Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Liż ściany, itemów jest w opór na normalu, wyrób sobie nawyk blokowania ataków i bądź cierpliwy w stosunku do padre. Normal jest ok, nie za trudny, nie za łatwy, taki w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 012 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 1 hour ago, Bzduras said: Liż ściany, itemów jest w opór na normalu, wyrób sobie nawyk blokowania ataków i bądź cierpliwy w stosunku do padre. Normal jest ok, nie za trudny, nie za łatwy, taki w sam raz. Jak pierwszy raz przechodziłem RE VII to strasznie się męczyłem i dopiero pod koniec gry skapnąłem się, że mogę blokować ataki Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 I dochodzimy do konkluzji, że blok pomaga Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 138 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza
tjery 1 133 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Tu pokazany RT: Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 029 Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2022 Wiedziałem, że gra jest dobra, ale nie spodziewałem się, że aż tak! Od razu pomiędzy bzdury można wsadzić stwierdzenia, że to nie Resident, a tytuł to tylko marketing (pozdro NRGeek). To jest najbardziej klasyczny Resident z klasycznych Residentów. Pętla gameplayowa, charakterystyczne elementy (zwłaszcza dla części pierwszej), walki z bossami - no wszystko jak w jedyneczce. Zombiaków brakuje, ale to nie one są najważniejsze. To co siódemka robi lepiej to niesamowity, gęsty klimat. Niepokój i dyskomfort czuć cały czas, a miejscami miałem ciary na całym ciele (zwłaszcza w etapie z robalami). Świetny, niesamowity tytuł! Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 https://www.ign.com/articles/resident-evil-7-was-almost-a-live-service-game-with-microtransactions?utm_campaign=trueAnthem%3A+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=facebook 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 12 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Elitesse 377 Opublikowano 11 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2023 Może dziwne pytanie ale nie wiem gdzie je zadać. Jak mam już podstawkę na steam, a dokupię na promocji wersję gold (gdzie jest gra + przepustka) w formie cdkeya, to będę miał wtedy dwie wersje przypisane do konta czy nic nie przejdzie? Jest promocja na stronce z kluczami - wersja gold za 24 zł. Na steam jak bym kupił taki zestaw to cena zmniejsza się o podstawkę i woła za seasson passa tylko 33,50 zł. Nie wiem czy warto przycebulić za te parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca W zeszłym tygodniu skończyłem. Dopiero teraz, tyle lat jakoś sceptycznie do tej części podchodziłem, zbyt kameralna, jakaś taka nie pasująca do tej serii. Po ograniu jestem zachwycony, dalej uważam że to bardzo kameralna część ale to zdecydowanie dalej pełnoprawny RE w formule. Do tego klimat wręcz rewelacyjny i o dziwo jak na tą serię to każdy fragment siódemki mi się bardzo podobał. Czy lepsza 7 czy 8? Obie uwielbiam ale tak szczerze to lepszy pomysł na siebie zdecydowanie ma 7, ósemka trochę zbyt bardzo próbuje być miejscami taką 4 w fpp i mixem zbyt wielu rozwiązań (choć hub wioska świetny pomysł) Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 7 jest absolutnie wspaniała, ostatnia część Spoiler na statku gdy się go przechodzi 2x jest wręcz fenomenalna. 8 była po tym dla mnie rozczarowaniem, choć jak sobie przypomnę niektóre kawałki to też miło wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Spoiler Statek był jak dla mnie beznadziejny. Naliczyłem już 5 Residentów, w których przewinęła się ta miejscówka... Zresztą to sie akurat wpasowuje w schemat każdego RE, gdzie najlepsza jest początkowa lokacja, a później już jakoś zaczyna brakować klimatu. REVII skończyłem tylko dwa razy i to w okolicach premiery, ale zakupiłem teraz ponownie, bo planuję zrobić giga maraton wszystkich części i wypadałoby też pyknąć w tę odsłonę. Na pewno nie jest to moje ulubione RE (głównie dlatego, że nie przepadam za FPP, ale nie tylko), niemniej gierka sama w sobie - bez porównywania do innych części - jest bardzo dobra. No i co by nie mówić, po RE6 które zjadło już własny ogon, taki powiew świeżości był wtedy potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Re0 trzymało przez całą grę poziom, imo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Ja przy moim drugim przejściu to nawet się przeprosiłem z tym Spoiler statkiem no nie jest taki zły tylko że pierwsza miejscówka jest tak dobra że od razu człowiek kręci nosem jak trafia lokacje dalej. Natomiast ostatniej miejscówki już wybronić się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza
