Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie...

Powiedzcie mi taką jedną rzecz, czy do Xbox One s dają w zestawie hdmi 2.0? Czy tak kabel hdmi 2.0 w ogóle jest wymagany do 4k czy to ściema jakaś?

Generalnie ściema. Chociaż na temat kabli można pisać i pisać ale ogólnie praktycznie każdy, który aktualnie zdejmiesz z półki w sklepie będzie ok. Ale zawsze ja np. polecam coś trochę lepszego bo na kablu za "5zł" może być czasem problem z przesyłem 4K/60Hz. Mam takich kilka sam...  A największa ściema jak jest napisane 2.0a. To jest nawet zabronione... ale sprzedawcy wciskają już takie kity, że szkoda pisać.

Opublikowano

Powiedzcie mi taką jedną rzecz, czy do Xbox One s dają w zestawie hdmi 2.0? Czy tak kabel hdmi 2.0 w ogóle jest wymagany do 4k czy to ściema jakaś?

Tak gwoli ścisłości - nie ma czegoś takiego jak  "kabel hdmi 2.0" - np. to 2.0 to standard obsługiwany przez urządzenie a nie rodzaj kabla. Kable HDMI są standardy i i high speed z obsługą ethernet i bez. A te wszystkie 2.0, 2.0a itp. to jak Gmeru napisał zwykła ściema i zabiegi marketingowe żeby ludzie kupowali nowe kable z wyższym oznaczeniem.

Gość DonSterydo
Opublikowano

To powinno skończyć dramę o to jak to MS zrobił w konia ludzi wypuszczając potężniejszego Xone S - średni framerate wyższy o porażające 0,5 do 1 fps :P

Opublikowano

Już są np. na allegro widziałem że X-kom miał za 239 zł + wysyłka.

Opublikowano

@Kyo @creatinfreak dzięki za info. Chce kupić pada z myślą o grze na PC. Wyczytałem, że te nowe pady działają tylko na Windows 10. Potwierdzone info, czy udało się komuś skonfigurować i zagrać  na Win7 albo Win8?

• 4 tygodnie później...
Gość Orzeszek