Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Se z mazełem teraz graj w multi...

Bocie!

Edytowane przez Siara_iwj

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 641,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Ja zagram z Mackiem.

Opublikowano

Mam prawo się dziwić tym preorderom w ciemno. Narzekacie jak ktoś preorderuje mafie 3 czy BF1 ale FF to rzecz święta :) Dla mnie obecnie FF to taki sam raczek jak cod. Może po premierze zmienię zdanie ale w ciemno nie kupie ponownie FF. (popełniłem ten błąd przy FFXIII).

Nie masz prawa sie dziwic bo nie ma preorderow w ciemno byly dema dwa, film, anime, i teraz pierwsze 2h gry przed sama premiera co ty wiecej chcesz by w ciemno nie bylo jezeli chodzi o fabule i gameplay?

Grales w to najnowsze demo? Szybko odpisze ze napewno nie wiec nie swiruj w cw dlaczego ludzie preorderuja tylko zagraj i sam ocen.

Edytowane przez Zetta

Opublikowano

Przynajmniej będzie miał wybór między Forzą, girsami, a geylo, a nie jak na plejstejszon, dwie serie wałkowane przez lata.

:pawel:

Edytowane przez YETI

Opublikowano

To prawie jak kupowanie prosiaka posiadając ps4 i nie mając tv 4k z hdr :)

Porownaj sobie BF1 na Pro i PS4 w 1080p, Tomb Raidera w 60 fpsach, Titanfalla w ktorym nawet na screenach jest roznica, nawet przytaczany przez Ciebie Final bedzie chodzil w 60 fpsach, a nie 30 - jak dla mnie plynnosc w grach > nity w telewizorach i HDR.

Zreszta jak tendencja sie utrzyma to Sony wiekszosc graczy zmusi do wymiany sprzetu.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A można podłączyć mysz i klawiaturę do xos?

Opublikowano

przeciez titan2 ma tytanowe 60fps zarowno w multi jak i w singlu juz na zwyklej ps4

finalxv nie bedzie mial 60fps tylko uwolniony framarate do 60fps czyli taniec w przedziale 30-60fps to jest roznica

tomb raider w 60fps - bo dla klonow uncharted w singlu takie wazne jest 60fps zamiast stabilnych 30fps

ratchet, uncharted4 itp - dalej nawet na prosiaku w 30fps

jeszcze nie bylo gierki, ktorej roznice miedzy ps4 a prosiakiem to nie byla fanaberia zarezerowana dla fanow 4k i hdr, pewnie roznice z czasem beda bardziej widoczne bo sony wymysi to na devach (przynajmniej swoich) by uzasadniac zakup swinii ale na tu i teraz prosiak to brecht

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

TR tez ma uwolniony framerate ale widac niektorych da sie na to nabrac.

Opublikowano

No nie mialem save'ow, bo gralem na PC, nie wiem czy dalej gdzies framerate spada, zdecydowanie gdybym nie ogral wolalbym wersje z PRO.

Ficus juz na screenach widac roznice w rozdzialce i nawet na telewizorach 1080p przez downscaling obraz wydaje sie ostry jak zyleta, a tektury lepsze.

http://www.game-debate.com/news/21688/titanfall-2-pc-versus-ps4-pro-versus-playstation-4-graphics-comparison-sliders

jezeli takie roznice sa na screenach to na zywo uwierz, ze wyglada to znacznie lepiej.

Porownam dzisiaj osobiscie, ale taki BF 1 to naprawde spora roznica miedzy obydwiema konsolami.

Chcialem tylko odpowiedziec Blantmanowi jaki jest sens dla kogos wyboru lepszej konsoli nawet jak nie posiada telewizora 4K.

No i juz poszly super patche, TR na zwyklej 4ce problemy z frameratem podobno, chcociaz na premiere bylo spoko, Watch Dogs na zwyklej w 15 fpsach - a mamy dopiero pare dni nowa konsole na rynku...

Skonczy sie jak z pecetami, zobaczycie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dobrze przestaje komentować gry w które nie grałem. Wrócimy do tematu na początku grudnia. 

Easye masz racje dla Watch Dogs 2 i tomb raidera (którego rok temu można było przejść i działało płynnie) warto kupić :)  

Opublikowano

no wrocmy do tematu roznic, jak konsola bedzie przynajmniej pol roku na rynku, a nie 4 dni, ale juz w tych paru tytulach roznice sa znaczne nawet na telewizorach Full HD. Zeby sie nie zaczelo jak na PC - 25 fpsow latajaca rozdzialka, albo kupcie po prostu nowsza konsole..

Edytowane przez easye

Opublikowano

piszesz, ze skonczy sie jak z pecetami, a sam kupujesz praktycznie na premiere i jeszcze bronisz ten zakup bo przeciez sa roznice bo obraz jest ciut ostrzejszy ale lepiej to jeszcze sprawdze porownujac gre na dwoch telewizorach

narzeka wielu na to co sie dzieja z branza, revizje itp a sami z piana w ustach biegna i wymieniaja swoje sprzety premierowo na xbox s (to juz w ogole patola wymieniac konsole bo wyglad) i na prosiaka (a potem gadanie, ze patola bo konsole przypominaja pc)

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

szczerze, to mam juz gleboko w (pipi)e Ficus ta branze, niech ginie !

Nie musze bronic zadnego zakupu - Blantman zapytal jaki jest sens, to wytlumaczylem

(a to przeciez gry zupdetowane na szybko).

3 lata (pipi)ania Xbox Ona za 720p, 900p, a teraz nagle Titanfall GOTY i roznic w rozdzialce nie widac ? nawet tekstury sa lepsze przez downscaling i wygladzanie krawedzi, wiec jak ktos nie ma zadnej konsoli zastanawia sie czy wizac slim czy PRO, bo nie ma telewizora 4k to odpowiedz jest chyba PROsta!

Edytowane przez easye

Opublikowano

ale dwojka titanfall ma 1080p, co mnie obchodzi (pipi) rozmazane jedynka? zreszta wieksza roznica na tv full hd jest miedzy 720p a 1080p niz miedzy 1080p a 1080p po downscalingu

jak ktos nie ma zadnej konsoli to oczywiscie, ze lepiej rozwazac zakup prosiaka lub s'ki zamiast pierwszych revizji ale mi caly czas chodzi o tych co obecnie juz maja konsole tej generacji i maja tv full hd - jeszcze raz powtorze na tu i teraz wymiana revizji to fanaberia i szukanie na sile plusow - w stylu ale ona tylko jest niefotogeniczna albo ale te kepek trawy wyglada lepiej

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

No nie ma Ficus. 2ka chodzi w 900p.

I roznica jest znaczna, prawda ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ale PROsiaka się kupuje żeby grać w inFamous First Light :D

aaaaaaaa to dlatego nie rozumiałem tego. Dostałemw plusie First Light ale to taka kupa była że po 5 min wyłączyłem . Jeszcze gorsze od infamous SS.

Chu.j z tym gameplayem. Ale jak ładnie słońce grzeje i neony oślepiają na HDR-rze za 8 tyś. :fsg:

Opublikowano

narzeka wielu na to co sie dzieja z branza, revizje itp a sami z piana w ustach biegna i wymieniaja swoje sprzety premierowo na xbox s (to juz w ogole patola wymieniac konsole bo wyglad)

Czemu patola bo wygląd? Jakbym miał np czarne ps4 to chętnie bym wymienił na białe albo na jakąś fajną limitke, 3dsa niebieskiego na tego nowego białego itp itd a z XO S dostajesz jeszcze odtwarzacz 4K blurayów, hdr i 4k skalling, mniejsza konsole (mój fat nie miescił się kostce od ikei musiałem wyciągnąć sciankę :rotfl: ) Dla mnie totalnie normalne gdzie już troche przestarzały sprzęt wymieniasz na coś świeżego. Gorzej jak pojawia się taki syf jak Ps Pro, które dzieli graczy i wprowadza zamęt.

Opublikowano

Nie rozumiem wylewania jadu i hejtowania ludzi, którzy wymieniają sobie konsolę na lepszą rewizję? Przecież to jest ich sprawa, a są ludzie, co zmienili starą konsole chociażby z tego powodu, że ujowo jest zrobiona jak buczenie, wentylatory które działają jak promy ze startu w kosmos, to akurat jakoś można to zrozumieć, bo ile można ciągle tego słuchać wycia? To jest dyskomfort wujowy, że słuchawki Ci w tym już nie pomagają i nie mówię nawet o konsoli ps4, bo i trafiają się nawet na xbox. A że teraz takie zagrywki devsi z grami robią to jest niezła beka jak i cała ta branża.

Opublikowano

xD haha takie są własnie klapy jadą rozdziałke na XO, ale jak przychodzi co do czego to nie widza różnicy między 900p a 1080p

Opublikowano

Nie mam szczerze nic do prosiaka pod warunkiem że taki horizon czy persona 5 będą chodzić przynajmniej w stałych 30 klatkach na ps4. Jak na prosiaku będzie 60 to super ale nie chcę żeby nagle sony zachęcało do przesiadki bo 30 klatek nie mogą utrzymać. Grafa szczerze mi zwisa jak gra jest dobra i ciekawa to i może być pixelowa. Taki Kingdom dał mi więcej frajdy w tym roku niz U4.  Walić grafikę w końcu jako bot lubię (pipi) rozmazane ale chce aby było stabilnie. Czkawek nienawidzę. 

Opublikowano

For much of the game, PS4 resolves at around 1000p, and Xbox One around 810-828p

Opublikowano

Nie rozumiem wylewania jadu i hejtowania ludzi, którzy wymieniają sobie konsolę na lepszą kupę? Przecież to jest ich sprawa, a są ludzie, co zmienili starą konsole chociażby z tego powodu, że ujowo jest zrobiona jak buczenie, wentylatory które działają jak promy ze startu w kosmos, to akurat jakoś można to zrozumieć, bo ile można ciągle tego słuchać wycia? To jest dyskomfort wujowy, że słuchawki Ci w tym już nie pomagają i nie mówię nawet o konsoli ps4, bo i trafiają się nawet na xbox. A że teraz takie zagrywki devsi z grami robią to jest niezła beka jak i cała ta branża.

Jeżeli ludzie wymieniają konsolę na mocniejszą w tej samej generacji to pokazują, że tego właśnie chcą gracze i szkodzą całej branży growej takimi chuyowymi decyzjami. 

Opublikowano

Ficusia jak doopa boli ze zeby miec PS4 Pro musial by miec pro zone :pawel:

Opublikowano

Ot co nie dodac nic ujac :lapka:

edit pije do posta Sutqa

Edytowane przez Zetta

Opublikowano

Wyobraźcie sobie sytuację, że rezerwujecie miejsca w jakiejś modnej knajpie - wszyscy tam chodzą i lokal ma dużo lajków na Fejsbuniu. Jesteście na miejscu, zamawiacie obiad - ziemniaki, sałatę i schabowego. Po chwili kelner rzuca wam talerz na stół, pluje do niego, a na koniec mówi "dobra, zapłaciłeś 1700 zeta, możesz wybrać czy zjesz sałatę, ziemniaki czy schabowego". Wybierasz tego kotleta, ziemniaki i sałatę zostawiasz, po czym rzucasz na stół napiwek, dziękujesz pięknie i wychodzisz. Wracasz więc do domu ze łzami w oczach i jakimiś dziwnym sadomasochistycznym zadowoleniem i mijasz konkurencyjną restaurację, gdzie możesz zjeść taniej i smaczniej cały obiad, a jeszcze kompot w gratisie dorzucą. Oczywiście mamroczesz coś pod nosem i plujesz na tę restaurację.  

typowa klapiarnia 

Edytowane przez gekon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.