Papaj 465 Opublikowano 16 września 2016 Opublikowano 16 września 2016 Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. 1 Cytuj
nobody 3 504 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Nie no lepiej odcinac kupony i ciagle robic to samo. Dla mnie seria sie skonczyla na RE3, potem to juz pifpaf do fal wrogow i zero klimatu. Tu sie zapowiada gesty klimat. w sumie nie ma sensu bym znów robił wyliczanki jak dużo dobrego i w starym stylu było jeszcze w czwórce. dość powiedzieć że co najmniej 5 typów przeciwników i sytuacje z ich udziałem robiły mi suspens porównywalny z pierwszymi trzema odsłonami, a już na pewno nieporównywalnie lepiej niż kostniejąca Code Veronica trochę hejtu poszło na Kyokushinmana (człowieku zlituj się i daj prostszy nick do zapamiętania), kiedy to napisał to co każdy dobrze widzi - RE w tej formule nie ma nic wspólnego ze starym residentem i jedyne co robi to kopiuje fpsowe horrory z pc. w sumie okay, jeśli wyjdzie z tego fajny straszak, ale jakoś tak przykro dostać zjawiska paranormalne i pokręconych rednecków zamiast broni bilogicznej, oraz fpp zamiast tpsa. ewidentnie widać że tym posunięciem Capcom po prostu chciał zaryzykować wejście w VR i była mu potrzebna rozpoznawalna marka 2 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Przecież tu też będzie survival i łamigówki Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Przecież tu też będzie survival i łamigówki ,Tak twierdzą ale na razie tego nie pokazano tylko mówiono o prostych "zrób to, przekręć tamto i uciekaj". A pomysł na ucieczkę przed przeciwnikiem nie wziął się dopiero od Amnesi tylko pierwszym takim dużym i dobrym tytułem był Silent Hill Shattered Memories (Wii) i dziwi mnie że jemu się nie przypisuje w tak dużym stopniu zmiany podejścia do tematu jak przypisuje się PC-owej Amnesii. Niektórzy tutaj twierdzą że Capcom skopiował pomysł P.T. tylko że to jest bzdura bo w tym przypadku gra powstawałby niecałe dwa lata a tak nie jest bo nad 7-mką jak samo Capcom powiedziało pracę ruszyły od Lutego 2014r, (a P.T. pojawił się na PSNie podczas E3 2015). Zastanawia mnie tylko czy zdążą na premierę. Podobno w czasie tegorocznego E3 gra była ukończona w 65% czyli zostaje 35% do zrobienia w zaledwie 6 miesięcy. Oby się nie okazało że poczekamy dodatkowe 3/4 miechy Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 przeczuwam 77 na metacriticu Cytuj
Zwyrodnialec 1 728 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Trailer animacji RE Vendetta. W ciemno można stawiać, że będzie lepszy niż ta budżetowa gierka. https://www.youtube.com/watch?v=eo0a9xZZ_SQ Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Demo, dosyć sie zmieniło od kiedy je kończyłem, po raz pierwszy. Przez moment nawet sie wczułem, jak bym grał w calaka - można juz znaleźć bezpiecznik, a co za tym idzie, większy obszar eksploracji. Cytuj
Bartolinsky 1 801 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) Jak fuse był w już pierwszej wersji (dające inne zakończenie). W nowej usunęli ścianę ujawniającą pokój. Edytowane 17 września 2016 przez Dr1zzt Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 Mevek nie ogarnia. Mnie sie gra calkiem dobrze. Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii.Przecież tu też będzie survival i łamigówki A pomysł na ucieczkę przed przeciwnikiem nie wziął się dopiero od Amnesi tylko pierwszym takim dużym i dobrym tytułem był Silent Hill Shattered Memories (Wii) i dziwi mnie że jemu się nie przypisuje w tak dużym stopniu zmiany podejścia do tematu jak przypisuje się PC-owej AmnesiiChyba zapomniales, ze przed Amnesia byla seria Penumbra od tych samych deweloperow. Edytowane 17 września 2016 przez Lukas_AT Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 @Lukas_AT Nie nie, mi chodzi głównie o to iż na Zachodnich serwisach "growych" często gęsto porównują wszystko tylko i wyłącznie do Amnesi, olewając cokolwiek innego (o Pneumbrze to praktycznie nie wspominają) co mnie troszeczkę bawi jaki kult urósł w okół tej gry bo wielu uważa że był to właśnie pierwszy horror oparty na uciekaniu a nie walce z przeciwnikami. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) no zerwanie z korzeniami nie bedzie Umbrella confirmed moim zdaniem taki calkowity reboot stylu, to cos co juz przestalo miec miejsce w sequelach. z reguly mamy do czynienia z lekkim polizaniem grafiki i paroma feature'ami, a tutaj jakby cala konwencja i perspektywa jest zmieniona. no podobne to do PT, ale to chyba dobrze ze jest to podobne do czegos, co odswiezylo ten gatunek, a nie wbijalo ostatni gwozdz. Edytowane 17 września 2016 przez Najtmer Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 (edytowane) A niech i będzie jak P.T bo czy to źle? Wręcz przeciwnie, dla mnie strzał w 10. Capcom skorzysta na cancelu P.T przez Konami Edytowane 17 września 2016 przez Wesker Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 17 września 2016 Opublikowano 17 września 2016 RE potrzebują rebootu po tym jak sie zagubili z fabułą po 4. Sama eksploracja stylu może wyjść na dobre boje się tylko aby nie wyszedł z tego indyk-horror tylko że drożej. Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Podczas prac nad RE1 wytyczną dla Mikamiego i teamu było Alone in the Dark. Teraz, przy VII tą rolę pełnią Amnesia, P.T. czy Outlast. Cytuj
D.B. Cooper 3 068 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 nie podoba mi się kierunek w jakim poszli, wolałbym model rozgrywki z poprzednich re. Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. nie podoba mi się głównie dlatego, że będę obsrany i po 15 min gry będę wyłączał konsolę Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Hehe, no właśnie. Jestem pewien, że gdyby znowu była wizja twórców Chris i Leon vs, reszta świata to hejtom nie byłoby końca. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Nie musiałaby być jeżeli raz historia toczyłaby się jak obecna 7-ka te 20 lat po wydarzeniach z 6-tki i bez starych bohaterów (którzy przeliczając wiek to dziadki) ale w TPP rodem z takiego The Evil Within też mógłby trzymać poziom,no ale właśnie wtedy zacząłby przypominać RE4 i wielu i tak by narzekało że wrzucą parę jump scare'ów i będzie to według Capcomu horror. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Opykałem już to pierwsze demko na pozyczonej peesczwórce, ale mam pytanie: pojawi sie ono na One? Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Poprzednia mechanika musi juz odejsc w zapomnienie. Rzygam na jej mysl i sila koncze Revelations 2. Mi sie demko podobalo. Cecha Amnesii czy Outlasta jest tylko szczatkowa fabula. W przypadku Resdenta 7 bedzie pewnie inaczej. Z opisu organizacji przyznajacej kategorie wiekowe wynika tez, ze bron w grze bedzie. Gra wcale nie musi buc az tak podobna do Amnesii. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Ano, to co bedzie odróżniało RE7 od Amnesii, SOMy to na pewno czytelniejsza fabuła, choć porozrzucanych notatek czy innych forum jej przekazania(kasety?) na pewno nie zabraknie. Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 18 września 2016 Opublikowano 18 września 2016 Ja wierzę głównie w ten vr, bo jest to technologia idealna dla horroru. Jeśli to schrzania, te będzie mega porażka Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 19 września 2016 Opublikowano 19 września 2016 Poprzednia mechanika musi juz odejsc w zapomnienie. Rzygam na jej mysl i sila koncze Revelations 2. Mi sie demko podobalo. Cecha Amnesii czy Outlasta jest tylko szczatkowa fabula. W przypadku Resdenta 7 bedzie pewnie inaczej. Z opisu organizacji przyznajacej kategorie wiekowe wynika tez, ze bron w grze bedzie. Gra wcale nie musi buc az tak podobna do Amnesii. Akurat Revelations 2 mechaniką sporo już odstaje od modelu RE4. Bardziej przypomina TLoU. Zagraj sobie w pierwsze Revelations bo to jeszcze jest autentycznie model RE4/RE5. Gram obecnie na PS3 w wersję HD i giera jest mega. Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 września 2016 Opublikowano 20 września 2016 Gdzie można znaleźć ukryte przedmioty w demie - bezpiecznik - co zrobić z palcem? - czy w domu jest ukryta jakaś broń? Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 20 września 2016 Opublikowano 20 września 2016 Gdzie można znaleźć ukryte przedmioty w demie - bezpiecznik - co zrobić z palcem? - czy w domu jest ukryta jakaś broń? zerknij do... kominka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi