewałem się czegoś innego a nie FPP klona horrorów z PC.

• Plusik 1
Opublikowano

Problem Residenta jest taki, że nie trzyma jakości jakiej się po tym tytule oczkuje. Kit z tym że szóstka to strzelanka, ale najwyżej średnich lotów. Próbują teraz czegoś nowego ok, ale mam wrażenie, że będzie identyczna sytuacja. Zainspirowali się innymi horrorkami z pierwszej osoby pokroju PT ale czy sami będą w stanie pokazać w tej grze coś nowego, fajnego ? Gdyby ta gra nie miała w tytule RE i nie była robiona przez Capcom ktokolwiek by się nią zainteresował na taką skalę ?

Można sobie mówić że seria potrzebuje nowego kierunku, bo stary jest skostniały. Może i tak, ale ta seria jednak zdobyła wtedy za coś renomę, bo była dobrą serią. Nie chcę negować tego, że próbują coś z tym Residentem robić, ale osobiście ani trochę nie grzeję mnie ta siódemka po tym, co zobaczyłem w demie ani nie grzała mnie szóstka. Nie dlatego że robią coś innego, tylko dlatego że jest to przeciętnie zrobione.

• Plusik 1
Opublikowano

Ale wy wiecie że Capcom robi 7'mkę po mocnej krytyce za 5 i 6. Więc z pewnością ten eksperyment z FPP jest konieczny i moim skromnym zdaniem będzie rewelacja. Z Dema jestem zadowolony, dość mocno mnie wkręciło. 

Opublikowano

Demko obadam dziś wieczorem na słuchawkach, żeby klimat był, ale pokaz tego mnie nie porwał. Znów jakiś "outlasto-P.T."... Zupełnie nie mają pomysłu na serię, a najgorsze, że tak jak kiedyś zapowiadali - eksperymentują na odsłonach głównego nurtu. Zamiast sobie poligon na spin-offach robić, to nie - robią chooynię z marki.

Opublikowano

Na czwórkę też ludzie psioczyli, ale nie dlatego, że była średnia tylko, że była inna (pomijam niecodzienne opinie tutaj niektórych nt złego sterowania). Miała swoje grono fanów i hejterów niemniej ogólnie jest uznawana za perełkę z zacnych czasów GCN i PS2.

RE5 był już lotem w dół, ale w coopie ze znajomym gra się świetnie broniła, doczekała się dobrych DLC tylko nie tego ludzie chcieli po głównej serii z numerkiem.

Opublikowano

Intro przypomina stylem to z serialowego Walking Dead. Kiedyś RE to był nie tylko wyznacznik świetnej gry, ale też pierwszoligowej oprawy, teraz nie wygląda to jakby też tak miało być. Ale lepsze to niż cod evil pińcet.

Opublikowano

stonujcie swoje oczekiwania. seria mocno zbladzila, stad wpierw niech poeksperymentuja z formula i atmosfera. Mam nadzieje ze ta Luizjana zostanie oddana bardzo klimatycznie. 

Opublikowano

Na czwórkę też ludzie psioczyli, ale nie dlatego, że była średnia tylko, że była inna (pomijam niecodzienne opinie tutaj niektórych nt złego sterowania). Miała swoje grono fanów i hejterów niemniej ogólnie jest uznawana za perełkę z zacnych czasów GCN i PS2.

RE5 był już lotem w dół, ale w coopie ze znajomym gra się świetnie broniła, doczekała się dobrych DLC tylko nie tego ludzie chcieli po głównej serii z numerkiem.

Czwórka gdy wyszła na Gacka była po prostu zayebista. Nie był to Resident, ale jak na swoje czasy gra na 10/10. Dlatego transformacja była tak duzym sukcesem.Było to świeże doświadczenie. Jeśli chcą znów przeprowadzić taką transformację, nowy tytuł sam w sobie musi stać na wysokim poziomie.

Cieszę się, że Capcom próbuje wreszcie coś nowego, szczegolnie po crapiastej szóstce i kiepskim Revelations 2. Trudno jeszcze powiedziec czym do konca 7 część będzie, ale trzymam kciuki.

Opublikowano (edytowane)

Cieszę się, że Capcom próbuje wreszcie coś nowego, szczegolnie po crapiastej szóstce i kiepskim Revelations 2. Trudno jeszcze powiedziec czym do konca 7 część będzie, ale trzymam kciuki.

Ja podobnie cieszę się z tego eksperymentu, choć nadal nie wiem, co tak naprawdę myśleć po demku. Sam Capcom mówi, że content z teasera nie znajdzie się w pełnej wersji i by tym samym do niczego się nie przywiązywać... Czyli tak na dobrą sprawę nie wiadomo czy spodziewać się kolejnego symulatora chodzenia po obleśnych, może tylko nieco bardziej "residentowych" miejscówkach, z zagadkami i jumpscare'ami, czy może czegoś bardziej w stylu Condemned (melee combat z zombiakami?), albowiem w pełnej wersji mają pojawić się znane z serii przedmioty leczące, czyli roślinki i spraye. No a jak będzie można się leczyć, to i obrywać od czegoś chyba też... :dunno:

Edytowane przez Frantik
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na Outlasta i P.T. ale może wyjdzie coś przyzwoitego. Pewnie duze ma znaczenie, ze tego typu gierka nie jest tak droga w produkcji w porównaniu do pełnoprawnych rimejkow, wiec nawet jak się sparza to nie zaboli ich zbyt mocno.