Masorz 13 216 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 Ja jestem w połowie gry i mam 9 godzin. Również zdecydowanie się nie śpieszę. Cytuj
KOMARZYSKO 377 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 Po ilości zniszczonych figurek, widać też że zbytnio ścian nie lizałeś :D Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 (edytowane) Gratuluję tym, którzy tak szybko potrafią kończyć gry. W większości przypadków podejrzewam, że te osoby grają na "dozwolonym" dopingu w postaci walkthrough z youtube Tylko 10 smierci?? Chyba na easy. Ja dopiero wydostalem sie z nazwijmy to pierwszego rewiru i eksploruję drugi, a już mam ponad 5 godzin gry, a zginąlem chyba z 20 razy na normalu. Gdybym posilkowal sie youtube to pewnie dalo by sie czas gry skrocic o polowe, a liczbe zgonow to pewnie jeszcze bardziej. Ja jestem jednak twardy i gram sam, metodą prób i błędów. Raz sie mocno zacialem i chyba godzine stracilem kręcąc się w te i wewte. Uważam, że co jak co, ale w RE tak właśnie należy grać. A co o samej grze? Bardzo mi się podoba. Nie ma nawet porównania z piątką czy szóstką. Siódemka zjada te obie spyerdoliny na przystawkę. To co mi sie najbardziej podoba oprócz klimatu to eksploracja. Ci co uwazaja (a sa tacy), ze RE7 to nie resident na pewno nie maja racji. Tym co sie wahaja czy zagrać mówię: Zagrać, jeszcze jak! EDIT: Czoperr, z tym easy to nie do Ciebie. Widze, ze grales na Normalu. Podziwiam skilla i tempo. Edytowane 29 stycznia 2017 przez Czezare 1 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 (edytowane) Co do figurek to trochę głupio wyszło bo nie wiedziałem nawet, że jest taka znajdzka i dopiero pod koniec przypadkowo ustrzeliłem jedną z nich :) Nie oglądałem wcześniej żadnych materiałów poza jednym trailerem i nie czytałem opinii na forach, więc nie bardzo o nich wiedziałem. Skupiałem się tylko na monetach i aktach. Jestem weteranem serii, kiedyś biłem rekordy w RE2 (udało się zejść poniżej godziny), więc wiem "z czym to się je". Rozgrywkę streamowałem (youtube.com/watch?v=91KAUNgGL8o, nie włączyłem zaraz po rozpoczęciu, a początek idzie trochę szybciej bo taśma znana z dema), więc jest wszystko na youtubie. Prawdziwe bieganie na pałę to zacznę dopiero teraz próbując zejść poniżej 4 godzin :) Edytowane 29 stycznia 2017 przez Czoperrr Cytuj
Di 849 Opublikowano 29 stycznia 2017 Opublikowano 29 stycznia 2017 (edytowane) Ja mam za sobą 7h gry i chyba niewiele mi zostało, bo jestem na statku. Gram na Easy, bo nie chcę powtarzać tych samych momentów - gram w hełmie i ze względu na chorobę lokomocyjną nie mogę grać dłużej niż 1h (dziś grałem 1,5h i było ciężko :/ ). @Czoperrr O tym, że figurki powinno się niszczyć, gra informuje Cię stosunkowo wcześnie, tj. w holu z drzwiami z cerberem - figurka, która stoi na jednym ze stolików, ma pod sobą kartkę z wiadomością. Edytowane 29 stycznia 2017 przez Di Cytuj
Siara_iwj 4 138 Opublikowano 30 stycznia 2017 Opublikowano 30 stycznia 2017 Taśma w pokoju bilardowym, ojejkujejku Cytuj
Popi 92 Opublikowano 30 stycznia 2017 Opublikowano 30 stycznia 2017 (edytowane) Happy Birthday jeszcze lepsza. Oby właśnie w nadchodzących DLC kontynuowali takie smaczki i dodawali więcej taśm niż zabijanie pleśniaków na czas. Edytowane 30 stycznia 2017 przez Popi Cytuj
milan 7 022 Opublikowano 30 stycznia 2017 Opublikowano 30 stycznia 2017 jezusku, jaka ta gra jest dobra. Początkowo nie mogłęm znależć tego klimatu re1, ale od momentu wejścia do głównego salonu, i pierwsze stworki, to już re1 pełną gębą. O matko jakie to dobre. Umarł król, niech żyje król. Nie dość że fabularnie jest fajnie, dialogi i scenki są swietne (!), to jeszcze tryb fpp jest fantastyczny i nawet mysle ze powrót do tpp jest zbędny. To tyle po 3h grania. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 30 stycznia 2017 Opublikowano 30 stycznia 2017 Właśnie, te taśmy to majstersztyk, nie obraziłbym się gdyby w jakimś sequelu też to jakoś wepchali. Cytuj
Di 849 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Gra ukończona w całości w hełmie, 9:04. Cóż mogę powiedzieć... Chcę więcej! Grało się wprost znakomicie i pomimo nikłych fabularnych nawiązań do poprzednich części czuć, że to pełnoprawny Resident. W hełmie gra nabiera rumieńców - jeśli macie chociaż okazję przetestować grę w ten sposób, sprawdźcie. A jeśli możecie przejść całość w ten sposób, zróbcie to - naprawdę warto :). Taśmy są super, ale według mnie zmarnowali potencjał. Łącznie są tylko 4, z czego Happy Birthday to dokładna kalka tego, co robimy później Ethanem (liczyłem na jakieś zmiany czy np. na to, że zostaniemy ukarani, jeśli zrobimy coś za szybko), a trzy pozostałe i tak dzieją się w miejscach, które eksplorujemy. Może gdyby było ich więcej, nie zawiódłbym się, a tak w ogólnym rozrachunku jest tylko tak sobie. Cytuj
LiŚciu 1 314 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Testowalem na vr u kumpla ale gram klasycznie u siebie. Moja opinia jest taka że na plus vr jest wczuta mega ale na wielki minus jakość tekstur, kolory i ostrość. To są dwie gry pod kątem wizualnym. Na tv wygląda super a na vr to trochę jak oglądać "kinowke" filmu. Ale wrażenia dobre. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Taśmy są super, ale według mnie zmarnowali potencjał. Łącznie są tylko 4, z czego Happy Birthday to dokładna kalka tego, co robimy później Ethanem (liczyłem na jakieś zmiany czy np. na to, że zostaniemy ukarani, jeśli zrobimy coś za szybko), a trzy pozostałe i tak dzieją się w miejscach, które eksplorujemy. Może gdyby było ich więcej, nie zawiódłbym się, a tak w ogólnym rozrachunku jest tylko tak sobie. Di, nie do końca zgodzę się z Tobą odnośnie taśm. To że jest ich stanowczo za mało to absolutna zgoda, natomiast... ...w przypadku taśmy Happy Birthday już nie bardzo. Moim zdaniem genialnie to twórcy zrealizowali. Ethan dzięki wcześniejszemu obejrzeniu taśmy VHS wie mniej więcej i domyśla się jak chce go załatwić ten psychol. Na koniec łamigłówki dochodzi nowy element i voila! Szalenie podobała mi się w całości ta zagadka. Cytuj
Di 849 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Ja z kolei tam zginąłem, bo miałem nadzieję, że coś będzie inaczej ;). Cytuj
Wredny 9 707 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Na pewno takie, które już jest zawarte na płycie - przecież to Capcom :) 1 Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Raczej nie bo dodatek ma rozmiar jakieś 1,5 GB a sama pełna wersja nie zajmuje przecież na dysku zbyt dużo miejsca. Cytuj
Czezare 1 454 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Gdyby to DLC było podobnej długości i relatywnej jakości jak poszczególne epizody z RE Revelations 2 to poważnie zastanowiłbym się nad zakupem. Cytuj
Homer S 197 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Nowa kaseta to jakieś 15 minut z tego co widze na jutubach, a zabijanie moldków na czas to jakieś 30 na jednym przejściu. No zobaczymy jak będzie dalej, ja tam się jeszcze dobrze bawie z główną fabułą. :banderi: Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Wczoraj w nocy skończyłem. Całość na VR, żadnych jutubów czy innych wspomagaczy. Z tego czasu trza odjąć z godzinę idlowania, raz zapodałem loading i gdzieś sobie poszedłem na 40 minut XD Gra niszczy, wstępna ocena ode mnie to 9/10. 3 Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Kurde nie wiem co mi tak szybko poszło. Aczkolwiek czas gry wydaje się być niemiarodajny, dałbym głowę, że zajęło mi to dłużej niż te 7 godzin. Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Generalnie na VR schodzi w cholerę dłużej niż w 2D. Ja mam naprawdę duży próg wytrzymałości do hełmu, ale nawet ja nie byłem w stanie robić wielu gwałtownych skrętów prawą gałką, bo oczy bolą. Dlatego tak długo pewnie, plus całowanie ścian. Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Dobrze wyczytałem w store, że ten dodatek nie obsługuje VR? Cytuj
Popi 92 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Konia z rzędem temu kto przejdzie Ethan must die. Tryb ten jest konkretnie przegięty i niegrywalny. Cytuj
Bielik 746 Opublikowano 31 stycznia 2017 Opublikowano 31 stycznia 2017 Nazwa dodatku jest dość sugestywna :> Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi