Homer S 197 Opublikowano 9 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 kwietnia 2017 Niestety nie, chociaż dostajemy krótką, dodatkową walkę jakiś czas później po wyborze. (można się domyśleć jaką i z kim) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 Ktoś przeszedł grę na VR i normalnie? Cut scenki się wtedy różnią? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 277 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 Usiadłem w sobotę ok. południa i ukończyłem całą grę wieczorem. Pękła przy jednym posiedzeniu - nie mogłem się oderwać. Niestety, szpil jest na raz, chyba, że drugi "wybór" rzutuje znacznie na resztę gameplayu. Czy jak się da surowicę Zoe, to dalsza część zmienia się diametralnie w stosunku do Mii? Faktycznie gra jest dość krótka. Nie wiem co mi się ubzdurało, że przejście zajmuje 15h https://howlongtobeat.com/game.php?id=38051 W takim razie czekam, aż jeszcze zejdzie z ceny Cytuj Odnośnik do komentarza
.:marioo:. 104 Opublikowano 21 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 kwietnia 2017 Przecież to jest 1:1 to samo, tyle tylko że granie z goglami jest bardziej prawilne. A jeśli chodzi o cutscenki, niektóre wyświetlane są w trybie kinowym. Większość jednak w VR. Chodziło chyba o mdłości albo o lenistwo developera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2017 Obiecane darmowe DLC "Not a Hero" notuje opóźnienie. Na wiosnę raczej nie zagramy. http://www.eurogamer.pl/articles/2017-04-25-darmowe-fabularne-dlc-do-resident-evil-7-notuje-opoznienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 25 kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 kwietnia 2017 Albo rzeczywiście muszą doszlifować albo DLC się rozrosło i nie będzie popierdółką na 30-60 minut jak wielu zakłada. Cóż, chwała im za to, że trzymają się (przynajmniej dotychczas) obietnicy że będzie gratis. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 10 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 maja 2017 Miałem grać w Personę ale przedtem pyknę w coś krótkiego i treściwego. Czyli w siódemeczkę. Demo mną pozamiatało, nawet potem sen miałem ze uciekam przed karaluchami po tym domu xd. Nadzieje w tym tytule pokładam spore. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 11 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 maja 2017 Nie powinieneś się zawieść, pełniak jest na wyższym poziomie od demka. Ostatnie 20% gry trochę słabuje, ale w ogólnym rozrachunku to świetny Resident, klimat wylewa się z tego tytułu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 14 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 maja 2017 (edytowane) No na razie jest świetnie. Posmutniałem gdy po włożeniu kasety pojawił się fragment z dema, ale widzę z Capcom niezłe trolle, bo ładnie z tego wybrnęli w pełnej wersji. Jakieś 2 zawały później w sumie żałowałem, że nie dostałem tego samego, co w demie. Horrory to nie moja bajka, więc przy 7 każdy ciemny pokój to spocone ręce. Klimat jest niesamowity. Nie ma opcji, żebym zagrał w to na VR. Nie na moje nerwy. Edytowane 14 maja 2017 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
[InSaNe] 2 477 Opublikowano 15 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2017 Serio? Ja tam ani razu się nie przestraszyłem ;] Zresztą mnie w ogóle trudno jakimkolwiek horrorem przestraszyć. Gierka jest super do pewnego momentu. Potem jak się okazuje, kto i co spowodowało te wszystkie "problemy" oraz końcowe etapy powodują, że czas pryska. Tak przynajmniej było w moim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 15 maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2017 Akurat tego to się można było od początku domyśleć. A jeśli nie to w pokoju Eveline w Old House Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 485 Opublikowano 18 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2017 Czy latarka jest tylko automatyczna, czy istnieje sposób, by ją manualnie odpalić, tylko ja o czymś nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 18 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2017 Automatyczna tak jak w poprzednich Residentach... no, chyba z wyjątkiem Revelations 2 ale tam służyła do odkrywania ukrytych itemków itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 485 Opublikowano 18 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2017 Trochę kijowe rozwiązanie, bo w tej grze jest tyle ciemnych miejsc, że to aż głupie, kiedy Ethan nie oświetla sobie drogi. W każdym razie całość jest niesamowita i mimo zmiany koncepcji, widoku i dorzucenia nieśmiertelnych przeciwników, niczym w Alien Isolation, to taki powrót do korzeni, że aż nie mogę się nadziwić. Tyle mrugnięć okiem do gracza, nawiązań do chociażby pierwszej części... Trochę drażnią mnie te Bakery, bo przez nich nie mogę sobie w spokoju eksplorować hacjendy (jak w starych Residentach, gdy po wyczyszczeniu rzadko kiedy trzeba było uważać na niespodzianki), ale rozumiem zamysł - dzięki temu gra trzyma ciągle w napięciu i nie pozwala się wyluzować. No i chyba już oswoiłem się ze strachem, bo początki barwiły mi gacie brązem, ale gdy tylko zobaczyłem te "residentowe" cechy charakterystyczne, to boję się jakby mniej - czuję się bardziej "w domu" :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2017 Też sobie wracam do grania w RE7. Mam opcje sprawdzić gierkę na VR i po zakupie 4k i Pro ogram w lepszej jakości. Do tego wyrwałem dodatki w promocji na PSN. Będzie grane w weekend. Bakerowie są o tyle mniej uciazliwi, że można ich na parę minut powstrzymać. Tak jak Nemesisa za czasów RE3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 485 Opublikowano 19 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 lipca 2017 No niby tak, ale zawsze wiąże się to z wywaleniem w nich całego zapasu amunicji, a ja lubię mieć dużo :) No i człowiek chciałby w spokoju pootwierać te wszystkie szafki, a tu wiecznie ktoś dyszy za plecami :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Wredny 9 485 Opublikowano 24 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2017 (edytowane) OK, post pod postem, ale trudno - muszę się pochwalić, że gierkę ukończyłem :) Moje statystyki na koniec: Cudowna grafika, klimat gęsty, motywy paranormalne lekko mną trząchały, często kupa w majtkach, więc poruszałem się raczej powoli, sprawdzałem każdy kąt (stąd sporo znajdziek), często robiłem backtracking, żeby coś odłożyć do skrzynki na później. Dźwiękowo też świetnie, lokacje kapitalnie zaprojektowane, w kwestii fabularnej jak na "residenta" bardzo dobrze, kilka fajnych twistów i motywów typu "AHA! teraz wszystko jasne". Jak dla mnie moja druga ulubiona gra 2017, zaraz po Horizon. Cieszę się, że w końcu się przemogłem, mam nawet zamiar zaatakować platynę, ale to kiedy indziej :) Edytowane 26 lipca 2017 przez Wredny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 lipca 2017 (edytowane) Właśnie ogarniam wszystkie DLC po kolei. Dodatki są pomysłowe i warte swojej ceny a przycebuliłem je na promocji Big in Japan. Zaliczyłem już na 100% tryb Koszmar i w kolejce jest Sypialnia. Jutro lecę z Ethan Must Die. Do platyny zostały mi trzy pucharki związane ze znajdzkami więc może przy okazji wbije. Edytowane 25 lipca 2017 przez Nemesis Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 27 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 sierpnia 2017 Nie ma to jak relaks po ciężkim dniu pracy. Po pierwszej akcji myślałem że się zesram, serio. Ciary na plecach jak fiks. Ja już jestem za stary na takie gry. Ostatni raz kupę w majty zrobiłem przy seansie Paranormal Activity i powiedziałem sobie nigdy więcej. Gram na słuchawkah i po 22 dla potęgi klimatu, inaczej nie ma sensu. Na szczęście (jak Wredny) już się oswoiłem ze strachem. Ta gra jest taka koszmarna przez fotorealistyczną grafikę, ta mimika twarzy Mia to coś genialnego. Nie mogłem wstać w nocy do sikania bo się bałem ratujcie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Polecam w to zagrać na VR. Nowy wymiar strachu, serio. Gdybym miał grać w to po raz pierwszy, to tylko na VR. Lepszej kombinacji nie ma. Capcom wreszcie mogliby zapodac jakąś przybliżoną datę premiery ostatniego DLC, które miało być free. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homer S 197 Opublikowano 28 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 sierpnia 2017 Żeby się nie skończyło na tym, że DLC zostało skasowane bo sama gra się słabo sprzedała. (ich zdaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 427 Opublikowano 29 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2017 No właśnie miałem pytać, czy wiadomo coś o Not A Hero, bo przesunęli premierę i od tamtej pory zero jakichkolwiek wieści. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 29 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 sierpnia 2017 Już jestem dalej, strach minął (choć nie do końca :) ). To jest niewiarygodne jak lizanie ścian jest ważne. HDR robi mi miazgę wizualną. Zwyczajnie zaje.bista gra. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2017 Żeby się nie skończyło na tym, że DLC zostało skasowane bo sama gra się słabo sprzedała. (ich zdaniem) Nie wiem czy czasem nie wpakują go do jakiejś edycji rozszerzonej. Gra na bank otrzyma nowe wydanie. W końcu to Capcom a każdy RE dostał taką wersję. Oprócz RE6. Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 447 Opublikowano 30 sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 sierpnia 2017 Re6 też dostał dopakowaną wersję na ps4 include wszystkie dlc z trybu multi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi