SlimShady 3 384 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Tylko oldschool, wszystko ma być na płycie, bo jutro może nie być internetu. 1 1 Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 Moja wiara zabrania mi ściągać dlc z Internetu #tEaMpUdEłKa Cytuj
Berion 207 Opublikowano 6 czerwca 2019 Opublikowano 6 czerwca 2019 (edytowane) @SlimShady Te czasy już w zasadzie minęły. Prawie wszystkie gry na premierę są nieskończone, a DLC z wersji GoTYE są na kodach i najczęściej to nawet premierowe, czyli bez patchy. Dlatego tak istotne jest by mieć złamaną konsolę i nie być na łasce bądź niełasce usługodawców (bowiem wówczas użytkownik może samemu instalować łaty i DLC, trzymać je poza środowiskiem docelowym, robić kopie licencji zakupionych materiałów etc. etc.). @Figaro Do trylogii były dwa DLC. Jeden do jedynki i jeden do trójki. Ta nowa płytowa zawiera oba? Poza tym któryś z patchy (chyba 1.02) poprawiał wygląd kryształów z wujowych świecidełek na matowe takie jak na PSX. Edytowane 6 czerwca 2019 przez Berion Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Zacząłem pykać w tym tygodniu i jestem podjarany jak za dzieciaka. Czysta frajda z rozgrywki, no i mocna dawka nostalgii. Strzelam sobie sesyjki po 1-2 h, z czego jak się trafi jakiś cięższy kawałek, to czasem pół godziny schodzi na jednym poziomie. Tu mogę się odnieść do słynnego "zepsutego" skakania: o ile uważam, że samo w sobie jest ok, tak mechanika odbijania się od wszelkiego rodzaju "trampolin" jest ewidentnie spier.dolona i skutecznie utrudnia grę. Pierwszą część pamiętam najsłabiej (bo też najmniej w nią grałem-zwyczajnie uważam za najsłabszą z trylogii), ale te kilkanaście lat temu na pewno nie miałem takich problemów chociażby ze słynnym The High Road. Nie wiem, czy pokuszę się o platynę, no ale na razie naparzam czasówki i idzie to całkiem spoko, fajnie, że dodali ten element rozgrywki do prequeli. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Zycze powodzenia, mi do platyny brakuje czasowki z tego mostu z porozwalonymi deskami. Tak jednej czasowki do platyny. A jak brakuje jednej rzeczy to sie robi ja az do skutku. Mi siadla juz psycha i zostawilem. W ctr czuje ze tez sie zatne na jakims time trialu jednym na amen Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 (edytowane) Taki noob jak ja (pipi)nął wszystkie czasówki na złoto w każdej części, więc nie wierzę, że przy jednej się poddałeś? Szczególnie, że są chyba dwa, czy trzy mosty, w których rozumiem, że masz? Coś robisz źle. Mi bardziej dał w kość, któryś zamek. Edytowane 4 sierpnia 2019 przez zdrowywariat Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 3 godziny temu, kotlet_schabowy napisał: no ale na razie naparzam czasówki i idzie to całkiem spoko, fajnie, że dodali ten element rozgrywki do prequeli. No tylko, że bez szybszego biegania to one nie mają sensu. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 4 sierpnia 2019 Opublikowano 4 sierpnia 2019 13 minut temu, zdrowywariat napisał: Taki noob jak ja (pipi)nął wszystkie czasówki na złoto w każdej części, więc nie wierzę, że przy jednej się poddałeś? Szczególnie, że są chyba dwa, czy trzy mosty, w których rozumiem, że masz? Coś robisz źle. Mi bardziej dał w kość, któryś zamek. Pewnie ten z ciemnosciami, ogarnalem go. Trzeba bylo idealnie wszystko zsynchronizowac i znac na pamiec Nie pamietam a moze po prostu na pozniej to odlozylem bo chcialem odpoczac i nie zrobilem wcale. Moze czas wrocic podjac rekawice znowu 1 Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Opublikowano 5 sierpnia 2019 Ja sobie wszystkie teudne triale wrzucilem na yt'ba. Fajnie sie je oglada. A teraz trzymam kciuki za nowego pelnoprawnego Crasha pod nowe konsole Cytuj
Xord 50 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Grywam na Switch i road to nowhere pochłonęło mi 90 żyć ale poszło bez mięsa tylko stres ale na hamulcach świetny tytuł. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Ja po trochę walczę o 100% w Crashu jedynce i są chwile w których normalnie wybucham, platyna na ten moment wydaje mi się nierealna. Jakimś cudem zdobyłem kolorowe gemy (zaliczanie etapów bez zgonu to chyba większy hardkor, niż czasówki), ale High Road i jeszcze ze dwa inne time triale to jest ku.rwa absurd. Ostatnio rzucałem tyle mięsem chyba przy zaliczaniu Walkirii w Gowie. Ale wjeżdża na ambicję. 1 Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Polecam jeszcze potem time trial w Stormy Ascent Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Wczoraj dopiero ogarnąłem, że to trzeba z PSN ściągnąć, także może jutro się "pobawię". Cytuj
Xord 50 Opublikowano 8 sierpnia 2019 Opublikowano 8 sierpnia 2019 (edytowane) Ja powoli walczę jestem na drugiej wyspie i jest świetnie ale mięso mi nie leci z ust. Moje spostrzeżenia z gry są takie iz kawałek dobrego kodu mam na karcie gra jest trudna ale nie na tyle by odrzucać a 90 żyć na etap i tak łatwo odzyskać 20 minut robot a gra się świetnie i nie chce się oderwać. Powiem że te lata temu jak widziałem to w salonie ah te czasy jak grywało się w salonach gier (kto pamięta ?? ) tak swoją drogą wspomnę to gra wydawała mi się za gówniarza i to nawet nie tak wielkiego ale jednak ciekawa choć nie miałem latami z nią styczności a tu szpil aż miło człowiek nie wie jak to się stało że od tamtego momentu minęło 22 lata i tytuł zachwyca swoją nie co ubogą poprzez czas który upłynął nostalgią z owych lat a PSX z lat ówczesnych i potyczki w różne tytuły wspomina się miło. Uwielbiam retro a tu sos 21 wieku w retro stylu 9+. PS: Oby jeszcze dorzucili coś z zamierzchłych czasów boskich lat 90 z takimi tuzami branży jak N64 czy PSX bądź Sega Saturn Koniec offtopa... Edytowane 8 sierpnia 2019 przez Xord Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Opublikowano 9 sierpnia 2019 Pamietam, ze ja uczylem sie plansz na pamiec wlasnie na czasowkach. Chocby z tego wzgledu ze nie traci sie zyc. Cytuj
Odin91 5 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Opublikowano 14 sierpnia 2019 W dniu 8.08.2019 o 21:54, sprite napisał: Polecam jeszcze potem time trial w Stormy Ascent Na PS4 większego masochizmu od robienia TT na tym levelu się nie uświadczy, przednia zabawa Na szczęście, nie trzeba było jej robić do platynki. Jeszcze druga i trzecia część trylogii czekają, ale to tylko kwestia czasu Najpierw skończę wbijanie jej w CTR i zdobycie auta championa. W drugiej i trzeciej części dodali coś poza możliwością gry Coco i, jak się domyślam, dodatkowego levelu? Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 14 sierpnia 2019 Opublikowano 14 sierpnia 2019 23 minuty temu, Odin91 napisał: W drugiej i trzeciej części dodali coś poza możliwością gry Coco i, jak się domyślam, dodatkowego levelu? Tutaj masz pełną listę zmian i dodatków https://www.crashmania.net/en/games/crash-bandicoot-n-sane-trilogy/changes/ 1 Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Opublikowano 22 sierpnia 2019 No i jestem w sytuacji kanabisa: do platyny w Crashu 1 brakuje mi jednej złotej relikwi, oczywiście zostały tylko High Road i Stormy Ascent, jedno i drugie wydaje się nierealne. Tu już nie chodzi tylko o skilla czy o zje.bany skok/fizykę/detekcję kolizji, zwyczajnie potrzeba do tego nieziemskiego farta. Na moście kilkadziesiąt powtórek i dochodzę mniej więcej w to samo miejsce, ok. 1/3 etapu. Jak znam życie, to pozostała część jest łatwiejsza xd. A chodzenie po linach nie wchodzi w grę, przecież to większy hardkor, niż granie "po Bożemu". Ale na razie nie zamierzam odpuścić, godzinka dziennie i pęknie. Czasem świeża głowa pomaga, wczoraj z pół godziny męczyłem Sunset Vista i kaleczyłem strasznie, dziś siadłem na spokojnie i za drugim podejściem pękło. 1 Cytuj
smoo 2 256 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Stormy ascent nie jest wcale takie trudne, jest tam bardzo duzy zapas czasu do golda. Wystarczy przejsc mape w miare dynamicznie bez zgonu. jakies 30-40 min treningu i gotowe. Cytuj
Grabek 2 780 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Przeciez ten skok na line to byl banal xd wychodzilo mi bardziej naturalnie niz prawilna sciezka Cytuj
MEVEK 3 508 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Tez duzo lecialem po linie.. Tu juz mniej.. Ale podbijam! Stormy ascent jest dluzsza, ale duuzo latwiejsza. Zycze powodzenie Cytuj
Nyu 771 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Opublikowano 22 sierpnia 2019 Potrzeba farta? Wyborny zart. Cytuj
kotlet_schabowy 2 693 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Dobra udało się. Podstawowa kwestia to skakać na tą je.baną linę po prawej, a nie lewej stronie mostu. Swoją drogą miałem lekkiego zonka, jak po raz pierwszy udało mi się w ogóle ukończyć triala, zadowolony z siebie czekam na dźwięk pucharka, a tu szafirowa relikwia i dobre 10 sekund straty do złotej xddd. No ale parę powtórek i siadło. Mam dość. Dla odmiany pykam w trójkę, która sama w sobie jest dużo łatwiejszą gierką (zobaczymy, jak masterowanie), ale niestety skiepszczono mocno parę elementów mechaniki i fizyki (znowu). Levele motorówkowe z mało przyjemnych w oryginale stały się prawie niegrywalne. Nie wiem, czy w ogóle będzie mi się chciało platynować tą część, na ambicję siadła mi głównie jedynka, którą i tak słabo znałem, z trójki wycisnąłem wszystkie soki lata temu. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Opublikowano 26 sierpnia 2019 Sterowanie skuterem wodnym (nie ma motorówek w CB3:W) jest identyczne co na PSX. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi