Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też mam przez listwę -  zamykam wszystkie app / gry i dopiero wyłączam konsolę. Jak nie zamknę gry to po włączeniu gra cały czas działa (np. ostatnio Forza była włączona w tle przez 24h). Dodam tylko że korzystam z dysku zewnętrznego ADATA HV620 na który trzymam gry (dodatkowo odznaczyłem opcję: Gdy Xbox jest wyłączony, wyłącz dysk zewnętrzny).

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie właśnie to jest największy plus Instant-On, że gry działają w tle i przy następnym włączeniu konsoli nie muszę ich od początku włączać.

A jeśli możecie, to popróbujcie nie wyłączając gry, wyłączyć konsole. 90% przypadków w mojej One S kończy się właśnie całkowitym spadkiem napięcia i wyłączeniem konsoli do zera, co ewidentnie oznacza jakąś usterkę sprzętową.

Edytowane przez Masamune
Opublikowano

Ja mam przez listwe :)

A nie sprzedałeś? Jak jeszcze masz, to powiedz, czy korzystasz z Instant-On? Wydaje mi się że wspominałeś że nie... :>

Niee, tzn taa, ale dlatego, ze kupilem Elite a nastepnego dnia sprzedalem Elite, zeby wrocic do ski :) juz jej nie zdradze.

Tak, ja mam tryb oszczedzanie energii.

Opublikowano

A nie sprzedałeś? Jak jeszcze masz, to powiedz, czy korzystasz z Instant-On? Wydaje mi się że wspominałeś że nie... :>
Niee, tzn taa, ale dlatego, ze kupilem Elite a nastepnego dnia sprzedalem Elite, zeby wrocic do ski :) juz jej nie zdradze.

Haha :D No to ładny biznes. Pada chociaż sobie zostałeś? ))

Ja niestety ze swoją S'ką będę musiał się znowu rozstać i wysłać na serwis.

Opublikowano (edytowane)

Że Ci się chciało w takie kombinacje alpejskie bawić - jak na tych wszystkich interesach wyszedłeś finansowo?

Najlepsze jest to, że jak ja sprzedałem swoją "premierówkę" to też zastanawiałem się nad tym zestawem Elite - szczególnie, że mi akurat "design fat'ów" bardzo się podoba i elegancko prezentuje w salonie. I pewnie kupiłbym tego Elite gdyby konsola była chociaż trochę Elite - a to przecież zwykła konsola, taka sama jak każda inna tyle, że z większym dyskiem - w pewnym momencie takie same konsole były oferowane w Auchan za 999 złotych. Pad to wiadomo, klasa sama w sobie ale w końcu górę wzięła "S-ka" i nie żałuję, jestem zachwycony tą konsolą.

Generalnie pod względem wspomnianego "design'u" XO zżera obrzydliwie tandetne PS4. Powiem szczerze, że PS4 nie postawiłbym w salonie - to jest konsola, która pasuje do pokoju nastolatka a nie do nowoczesnego salonu. Generalnie PS4 jest jakieś takie chińsko-plastikowe dla mnie, robi wrażenie takiej tanizny ze słabej jakości plastiku zaprojektowane bez ładu i składu i w pewnym sensie takie jest - dobrym przykładem dziurawiące się po kilku tygodniach gumy na padach PS4. Dobra, rozpisałem się niepotrzebnie.

Pozdrawiam!

Edytowane przez Folion
Opublikowano

@Masamune

Pobiera gry kiedy jest w trybie czuwania?

Po takim czymś jak na filmiku ona nie jest w trybie czuwania. Restart, albo zero prądu, wyłącza się całkowicie.

Natomiast kiedy przechodzi w instant on poprawnie, to pobiera i czuwa jak należy.

Opublikowano

na tym filmiku po wyłączeniu konsola załączyła się sama?

wejdź w ustawienia i sprawdź status aktualizacji -nie ma tam błędu że ostatnia aktualizacja nie powiodła się?

w ostateczności walnij to:

- odłącz konsolę od zasilania na 1 minutę

- naciśnij i trzymaj przyciski od parowania kontrolera (na konsoli pod logo xbox) i przycisk od wysuwania płyty

- trzymając oba włącz konsolę z panelu (1 dźwięk włączania)

- trzymaj dwa pierwsze guziki aż usłyszysz drugi dźwięk włączania

wybierz opcję reset - zachowaj gry i aplikacje - ok

Opublikowano (edytowane)

Nie ma błędu. Wcześniej się kontaktowałem z pomocą techniczną i robiłem już to co opisałeś, a nawet aktualizację offline i dalej nic.

Tak z innej beczki, wczoraj np konsola się zresetowała po próbie przełączenia z FH3 na BF1.

Edytowane przez Masamune
Opublikowano

no to lipa,

zanieś konsolę do sąsiada, może masz jakieś spadki/przesilenia napięcia na chacie

chociaż w praniu i tak wyjdzie że to zasilacz lub adapter rf świruje

No będę musiał to gdzieś jeszcze sprawdzić. Najlepsze jest to, że problem występuje tylko w przypadku, gdy gra jest uruchomiona. Jeśli w tle działa aplikacja, to nie ma najmniejszych problemów. No i dziwi mnie że serwis nie potrafił wykryć takiej usterki.
Opublikowano

W opcjach zasilania a konkretnie w trybach zasilania odznacz "Przy uruchomieniu przejdź do TV"

Opublikowano

U was też S-ka wydaje taki charakterystyczny dźwięk podobny do "skrobania" (czyt. ładowania) czegoś z dysku, ewentualnie często pojawiające się na tym forum określenie "świerszcze"? Podczas gry mniej, bardziej pojawia się podczas poruszania się po dashu.