Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ten temat to jeden wielki smietnik.. CW jak nic. Administracja powinna zajac sie tym tematem. 

Nie rozumiem narzekania na PS4 Pro. Jest widoczny upgrade w grafice i wydajnosci konsoli. To trzeba po prostu zobaczyc na zywo. Wiekszosc z Was zasuwa na telewizorach FHD i HD Ready..  

Cena jest atrakcyjna. Dodam jeszcze, ze u mnie jest mozliwosc zakupu konsoli za 199 euro przy oddaniu fata. 

Nie ma nawet sensu porownywac PS4 Pro do XOne S. Sony odwalilo kawal dobrej roboty. Konkurencja dalej stoi w miejscu.

To jak, bierze ktoś na premierę?

blaytman się chyba złamie

No super, mam sobie bloga śledzić i szukać jaka gra implementuje jakie zmiany xd. Je,bać takie podejście do konsol i firmę, która nam coś takiego serwuje.

To jest pewien marketingowy problem, że SONY jasno nie podaje co i jak z wyjątkiem enigmatycznego 4k . Trzeba przyjąć, że masy potencjalnych kupców na ten moment 4k nie interesuje ( z różnych powodów), ale byliby skłonni kupić sprzęt, który gwarantuje im te 1080p i 60 k/s plus jakieś graficzne bajery/szybsze loadingi itp.itd. w każdej grze z oznaczeniem PRO, chodzi po prostu o jakiś standard. Tak się zastanawiam czy rynek tym razem też to łyknie.

Pajgi trzeba podkreślić to jeszcze, że to nie jest 4K tylko jakiś półsrodek, custom, skalowany z przykładowo 1800p. Trochę słabo. Kilka gier ma być natywnych, ale takie kręcenie jest dla mnie żenujace i pokazuje, że sony nie wie co chce zrobić do końca ale chce napier.dalać momentum ile wlezie. 

Nawet nie chodzi o to czy to prawdziwe 4k czy upscalowane, tylko jasne, proste marketingowe chwyty. 4k nawet nie do końca takie prawdziwe to jeden chwyt, no ale z podanych powodów masa potencjalnych klientów odpada w przedbiegach, chodzi po prostu o jakąś zachętę dla osoby, która nie chce kupować od razu zestawu za min. 4 tysie. Tutaj trochę jest za dużo niewiadomych, za mało deklaracji, nawet jeżeli część okazałoby się później tradycyjne trudne do zrealizowania czy wręcz niemożliwe, no ale kto o tym będzie pamiętał za 2-3 lata poza CW? Chodzi o tu i teraz, a wychodzi, że nawet siedzący w temacie nie bardzo wiedzą co im SONY chce sprzedać. Ja tam obserwuje z zaciekawieniem rozwój sytuacji i czy SONY przypadkiem nie ukręciło samo na siebie bicza.

Zamowilem dzis prosiaka, dostajac calkiem niezlego deala jak na miejsce zamieszkania...doplacam 1000 i oddaje ps4 500gb. Wszystko przez to iz posiadam tv 4k hdr, ktory mi podobno galki wypali, oraz przez dzisiejsze wyniki z rezonansu kolana...zerwane wiazadlo krzyzowe i boczne, lakotka przysrodkowa peknieta wertykalnie na odcinku 4 cm i jeszcze jakies (pipi)y. Tak wiec male lekarstwo podczas nastepnych miesiecy siedzenia w domu. Gdyby nie kontuzja czekalbym na recki i poprawiona wersje pro.

Takie pytanie bo chcialem kupic Ratcheta na promo, czy bedzie spaczowany pod premiere prosiaka?

Tak. Tutaj masz tytuły: http://www.ppe.pl/news/47309/znamy-wszystkie-gry-wspierajace-playstation-4-pro-w-dniu-premiery.html

No sa gry jak W3 gdzie 1080/60 jest ciezko osiagnac ale jest cala masa innych gdzie nie powinno byc problemu. Wipeout HD na ps3 w 2008 roku chodzil w full hd. Gierki od Kojimy, Naught Dog i wlasnie Sony wygladaly elegancko i 1080. Wtedy plakano jednak, ze problemem jest ciezka w programowaniu architektura. Ok. Zmieniolo sie to z ps4, z ps4pro dostali wiecej mocy i nadal 1080 nie do osiagniecia. Nie pojmuje. Gdzie idzie ta cala moc? W detale? 

Ale dobra, to tylko w sumie jeden screen i moze faktycznie w innych gra bedzie lepiej. Poczekamy, niech early adopters zrobia swoja robte.

Tja, z PS4 Pro Sony wije się jak węgorz, ale to wina MS i Scorpio :lol: Płatny Online na PS4 to też pewnie wina MS.

Nie no, to ze Sony biega z opaska na oczach jak dziecko goniace w ciuciubabce to oczywiscie nie wina MS i Scorpio. To wina Sony. Po chu.jowych decyzjach i reakcji na prezentacje pokazana w power poincie na E3 przez M$.

ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie,  wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. 

Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60 to kupuje slimke, ogrywam te max 5 wartych uwagi gier czekajac na info o Scorpio i jak co zmieniam bandere.

ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie,  wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. 

w co tam teraz pykasz? :cool:

Jeszcze odnośnie tego co oferuje pro na przykładzie nadchodzacego Killing Floora 2

Dla 4K TV - 1800p uspcalowane "czekerbordem" do 4K, ultra tekstury, dynamiczne cienie i płynne 60 klateczek.

Dla Full HD TV - 1080p, supersampling, ultra tekstury, dynamiczne cienie i płynne 60 klateczek. 

Także jakby tak miała wyglądać przyszłość dla tej konsoli, to myślę, że w takiej cenie nie ma co wybrzydzać. 1080 i betonowe 60/30 (zależnie od gry bo jak wiemy nie będą dzielić graczy na starych ps4 w multi) to jak dla mnie ok. 

@B

Killing Floor 2 ma problem z utrzymaniem tych 60 fpsow w trybie 4k, takze nie takie plynne. Czasami nawet do 30 spada. Mozliwe ze premierowa wersja troche sie poprawi pod tym wzgledem, ale watpie.

Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60...

No poki co wszystko wskazuje na to ze 1080p/60fps nie bedziemy mieli w grach ktore na normalnym modelu PS4 w 30 beda chodzic. Sony za bardzo sie skupia na tym swoim '4Kinda' i posiadacze HDTV beda czerpali najmniej korzysci z posiadania PROsiaka.

Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60...

No poki co wszystko wskazuje na to ze 1080p/60fps nie bedziemy mieli w grach ktore na normalnym modelu PS4 w 30 beda chodzic. Sony za bardzo sie skupia na tym swoim '4kinda' i posiadacze HDTV beda czerpali najmniej korzysci z posiadania PROsiaka.

To nie sa dobre wiesci. Zacznie sie gonienie zajaczK4 bo nowe technologie panie, jakos te telewiozry 4k trzeba wypchnac. I tak beda przez kolejna dekade. Ehh, nie mam sily. Odpale se szaraka.

Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60 to kupuje slimke, ogrywam te max 5 wartych uwagi gier czekajac na info o Scorpio i jak co zmieniam bandere.

no fajnie, ale na xboxie nie ma dla mnie gier, doja tylko trzy serie od lat, wiec o zmianie barw nie ma mowy. Lubie japonskie gry, a na konsoli micro tego nie dostane w takich ilosciach jak na sprzecie Sony.