Opublikowano 11 listopada 20168 l Ciekawe co SoNy zrobi po xbox scorpio. Wypuści ps4 pro4K? czy odda wyższość xboxa? Nigdy nie sądziłem że takie fanaberie zaczną się dziać w środowisku konsol. Przyszło mi namyśl że żywot ps4 jak i xbox one może być krótki i wyjdą szybciej następne generacje konsol ale półprodukty? Wstydził by się MS i Sony za taki żer na graczach. Smutne jest to że zaczną wychodzić gry które ps4 i xbox one nie dogonią swoich mocniejszych półproduktów a programiści zaczną olewać słabsze modele. Narazie mówią że pro nic nie zmieni w środowisku gier słabszej ps4 itp... aha oho tyle mogę napisać od siebie..... poczekamy zobaczymy słowność. Czas konsol przeminoł zaczeła się epoka dzielenia na tych lepszych i gorszych jak były wojenki z obozów konsol to teraż dojdzie walka w tych samych obozach. Ale dla każdego przecież najważniejszy jest gracz oczywiście zaraz po "$" No ta "pól generacja" to słaba opcja ale póki nowy sprzęt będzie w cenie 1/2 nowego telefoniku to nie będę strasznie rozpaczał.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Szkoda tylko że dobry hdr kosztuje prawie dwa razy tyle co nowy telefonik. Wiem że dzięki temu gierki ogromnie zyskują ale kasę trzeba wyłożyć. Taka branża.
Opublikowano 11 listopada 20168 l No ale już tv nie trzeba wymieniać co generację. Inaczej, takie hobby. Zawsze można znaczki zbierać i zapomnieć postępie technologicznym:)
Opublikowano 11 listopada 20168 l Głupotą jest po prostu brak w tych niektórych grach łatki dla posiadaczy tv full hd. ( Sony powinno to wymuszać, choć jak będę to kontrolować jak tekst, że nie może być gorzej to ci za różnica ) I wychodzi na to, że jak jakaś gra jest zrobiona tylko pod 4k, to posiadacze starszych telewizorów grają na tych samych ustawieniach i z taką samą liczbą klatek na sekundę. Edytowane 11 listopada 20168 l przez Moldar
Opublikowano 11 listopada 20168 l Ciekawe co by mówił jakby sam osobiście sprawdził gierki w 4k z hdr na dobrym tv? Napewno byłby wtedy bardziej przekonujący w swoich osądach.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Potwierdzam. Granie w 4k i hdr to inna liga. Mam swoją Bravie fhd która pięknie eksponuje gry ale jak widziałem u Weskera Bravie 4k z hdrem to serio inna jakość. I to na zwykłej PS4 z dodanym wsparciem hdr. Edytowane 11 listopada 20168 l przez Nemesis
Opublikowano 11 listopada 20168 l No a hdr dopiero rozwija skrzydła w 4k(na pro) więc sam sobie odpowiedz jaka to szarpie gałki oczne:)
Opublikowano 11 listopada 20168 l DF piszą że gry w 4k działają niekiedy wolniej niż na bazowej PS4. Prawda to?
Opublikowano 11 listopada 20168 l Pewnie prawda, po chOOja się pakowali się na siłę w 4k, hdr I inne sraki. Wystarczyło betonowe 60 klatek i full HD i spokój.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Akurat hdr to największy przełom w branży video od czasu sd na hd. Do tego żeby był on w pełni efektywny musi być w 4k ale pewno przetestowałeś sam na kilku grach i ci się poprostu to nie podoba... Z tym działaniem wolniej to nie mam pojęcia. Ograłem kilka gier i nic nie zauważyłem. Chyba że to takie spadki jak na tym filmiku z TLoU czyli z 60 na 55. To ja bankowo nie zauważę tego. Edytowane 11 listopada 20168 l przez balon
Opublikowano 11 listopada 20168 l Czy yeti moze podac nr modelu ps4 pro który posiada? Bo jak już pójdę do sklepu to wolę te wersję bez tych bzdur o ktorych mowią wszystkie portale.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Nie porownywalbym przejscia z sd na hd do fhd na 4k hdr, mimo wszystko wtedy to byl przeskok spory, teraz to maly kroczek naprzód.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Jaki film ci to pokazał na yt w 480p czy z viveo w 240p? Przez 2 dni ograłem ileś takich gierek i efekt jest niesamowity. Strasznie dopakowało to stare tytuły i aż "strach" pomyśleć jak to wykorzystają w nowych tytułach. Widzę że wygląda to tak. Ludzie którzy ograli to na żywo, nawet tacy spece jak gmeru są tym zachwyceni. Osoby, które tego nie posiadają, a widzę czerpią z filmików hejtujà, mega umiejszają itp. Koleś a jak u Ciebie PS4 pro, grzeje się, hałasuje?xD @milan ja ci też mogę podać moją serię Edytowane 11 listopada 20168 l przez balon
Opublikowano 11 listopada 20168 l Beka z prosiaka... Z drugiej jednak strony to nie wina Sony, że devi maja wy(pipi)ane na ten sprzęt.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Większą podjarkę miałem przy przejściu z kineskopa na 720p. To odpalenie Uncharted 1 w 2008 na "nowym" samsungu hd ready A 4K HDR chyba najbardziej zrobi wrażenie na tych, którzy siedzieli ostatnie lata pod kamieniem z telewizorem 720p hd ready. Jak na razie odpaliłem uncharted 4 w HDR i większy opad szczeny wywołują filmiki-demka, a nie gierka. Chociaż nie wiem, ale podobno nowa Forza dobrze oddaje jakość HDR. Edytowane 11 listopada 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 11 listopada 20168 l No wiadomo że sd>hd to mega większe wydarzenie ale od tego czasu nie było tak istotnego bajeru w tv video jak combo 4k+hdr. Grzybi w gierkach na pro najlepiej 4k i hdr wyglàda jak coś w NBA2k17 (lepiej niż życie) i First Light.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Ciekawa analiza kultury pracy PS4 Pro od Richarda Leadbettera (df) Wynika że najmniejszy pobór mocy jest w slimkach czyli CUH 2000 a Pro i tak zżera nieco mniej niż premierowe CUH 1000. W sumie przy mocniejszych komponentach to i tak jakiś sukces. Ale nie podkrecali aż tak mocno procesora przy Pro czyli CUH 7000. Edytowane 11 listopada 20168 l przez Nemesis
Opublikowano 11 listopada 20168 l Ja pierdziele, chyba nie wytrzymam do grudnia z zakupem i zaraz zamówię Pro to jest to! Edytowane 11 listopada 20168 l przez Wesker
Opublikowano 11 listopada 20168 l Właśnie odpaliłem Wieśka i widzę że go też upscaluje do 4k mimo że w xmb mam ustawioną ma auto rozdziałkę. Zostawić te skalowanie czy wymusić systemowo 1080p w gierkach bez łatki?
Opublikowano 11 listopada 20168 l Koleś a jak u Ciebie PS4 pro, grzeje się, hałasuje?xD Ja jeszcze nie mam:< ale widzialem to i owo. Zeby nie bylo, nie hejtuje i nie umniejszam pro. Wiecej, pewnie kupie w Grudniu-Styczniu jak jakies fajne promo rzuca albo ciekawe bundle. Po prostu przeskok z sd na hd byl ogromny, tutaj jest to krok do przodu, ale dosyc maly.
Opublikowano 11 listopada 20168 l Większą podjarkę miałem przy przejściu z kineskopa na 720p. To odpalenie Uncharted 1 w 2008 na "nowym" samsungu hd ready A 4K HDR chyba najbardziej zrobi wrażenie na tych, którzy siedzieli ostatnie lata pod kamieniem z telewizorem 720p hd ready. Jak na razie odpaliłem uncharted 4 w HDR i większy opad szczeny wywołują filmiki-demka, a nie gierka. Chociaż nie wiem, ale podobno nowa Forza dobrze oddaje jakość HDR. Oj Forza daje radę i to zdrowo, ale tak czy siak przesiadka z kineskopu na HD to jednak było coś więcej
Opublikowano 11 listopada 20168 l Koleś a jak u Ciebie PS4 pro, grzeje się, hałasuje?xD Ja jeszcze nie mam:< ale widzialem to i owo. Zeby nie bylo, nie hejtuje i nie umniejszam pro. Wiecej, pewnie kupie w Grudniu-Styczniu jak jakies fajne promo rzuca albo ciekawe bundle. Po prostu przeskok z sd na hd byl ogromny, tutaj jest to krok do przodu, ale dosyc maly. Bez urazy ale dla mnie to taki trochę argument z doopy jest. Do czerwca grałem na 32-calowym Samsung 720p. Po przeskoku na Bravie 50" przeskok był dla mnie ogromny. Tym razem to od tego ile wydamy kasy zależy różnica w jakości obrazu. Samo kupno konsoli nie wystarczy do tego aby od razu krzyczeć z zachwytu nad lepszymi detalami i obrazem. Im lepszy hdr w tv tym większa poprawa. Wszędzie podkreślają to w analizach Pro.
Opublikowano 11 listopada 20168 l No ale przeciez ja sie z tym zgadzam. Po prostu nie ma co porównywać tego z przejsciem z sd na hd. Edytowane 11 listopada 20168 l przez Koleś88