Opublikowano 16 września 20168 l Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii.
Opublikowano 17 września 20168 l W dniu 16.09.2016 o 06:59, Shen napisał(a): Nie no lepiej odcinac kupony i ciagle robic to samo. Dla mnie seria sie skonczyla na RE3, potem to juz pifpaf do fal wrogow i zero klimatu. Tu sie zapowiada gesty klimat. w sumie nie ma sensu bym znów robił wyliczanki jak dużo dobrego i w starym stylu było jeszcze w czwórce. dość powiedzieć że co najmniej 5 typów przeciwników i sytuacje z ich udziałem robiły mi suspens porównywalny z pierwszymi trzema odsłonami, a już na pewno nieporównywalnie lepiej niż kostniejąca Code Veronica trochę hejtu poszło na Kyokushinmana (człowieku zlituj się i daj prostszy nick do zapamiętania), kiedy to napisał to co każdy dobrze widzi - RE w tej formule nie ma nic wspólnego ze starym residentem i jedyne co robi to kopiuje fpsowe horrory z pc. w sumie okay, jeśli wyjdzie z tego fajny straszak, ale jakoś tak przykro dostać zjawiska paranormalne i pokręconych rednecków zamiast broni bilogicznej, oraz fpp zamiast tpsa. ewidentnie widać że tym posunięciem Capcom po prostu chciał zaryzykować wejście w VR i była mu potrzebna rozpoznawalna marka
Opublikowano 17 września 20168 l W dniu 16.09.2016 o 20:18, Papaj napisał(a): Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Przecież tu też będzie survival i łamigówki
Opublikowano 17 września 20168 l W dniu 17.09.2016 o 05:51, Wesker napisał(a): W dniu 16.09.2016 o 20:18, Papaj napisał(a): Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Przecież tu też będzie survival i łamigówki ,Tak twierdzą ale na razie tego nie pokazano tylko mówiono o prostych "zrób to, przekręć tamto i uciekaj". A pomysł na ucieczkę przed przeciwnikiem nie wziął się dopiero od Amnesi tylko pierwszym takim dużym i dobrym tytułem był Silent Hill Shattered Memories (Wii) i dziwi mnie że jemu się nie przypisuje w tak dużym stopniu zmiany podejścia do tematu jak przypisuje się PC-owej Amnesii. Niektórzy tutaj twierdzą że Capcom skopiował pomysł P.T. tylko że to jest bzdura bo w tym przypadku gra powstawałby niecałe dwa lata a tak nie jest bo nad 7-mką jak samo Capcom powiedziało pracę ruszyły od Lutego 2014r, (a P.T. pojawił się na PSNie podczas E3 2015). Zastanawia mnie tylko czy zdążą na premierę. Podobno w czasie tegorocznego E3 gra była ukończona w 65% czyli zostaje 35% do zrobienia w zaledwie 6 miesięcy. Oby się nie okazało że poczekamy dodatkowe 3/4 miechy
Opublikowano 17 września 20168 l Trailer animacji RE Vendetta. W ciemno można stawiać, że będzie lepszy niż ta budżetowa gierka. https://www.youtube.com/watch?v=eo0a9xZZ_SQ
Opublikowano 17 września 20168 l Demo, dosyć sie zmieniło od kiedy je kończyłem, po raz pierwszy. Przez moment nawet sie wczułem, jak bym grał w calaka - można juz znaleźć bezpiecznik, a co za tym idzie, większy obszar eksploracji.
Opublikowano 17 września 20168 l Jak fuse był w już pierwszej wersji (dające inne zakończenie). W nowej usunęli ścianę ujawniającą pokój. Edytowane 17 września 20168 l przez Dr1zzt
Opublikowano 17 września 20168 l W dniu 17.09.2016 o 06:45, chrno-x napisał(a): W dniu 17.09.2016 o 05:51, Wesker napisał(a): W dniu 16.09.2016 o 20:18, Papaj napisał(a): Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii.Przecież tu też będzie survival i łamigówki A pomysł na ucieczkę przed przeciwnikiem nie wziął się dopiero od Amnesi tylko pierwszym takim dużym i dobrym tytułem był Silent Hill Shattered Memories (Wii) i dziwi mnie że jemu się nie przypisuje w tak dużym stopniu zmiany podejścia do tematu jak przypisuje się PC-owej AmnesiiChyba zapomniales, ze przed Amnesia byla seria Penumbra od tych samych deweloperow. Edytowane 17 września 20168 l przez Lukas_AT
Opublikowano 17 września 20168 l @Lukas_AT Nie nie, mi chodzi głównie o to iż na Zachodnich serwisach "growych" często gęsto porównują wszystko tylko i wyłącznie do Amnesi, olewając cokolwiek innego (o Pneumbrze to praktycznie nie wspominają) co mnie troszeczkę bawi jaki kult urósł w okół tej gry bo wielu uważa że był to właśnie pierwszy horror oparty na uciekaniu a nie walce z przeciwnikami.
Opublikowano 17 września 20168 l no zerwanie z korzeniami nie bedzie Pokaż ukrytą zawartość Umbrella confirmed moim zdaniem taki calkowity reboot stylu, to cos co juz przestalo miec miejsce w sequelach. z reguly mamy do czynienia z lekkim polizaniem grafiki i paroma feature'ami, a tutaj jakby cala konwencja i perspektywa jest zmieniona. no podobne to do PT, ale to chyba dobrze ze jest to podobne do czegos, co odswiezylo ten gatunek, a nie wbijalo ostatni gwozdz. Edytowane 17 września 20168 l przez Najtmer
Opublikowano 17 września 20168 l A niech i będzie jak P.T bo czy to źle? Wręcz przeciwnie, dla mnie strzał w 10. Capcom skorzysta na cancelu P.T przez Konami Edytowane 17 września 20168 l przez Wesker
Opublikowano 17 września 20168 l RE potrzebują rebootu po tym jak sie zagubili z fabułą po 4. Sama eksploracja stylu może wyjść na dobre boje się tylko aby nie wyszedł z tego indyk-horror tylko że drożej.
Opublikowano 18 września 20168 l W dniu 16.09.2016 o 20:18, Papaj napisał(a): Ale to nie jest powrót do korzeni. Pierwsze Residenty to bardziej survival horrory z dużymi elementami backtrakingu i logicznymi łamigłówkami typu połącz to z tym, itp. No i można było jeszce się w nich bronić. Tam gracz zdecydowanie nie był zwierzyną. Nowa części to już bardziej styl Amnesii. Podczas prac nad RE1 wytyczną dla Mikamiego i teamu było Alone in the Dark. Teraz, przy VII tą rolę pełnią Amnesia, P.T. czy Outlast.
Opublikowano 18 września 20168 l nie podoba mi się kierunek w jakim poszli, wolałbym model rozgrywki z poprzednich re. Zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać. Pokaż ukrytą zawartość nie podoba mi się głównie dlatego, że będę obsrany i po 15 min gry będę wyłączał konsolę
Opublikowano 18 września 20168 l Hehe, no właśnie. Jestem pewien, że gdyby znowu była wizja twórców Chris i Leon vs, reszta świata to hejtom nie byłoby końca.
Opublikowano 18 września 20168 l Nie musiałaby być jeżeli raz historia toczyłaby się jak obecna 7-ka te 20 lat po wydarzeniach z 6-tki i bez starych bohaterów (którzy przeliczając wiek to dziadki) ale w TPP rodem z takiego The Evil Within też mógłby trzymać poziom,no ale właśnie wtedy zacząłby przypominać RE4 i wielu i tak by narzekało że wrzucą parę jump scare'ów i będzie to według Capcomu horror.
Opublikowano 18 września 20168 l Opykałem już to pierwsze demko na pozyczonej peesczwórce, ale mam pytanie: pojawi sie ono na One?
Opublikowano 18 września 20168 l Poprzednia mechanika musi juz odejsc w zapomnienie. Rzygam na jej mysl i sila koncze Revelations 2. Mi sie demko podobalo. Cecha Amnesii czy Outlasta jest tylko szczatkowa fabula. W przypadku Resdenta 7 bedzie pewnie inaczej. Z opisu organizacji przyznajacej kategorie wiekowe wynika tez, ze bron w grze bedzie. Gra wcale nie musi buc az tak podobna do Amnesii.
Opublikowano 18 września 20168 l Ano, to co bedzie odróżniało RE7 od Amnesii, SOMy to na pewno czytelniejsza fabuła, choć porozrzucanych notatek czy innych forum jej przekazania(kasety?) na pewno nie zabraknie.
Opublikowano 18 września 20168 l Ja wierzę głównie w ten vr, bo jest to technologia idealna dla horroru. Jeśli to schrzania, te będzie mega porażka
Opublikowano 19 września 20168 l W dniu 18.09.2016 o 13:21, Lukas_AT napisał(a): Poprzednia mechanika musi juz odejsc w zapomnienie. Rzygam na jej mysl i sila koncze Revelations 2. Mi sie demko podobalo. Cecha Amnesii czy Outlasta jest tylko szczatkowa fabula. W przypadku Resdenta 7 bedzie pewnie inaczej. Z opisu organizacji przyznajacej kategorie wiekowe wynika tez, ze bron w grze bedzie. Gra wcale nie musi buc az tak podobna do Amnesii. Akurat Revelations 2 mechaniką sporo już odstaje od modelu RE4. Bardziej przypomina TLoU. Zagraj sobie w pierwsze Revelations bo to jeszcze jest autentycznie model RE4/RE5. Gram obecnie na PS3 w wersję HD i giera jest mega.
Opublikowano 20 września 20168 l Gdzie można znaleźć ukryte przedmioty w demie Pokaż ukrytą zawartość - bezpiecznik - co zrobić z palcem? - czy w domu jest ukryta jakaś broń?
Opublikowano 20 września 20168 l W dniu 20.09.2016 o 06:16, Fanek napisał(a): Gdzie można znaleźć ukryte przedmioty w demie Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość - bezpiecznik - co zrobić z palcem? - czy w domu jest ukryta jakaś broń? zerknij do... Pokaż ukrytą zawartość kominka