maciekww28 848 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 W instant on to nie ma różnicy czy wyłączasz od razu czy zamykasz wszystko i dopiero konsola off Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja też mam przez listwę - zamykam wszystkie app / gry i dopiero wyłączam konsolę. Jak nie zamknę gry to po włączeniu gra cały czas działa (np. ostatnio Forza była włączona w tle przez 24h). Dodam tylko że korzystam z dysku zewnętrznego ADATA HV620 na który trzymam gry (dodatkowo odznaczyłem opcję: Gdy Xbox jest wyłączony, wyłącz dysk zewnętrzny). Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Dla mnie właśnie to jest największy plus Instant-On, że gry działają w tle i przy następnym włączeniu konsoli nie muszę ich od początku włączać. A jeśli możecie, to popróbujcie nie wyłączając gry, wyłączyć konsole. 90% przypadków w mojej One S kończy się właśnie całkowitym spadkiem napięcia i wyłączeniem konsoli do zera, co ewidentnie oznacza jakąś usterkę sprzętową. Edytowane 24 października 2016 przez Masamune Cytuj
Koleś88 335 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja mam przez listwe A nie sprzedałeś? Jak jeszcze masz, to powiedz, czy korzystasz z Instant-On? Wydaje mi się że wspominałeś że nie... :> Niee, tzn taa, ale dlatego, ze kupilem Elite a nastepnego dnia sprzedalem Elite, zeby wrocic do ski juz jej nie zdradze. Tak, ja mam tryb oszczedzanie energii. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Ja mam przez listwe A nie sprzedałeś? Jak jeszcze masz, to powiedz, czy korzystasz z Instant-On? Wydaje mi się że wspominałeś że nie... :>Niee, tzn taa, ale dlatego, ze kupilem Elite a nastepnego dnia sprzedalem Elite, zeby wrocic do ski juz jej nie zdradze. Tak, ja mam tryb oszczedzanie energii. Haha No to ładny biznes. Pada chociaż sobie zostałeś? )) Ja niestety ze swoją S'ką będę musiał się znowu rozstać i wysłać na serwis. Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 U mnie wygląda to tak https://youtu.be/H8pM1h-Zdsw Na filmiku konsola uruchomiła się ponownie, zazwyczaj traci zasilanie i wyłącza się całkowicie. Jak myślicie, serwisanci MS mają możliwość oglądania filmów z YT, jeśli dołączę go do opisu usterki? Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 A testowałeś też na innej listwie? Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 Testowałem na listwie i na każdym gniazdku, które mam w pokoju wszędzie to samo. Cytuj
Folion 46 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Ja mam przez listwe A nie sprzedałeś? Jak jeszcze masz, to powiedz, czy korzystasz z Instant-On? Wydaje mi się że wspominałeś że nie... :> Niee, tzn taa, ale dlatego, ze kupilem Elite a nastepnego dnia sprzedalem Elite, zeby wrocic do ski juz jej nie zdradze. Tak, ja mam tryb oszczedzanie energii. Że Ci się chciało w takie kombinacje alpejskie bawić - jak na tych wszystkich interesach wyszedłeś finansowo? Najlepsze jest to, że jak ja sprzedałem swoją "premierówkę" to też zastanawiałem się nad tym zestawem Elite - szczególnie, że mi akurat "design fat'ów" bardzo się podoba i elegancko prezentuje w salonie. I pewnie kupiłbym tego Elite gdyby konsola była chociaż trochę Elite - a to przecież zwykła konsola, taka sama jak każda inna tyle, że z większym dyskiem - w pewnym momencie takie same konsole były oferowane w Auchan za 999 złotych. Pad to wiadomo, klasa sama w sobie ale w końcu górę wzięła "S-ka" i nie żałuję, jestem zachwycony tą konsolą. Generalnie pod względem wspomnianego "design'u" XO zżera obrzydliwie tandetne PS4. Powiem szczerze, że PS4 nie postawiłbym w salonie - to jest konsola, która pasuje do pokoju nastolatka a nie do nowoczesnego salonu. Generalnie PS4 jest jakieś takie chińsko-plastikowe dla mnie, robi wrażenie takiej tanizny ze słabej jakości plastiku zaprojektowane bez ładu i składu i w pewnym sensie takie jest - dobrym przykładem dziurawiące się po kilku tygodniach gumy na padach PS4. Dobra, rozpisałem się niepotrzebnie. Pozdrawiam! Edytowane 24 października 2016 przez Folion Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 @Masamune Pobiera gry kiedy jest w trybie czuwania? Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 @Masamune Pobiera gry kiedy jest w trybie czuwania? Po takim czymś jak na filmiku ona nie jest w trybie czuwania. Restart, albo zero prądu, wyłącza się całkowicie. Natomiast kiedy przechodzi w instant on poprawnie, to pobiera i czuwa jak należy. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 na tym filmiku po wyłączeniu konsola załączyła się sama? wejdź w ustawienia i sprawdź status aktualizacji -nie ma tam błędu że ostatnia aktualizacja nie powiodła się? w ostateczności walnij to: - odłącz konsolę od zasilania na 1 minutę - naciśnij i trzymaj przyciski od parowania kontrolera (na konsoli pod logo xbox) i przycisk od wysuwania płyty - trzymając oba włącz konsolę z panelu (1 dźwięk włączania) - trzymaj dwa pierwsze guziki aż usłyszysz drugi dźwięk włączania wybierz opcję reset - zachowaj gry i aplikacje - ok Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 (edytowane) Nie ma błędu. Wcześniej się kontaktowałem z pomocą techniczną i robiłem już to co opisałeś, a nawet aktualizację offline i dalej nic. Tak z innej beczki, wczoraj np konsola się zresetowała po próbie przełączenia z FH3 na BF1. Edytowane 24 października 2016 przez Masamune Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 no to lipa, zanieś konsolę do sąsiada, może masz jakieś spadki/przesilenia napięcia na chacie chociaż w praniu i tak wyjdzie że to zasilacz lub adapter rf świruje 1 Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 24 października 2016 Opublikowano 24 października 2016 no to lipa, zanieś konsolę do sąsiada, może masz jakieś spadki/przesilenia napięcia na chacie chociaż w praniu i tak wyjdzie że to zasilacz lub adapter rf świruje No będę musiał to gdzieś jeszcze sprawdzić. Najlepsze jest to, że problem występuje tylko w przypadku, gdy gra jest uruchomiona. Jeśli w tle działa aplikacja, to nie ma najmniejszych problemów. No i dziwi mnie że serwis nie potrafił wykryć takiej usterki. Cytuj
Mustang 1 738 Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Na neogafie piszą też o problemach z instant on, zobacz okolice strony 76. 2 Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Jak odpalam Xbox One S mam informacje, że telewizja została odłączona. Nie chcę żadnej TV, jak to cholerstwo wyłączyć? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 W opcjach zasilania a konkretnie w trybach zasilania odznacz "Przy uruchomieniu przejdź do TV" Cytuj
Masamune 157 Opublikowano 27 października 2016 Opublikowano 27 października 2016 Na neogafie piszą też o problemach z instant on, zobacz okolice strony 76. Faktycznie, no to chyba mamy grubszą sprawę z awaryjnością tego One S ;/ Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Czy w xbox one s moge wpiac kazdy headset kablowy w pad bez tego adaptera? Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Tak. Działają np. zestawy od telefonów. Cytuj
bart-blank 10 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 O to bajerka, dzieki za info Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 Zadziałać powinien każdy z wtykiem 3,5mm Mini Jack. Cytuj
Gość Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 U was też S-ka wydaje taki charakterystyczny dźwięk podobny do "skrobania" (czyt. ładowania) czegoś z dysku, ewentualnie często pojawiające się na tym forum określenie "świerszcze"? Podczas gry mniej, bardziej pojawia się podczas poruszania się po dashu. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 4 listopada 2016 Opublikowano 4 listopada 2016 u mnie cisza jak makiem zasial Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi