anarom_pl 120 Opublikowano 19 czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 czerwca 2020 Dla mnie gra cudowna i chętnie zagrałbym w bezpośrednią kontynuację. Wbiłem platynę w tej zacnej gierce i nie jest było aż tak ciężko. Na wszystkie trudne momenty w tym walki z bossami istnieją fajne metody, dzięki nim zrobimy to bez większego stresu. Jeżeli komuś zależy na 100% i ma z czymś problem, chętnie pomogę. Kilka patentów odkryłem przez przypadek i chętnie się tym podzielę. Między innymi przejście gry otwierając tylko 3 razy skrzynki bez używania leczenia jest proste, jest na to fajna metoda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 350 Opublikowano 5 lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 5 lipca 2020 O matulu, gierka sztosik Pierwsza lokacja czyli dom ma wspaniały klimat, odpychający, mroczny, brudny, tajemniczy, granie w słuchawkach i słuchanie każdego skrzypnięcia, uciekanie przed stworami i szybkie zamykanie drzwi i powolne skradanie się za każdym rogiem zastanawiając się co i skąd wyskoczy, fantastyczne przeżycie. Klimatem i widokiem FPP przypomniał mi się od razu Silent Hill The Room. Faktycznie po wyjściu z domu klimat trochę siada, a mała różnorodność przeciwników i też ich mała ilość trochę odejmują od uczucia ciągłego strachu, ale nadal jest to kawałek świetnie zrealizowanej opowieści. Fabuła nigdy w sumie nie była mocną stroną RE, ale szacuneczek za jakieś tam powiązanie z osią fabularną poprzednich części (plus DLC z Chrisem). No i patrząc na 6 część to aż dziw bierze, że ktoś podjął ryzyko aż tak mocnej zmiany formuły. Opłaciło się zdecydowanie i 8 część ma szansę być takim RE4 nowej generacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 Jak oceniacie fabularne dodatki do gry? Skończyłem po raz drugi grę, ograłem darmowy dodatek i zastanawiam się czy nie kupić przepustki sezonowej. Gra krótka (10h+) darmowy dodatek też (1h+) ale bardzo klimatyczna i dobrze zrobiona. Grałem na PC z kartą 1660 TI i na najlepszych teksturach gra potrafiła przyciąć więc zmniejszyłem na domyślne. Teraz M$ ma taniej przepustkę i się zastanawiam czy warto. Żałuję, że nie mogę zagrać na VR w ten tytuł... Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 27 września 2020 Udostępnij Opublikowano 27 września 2020 Nie są złe, każdy trochę inny. Z fabularnych(jeden krótki dzieje się przed podstawką), drugi coś w stylu Piły, a trzeci to już taka napierdalenka z przymrużeniem oka w stylu filmów klasy Z z lat 80-tych(dosyć trudny ostatni boss). Oprócz tego jest parę arkejdówek, jedna nawet spoko, dosyć trudna zagadka, gdzie trzeba uciec z pokoju. Jakby nie było wszystkie fabularne są kontynuacją wątków ważnych postaci, więc w dobrej cenie można sprawdzić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 Dzięki za informacje ale z tego co widzę to się trochę spóźniłem - wcześniej był to koszt 50+ zł, a teraz dwa razy tyle... Poczekam jeszcze na lepszą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 376 Opublikowano 29 września 2020 Udostępnij Opublikowano 29 września 2020 W tej cenie lepiej kupić wersje GOTY/GOLD - wszystko jest na płycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 16 października 2020 Udostępnij Opublikowano 16 października 2020 Wlasnie ogrywam w PS NOW za darmo od Pana Chinczyka, jest dobrze, nawet bardzo dobrze. Wyszedlem wlasnie z domu. Podoba mi sie ta bardziej straszaca formula i ciezki klimat. Momentami potrafi przytloczyc. Wolalbym w sumie TPP bo nasza bostac jest powolna i jakos nie pasuje mi to do FPP. Oprocz tego to taki klasyczny RE, proste lamiglowki, klucze, eksploracja budynku. Podobaja mi sie tez te kasety. Oby do konca sie utrzymal ten klimat i tez jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo fabularnie. Teraz to w sumie mi sie udziela hype na 8 skoro Capcom ostatnio tak dostarcza, po chu.jowej 6 to praktycznie zapomnialem o tej serii i stad dopiero teraz ogrywam najnowsza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Skonczone, zajelo mi niecale 10h. Niestety koncowka slaba. Zastanawiam sie jak wyglada to ich planowanie w Capcomie. Oni tam wszystko musza robic od szablonu? Tak jak w poprzednich czesciach na koncu trafiasz zawsze do jakiegos labirytnu napakowanego nudnymi wrogami byleby sie przedrzec do bossa w ktorym zrzuca ci bron zeby go zabic, ja pier.dole dobrze ze chociaz dali pistolecik zamiast rocket launchera. Ale przynajmniej dom byl swietny, mimo malej roznorodnosci przeciwnikow i oklepanym schemacie bossa (ostatnia walka w tej czesci gry). Wyczytalem ze wybory nic praktycznie nie zmieniaja wiec nie chce mi sie grac drugi raz, moze kiedys sie szarpne na tego madhouse. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Zagrałeś już w to darmowe dla z chrisem? Miło się zaskoczyłem bo myślałem że będzie samo nudne strzelanko A jednak dali trochę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Jeszcze nie, jest w ogole jakas kolejnosc w ktorej powinienem ogrywac te DLC czy wszystko jedno? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 To z Chrisem na pewno po skończeniu podstawki A jak z resztą to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Z tego co pamietam to sugerowano aby w dodatki zagrać po przejściu fabuły więc robiłbym w takiej kolejności w jakiej się ukazały. Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Ja ogrywałem najpierw z chrisem a potem z tatą i tak jest imo ok. Resztę DLC olałem bo to jakieś mini gierki nawet nie wlączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 (edytowane) A ja kiedyś kupiłem i się boję w to grać. Nie wiem jak ja kiedyś sam na słuchawkach Dead Space przeszedłem. Edytowane 18 października 2020 przez LukeSpidey Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 Tez się obs.ralem jak kiedyś obczajalem demko, ale trzeba będzie sprawdzić pelniaka - może nie będzie tak źle. Ta, kogo ja oszukuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 A próbowaliście w VR? 5 minut dema i podziękowałem. Nawet świadomość że w sumie nic tam nie ma poza piwnica jakoś nie pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 296 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 3 razy juz na VR skończyłem. Zawsze gra tak samo przeraża. Zwłaszcza te fragmenty w domu gdzie schodzimy do piwnicy obok SR. Niestety otwarte tereny troche bardziej na VR traca pod kątem grafiki ale nie jest źle. Jestem pod mega wrażeniem jak japonce to ogarneli że gra i z i bez VR jest tak samo grywalna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 18 października 2020 Udostępnij Opublikowano 18 października 2020 No czasem jest trochę creepy ale jak ja dałem radę to wy też, nie cierpię gierkowych horrorów Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Ja pyerdole, jestem w Spoiler domku tej dziewczynki i to jest coś niesamowitego. Autentycznie mam zatrzymana grę i na samą myśl, żeby ją wznowić, mam ciary na całym ciele. Chłopaki, trzymajcie kciuki, bo ku.rwa nie wiem, czy dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Szkoda, że później zabili klimat Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 623 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Normalka w tej serii, w 8 tez tak bedzie, gesty klimat jakiegos miasteczka po czym cyk otwierasz przejscie do jakiegos laboratorium albo labiryntu kanalow i tylko przebiegasz jak najszybciej do ostatniego bossa ktorego ubijasz zrzuconym rocket launcherem z helikoptera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 329 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 *normalka w każdej strasznej gierce Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 A dużo mi jeszcze tej gry zostało? Połowa czy trochę mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 204 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 Jesteś chyba w połowie. Gra potem siada, ale nie jest aż tak źle, jak mówią. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ludwes 1 682 Opublikowano 28 października 2020 Udostępnij Opublikowano 28 października 2020 (edytowane) Kurcze, miałem nadzieję, że to już końcówka, jakaś 1/3 gry - dwie czy trzy godzinki, a tu mi wyjdzie jakieś 12h. Zobaczymy co z tym klimatem, choć nie ukrywam, że wolałbym, żeby faktycznie było trochę lżej, ale bez przesady, bo Spoiler ta Eveline mnie troszkę wymeczyla (mimo że tak naprawdę było to do przejścia w 5 minut) - myślałem, że pyerdolne na zawał. Edytowane 28 października 2020 przez Ludwes Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi