szejdj 2 804 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 dzięki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) 1. Dezaktywować konto na starej ps4 Robi się to z pozycji www czy konsoli ?? Można przez www (dezaktywuje wtedy wszystkie konsole jakie są przypisane do konta [PS4, PS3, PSV, PSP]) ale można to zrobić raz na pół roku) albo przez konsolę - można robić to bez problemu kiedy się tylko chce. Ostatnie pytanko przed sprzedażowe kiedy w takim razie przywrócić ustawienia fabryczne konsoli aby wymazać dane na niej? 1. Backup do chmury 2. Dezaktywować konto (www lub z poziomu konsoli) 3.Przywrócić ustawienia fabryczne w celu wymazania danych 4. Spakować do pudełka i sprzedać ?? Samo przywracanie ustawień fabrycznych nic nie da - profile zostaną. W PS4 to się nazywa inicjalizacja PS4 (ostatnia opcja w ustawieniach bodajże). Dopiero po tym dysk będzie wyczyszczony. Dobra mam -> Ustawienia domyślne (nie kasuje profilów) Aby przywrócić ustawienia domyślne systemu, wybierz pozycję (Ustawienia) > [inicjalizacja] > [Przywróć ustawienia domyślne], a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Zainicjuj PS4 (to robimy jak chcemy wyczyścić dysk) Zainicjuj PS4 Aby wykonać inicjalizację oprogramowania systemu PS4™ oraz usunąć wszystkich użytkowników i ich dane, wybierz pozycję (Ustawienia) > [inicjalizacja] > [Zainicjuj PS4], a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie. Czyli, jak kupie sobie pro, następnie odpale konsole i ustawie swój profil psn, to nie wystarczy? Jak dezaktywowac profil na zwykłej ps4? Wystarczy jak używasz swojego konta podstawowego, na nim tylko gry kupujesz etc. Ale jak nie aktywujesz konsoli jako podstawowej to gdy masz PS+ nie będzie działać automatyczne wgrywanie saveów na chmurę w czasie uśpienia i automatyczne pobieranie gier (np. kupionych przez www). I chyba coś jeszcze ale nie pamiętam. No i na innych profilach na tej konsoli w gierki nie pograsz bez aktywacji. Wcześniej wkleiłem jak aktywować PS4 - robisz tak samo tylko zamiast Aktywuj naciskasz Dezaktywuj Edit - sorry - chyba 10 edyt zrobiłem Edytowane 4 listopada 2016 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 447 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Ja w sumie mam tylko jeden profil z plusem od dawna, a innych nie tworzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Co do wyczyszczenia dysku jeszcze to przecież można - Ustawienia - zarzadzanie danymi aplikacji i tam recznie pousuwać wszystko z konsoli. Na koniec Zarzadzanie profilami i usunąć je z konsoli po wcześniejszej Dezaktywacji, easy and simple. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 471 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) ja np ciesze sie, ze teraz bedzie podzial na lepszych i gorszych graczy w obrebie jednego ekosystemu. To bylo potrzebne. Oczywiscie kupuje day 1. Edytowane 4 listopada 2016 przez Dave Czezky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Dlaczego Dave? Mi się to akurat nie podoba - myślałem że pomysł na Pro zweryfikuje rynek i to będzie pierwszy i ostatni taki zabieg ale patrząc na zainteresowanie takie coś może niestety się przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Konsolowcy tracą powoli wszystkie argumenty przeciwko pecetom w tym momencie, pozostaje tylko argument ceny, ale jak ktoś kupił na premiere PS4 a teraz kupi na premiere PS4Pro to ten argument też jest nienajlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Oczywiście, że to sie przyjmie. To nie ulega żadnych wątpliwości. Pytanie, co ile teraz bedą wychodziły nowe kupy konsol? Dwa, trzy lata? Bo w pełnoprawną PS5 już mi się nie chce wierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 4 listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) Fajnie porównali wielkość konsol Edytowane 4 listopada 2016 przez Fanek Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 ciekawe kiedy białą wyplują Cytuj Odnośnik do komentarza
SzczurekPB 2 254 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) Bo w pełnoprawną PS5 już mi się nie chce wierzyć. A niby czemu? Edytowane 4 listopada 2016 przez SzczurekPB Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) Ja tam zawsze postulowałem, że 8 lat dojenia jednej krowy to za dużo, ale nie przypuszczałem, że zrobią się z tego 3 (do tego biedne, ubogie w eksy) lata i to jeszcze za pomocą takich półśrodków. Chociaż to,że obecna generacja będzie zbyt słaba było wiadomo od czasu ujawnienia jej specyfikacji. Właśnie mi się przypomniało, że zakładałem się z kimś z forum o to, że generacja nie wyrobi, nie pamiętam z kim, ale pewnie już go nie ma. Szkoda, bo za wygrane pieniądze kupiłbym Pro. Edytowane 4 listopada 2016 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 ja pierwszy raz od 10 lat nie kupie konsoli na premierę . Czekam na rozwój sytuacji. Jak Skorpio za rok okaże się tak samo słaba konsolą jak to tutaj to trzeba będzie kupić lepszego peceta a ps4 zostawie sobie do eksów. Dla tych 2-3 gier ekskluzywnych nie będę kupował prosiaka. Nawet jeżeli ulepszą grafikę to nie warto (multiplatformy od dawna na ps4 nie ogrywam) . Wiadomo coś o grach poza lutym w nastepnym roku? Jakieś eksy w lato lub na jesieni? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Trudno Ci będzie znaleźć konkrety na temat Pro skoro samo Sony się miota w wypowiedziach odnośnie specyfikacji czy gier. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) Specyfikacja jest podana, tak jak gry które na premierę konsoli dostaną usprawnienie na pro. Co tu jest niejasne? Edytowane 4 listopada 2016 przez mattaman Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Czym jest "usprawnienie na pro"? Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) Może nie uogólniłem i nie sprostowałem, miałem na myśli jak przykładowo unboxing konsoli, kultura pracy czy oczywiście jak wyglądanie granie na takim PRO, takie konkrety etc ale jak widać, jeszcze i tak trzeba poczekać na więcej takich szczegółów, bo póki co nic takich nie ma, a parę redakcji już na bank dostało swoje kopie, szkoda tylko, że embargo do 7 grudnia trzymają. Edytowane 4 listopada 2016 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
kermit 6 998 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Czym jest "usprawnienie na pro"? lepsza grafika Cytuj Odnośnik do komentarza
MYSZa7 8 920 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Natywne 4K czy upskalowane? Czy gry będą chodzić z lepszym frameratem? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 nic nie wiadomo, sony nic nie mówi, wszystko zależy od developerów Cytuj Odnośnik do komentarza
Metoda 1 325 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Ps 4 pro jest ch.uj.owe. Pozdrawiam. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 PS4 Pro jak na konsolę jest chu,jowe ale biorąc pod uwagę ogólny stan branży konsolowej to jest w miarę spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 ja pierwszy raz od 10 lat nie kupie konsoli na premierę . postuluje o zakaz postowania dla blantmana jesli w jakimś kolejnym poscie pojawi się słowo NA PREMIERE Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 (edytowane) No na jeden rok to tak, potem to już nie będzie kto sobie zawracał głowy tym PS4 PRO, co nie zmienia faktu, że rynek PS4 na dzień dzisiejszy jest poyebany, zwykły, slim (które niczym się nie różnią poza brakiem optyka) i teraz PRO. Edytowane 4 listopada 2016 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 listopada 2016 Nawet jeżeli ulepszą grafikę to nie warto (multiplatformy od dawna na ps4 nie ogrywam) . No wiadomo, że nie warto skoro multiplatformy ogrywasz na XO to raczej grafika Cię nie interesuje ale spoko też tak robię wole jednak cisze pod czas grania Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi