Mroku 1 005 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ten temat to jeden wielki smietnik.. CW jak nic. Administracja powinna zajac sie tym tematem. Nie rozumiem narzekania na PS4 Pro. Jest widoczny upgrade w grafice i wydajnosci konsoli. To trzeba po prostu zobaczyc na zywo. Wiekszosc z Was zasuwa na telewizorach FHD i HD Ready.. Cena jest atrakcyjna. Dodam jeszcze, ze u mnie jest mozliwosc zakupu konsoli za 199 euro przy oddaniu fata. Nie ma nawet sensu porownywac PS4 Pro do XOne S. Sony odwalilo kawal dobrej roboty. Konkurencja dalej stoi w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To jak, bierze ktoś na premierę? blaytman się chyba złamie No super, mam sobie bloga śledzić i szukać jaka gra implementuje jakie zmiany xd. Je,bać takie podejście do konsol i firmę, która nam coś takiego serwuje. To jest pewien marketingowy problem, że SONY jasno nie podaje co i jak z wyjątkiem enigmatycznego 4k . Trzeba przyjąć, że masy potencjalnych kupców na ten moment 4k nie interesuje ( z różnych powodów), ale byliby skłonni kupić sprzęt, który gwarantuje im te 1080p i 60 k/s plus jakieś graficzne bajery/szybsze loadingi itp.itd. w każdej grze z oznaczeniem PRO, chodzi po prostu o jakiś standard. Tak się zastanawiam czy rynek tym razem też to łyknie. Pajgi trzeba podkreślić to jeszcze, że to nie jest 4K tylko jakiś półsrodek, custom, skalowany z przykładowo 1800p. Trochę słabo. Kilka gier ma być natywnych, ale takie kręcenie jest dla mnie żenujace i pokazuje, że sony nie wie co chce zrobić do końca ale chce napier.dalać momentum ile wlezie. Nawet nie chodzi o to czy to prawdziwe 4k czy upscalowane, tylko jasne, proste marketingowe chwyty. 4k nawet nie do końca takie prawdziwe to jeden chwyt, no ale z podanych powodów masa potencjalnych klientów odpada w przedbiegach, chodzi po prostu o jakąś zachętę dla osoby, która nie chce kupować od razu zestawu za min. 4 tysie. Tutaj trochę jest za dużo niewiadomych, za mało deklaracji, nawet jeżeli część okazałoby się później tradycyjne trudne do zrealizowania czy wręcz niemożliwe, no ale kto o tym będzie pamiętał za 2-3 lata poza CW? Chodzi o tu i teraz, a wychodzi, że nawet siedzący w temacie nie bardzo wiedzą co im SONY chce sprzedać. Ja tam obserwuje z zaciekawieniem rozwój sytuacji i czy SONY przypadkiem nie ukręciło samo na siebie bicza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Trixter 3 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Zamowilem dzis prosiaka, dostajac calkiem niezlego deala jak na miejsce zamieszkania...doplacam 1000 i oddaje ps4 500gb. Wszystko przez to iz posiadam tv 4k hdr, ktory mi podobno galki wypali, oraz przez dzisiejsze wyniki z rezonansu kolana...zerwane wiazadlo krzyzowe i boczne, lakotka przysrodkowa peknieta wertykalnie na odcinku 4 cm i jeszcze jakies (pipi)y. Tak wiec male lekarstwo podczas nastepnych miesiecy siedzenia w domu. Gdyby nie kontuzja czekalbym na recki i poprawiona wersje pro. Takie pytanie bo chcialem kupic Ratcheta na promo, czy bedzie spaczowany pod premiere prosiaka? Tak. Tutaj masz tytuły: http://www.ppe.pl/news/47309/znamy-wszystkie-gry-wspierajace-playstation-4-pro-w-dniu-premiery.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mejm 15 256 Opublikowano 4 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tak jak kilka osob w temacie pisalo - ewidentnie widac, ze Sony nie ma zupelnie pomyslu na pro i miota sie marketnigowo. Prawie 60 stron, dwucyfrowa liczba przegladajacych a nikt nie potrafi odpowiedziec na pytanie co pro oferuje bardziej. Ja nie wiem. Jedyna "reklama" jaka do mnie trafila byl ten screen z nioha i czterema opcjami do wyboru. Ale czy to bedzie w kazdej grze? W wybranych? W starych po paczu? Nie mam pojecia. Nie wiem gdzie szukac opodowiedzi. Kolejna kwestia jest, ze gry nadal nie beda wygladac topowo w 1080/60 tylko w 1080/30. Litosci. 11 letnia rozdzielczosc wciaz nie do osiagniecia przez wspolczesne konsole nawet ze znaczkiem "pro". Nie ogarneli tego tematu a juz pchaja sie w 4k. Tzn. w "4k". Beka. Sony wyraznie miota sie a wszystkiemu winny jest Microsoft. I nie jest to cw tylko fakt, bo zapowiadajac Scorpio m$ wywolal poploch w szeregach niebieskich, ktorzy tworzac pro dzialali totalnie w ciemno. Tym razem microsoft nie wystawil sie pierwszy ze swoimi danymi. Poczekal, zapowiedzial "cos" i dalej czekal na rozwoj wydarzen. Sony to lyknelo ale nie mialo skad zerznac pomyslu. Tym razem nie bedzie oglaszania "dziala bez online, gierki mozna sprzedawac, cena nizsza o xyz". Tzn. bedzie, ale na konfie zielonych jak zaprezentuja Scorpio. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Żeby gra np. Wiedźmin 3 działała w 1080/60 potrzebuje na PC karty graficznej za 1500PLN, czyli tyle co kosztuje cała konsola PS4. Oczywiście PS5 mogłoby wyciągać 1080/60, mogłoby wyprzedzać technologicznie pecety w trakcie premiery, ale również cenowo byłoby 2-3x droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Trzy lata tasowania sie do pixeli, a jak wychodzi konsola z lepsza grafa to nagle ''ale co to znaczy lepsza grafa, no wytluamczcie mi, co to sony nic nie umie chuye!!!!!!!!!!!'' Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No sa gry jak W3 gdzie 1080/60 jest ciezko osiagnac ale jest cala masa innych gdzie nie powinno byc problemu. Wipeout HD na ps3 w 2008 roku chodzil w full hd. Gierki od Kojimy, Naught Dog i wlasnie Sony wygladaly elegancko i 1080. Wtedy plakano jednak, ze problemem jest ciezka w programowaniu architektura. Ok. Zmieniolo sie to z ps4, z ps4pro dostali wiecej mocy i nadal 1080 nie do osiagniecia. Nie pojmuje. Gdzie idzie ta cala moc? W detale? Ale dobra, to tylko w sumie jeden screen i moze faktycznie w innych gra bedzie lepiej. Poczekamy, niech early adopters zrobia swoja robte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 No ale, że w U4 w singlu nie będzie 60fps to lekka beka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masamune 145 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tja, z PS4 Pro Sony wije się jak węgorz, ale to wina MS i Scorpio Płatny Online na PS4 to też pewnie wina MS. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 CW POZA CW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BAN DLA WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Ban dla Bansaia za CW w tytule tematu Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Bam Do usuniecia. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Mroku Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Tja, z PS4 Pro Sony wije się jak węgorz, ale to wina MS i Scorpio Płatny Online na PS4 to też pewnie wina MS. Nie no, to ze Sony biega z opaska na oczach jak dziecko goniace w ciuciubabce to oczywiscie nie wina MS i Scorpio. To wina Sony. Po chu.jowych decyzjach i reakcji na prezentacje pokazana w power poincie na E3 przez M$. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Bansai ostatnimi czasami za duzo sobie pozwala. Na szalcie tez ostatnio przeginal. Dobry przyklad daje ten GSR.. Jest tylko jedno wyjscie: Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To jak, bierze ktoś na premierę? ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie, wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 wezcie mu gsr i dajcie mi, bede pilnowal porzadku sprawiedliwie i solidnie 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To jak, bierze ktoś na premierę? ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie, wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60 to kupuje slimke, ogrywam te max 5 wartych uwagi gier czekajac na info o Scorpio i jak co zmieniam bandere. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To jak, bierze ktoś na premierę? ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie, wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. w co tam teraz pykasz? Jeszcze odnośnie tego co oferuje pro na przykładzie nadchodzacego Killing Floora 2 Dla 4K TV - 1800p uspcalowane "czekerbordem" do 4K, ultra tekstury, dynamiczne cienie i płynne 60 klateczek. Dla Full HD TV - 1080p, supersampling, ultra tekstury, dynamiczne cienie i płynne 60 klateczek. Także jakby tak miała wyglądać przyszłość dla tej konsoli, to myślę, że w takiej cenie nie ma co wybrzydzać. 1080 i betonowe 60/30 (zależnie od gry bo jak wiemy nie będą dzielić graczy na starych ps4 w multi) to jak dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Sony nie mowi o przewadze PS4Pro nad zwykła aby nie zabic sprzedazy slima. Pro jest skierowane do konsumenta który sam wyłapie te róznice, a Januszowi nie mozna mieszac w bani. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Welna Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 @B Killing Floor 2 ma problem z utrzymaniem tych 60 fpsow w trybie 4k, takze nie takie plynne. Czasami nawet do 30 spada. Mozliwe ze premierowa wersja troche sie poprawi pod tym wzgledem, ale watpie. Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60... No poki co wszystko wskazuje na to ze 1080p/60fps nie bedziemy mieli w grach ktore na normalnym modelu PS4 w 30 beda chodzic. Sony za bardzo sie skupia na tym swoim '4Kinda' i posiadacze HDTV beda czerpali najmniej korzysci z posiadania PROsiaka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Bansaj ale jak masz Full HD to 60 klatek w 1080 jest do zrobienia, no ale kwestia czy będą a nie przedział od 33-59. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 256 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60... No poki co wszystko wskazuje na to ze 1080p/60fps nie bedziemy mieli w grach ktore na normalnym modelu PS4 w 30 beda chodzic. Sony za bardzo sie skupia na tym swoim '4kinda' i posiadacze HDTV beda czerpali najmniej korzysci z posiadania PROsiaka. To nie sa dobre wiesci. Zacznie sie gonienie zajaczK4 bo nowe technologie panie, jakos te telewiozry 4k trzeba wypchnac. I tak beda przez kolejna dekade. Ehh, nie mam sily. Odpale se szaraka. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 zajaczK4, dobre, dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 To jak, bierze ktoś na premierę? ja chcialem, ale bluber mi xboxa pozyczyl i swietnie sie bawie, wiec wezme prosiaka w grudniu jakos z last guardian i final fantasy xv. Jak okaze sie, ze to pro to tylko pierdniecie mocy i wiekszosc gier nie ma AAx1 w 1080/60 to kupuje slimke, ogrywam te max 5 wartych uwagi gier czekajac na info o Scorpio i jak co zmieniam bandere. no fajnie, ale na xboxie nie ma dla mnie gier, doja tylko trzy serie od lat, wiec o zmianie barw nie ma mowy. Lubie japonskie gry, a na konsoli micro tego nie dostane w takich ilosciach jak na sprzecie Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 251 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Jeszce zróbcie kolejne CW na temat Xone S i Nintendo... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi