Skocz do zawartości

Resident Evil VII

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli jest campowo jak było w poprzednich Residentach to bardzo dobrze. Residenty potrafiły trzymać w napięciu, ale nigdy nie przytłaczały. Wcześniejsze części, zwłaszcza czwórka, przerażały także swoją obrzydliwością i tak samo jest w siódemce. Dokładnie chodzi mi o te gnijące mięso i inne atrakcje. Gra wygląda na powrót do korzeni i na odświeżenie formuły dzięki widokowi FPP.

Opublikowano

Jesli gra będzie równie długa, różnorodna i niepokojąca jak The Evil Within, w którego teraz gram niejako na rozgrzewkę to będę więcej niż usatysfakcjonowany...

Opublikowano

Hmm, są osoby które już skończyły RE7, wygląda na to, że bez większego zwiedzania da się ukończyć grę w 9-11 godzin. No i prawdopodobne różnice w poziomach trudności, oczywiście to nic oficjalnego jeszcze:

Casual:
-Frequent Checkpoints.
-High Regenerating Health (regenerates about a third to a half of your health back, plus regenerates a lot faster).
-Much slower enemies with less frequent attacks and dumber AI
-Less damage from enemy attacks
-Can save at Cassette Recorders whenever you want.

Normal:
-Moderate Checkpoints.
-Moderate Regenerating Health (regenerates a fifth to a fourth of your health back, but a bigger pause in regeneration and much slower than on Casual).
-Normal Speed enemies with Normal attacks (moves over twice as fast than Casual I hear) with more intelligent tracking AI.
-Normal damage from enemy attacks.
-Can save at Cassette Recorders whenever you want.

Madhouse:
-No Checkpoints.
-No Regenerating Health.
-Faster Enemies with Special Attacks (may be able to do more deadly moves) with much smarter AI that are far harder to lose.
-Higher damage from enemy attacks.
-Cassette Recorders can only be saved at if you find a cassette tape, a new item exclusive to Madhouse which takes up inventory space and there's finite of. Basically Typewriters and Ink Ribbons from past games.

-Unconfirmed, but may be some special traps, enemies, and elements you need to survive as well not in other difficulties.

Opublikowano

Gościu na Twitchu już gra w pełną wersję REVII, skąd oni te qwa kopie biorą parę dni przed premierą, nie polecam, bo spoilery tam lecą, niby arabski język XD. Beka jak przy FFXV było.

W Emiratach srają na embargo. 

Opublikowano (edytowane)

Kolekcjonerskie wydanie bez plyty z gra XDDDDDD

Crapcom przebija juz sam siebie po super mega patch dlc wydaniu SF ktore mialo byc za darmo i do kupienia za monetki w grze, a wyszlo ze monetki ciezko farmic by wszystko kupic a i co niektore dlc tylko jednak za prawdziwa kase.

Co do samego residenta to podobno mozna skonczyc za pierwszym razem na normalu robiac wszystkie sekrety w 10h.

Edytowane przez Zetta
  • Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

10 godzin na skończenie gry? Cośkolwiek krótko jak na Residenta :/  Pewnie capcom "zaraczył" produkcję szatkując ją i udostępniając tylko część wszystkim zwiedzającym. Reszta pewnie w DLC.

Edytowane przez Czezare
Opublikowano

Ktoś z Capcomu dodatkowo mówił, że gra ma być trudna i jedna z najtrudniejszych części RE?

Dla mnie to nie spoiler czasowy ile zajmuje przejście gry, ale nie wiem jacy tu niektórzy są przewrażliwieni:

Przez te 10h dodatkowo zebrał prawie wszystkie znajdki i użył tylko 1 raz apteczki. Coś mi się wydaje że znowu kolejny dev przekolorował to co mówił na początku.

Opublikowano

Śledząc temat RE7 na forach zagramanicznych, walka z ostatnim bossem to jakieś nieporozumienie. Nie ma też dodatkowych trybów typu: raid, mercenaries czy choćby czegoś bonusowego. Gra na jedno przejście i do żyda.

• Plusik 1
  • Minusik 2
Opublikowano (edytowane)

W takim razie czekam na recki i ogolne wrazenia. Czyzby klimat zostal jednak najwiekszym atutem tej gry? I hope so... chociaz nie pogardzilbym  godnym poziomem trudnosci i dlugoscia

Edytowane przez okens
Opublikowano

Ale długość rozgrywki pewnie zależy od ADHD indywidualnych jednostek. Ja w tym tytule pewnie będę oglądał każdą notatkę, otwierał każdą szufladę i kitrał się po szafach, więc pewnie ze 20h minimum.

Opublikowano

Mi się obcy nie dłużył, dawkowałem sobie.

Pojawiają się opinie graczy na forach, dorwali wcześniej kopie (oczywiście arabia i te okolice, tam sklepy mają w nosie embargo). Opinie są różne, jeden gość pisze, że pierwsze 2 godziny świetne i niemal silent hillem zalatuje, ale potem już coraz gorzej i w końcówce odwalają się akcje w stylu RE6. No zobaczy się, ja tam zamówiłem w ciemno, na recenzje nie czekam. Evil within i obcy to jedne z moich ulubionych gier generacji a na MC nawet chyba do 80% nie dobiły.