II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 FHD czy 4K nie robi mi bo mam -4 w oczkach wiec co ja tam zobacze? 30 czy 60 klatek? Fajnie ze betonowe 60, szkoda ze gry to powielanie jednego schematu. Teraz istnieja albo fpsy albo sandboksy. Jedno kopyto rozgrywki. VR? Ja yebe okulary zakladac na okulary to juz jest dla mnie za duzo. Plus fakt ze to po(pipi)ki na telefon ktore ani ziembiom ani grzejom. HDR? Wow to moj ajfon juz przerabia sam foty w HDR. Niech robia gierki na dwa sprzety i tyle. Kto bedzie chcial to kupi. Za 2/3 lata kolejna konsolka. A pozniej Za 3 lata PS5 Pro 2.0 i tak juz zostanie bo nikt z Sony i M$ nie dogoni tytanow Piecowych. Fakty. 1 Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Ale serio, wielkim naiwniakiem trzeba być, by uważać, że Pro się nie sprzeda. No właśnie też się zastanawiam, kupując dzisiaj (w listopadzie) PS4 nie wybralibyście Pro jak już? Nie piszę o wymianie obecnego modelu przez tych, co już PS4 mają. Nowy klient niebawem będzie miał tylko opcje używki oryginalnej wersji, slimki, albo Pro droższego o wartość dwóch gierek. Cytuj
TrueGrand 14 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Jeśli masz pieniądze, to idziesz i bierzesz PRO bez zastanowienia. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Sprzeda sie i to jeszcze jak bo kazdy bedzie chcial byc pro graczem. Cytuj
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Ja kupie jesli bedzie cichutko pracować . Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) Wojtas ale to wiesz jak będzie. To nawet powietrze nie ma gdzie wyjść. Jak teraz Fanek zrobi podpórki? niech się on wypowie. Jak nie będą awaryjne (daję rok czasu na lament w sieci) to może i sam zmienię bo cyklicznie u mnie sprzęt siedzi od pół roku do roku czasu. Edytowane 11 września 2016 przez KoBik Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Mi zależy na jakości gier, wezmę pro jeżeli okaże się że gry na ulepsznej konsoli działają zauważalnie lepiej w rozdzielczości 1080p. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) No ja bym nie liczył na cichą pracę, dadzą dobrą pastę i z początku będzie cichutko chodzić by później jak np. w 1216 zacząć wchodzić na wyraźnie wyższe obroty. Może nie będzie to taki szturmowiec jak w poprzednich wersjach, ale jednak o dobrej kulturze pracy w tak nie dużym sprzęcie i to za taką cenę nie ma co marzyć. Edytowane 11 września 2016 przez MYSZa7 Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Slim też nie wygląda na sprzęt o dobrej kulturze pracy, a wg. df chodzi bardzo cichutko, jest chłodniejsza i zużywa mniej prądu. Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 No moja premierówka tez chodziła.. do czasu. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Tyle, że Slim to stare PS4, bez dodatkowej mocy i wykonane w mniejszym procesie technologicznym. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 ale bez dodatkowej szparki :potter: Cytuj
kes 1 462 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Dlatego nie warto brać konsoli w dniu premiery, lepiej poczekać na recenzje i testy w różnych grach. W okresie świątecznym pojawia się pewnie zestawy w dobrej cenie, do tego czasu powinno sie już okazać czy ta konsola jest warta zakupu. Cytuj
Zetta 3 378 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Zawsze pierwsze modele maja problemy wieku dzieciecego wiec nie warto no chyba ze jest to sprzet od N to mozna brac na premiere. 2 Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Szkoda, że trwa walka konsol kosztem gier na rzecz VR i 4K. Śmiało można by się bawić jeszcze na dzisiejszych konsolach z rok lub dwa. Co z tego , że Pro będzie tanie jak gry na nią kupimy za 270pln. Scorpio (z tego co się czyta) to konsola następnej generacji i do czasu premiery można by się super bawić na dzisiejszej generacji. A tu Sony najwięcej miesza... mają te swoje TV i okularki, ale na cholerę mi to w pokoju. Przy Forza 6 opadała mi kopara na 50 calach. Teraz Pro a za rok PS5? Do niedawna nie było wiadomo w co grać, teraz nie wiadomo na czym grać. Moim zdaniem Microsoft górą, bo trzyma się trendu mocna konsola + ekskluzywne gry. 3 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) Szkoda, że trwa walka konsol kosztem gier na rzecz VR i 4K. Śmiało można by się bawić jeszcze na dzisiejszych konsolach z rok lub dwa. Co z tego , że Pro będzie tanie jak gry na nią kupimy za 270pln. Scorpio (z tego co się czyta) to konsola następnej generacji i do czasu premiery można by się super bawić na dzisiejszej generacji. A tu Sony najwięcej miesza... mają te swoje TV i okularki, ale na cholerę mi to w pokoju. Przy Forza 6 opadała mi kopara na 50 calach. Teraz Pro a za rok PS5? Do niedawna nie było wiadomo w co grać, teraz nie wiadomo na czym grać. Moim zdaniem Microsoft górą, bo trzyma się trendu mocna konsola + ekskluzywne gry. Ekskluzywne gry ? nie wiem o czym ty mówisz, mocna konsola też nie wiem o czym mówisz chyba że jesteś dev i masz dostęp do scorpiona ? Edytowane 11 września 2016 przez SG1-ZIELU Cytuj
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Moim zdaniem Microsoft górą, bo trzyma się trendu mocna konsola + ekskluzywne gry. Gry wychodzące na XB1 + PC + Scorpio. Ciekawe pojęcie ekskluzywności 1 2 Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 11 września 2016 Autor Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) Najrozsądniej zrobić tak jak Kes pisze, poczekać 2-3tyg niech internet i DF zweryfikuje prace konsoli i różnice w jakości wzg PS4 i wtedy zastanowić się nad zakupem w grudniu. Kwestie grzania się konsoli właśnie poruszałem kilka stron temu, gdzie są otwory wentylacyjne? http://www.psxextreme.info/topic/113384-playstation-4-pro/page-25?do=findComment&comment=3813340 12 sekunda, z tego co widze są tylko wzdłuż górnych krawędzie, ale wydają się strasznie obudowane i malutkie, w środku najprawdopodobniej będzie turbina jak w PS4, ale któredy powietrze będzie wyrzucane z tyłu obudowy jak tam wszystko jest zabudowane? PS4 Pro będzie o 0.5kg cięższe, może więcej pójdzie w radiator, ale mimo wszystko sama konstrukcja nie wydaje się cicha. Na pewno zmniejszony proces technologiczny, ale konsola 2.5 raza mocniejsza, większy zasilacz, w praktyce może pobierać pewnie ponad 200 wat przy max obciążeniu. Wojtas ale to wiesz jak będzie. To nawet powietrze nie ma gdzie wyjść. Jak teraz Fanek zrobi podpórki? niech się on wypowie. Jak nie będą awaryjne (daję rok czasu na lament w sieci) to może i sam zmienię bo cyklicznie u mnie sprzęt siedzi od pół roku do roku czasu. No w swojej mam podkładki z gumy wysokości 15mm które pochłaniają drgania, a i sama konsola jest chłodniejsza dzięki temu. W Pro beda od dołu wypustki w postaci loga na całej powierzchni, w ostateczności trzeba będzie heblować. Edytowane 11 września 2016 przez Fanek 1 2 Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Lucky77 z mocną konsolą ma rację, Scorpio to będzie mocna konsola i mam nadzieję, że będzie to nowa generacja, a nie półśrodek. Jeszcze jak dojdzie wsteczna kompatybilność z grami z One i 360 to jak dla mnie będzie to system kompletny. Poprzednia generacja była za długa o 2 lata, więc ta siłą rzeczy musiała być krótsza i prawdopodobnie będzie trwać tylko 4. Bardzo możliwe, że będzie też przedostatnią o ile nie ostatnią w takiej formie jaką znaliśmy. Kupno Pro przez obecnych posiadaczy PS4 będzie dla mnie mijaniem się z celem, nie liczą się gry, ale piksele i klatki? To nie lepiej już naprawdę sobie PCta kupić? Sony konkretnie namieszało ludziom w głowach tymi aspektami, którymi kiedyś przejmowali się tylko gracze pecetowi. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Zawsze pierwsze modele maja problemy wieku dzieciecego wiec nie warto no chyba ze jest to sprzet od N to mozna brac na premiere. Sony wypuszcza dwie konsole na raz. Slima który ma być poprawioną wersją no i Pro która też jest poprawioną wersją FAT, więc o awaryjność w tym wypadku bym się aż tak nie martwił. Zakup to już kwestia rozważenia plusów i minusów oraz tego kiedy gracz zamierza przeskoczyć z Full HD do 4K. Albo całkowicie wysiąść z tego pociągu Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 (edytowane) Moim zdaniem Microsoft górą, bo trzyma się trendu mocna konsola + ekskluzywne gry. Gry wychodzące na XB1 + PC + Scorpio. Ciekawe pojęcie ekskluzywności A gry wychodzące na vite/ps3/ps4/ps4pro to jak to nazwać jak nie ekskluzywne? To w takim razie ps4 nie ma już żadnych eksów? Edytowane 11 września 2016 przez _Be_ Cytuj
hav7n 5 936 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Już nie panikujecie bo wychodzi na to że gry się mniej liczą niż kawałek plastiku na jakim gracie. Ten kto stoi w miejscu ten się cofa i każda firma musi szukać nowych rynków i rozpychac się łokciami żeby dotrzeć do najwiekszej ilości ludzi inaczej upadną albo zostana przejęci przez większych i bogatszych. Cytuj
Lucky77 21 Opublikowano 11 września 2016 Opublikowano 11 września 2016 Szkoda, że trwa walka konsol kosztem gier na rzecz VR i 4K. Śmiało można by się bawić jeszcze na dzisiejszych konsolach z rok lub dwa. Co z tego , że Pro będzie tanie jak gry na nią kupimy za 270pln. Scorpio (z tego co się czyta) to konsola następnej generacji i do czasu premiery można by się super bawić na dzisiejszej generacji. A tu Sony najwięcej miesza... mają te swoje TV i okularki, ale na cholerę mi to w pokoju. Przy Forza 6 opadała mi kopara na 50 calach. Teraz Pro a za rok PS5? Do niedawna nie było wiadomo w co grać, teraz nie wiadomo na czym grać. Moim zdaniem Microsoft górą, bo trzyma się trendu mocna konsola + ekskluzywne gry. Ekskluzywne gry ? nie wiem o czym ty mówisz, mocna konsola też nie wiem o czym mówisz chyba że jesteś dev i masz dostęp do scorpiona ? Piszę/mówię z pozycji gracza a nie eksperta od mocy obliczeniowych, teraflopów itp. Lubię wyścigi więc widzę Forzę. A było tak, że Playstation kojarzono z Gran Turismo. Powstaje czwarta Forza, GT nie było. Jeśli Scorpio będzie taka jak głoszą przecieki, to będzie Xbox3 a nie Premium,Pro i takie tam. Choć mnie to nie bawi, pewnie fajnie kupić sobie nową komórkę z lepszym wyświetlaczem. Tylko po co? Dla mnie sony zaczyna robić zabawki a nie prawdziwe konsole czy "maszyny" do grania. Już te gumki na analogach dały podstawę by sądzić, że nie jakość a ilość się liczy. Podobnie z nowymi kierownicami, drogie i tandetne. Pudełka z grami bez książeczek... można by powymieniać. Od czasu PS4 żal patrzeć, że na tych konsolach jest logo Sony. Każda ich kolejna konsola wygląda gorzej i działa jak wygląda. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi