Whisker 1 450 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Kurde jak tak czytam niektóre osoby, że soulsy, że się nie da, jak wy przechodziliście gry na psxie? W trybach hard na 100% itd? Czy to skill spadł przez uproszczone gry czy wtedy nie graliście? Nie piszę tylko o crashu, pamiętam choćby gpolice, medievila, croca na 100% się robiło bez większych problemów. Teraz gry typu dark souls przynajmniej dla mnie nie są zbyt trudne jak np. Bloodborne gdzie niektórzy bossowie lecieli za jednym razem. Tzn mam świadomość, że w crashu bardziej chodzi o sterowanie ale przecież takie kiedyś było, pamięta ktoś jaki jest input lag w tekkenie 1 i 2? Gdzie chyba wypada 1,5 sekundy? Cytuj
Frredy 33 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Jak w Crashu odblokowuje się te przeźroczyste windy aby dorwać reszte skrzynek ?? Trzeba najpierw grę przejść czy jak ?? Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Frredy - musisz albo zdobyć gem określonego koloru na innym poziomie, albo zrobić no death run. Fizyka niby nie taka jak w oryginale, ale dalej jest płynniutko jak się gra time triale Cudowna składanka. Wczoraj z koleżką przy 0.7 i piwkach rozpracowywaliśmy gierkę i było przezacnie, jest klimat. Czułem się jak za małolata przy PSXie, tyle że wtedy była cola zamiast alkoholu. 2 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 (edytowane) Mi się jakoś gorzej skacze. Wydaje mi się, że nie były to skoki co do piksela: https://www.youtube.com/watch?v=ABQAtkcPyj8 Edytowane 2 lipca 2017 przez grzybiarz Cytuj
shinian 629 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 JAKI GLITCH NA 99 ZYĆ?? Przydałoby mi się, bo często ginę :/ Ja 99 żyć naklepię w The Lost City, w bonusowym etapie Dr. N. Brio gdzie zdobyć można 6 żyć, a po drodze masę jabłek. Z tego co pamietam, w CR1 po kilkukrotnym zaliczeniu danego poziomu, z paczek znikaja zycia i zostaja same jabluszka. Cytuj
dKc 9 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 (edytowane) Mi się jakoś gorzej skacze. Wydaje mi się, że nie były to skoki co do piksela Niech się wypowie ktoś, kto grał w oryginał, bo jak dla mnie to padaka z tymi skokami i największa trudność, ale to jest "do przeskoczenia" :) i nauczenia przynajmniej stopniowego. Edytowane 2 lipca 2017 przez dKc Cytuj
Paolo de Vesir 9 092 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 (edytowane) @shinian: Możliwe, że tak samo jest w remake'u, jednakże 6 żyć z tego bonusowego etapu zdobyć można wielokrotnie. Wystarczy po zaliczeniu planszy bonusowej wyjść na wyspę i rozpocząć planszę od początku. Działa, bo złoto za 99 żyć mam już na koncie. Edytowane 2 lipca 2017 przez Paolo de Vesir Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 W bonusowym etapie życia się odnawiają, Wezyr ma rację. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Mi się jakoś gorzej skacze. Wydaje mi się, że nie były to skoki co do pikselaNiech się wypowie ktoś, kto grał w oryginał, bo jak dla mnie to padaka z tymi skokami i największa trudność, ale to jest "do przeskoczenia" :) i nauczenia przynajmniej stopniowego. Przesyłam na jutubca filmik z ogranej wersji na emulatorze. 0 skucia! Żeby ten Crash czasem nie okazał się taką "odnowioną" wersją jak przy Tony Hawku, gdzie całkowicie zmienili fizykę gry. Cytuj
dKc 9 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Dobra, cwaniaki ma ktoś podobnego glitcha w "dwójce" zremasterowanej? :P Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Mi się jakoś gorzej skacze. Wydaje mi się, że nie były to skoki co do piksela Niech się wypowie ktoś, kto grał w oryginał, bo jak dla mnie to padaka z tymi skokami i największa trudność, ale to jest "do przeskoczenia" :) i nauczenia przynajmniej stopniowego. Podobno w dwójce i trójce to tak nie przeszkadza, ale w jedynce mam spore problemy, na poziomach z mostem często ginąłem przez źle wykonany skok pomiędzy mostkami i po odbiciu od żółwia, mimo że byłem na 100% pewien że dobrze odmierzyłem odległość, np tutaj na początku o tym wspominają, i że w oryginale tego nie było, też nie pamiętam żebym w oryginalnej trylogii miał kłopoty ze skokami https://www.youtube.com/watch?v=gN6HSw3mpxs Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Ok, odnowiona wersja: https://www.youtube.com/watch?v=ABQAtkcPyj8 Oryginał: https://youtu.be/JUhHsGj-Xs8 odpaliłem za pierwszym razem i 0 pomyłek:/ Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Po co niektórzy chcą farmić życia jak nawet po game over można powtórzyć level z czteroma na koncie?? Jak się zdobywa klucze, które są do zebrania w niektórych poziomach? Bo rozumiem, że te kryształy to za zdobycie wszystkich skrzynek bez skucia. Cytuj
dKc 9 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Po co niektórzy chcą farmić życia jak nawet po game over można powtórzyć level z czteroma na koncie?? 1. bo jest za to trofeum :P 2. jak się straci wszystkie życia to zaczyna się od początku,a tak - od czekpointa. Cytuj
Square 8 555 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 @grzybiarz A czy skok na zależy od siły wciśnięcia :cross:? Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Czyn dłużej przytrzymamy X, tym dalej i wyżej skaczemy. Przeszedłem wreszcie The Lost City bez skuchy, jestem królem świata. Cytuj
metalcoola 178 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 (edytowane) Do usunięcia. Edytowane 2 lipca 2017 przez metalcoola Cytuj
dKc 9 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Dłuższe wciskanie X powoduje, że postać skacze dalej, ale to nie rozwiązuje problemu, dalej trzeba skakać z samego końca krawędzi. Cytuj
MEVEK 3 459 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Czyn dłużej przytrzymamy X, tym dalej i wyżej skaczemy. Przeszedłem wreszcie The Lost City bez skuchy, jestem królem świata. Czekamy teraz na zloto ;) Cytuj
ping 9 042 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Trójka prawie wyplatynowana. Jeszcze tylko kilka gemów i 14 time triali na złoto - definitywnie najprostsza część serii. Dwójkę może też oplatynię, ale do jedynki nie ma szans podejść - te levele są makabrycznie ciężkie i zrobienie złota bez skuchy na każdym z nich jest przy moim poziomie cierpliwości niemożliwe. Dark Souls normalnie :). Ta trylogia to jedna z najzaje.bistszych rzeczy jakie mi się przytrafiły w growym światku. Petarda. 9 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Od razu widać, że Kinga nie grała w stare części:) Cytuj
giger_andrus 3 089 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Ok czyli Fanek lyka wszystko day one, ewentualnie zawsze prawilnie prosto od Sony. Ze sklepu cyfrowego rozumiem? Nie wszystko, ale tu w cenie 139-149zł dostajesz 3 świetne gry, nie chodzi tylko że są to klasyki, ale to naprawde bardzo dobre gry. Do tego ta oprawa wygląda super (minus tylko te 30fps) więc nie wiem jak można cebulić przy takiej premierze Do tego używki pojawią się pewnie dopiero za 2-3 tygodnie, bo gry jest sporo. A gdzie jest zapis o zakazie cebulowania? Grania mam pod sufit to dokupie Crasha bo dzien premiery? No nie. Wieśka też brałeś w używce? :) Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Nie. Dwojka preorder, trojka day one. Bo nie bylo w co grac. A hype na Wieska byl dla mnie o wiele wiekszy niz na remaster Crasha. Cytuj
Wredny 9 499 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 Ja kupiłem Crasha na premierę, choćby dlatego, żeby na takie perełki "głosować portfelem". Gdy wybrałem się w piątek do sklepu, moim priorytetem było ELITE Dangerous, które dla mnie jest prawdziwym powrotem do dzieciństwa (Frontier na Amidze prawie ćwierć wieku temu), ale wiedziałem że Crash musi zawitać u mnie na półce, mimo że dopiero za chwilę odpalę go po raz pierwszy (wybaczcie, ale latanie stateczkiem po ogromnym kosmosie mnie wciągnęło:)). I uwierzcie mi - mam w co grać na kilka lat w przód - tyle tego mam na półkach, ale nie wyobrażałem sobie, że mogę nie kupić trylogii rudego na premierę - no po prostu nie wypada :) 1 Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 2 lipca 2017 Opublikowano 2 lipca 2017 (edytowane) Nie. Dwojka preorder, trojka day one. Bo nie bylo w co grac. A hype na Wieska byl dla mnie o wiele wiekszy niz na remaster Crasha.To jest remake trylogii. Choćby za to co powiedział Szymon z PS Polska - twórcy nie mieli dostępu do kodu źródłowego. Choćby za tak wykonana robotę należy ich wesprzeć portfelem. Jak nie w premierę to później. Edytowane 2 lipca 2017 przez Voytec 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi