Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe czy Go wpłynie znacząco na ilość sprzedanych Pokemon Sun/Moon w listopadzie. Bo że marka jest silna to widzimy.

Oczywiscie, że wpłynie z tych kilkunastu milionów nawet jak 1% ludzi kupi sobie 3dsa dla poków to już jest spory wpływ na sprzedaż.

Co do tych z gejfrika to oni mają problem z optymalizacją na przenosniaki a co dopiero zrobić grę na dużą konsole.

Edytowane przez _Be_

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 641 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

boję się że po nx zrezygnują z wydawania konsol i przez to pokemon go zaczną wszystko na komórki pchać

['] granie w 2020 roku

Opublikowano

boję się że po nx zrezygnują z wydawania konsol i przez to pokemon go zaczną wszystko na komórki pchać

['] granie w 2020 roku

Handheldów nie porzucą bo to im się jeszcze udaje sprzedawać ale stacjonarki mogą sobie darować.

Opublikowano

Przecież NX będzie hybrydą stacjonarki z handheldem i już następcy 3DSa nie zobaczycie. Mówie jak jest.

Opublikowano

ja uwazam, ze jeszcze jeden fail z konsola ze strony niny (a cos przeczuwam, ze nx takim bedzie) i zaczna na oficjalu robic gierki multiplatformowe i super na tym wyjda i zrozumieja, ze nie ma w ich przypadku sensu w dzisiejszych czasach brac sie za konsole stacjonarne z ich podejsciem

Opublikowano

No tak oczywiscie. Dlatego sprzedając gry pokroju Splatoona w 4 mln tylko na jedną konsole powinni się przerzucić na multiplatformowość :D

Opublikowano

Pograłoby się co ficuś? NIE DLA PSA KIEŁBASA :banderas:

Opublikowano

No tak oczywiscie. Dlatego sprzedając gry pokroju Splatoona w 4 mln tylko na jedną konsole powinni się przerzucić na multiplatformowość :D

tak ta sprzedaz splatona pomogla wii u ze ho ho

Opublikowano

No nie o to chodzi. Czy twoim zdaniem sony powinno zrobić swoje marki multiplatformowe?

Opublikowano

Niny podobno zarabialo bańkę zielonych dziennie z samego rynku USA z Poke Go :P Do tego widziałem jakiś wykres że największą popularnością cieszyły się monetki za najniższą cene, chyba dolara i kupiło je od za(pipi)ania osób.

Ludzie tacy jak ja którzy pamiętają póki ale nigdy nie grały w żadną grę, albo tylko pierwsza generację pewnie łatwo złapią bakcyla i sprzedaż 3dsa powinna pójść w górę. Niny ma ma dobry punkt wyjścia bo telefon ma każdy, a handhelda już nie.

Chyba że macie Lumie [*] :Coolface:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

[*]

Firma z 18 miliardów, rośnie w ciagu 10 dni na 37 milardów, bo pozwolili zrobić innej firmie gierkę na telefoniki. Ponad dwukrotne zwiększenie swojej wartości xD. Czujecie to? Sci-fi.

Gdyby człowiek umiał grać na gieldzie! Nie raz już widziałem małe studia wydającego jakiegoś indyka, przed premierą cena aukcji 9 zl, po premierze 70zł. To jest dopiero przebitka!
Opublikowano

No nie o to chodzi. Czy twoim zdaniem sony powinno zrobić swoje marki multiplatformowe?

przeczytaj jeszcze raz bluber co napisalem bo zas chcesz wlozyc kij w mrowisko ale zle szukasz dziury

tak - gdyby sony mialo taka sama polityke tworzenia konsoli stacjonarnej jak nintendo (slaba moc, bez wsparcia dev wewnetrznych), ps4 sprzedawaloby sie tak jak wiiu, a perspektywa nowego sprzetu to potencjalna powtorka z rozrywki i nie uczenie sie na bledach - tak, uwazalbym ze sony dla swojego dobra mogloby rozwazac wypuszczenie swoich marek multiplatformowo (swoja droga nie ma ich tyle tak mocnych jak niny)

zreszta na przykladzie vity juz to robia - sprzet niewypalil to portowali praktycznie wszystkie swoje ey z niego na ps4, ten tez btw choc rekordowa gierka na vite poszla w chyba ledwie 2mln to sprzedal sie dalej troche lepiej od wiiu

Opublikowano

Ale o czym ty bredzisz? Nintendo jest tak mocne na giełdzie i zarabia kokosy na swoich markach własnie dlatego, że nie idą razem z nurtem i nie wydają wszystkie na wszystko.

DS - totalnie zaoral 150 mln sprzedanych egzemplarzy

Wii - 100 mln zaoranie sprzedażowo poprzedniej generacji

3DS - zniszczył konkurencje również

Dobra passa wyczerpała się dopiero przy okazji Wii U, ale nie zmienia to faktu, że IP Nintendo są mocarne (zobacz szał na nową Zelde) i dlatego przy tym obstają, tworzą gry takie jakie chcą tworzyć na swój sprzęt bo taką mają wizje. Skoro szukają gimmicków i nowatorskich rozwiązań to chyba normalne, że nie pójdą do Sony i powiedzą zróbcie tez tabletopada i wydamy u was nasze gierki.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nowa Zelda idąca tak jak GoW w stronę The Last of Us :obama:

Opublikowano

Gdyby nie zalew niedzielniaków to pewnie po raz kolejny skończyłoby się na końcu stawki wśród stacjonarek.

Opublikowano

teraz jeszcze nie ma sensu, pisalem przeciez o sytuacji jak nx okaze sie takim niewypalem jak wiiu

ds i wii to juz piesn przeszlosci - sukces jednego rodzil sie w erze bez smartfonow, drugi idealnie trafil z pomyslem na sterowanie co starala sie pozniej kopiowac konkurencja

jesli niny wystartuje z nastepca 3dsa to w obecnej erze komorek bardzo sie zdziwie jak osiagnie sukces

Opublikowano

Gdyby nie zalew niedzielniaków to pewnie po raz kolejny skończyłoby się na końcu stawki wśród stacjonarek.

Tak, bo konsole kupują same Paliodory grające w Shin Mutututu Sturututu 6.

Opublikowano

ds i wii to juz piesn przeszlosci - sukces jednego rodzil sie w erze bez smartfonow, drugi idealnie trafil z pomyslem na sterowanie co starala sie pozniej kopiowac konkurencja

Ty zdaniem dokładnie potwierdzasz geniusz nintendo i ich wizjnerstwo, trafili żyłę złota przed smartfonami oraz wyprzedzili trendy, które potem pozwoliły Microsoftowi zarobić kupę kasy (a, że przy okazji zabiły trochę branże to inna sprawa)

No zobaczymy co będzie ten NX, ale kolejny raz pojawiają się plotki tym, że konsola będzie miała wejscie na kartridże, jakby by to była hybryda stacjonarki z przenosniakiem to mózg troche rozje.ban jak to ogarną

Opublikowano

czemu niny nie puscilo nigdy pokow na stacjonarki?

Pewnie ktoś u nich stwierdził, że zrobią jak Ficuś kupi konsolę Nintendo. Nawet zrobili bundle za 300 zł z gierką na 3DS-y. No i co? No i się k,urwa nigdy nie doczekamy.

Opublikowano

Tak, bo konsole kupują same Paliodory grające w Shin Mutututu Sturututu 6.

Ojej, zacznę płakać:(

Opublikowano

bedziesz sie czul lepszym czlowiekiem jak kupie wreszcie konsole inna niz od sony? doyebywanie sie co chwile mi schlebia, czuje sie najwazniejsza osoba w CW delektujac sie waszym nudnym zyciem,ze tak wielu sledzi moje losy i czeka kiedy zmienie oboz goniac mnie dziennie po wszystkich tematach na forum co chwila po raz milionowy piszac "po co piszesz i tak nie kupisz"

Opublikowano

No ale chyba wiesz o co mi chodzi. Niedzielniaki mają kupować konsole... bo od tego oni są. Od tego są oni.

Wyjdzie Fifa, niedzielniaki kupi fifę, dużo sprzedanych konsol, wyjdą fajne gierki dla tfu graczy takich jak my.

bedziesz sie czul lepszym czlowiekiem jak kupie wreszcie konsole inna niz od sony? doyebywanie sie co chwile mi schlebia, czuje sie najwazniejsza osoba w CW delektujac sie waszym nudnym zyciem,ze tak wielu sledzi moje losy i czeka kiedy zmienie oboz goniac mnie dziennie po wszystkich tematach na forum co chwila po raz milionowy piszac "po co piszesz i tak nie kupisz"

>nudne życie

>no hej jestem Ficuś i jeszcze raz odpiszę na zaczepkę, a co mi tam. OSTATNI RAZ

Opublikowano

ale przyznaj ficuś jesteś zabawny z tym hejtem na nintendo mimo, że nie masz i nie miałeś ich konsoli nigdy (u kolegi sie nie liczy) wolisz grać w jakieś pier.dy z ps2 przeportowane na vite/ps4 zamiast pograc w nowe tytuły z twoich ulubionych gatunków pokroju jprg (bravely obie, xenoblade chronicles, persona q czy smt lub etrian odyssey) czy innej japońszczyzny (fire emblem) kupujesz i grasz w jakieś klony monster huntera zamiast prawilnie jak człowiek zagrać w oryginał (4 czy generations) jarasz sie jakimś remakami ratcheta, że to najlepsza platformówka od lat (xD) olewając przy tym Super Mario 3D Landa czy Donkey Kong Country Returns nie mówiąc już o trzech bardzo dobrych Zeldach. I nie tlumacz się trollingiem bo wchodzisz do normalnych tematów i piszesz rzeczy pokroju, że zawiodłeś się na prezentacji nowej Zeldy albo Gears of War czyli gierek z którymi nigdy nie miałeś do czynienia na powaznie. 

Opublikowano

lata po forum i pier,doli głupoty w tematach o których nie ma pojęcia i się dziwi że mu odpisuję

ale dalej sobie wmawiaj, że ktoś Cię śledzi na forum xDDD

Opublikowano

3ds z gierka w cenie uncharted 4 juz lata ale typ nie kupi bo mu brakuje exow pokroju killzona xdd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.