Skocz do zawartości

WC 10: półtora generacji->maximum penetracji

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda strzępić ryja.

No właśnie, po ch.uj się udzielacie, nikt was tu nie chce :Coolface:

• Odpowiedzi 31,2 tys.
  • Wyświetleń 641,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Serdecznie zapraszam

• W sumie idealnie wpasowują się w markę xbox i posiadaczy tej konsoli. xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD   PS. Nie żebym coś sugerował, ale twarz Rayosa czy Mazze na tych screenach, to byłoby coś.

• https://www.youtube.com/watch?v=gaxgjT-D8G8   XD

Opublikowano

Jak się jest głodnym to się idzie do pracy, a nie kradnie. Oj Zetta, kitajce oprócz godności pozbawiły Cię chyba również kręgosłupa moralnego

Byl taki jeden w dziale bf ktory twierdzil,ze skladki to byly promocje Sony :dynia:

Dyskusja z konsolowcami xD

Według was PC gaming umiera tak mniej więcej od 20 lat a Gaben ma wyłączyć serwery. No i na PC są same zepsute porty bo 4 gry w tym roku miały gorszą wersję.

I jeszcze co do "perełek" i PC jako dodatku do innej platformy. Ile tych dużych dobrych ekskluzywnych gier wyszło np na PS4? Gier definiujących tą platformę? Poza remasterami jest właściwie tylko Bloodborne i Uncharted :yao: A ile czasu PS4 jest na rynku? No właśnie.

Tymczasem PC tylko w tym roku dostało takie exy jak Tyranny, Warhammer Total War, Shadow Tactics, Planet Coaster czy Owlboy.

Szkoda strzępić ryja.

8Eyx1Sa.png

Edytowane przez Wolfie_

Opublikowano

prawilnie przypominam, ze z wszystkich sprzetow do grania wg tej analizy metacritic najwyzsza srednia osiagnela VITA z srednia z gierek na poziomie 73,1%

Opublikowano

Po co ta przepychanka pc vs konsole? Jeszcze 8 lat temu i dalej to miałoby rację bytu, teraz konsole tak zbliżyły się do pc, że taka dyskusja nie ma sensu.

Konsola z definicji:

-wkładasz płytę i grasz

-nowatorska architektura, z której można wiele wycisnąć przez lata (ps4/x'one architektura średniego pc-ta na premierę)

-żadnych upgradeów jak pro/scorpio, generacja to generacja i koniec

-w pełni funkcjonalna bez internetu

-gry wypalone na płytce to gotowy produkt, do którego nie trzeba 50 gb patchy (halo mcc / halo 5, no ku*wa! co to ma być)

-większość gier, w których ma to sens, jest opcja split-screenu / grania na kilka osób kanapowo

Tak było. Tak nie jest. Konsole = pc obecnie.

Opublikowano

przeciez od paru lat wiadomo, ze konsole to juz tylko przenosniaki (vita, 3ds) a stacjonarki to przeciez pecet w chinskim pudelku i prawilna i pewnie ostatnia konsola w dziejach tej branzy bedzie switch

Opublikowano

Ech, Vita :/ Jak mnie boli zmarnowany potencjał tej konsoli, hardware genialny, zauroczył mnie jak wziąłem w łapy, ale co z tego, jak wsparcie nie jest w 10% tak dobre jak za kadencji psp. Sony powinno oficjalnie zarzucić ,,wsparcie'' (jeśli można tak to w ogóle nazwać, bo tylko Gio Corsi w całym korpo próbuje utrzymać ją przy życiu), i dać hakerom wolną rękę, tworzyli cuda na psp. Emulator PS2 na vicie, czujecie to? :banderas: :banderas:

Opublikowano

przeciez 3.60 jest w pelni zlamane, scena sie rozwija na tym sofcie, sony nie ma nawet jak tego zatrzymac

emu ps2 na vicie xddddd, tak by z chyba 4-5 razy by musiala byc mocniejsza by w ogole myslec o tym

Opublikowano

Nie dałaby rady? No to się rozpędziłem, w takim razie czekamy na PSP 3 :D

Opublikowano

najbardziej poryte berety i tak maja psychofani soulsow

five nights at freddy się kłania

najbardziej złożona fabuła na całym świecie, intryga i konspiracje na poziomie smoleńska no i ten intrygujący gameplay (klikanie w kamerki xd)

zbawiciel gierek wideo

więcej info na temat tej gry

Opublikowano

Konta z grami, i składki są na obu konsolach. Pamiętam czasy gametrade i ps3, kiedy jeszcze można było jedno konto na 5 konsolach aktywować, i nowe gry można było mieć za 30 zł =) Kto nigdy nic nie piracił / nie składał się, niech pierwszy rzuci kamieniem

Najlepiej jak mendrek w CW bronił $ony że daje specjalnie ceny gier większe niż w pudełku bo Kaz wie że w biednej Polsce dzielą się na 5....to jak gry potaniały teraz na psn? xDDD 

Opublikowano

faktycznie mendrek tak kiedys bronil tych cen z kosmosu w psn xddd

Opublikowano

ty sprzedasz ta gre i bedziesz chcial ja kupic w przyszlosci z jakiegos wzgledu, kiedy byc moze wzrosnie jej wartosc (gry retro).

ja to bede mial forever, nikt mi nie ukradnie, nie zepsuje sie, plyta sie nie porysuje.

no nie wiem czy to az tak glupie rozwiazanie.

Nie bądź tego taki pewien. Niedawno mieliśmy przedsmak upadku sklepu z cyfrowymi grami. 

http://antyweb.pl/zamkniecie-games-republic/

Łaska graczy na pstrym koniu jeździ. Z jednej strony cieszy ich powstawanie polskich sklepów sprzedających cyfrowo gry - z drugiej i tak na ogół wybierają molochów.

Smutna wiadomość dla polskiego rynku sprzedaży gier. 11 bit studios postanowiło zamknąć platformę Games Republic. Dlaczego? Powodem są niezadowalające wyniki finansowe oraz brak perspektyw ich poprawy w kolejnych kwartałach. Oczywiście likwidacja platformy będzie wiązać się dla spółki z dużymi kosztami te mają wynieść około 3 milionów złotych i na pewno znacząco odbiją się na wynikach finansowych za IV kwartał 2016 roku. Platforma zostanie zamknięta do końca bieżącego roku.

Wszystkim czytelnikom radzimy zrobienie backupu kluczy zakupionych na GR, a także pobranie wszystkich gier DRM-free.

czytamy na stronie Łowców Gier.

Cyfrowy sklep nie wytrzymał zbyt długo na rynku. Ruszył w kwietniu 2014 roku i oferował cyfrowe wersje gier ze sklepem zintegrowana była platforma blogerska, gdzie autorzy otrzymywali gratyfikację za recenzowanie gier. Pomysł sam w sobie był całkiem fajny, choć przede wszystkim dla „wpływowych” osobistości, w tym blogerów, vlogerów i let’splayerów bo to właśnie oni swoim przekierowywaniem do sklepu mogli coś ugrać. Jednocześnie wielokrotnie czytałem, że ceny w Games Republic są wysokie i wielu klientów z tego właśnie powodu omijało sklep szerokim łukiem.

Sklepy cyfrowe działają na zupełnie innych zasadach niż sklepy stacjonarne. W przypadku tych drugich cena nie zawsze ma największe znaczenie często wygrywa świetny kontakt, dobra obsługa czy przyjacielska atmosfera. Sam kilka razy się o tym przekonałem. Przykład? Ubiegłoroczne kłopoty z zakupem Xenoblade Chronicles 3D na 3DS-a. Zaryzykowałem z niższą ceną w jednym z większych sklepów sprzedających sprzęt (i gry), po czym obsługa kulała, gra magicznym sposobem do sklepu nie dotarła i nikt nie wiedział kiedy dotrze. Ostatecznie udało się odzyskać pieniądze, choć nie obyło się bez nieprzyjemnych rozmów telefonicznych. Tymczasem mały warszawski sklep ogarnął temat błyskawicznie obsługujący mnie pracownik zapytał nawet dwa razy czy na pewno mam n3DS-a, ponieważ na zwykłym gra nie zadziała.

W cyfrowym sklepie znaczenie ma tylko i wyłącznie cena i wygląda na to, że właśnie na tym poległo Games Republic. Informacja jest o tyle zaskakująca, że przecież we wrześniu sklep doczekał się polskiej wersji językowej i możliwości płacenia w złotówkach.

W skrócie, nie dało się robić wałków z kontami i "sobie prezentów wysyłać", za mało cebuli w cebuli i psucia rynku, więc pc-towcy już pogardzili... :reggie:

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

lol, w skrocie to upadl przez chu.jowa organizacje i nacisk na placenie w obcej walucie.

pomijam porownanie miedzynarodowego korpo do warszawskiego kiosku z platnoscia internetowa.

odstaw te dopalacze.

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Kiedyś Gabe zamknie sklepik, to ci pupa eksploduje na Marsa, ale wtedy przypomnisz sobie moje posty prawdy. Fizyczne kopie gry stoją zawsze ponad cyfrowymi, bo masz je na własnosć choćby trzecia wojna światowa wybuchła, to sobie je w bunkrze nadal ograsz ;)

Opublikowano

Games republic padło bo miało strasznie wysokie ceny w porównaniu do konkurencji. 

Opublikowano

Cyfrowki placenie za cos czego nawet fizycznie nie posiadzasz szczyt gupoty.

Pomijajac brak plytki, pudelka itd czyli kosztow produkcyjnych, cyfrowki powinny kosztowac polowe mniej a sa czesto drozsze.

Najgorsze jest to ze firmy nie lubia uzywek bo nie maja z tego obrotu nic, wiec predzej czy pozniej nalezy sie spodziwac konsol bez czytnikow zrobia tak zapewne pod pretekstem obciecia kosztow produkcyjnych konsol.

Za pare lat ten biznes to beda gierki dla gimby i to wylacznie cyfrowo z super grafika. Wtedy bedzie czas by zakupic takie konsole jak np Sega Saturn i nadrabiac backlog :)

Opublikowano

Konta z grami, i składki są na obu konsolach. Pamiętam czasy gametrade i ps3, kiedy jeszcze można było jedno konto na 5 konsolach aktywować, i nowe gry można było mieć za 30 zł =) Kto nigdy nic nie piracił / nie składał się, niech pierwszy rzuci kamieniem

Sorry że dopiero teraz ale rzucam całą sterta kamieni w ciebie 

Opublikowano

Sorry że dopiero teraz ale rzucam całą sterta kamieni w ciebie 

Chyba stertą cebuli, jak na pecieciarza przystało ;)

Opublikowano

Ja wydałem ponad 400 zł na prezenty growe dla forumka w ciągu ostatnich kilku dni więc lepiej z cebula nie wychodź bo to od ciebie śmierdzi cebulą na kilometr. 

BTW Co do cyfry vs pudełka. Zetta takie FFXV bez patchy ograsz jak ci serwery wyłączy sony za kilka lat ? :D Teraz w pudełku masz nie spatchowane (pipi) i każda gra minimum 1 gb patchy 

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Woa, 400 gier rozdałeś?! O kurcze, normalnie podziw że chciało ci się tyle klikać ;)

Opublikowano

grubo się bawią te informatyki xddd

Opublikowano

Kupowanie gierek dla innych xdddd Myslisz blant ze cie za to polubia?

Opublikowano

Cyfrowki placenie za cos czego nawet fizycznie nie posiadzasz szczyt gupoty.

Pomijajac brak plytki, pudelka itd czyli kosztow produkcyjnych, cyfrowki powinny kosztowac polowe mniej a sa czesto drozsze.

Najgorsze jest to ze firmy nie lubia uzywek bo nie maja z tego obrotu nic, wiec predzej czy pozniej nalezy sie spodziwac konsol bez czytnikow zrobia tak zapewne pod pretekstem obciecia kosztow produkcyjnych konsol.

Za pare lat ten biznes to beda gierki dla gimby i to wylacznie cyfrowo z super grafika. Wtedy bedzie czas by zakupic takie konsole jak np Sega Saturn i nadrabiac backlog :)

no fajnie, ale placisz za posiadanie czegos dozywotnio.

w odroznieniu od cyfrowek na konsole, ktore mogles zainstalowac na tylko x konsolach, na pc mozesz instalowac na milionach komputerow wspoldzielacych konto. w czym problem?

wiesz, o "kosztach produkcji" i ich cieciu na cyfrowkach to sie wypowiadajmy dopiero po disklejmerze walnietym boldem iz - jest on stale rosnacy, na czymkolwiek bys nie przycial. 

jak gry maja byc tanie na polkach, jak gry o tkorych naglosniej sie mowi przed premiera pochlaniaja budzet roczny malych panstw? Ile kosztowalo w produkcji Destiny? Gta V? MGS V?

bipolarnosc i hipokryzja na tym forum jest skrajna. 

A. Licza sie exy z grafika, banda z(pipi)ow wrzuca gify, oglada na nich ziarno, liczy fps. generalnie klotnia miedzykonsolowa jest nonstop jedynie na platformie technicznej (bo chyba tylko ja wytknalem ze na x'ie 90% to scifi, ktorego jak ktos nie trawi, to ma przeje.bane)

B. mowisz "pc" i nagle z pi.zdy wyjmowane sa calkowicie archaiczne i utracone walory jak "plug'n'play" czy "wygoda na kanapie" i "przeciez nie liczy sie grafika, co to za sztuka miec dobra grafike na drogim komputerze na ktory mnie nie stac xD", takze ten. 

nigdy nie bylem "obozowiczem", ale z racji na nature tego tematu lubie wejsc i popunktowac farmazony jakie siejecie.

i na koniec

"community PC jest toksyczne".

takze zadam pytanie, ktore idealnie podsumowuje caly koncept "Console Wars":

Ile wy macie lat?

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Tylko ze ty tego nie posiadasz xd

Opublikowano
Konta z grami, i składki są na obu konsolach. Pamiętam czasy gametrade i ps3, kiedy jeszcze można było jedno kontoarrow-10x10.png na 5 konsolach aktywowaćarrow-10x10.png, i nowe gryarrow-10x10.png można było mieć za 30 zł =) Kto nigdy nic nie piracił / nie składał się, niech pierwszy rzuci kamieniem

chodzi o konsolowe granie w VII generacji?

life-of-brian-o.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.