simonldz 21 Opublikowano 18 lipca 2016 Opublikowano 18 lipca 2016 (edytowane) Też tak myślałem ale ten tekst dał mi nadzieję http://www.eurogamer.pl/articles/2016-07-18-xbox-one-s-premiera-w-polsce-juz-2-sierpnia-ceny-od-1399-zl najpierw na e3 wyskakują na początek z ceną 299$ a teraz nie wiadomo co gdzie i kiedy. Tak czy siak mam nadzieję że Polska będzie w końcu dostrzezona przez ms bo brak opóźnienia premiery u nas to dobry znak. Edytowane 18 lipca 2016 przez simonldz Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 lekki zawod jezeli chodzi o ceny, patrzac na opcje z 500GB dyskiem chyba o wiele bardziej wolalbym juz kupic starego Xa za 950 zl. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 lekki zawod jezeli chodzi o ceny, patrzac na opcje z 500GB dyskiem chyba o wiele bardziej wolalbym juz kupic starego Xa za 950 zl. Zależy czy nie zrobią jakiś bundli i promek bo to są ceny sugerowane a jak dobrze wiemy one się często różnią dla dużych sieciówek, które mogą sobie pozwolić na mniejsza marże etc Cytuj
easye 3 389 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 no to tez racja, moga zawsze gry dorzucac, zobaczymy przy premierze. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Taki, że jak ktoś chce kupić Xone, to kupuje Xone, a nie zupełnie inną konsolę, która będzie zresztą droższa. Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Taki, że jak ktoś chce kupić Xone, to kupuje Xone, a nie zupełnie inną konsolę, która będzie zresztą droższa. Nie do konca inna konsole, Scorpio nadal bedzie obslugiwal gry z XOne+ obecne tytuly ze wstecznej kompatybilnosci. Ten sam system.. tylko wreszcie bedzie dzialal szybciej Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 ja kupię jakiegoś bundla na jesieni, tak czuję. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Taki, że jak ktoś chce kupić Xone, to kupuje Xone, a nie zupełnie inną konsolę, która będzie zresztą droższa. Nie do konca inna konsole, Scorpio nadal bedzie obslugiwal gry z XOne+ obecne tytuly ze wstecznej kompatybilnosci. Ten sam system.. tylko wreszcie bedzie dzialal szybciej No to WiiU jest ta sama konsola co Wii bo tez obsluguje te same gry. Cytuj
MaZZeo 14 241 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 (edytowane) jest już też wersja z GoW4. 1999zł http://www.euro.com.pl/konsole-xbox-one/xbox-one-s-gears-of-war-4-edycja-limitowana-2tb.bhtml Edytowane 19 lipca 2016 przez MaZZeo Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Taki, że jak ktoś chce kupić Xone, to kupuje Xone, a nie zupełnie inną konsolę, która będzie zresztą droższa. Nie do konca inna konsole, Scorpio nadal bedzie obslugiwal gry z XOne+ obecne tytuly ze wstecznej kompatybilnosci. Ten sam system.. tylko wreszcie bedzie dzialal szybciej Scorpio = 4kXone/one s = fhd Zależy czy planujesz/masz tv 4k. Gry mają być te same i tu i tu. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Xone to raczej 720/900p a nie 1080p. 1 Cytuj
creatinfreak 3 854 Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Ale odpalasz to na tv fhd. Z reszta parę gier działa w 720p, trochę więcej 900p, a i tak większość w 1080p. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 19 lipca 2016 Opublikowano 19 lipca 2016 Xone to raczej 720/900p a nie 1080p. Nie ********* za przeproszeniem. Przez 3 lata wyszło z 6 gier w 720p. Większość gier jest w 900p lub 1080p. Cytuj
Kriss_Hietala 11 Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 (edytowane) No z tym większość w 1080 bym polemizowal. No chyba , ze mówimy o remasterach standard to 900p. Ale fajnie, ze robią coraz lepszy antyaliasing, który coraz mniej obciaza silnik. Dzięki temu taki np battlefront i far cry primal wyglądają super. Doom to w ogóle majstersztyk, jakis własny rozbudowany AA + dynamiczna rozdzielczość, ktora nie daje raka jak rozwiązanie z Halo5. Edytowane 20 lipca 2016 przez Kriss_Hietala 1 Cytuj
Lukas_AT 1 209 Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 (edytowane) Nie chodzi juz o cene, ale jaki sens kupowania S, jesli w nastepnym roku wychodzi Project Scorpio ? Nie ma zadnych killerow, wiec odpuszcze. Nowe marki potrzeba a nie caly czas jada na tych samych ekskluzywach. To jest moja opinia na temat S. Taki, że jak ktoś chce kupić Xone, to kupuje Xone, a nie zupełnie inną konsolę, która będzie zresztą droższa. Nie do konca inna konsole, Scorpio nadal bedzie obslugiwal gry z XOne+ obecne tytuly ze wstecznej kompatybilnosci. Ten sam system.. tylko wreszcie bedzie dzialal szybciej No to WiiU jest ta sama konsola co Wii bo tez obsluguje te same gry.Na Wii nie zagrasz w gry z Wii U, więc porównanie nietrafione. Takie ZombiU czy Mario Kart 8 nie powstawały na oba sprzęty jednocześnie. Była więc tam wyraźna granica pomiędzy dwoma generacjami, a w przypadku One i Scorpio jej nie będzie. Gry z 2018-19 nadal będą ukazywać się na X1. Pytanie tylko czy tak jak w przypadku PS4 i Neo, w sklepach znajdziemy jedne egzemplarze gier bez podziału na X1 i Scorpio. Edytowane 20 lipca 2016 przez Lukas_AT Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 Skorpio to tez mocniejsza wersja Xboxa One wiec czemu niby mialy by byc osobne pudelka? Cytuj
Gość suteq Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 No z tym większość w 1080 bym polemizowal. No chyba , ze mówimy o remasterach standard to 900p. Ale fajnie, ze robią coraz lepszy antyaliasing, który coraz mniej obciaza silnik. Dzięki temu taki np battlefront i far cry primal wyglądają super. Doom to w ogóle majstersztyk, jakis własny rozbudowany AA + dynamiczna rozdzielczość, ktora nie daje raka jak rozwiązanie z Halo5. Co niby jest rakowego w rozwiązaniu z Halo 5? Przecież gra wygląda pięknie i ma betonowe 60fps. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 No z tym większość w 1080 bym polemizowal. No chyba , ze mówimy o remasterach standard to 900p. No ale napisałem 900p lub 1080p, więc piszesz zupełnie nie na temat. Gier w 1080p jest dużo więcej niż gier w 720p. No z tym większość w 1080 bym polemizowal. No chyba , ze mówimy o remasterach standard to 900p. Ale fajnie, ze robią coraz lepszy antyaliasing, który coraz mniej obciaza silnik. Dzięki temu taki np battlefront i far cry primal wyglądają super. Doom to w ogóle majstersztyk, jakis własny rozbudowany AA + dynamiczna rozdzielczość, ktora nie daje raka jak rozwiązanie z Halo5. Co niby jest rakowego w rozwiązaniu z Halo 5? Przecież gra wygląda pięknie i ma betonowe 60fps. Też nie czaję. Do tego najbardziej dynamiczne starcia i levele w całej serii, a framerate przy tej oprawie nawet się nie spoci. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 Co do Halo 5 i framerate'u to ok jest 60 fps-ów, ale obiekty takie jak materializujcy się przeciwnicy są 30 fpsach i pewnie o to mu chodzi. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 Co do Halo 5 i framerate'u to ok jest 60 fps-ów, ale obiekty takie jak materializujcy się przeciwnicy są 30 fpsach i pewnie o to mu chodzi. Inne gry też z tego korzystają i to przy 30 fps, gdzie przeciwnicy w oddali odświeżają się w 15 fps. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 I tak największą różnice może zrobić HDR ale bez w ch,uj drogiego TV to i tak nikt nie zobaczy zmian w kolorystyce. Przeprowadze doglebne testy Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 Co do Halo 5 i framerate'u to ok jest 60 fps-ów, ale obiekty takie jak materializujcy się przeciwnicy są 30 fpsach i pewnie o to mu chodzi. Inne gry też z tego korzystają i to przy 30 fps, gdzie przeciwnicy w oddali odświeżają się w 15 fps. No spoko, ale w H5 jest to bardzo mocno widoczne gdzie gra chodzi w 60 fpsach a przeciwnicy teleportują się i 30 w fpsach pojawiają się na ekranie. Mnie to kluje w oczy tak samo jak odbicia w lusterkach w Forzie, które też są 30 fps. Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 20 lipca 2016 Opublikowano 20 lipca 2016 A te całe HDR, to nie tylko zwykła papka marketingowa. Nie od dziś wiadomo, ze nawet pomiędzy zwykłymi TV LCD potrafiły być ogromne różnice w jakości wyświetlanego obrazu tylko i wyłącznie z uwagi na trochę lepszą matrycę (jak miałem na początku Xone i Phillipsa, a później kupiłem Bravię, to różnica była taka jakbym nową konsolę kupił ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi