mattaman 294 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 No ale jak odpalam też w 1080p jest tak samo, plus takie W3 nie ma tej przypadłości. Ogólnie mało istotne bo w graniu nie przeszkadza. Tylko byłem ciekaw jak u innych PROsiaczków z tv UHD. U mnie jest ok, gry bez patcha wyglądają tak samo jak na tv FullHD. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 Balon - nie mam tv 4k ale mi chodziło o coś innego (może źle zrozumiałem) - z tego co czytam miałeś tv fhd i teraz masz 4k. Alien na fhd na tv fhd bedzie zawsze inaczej wygladał niz na tv 4k przy sygnale fhd. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 Konsola puszcza cały czas 4K, więc skaluje gry 1080p do 4K. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 29 listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 29 listopada 2016 (edytowane) No ale jak odpalam też w 1080p jest tak samo, plus takie W3 nie ma tej przypadłości. Ogólnie mało istotne bo w graniu nie przeszkadza. Tylko byłem ciekaw jak u innych PROsiaczków z tv UHD. U mnie jest ok, gry bez patcha wyglądają tak samo jak na tv FullHD. U mnie też tak było. Może ten Alien tak wyglądał? Z drugiej strony wali mnie to:) Edyta: ewidentnie coś z tym Alieniem jest nie tak (albo on tak miał zawsze). Sprawdziłem świeżo zakupione Inside i Shadow of The Beast i wyglądają piknie przeskalowane do 1080p. Edytowane 29 listopada 2016 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
FreakyFriday 0 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Drodzy forumowicze, Jako, iż posiadam od jakiegoś czasu Samsunga UE43KS7500S, postanowiłem sprawić sobie PS4 Pro. Niestety, nie jestem w stanie uruchomić na tej konsoli HDR. Przełączenie w tryb HDMI UHD Color sprawia, że obraz gaśnie... i nie ma sygnału. Support Sony niestety dno i wodorosty, zrzucają winę na Samsunga - a że Xbox One S na tym samym TV działa, to już ich nie interesuje. Z kolei Samsung, chyba słusznie, zauważa, że nie jest to pierwszy problem tego typu, ale nic konkretnego także nie potrafią zasugerować. Czy komuś udało się przewalczyć taki problem? Będę wdzięczny za wszelkie porady Cytuj Odnośnik do komentarza
tadel 2 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Małe pytanko, temat HDR na Ps4, przeczytany? Cytuj Odnośnik do komentarza
mattaman 294 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Spróbuj na innym kablu. Cytuj Odnośnik do komentarza
FreakyFriday 0 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Małe pytanko, temat HDR na Ps4, przeczytany? Tak. Sprawdziłem już różne konfiguracje ustawień - auto, nie-auto. Sprawdziłem dwa kable (skoro ten od XO działa z XO to z Pro też powinien...). Zrobiłem reset konsoli do ustawień fabrycznych. Przeinstalowałem nawet fw... Bez skutku. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 A na jakiej grze testujesz? Np. Uncharted 4, czy Infamous first light ma HDR, a nie każda gra. O tym, że jest HDr, będziesz miał monit po odpaleniu "wyświetlany jest obraz HDR". No i updejtuj soft i w pleju (fw, patche), jak i w tv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szymek 1 048 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 A moze zmien gniazdo w tv i podepnij pod drugie wyjscie Cytuj Odnośnik do komentarza
FreakyFriday 0 Opublikowano 2 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 grudnia 2016 Nie rozumiesz. Ekran gaśnie po włączeniu UHD Color, niezależnie od tego, czy mam włączoną grę z HDR, grę bez HDR, czy jestem w menu konsoli. Na szczęście problem wygląda na zażegnany - a właściwie rozwiązany częściowo. Support Samsunga zasugerował, że w trybie 2160p-RGB wygięty KS może emulować 12-bit poprzez rozpraszanie i PS4 Pro głupieje. Przełączyłem więc na sztywno w menu serwisowym konsolę na 2160p-YUV420. Potem odpiąłem konsolę, zresetowałem TV do fabrycznych i podłączyłem wszystko raz jeszcze. O dziwo, obraz z włączonym UHD Color wreszcie się pojawił, tyle tylko, że sporadycznie migotał i zacinał się wówczas dźwięk. Podmieniłem kabel HDMI na gruby, miedziany, ale to niewiele dało. Dopiero po wyłączeniu HDCP, konsola śmiga jak powinna w trybie HDR. I teraz telewizor prawidłowo wykrywa sygnał, tzn. w menu wyświetla mi UHD Mode, a w grze z HDR, np. TLoU - HDR Mode. Zatem wszystko wygląda na działające. Netflix i tak oglądam na Smart TV, więc brak HDCP mnie nie boli, o ile nie wyjdzie jakaś gra wymagająca tegoż. A teraz pozostaje tylko czekać na update softu w PS4 lub TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 3 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2016 Nie wiem jak bedzie przy innych grach, ale konsoli w ogole nie slychac przy FFXV Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 3 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 grudnia 2016 (edytowane) Przy takich wymagających tytułach jak U4 czy Until Dawn, a nawet Doom już dawno nie uświadczyłem hałasu z konsoli jumbo jeta to i myślę, że i w przyszłych grach typu Horizon gdzie grafika stoi na wysokim poziomie to nie ma mowy o hałasie, skoro konsola potrafi pracować cicho przy U4, a śmiem twierdzić, że to będzie ten sam poziom graficzny. Chyba, że trafisz na wadliwy egzemplarz to wymień szybko na sprawny. Edytowane 3 grudnia 2016 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
cubasa 3 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Warto kupić ps4 pro dla tv full hd ? Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Jak masz 50 czy 55 cali to warto. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 a jak 46'? Yeti co to za zależność? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 No oczywiście, że warto brać. Po co brać starszą, słabszą konsolę, skoro jest nowa, potężniejsza i gwarantuje w przyszłości ładniejsze gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Papaj 465 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Warto nawet do 40 cali. Cytuj Odnośnik do komentarza
cubasa 3 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Mam full hd 55 cali j6300. Po wczorajszym psx musze znowu kupic ps4 xd Aktualnie mam xone ale chce kupic pro...ale widze ze kazdy poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Mimo wszystko Pro > Slim niezależnie od posiadania TV, za minus w slimie to brak optyka, który dyskwalifikuje zakup konsoli Cytuj Odnośnik do komentarza
cubasa 3 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 Slim wogole nie wchodzi w gre xd Cytuj Odnośnik do komentarza
czeskimaster 3 260 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 (edytowane) W ogóle to pro jest pomijane w sklepach czy gazetach promocyjnych itd. W takim np MM na wstępie Slimka, Pro gdzieś zakopane między Slimkami.Zero HajpU Edytowane 4 grudnia 2016 przez czeskimaster Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 989 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 (edytowane) Z tym Prosiakiem to jest trochę inaczej, kto siedzi i obeznany jest w temacie to go kupi, a januszom wciskają slima mimo wszystko, bo cena to raz, dwa mało kto ma jeszcze telewizory 4k hdr, a trzecie ostatnio w mm czy saturnie (ten sam właściciel) to jest trochę na palecie tych konsol Pro, nie ma mowy, że będzie zastój z Nimi. Obstawiam, że na Horizon zrobią może jakiegoś bundle z Pro i hype będzie. Edytowane 4 grudnia 2016 przez Faka Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 977 Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 a jak 46'? Yeti co to za zależność?Czym większy tv, tym bardziej widać różnice na korzyść PRO. Najlepiej mieć 65 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 4 grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 grudnia 2016 róznica między zakupem pro a slim imo w kwestii finansowej ciężki ORZECH (hehehe) do zgryzienia, slimke 500gb idzie kupić za 1000-1050zł za 1200zł z fifą, Prosiaka 1750zł za golasa, pytanie czy te 700zł między slim a pro to dealbreaker. Tak jak piszecie, jak ktoś ma audio na optyka to nie ma co się zastanawiać, ale ten marketnig sony co do pro mnie niepokoi, mało o tym trąbią pytanie co oni tam planują. Zastanawiam się ok kilku dni między slimem a pro i nie wiem ;/ vr nie planuje, optyk mnie nie interesuje, pytanie czy dla kilku gierek warto pchać się w pro. problemy pierwszego świata. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi