Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Jeden z najlepszych jrpgów na PSX. Zresztą, tam prawie co drugi jrpg to małe arcydzieło. Jak np. Grandia II, Breath of Fire III i IV, Suikodeny...

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 642,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

A Cross jeszcze przede mną :fsg:

Zgadzam się z ragusem, że CT i FFVI to najlepsze rpgi wszechczasów.

xkTE8D7.gif

ziuuuuuum ziuuuuuuum

Opublikowano

trigger>cross

a jak pomysle ze square mial zarejestrowana domene chrono break to lezka plynie po policzku

Opublikowano

Lufia to zupełnie inny charakter, ale super mi się grało w tę serię. Jedynka była bardziej wymagająca i ciężka, co było i zaletą, i wadą. Dwójeczka była ładna, świetnie wykorzystywała 2D do przejrzystej, szybkiej komunikacji, miała bardzo przyjemny system walki i chodzenia (jak na tamte czasy - piękna rzecz), no i wciągający zarąbiście tryb nieskończonego, pro'ce'du'ralnie generowanego lochu, który testował samego "skilla" w zamian za potencjalne super nagrody - pionierska sprawa (wiem, że paru innych tego próbowało, ale tylko w Lufii w coś takiego dało się grać z przyjemnością). Scenariusz nie był bardzo wyrafinowany(aczkolwiek i tak 10x lepszy niż w pecetowych RPG-ach), a wrażenia nijak tak głębokie jak przy arcydziełach Squaresoftu, ale motyw muzyczny z walk z Sinistralami do dziś pamiętam.

Później to studio zajęło się pierdołami w sumie, poza oczywiście mocarną serią Rune Factory.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

chrono trigger >>>>> wszystkie jrpgi swiata 

Opublikowano

pisze osoba co nie skonczyla nigdy zadnego finala

Opublikowano

bo sa tak chvjowe ze kazdego po paru godzinach wylaczalem, 

DraQue stare >>>> Fajnale 

Opublikowano

czemu (pipi)owe? jakie probowales?

w ile dragon questow grales? ja konczylem 7 i 8 i choc uwielbiam szczegolnie osemke za klimat, muze i kreske akiry toriyamy to obie reprezentuja najnudniejszy i najwolniejszy ever system walki w jrpg w jakie gralem

Opublikowano

Co? Przecież VII ma szybki system walki. A remake, który wychodzi za 3 tygodnie ma jeszcze szybszy i podobno szybciej się nie da.

Ale będzie grane :obama:

Opublikowano

Chrono Cross > Chrono Trigger > guwno umazane > reszta

Mowie jak jest, moja gra zycia. Piekna grafika, mnogosc postaci, cudowna muzyka, brak losowych walk, rownolegle swiaty, wiele zakonczen. Szczytowe osiagniecie Square, FFVII moze buty czyscic.

Opublikowano

w remake nie gralem, wiadomo czemu :P :P :P

no fakt, z tym wolnym to glownie punch w osemke ale z tego co pamietam w siodemce na psxbox tez sie wynudzilem niemilosiernie

wagina a w chrono crossa grales?

Opublikowano

tylko pokemon silver.

Pokemon%20-%20Silver%20Version%20(UE).pn

>granie bez animowanych pokemonów

galeria1.png

tylko crystal

Opublikowano

czemu (pipi)owe? jakie probowales?

w ile dragon questow grales? ja konczylem 7 i 8 i choc uwielbiam szczegolnie osemke za klimat, muze i kreske akiry toriyamy to obie reprezentuja najnudniejszy i najwolniejszy ever system walki w jrpg w jakie gralem

6,7,8 probowalem. najdluzej z 8 wytrzymalem bo do konca 1 plyty

draque? ukonczone 4,5,6,8,9 :lapka:

#tylkoCrystal, boze, ta gra do dzis robi :banderas:

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

No bo Dragon Questy są powolne, ale jak ktoś wsiąknie... 5 i 6 przechodziłem z zapałem, ale jak wychodziła siódemka to już miałem coś do roboty i nie było tak fajnie. Poza tym, seria (i tempo rozgrywki w niej) tak naprawdę średnio zniosła przejście w 3D.

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy jrpg, zaczalem wlasnie FF V i odnosze wrazenie ze to najbardziej niedoceniona czesc. I i II dostaly remastery na psp i gba, III i IV na ds'a,  VI jest kultowa i ma najlepszego złego - Kefke, dalej wiadomo. Jak tak dzis odpalałem V to do mnie dotarło że na dobra sprawe nawet nie wiem kto tam jest glownym bohaterem.

Opublikowano

tylko pokemon silver.

Pokemon%20-%20Silver%20Version%20(UE).pn

>granie bez animowanych pokemonów

galeria1.png

tylko crystal

W tamtych czasach nie miałem dostępu do Crystala. Ale racja.

Opublikowano

a mzoe w 5 a nie 6 ff gralem... dunno.

Opublikowano

Jezu jak sie to cw spedalilo przez was. :/

Opublikowano

ja ffV nie skonczylem bo pierw na emu wzialem sie za VI i po jej zakonczeniu piątka wydawala mi sie zbyt archaiczna :(

rayos to w chrono crossa grales czy nie? gra z najlepszym intrem ever, czuc taki klimat przygody, ze ja pitole

Opublikowano

Crystal piękna gra, ale okulary nostalgii mocno, bo remake mi już nie podszedł, co więcej - nudziłem się. A oryginał za gnoja? Jezu. Już sama muzyczka z tej jaskini z unown

Gdyby nie Sun/Moon to bym aż chyba odpalił na emu GBC.

Opublikowano

ja ffV nie skonczylem bo pierw na emu wzialem sie za VI i po jej zakonczeniu piątka wydawala mi sie zbyt archaiczna :(

rayos to w chrono crossa grales czy nie? gra z najlepszym intrem ever, czuc taki klimat przygody, ze ja pitole

nie, tylko triggera. crossa mam na plycie w folii NTSC, nie gralem jeszcze bo nie mam na czym

Opublikowano

Jak juz jestesmy przy jrpg, zaczalem wlasnie FF V i odnosze wrazenie ze to najbardziej niedoceniona czesc. I i II dostaly remastery na psp i gba, III i IV na ds'a,  VI jest kultowa i ma najlepszego złego - Kefke, dalej wiadomo. Jak tak dzis odpalałem V to do mnie dotarło że na dobra sprawe nawet nie wiem kto tam jest glownym bohaterem.

w FFIV grałeś?

Opublikowano

Tak, ale dawno temu, chce sobie odswiezyc po V, tylko nie wiem czy wersje z ds czy na vicie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.