łom 1 959 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca RE0 trzymało od początku do końca ten sam, niski poziom A co do REVII to ukończyłem ze trzy razy + dodatki i nie chciało mi się bardziej z tą grą bawić (najbardziej bolała mała różnorodność przeciwników) ale... pierwsze przejście robiłem na PSVR no i w początkowej połowie gry musiałem sobie robić przerwy bo był tak gęsty klimat, jedynie Siren Blood Curse tak mnie zestresował i może RE3 jak grałem mając 11 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Odszczekaj to o residenciku 0 No mała różnorodność glutów boli najbardziej i tylko rodzinka ratuje bestiariusz. Kurde ale bym w to pograł na vrku. Capcom który wydaje wszystko na wszystkim 20 razy nagle vry zamknął na dwóch martwych sprzętach xD jakie to są czasami durnie. Ciekawe czy jakieś umowy z sonką ich powstrzymują czy mają to zwyczajnie w dupie Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 11 minut temu, Pupcio napisał: Ja przy moim drugim przejściu to nawet się przeprosiłem z tym Ukryj zawartość statkiem no nie jest taki zły tylko że pierwsza miejscówka jest tak dobra że od razu człowiek kręci nosem jak trafia lokacje dalej. Natomiast ostatniej miejscówki już wybronić się nie da Końcowa miejscówka masz rację, jest słabsza ale jest liniowa i krótka, chwila i koniec, dlatego mnie nie odrzuciła. Co do Spoiler Statku, to nie rozumiem narzekań, fakt że to oklepana miejscówka w serii ale mi się bardzo podobała, do tego świetny motyw z zwiedzania jej w dwóch liniach czasowych. Jakbym miał na coś ewidentnie ponarzekać to Spoiler Sam finalny Boss, zdecydowanie najsłabszy w grze, a walka trwa chwilę. Boss babo pająk rządzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Pamiętaj ograć te dodatki Ficuś. Ja Ci dobrze radzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) Pociąg w Zero był super i oddawał to co najlepsze w residentowych lokacjach: klaustrofobię oraz uczucie zamknięcia w śmiertelnej pułapce. Wielka szkoda, że tak szybko się z niego wychodzi. Kiedyś na PSX była taka giereczka Chase the Express, która cała rozgrywała się w pociągu, tam to w ogóle zajebiście zrobili. Jeżeli kiedyś doczekamy remake'a Zero, to oby Capcom bardziej rozbudował tę miejscówkę. Ośrodek szkoleniowy Marcusa też był niezły, chociaż już nie aż tak dobry. Edytowane 26 Marca przez Josh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Nie ma szans że zrobią rimejk 0 xD już cv jest bardziej realne. Pociąg top residentowych miejscówek, mógłbym tam całą gre przesiedzieć. Obóz niby spoko ale to zwyczajnie rezydencja z jedynki tylko milion razy słabsza Cytuj Odnośnik do komentarza
Dr.Czekolada 4 475 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Sam ograłem Zero dosyć późno, ale ośrodek podrapał mnie tam gdzie swędziało wspaniała lokacja i ost topka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nyu 742 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 50 minut temu, Josh napisał: REVII (...)zakupiłem teraz ponownie, bo planuję zrobić giga maraton wszystkich części i wypadałoby też pyknąć w tę odsłonę. Ale... ale... czy nie byłeś w 100% pewny, że już nigdy nie zagrasz w siódemkę i nie zaakceptowałeś czasem wyzwania? Ach, ci ludzie, którzy są czegoś w 100% pewni xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Josh 4 342 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Czekałem aż mi to wypomnisz Jednak trochę zatęskniłem. To Resident, którego przeszedłem najmniej razy ze wszystkich (tak, nawet do Gun Survivor i Umbrella Chronicles wracam częściej) i pewnie kolejna chętka najdzie mnie dopiero za następne 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 31 Marca Udostępnij Opublikowano 31 Marca (edytowane) Chatka w RE7 top miejscówek w całej serii. Tylko dla chatki chętnie bym wrócił. Szkoda, że potem poziom lokacji poleciał w dół, aczkolwiek jestem jednym z tych, którym Spoiler statek się podobał. Edytowane 31 Marca przez Lukas_AT Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi