grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 No już drugi raz, po tym jak plejkę zostawiam w trybie wolnossącym (pobieranie gierek), to po normalnym włączeniu zrobiło mi się to: Je.bana konsola się chyba przegrzewa! Chodzi głośno jak Ursus, przegrzewa się, tylko czekać na YLOD. No i mam tv 4K HDR i chcę google VR, i teraz za każdym razem, jak znowu będe chciał 4K HDR, to muszę odłączyć google i podłączać starym kablem HDMI, bo google nie wspierają 4K HDR. Ja (pipi)ie, co za niedopracowany produkt. O obsłudze płyt Ultra HD, nie wspomnę. ps. w sumie ponarzekam dalej. Wkurza mnie ten sklepik, gdzie nie są wyraźnie oznaczone gierki z PS2. Potem płacę 80 złotych za kolekcję Metal Slug, a się okazuje, że to emulacja gierki z PS2 - czyli gra wygląda biednie. Niech oni te gry jakoś oznaczają. 2 Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tam niedawno Slima kupiłem z dwoma padami 700zł taniej niż ten cud technologii PROfesjonalnej, jeśli za te dwie wersje są odpowiedzialne te same osoby, to powinny dawno stracić posadę, bo ten Slim, to tylko z wyglądu Slim, a wyje tak samo jak wyła normalna wersja. Kultura pracy tego sprzętu to nie ma startu do tego co robi MS, myślałem że Sony się w końcu nauczyło po 3 latach robić ciche konsole, ale widać nie. Cytuj
Kyokushinman 38 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Napisz tak na GO to od razu Irasy cie zjedzą Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Myślałem że grzybiarz wkleił Stereogram i już zaczynałem się wpatrywać co tam ciekawego jest ukryte Cytuj
BieŃ 923 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Wygrzeje sie wam pasta na procku to i pro wam bedzie latac po pokoju ;] poczekajcie do lata xD Cytuj
Gość suteq Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tam niedawno Slima kupiłem z dwoma padami 700zł taniej niż ten cud technologii PROfesjonalnej, jeśli za te dwie wersje są odpowiedzialne te same osoby, to powinny dawno stracić posadę, bo ten Slim, to tylko z wyglądu Slim, a wyje tak samo jak wyła normalna wersja. Kultura pracy tego sprzętu to nie ma startu do tego co robi MS, myślałem że Sony się w końcu nauczyło po 3 latach robić ciche konsole, ale widać nie. Mój slim jest cichy. Pamiętam jakie były filmiki przy Rocket League czy Uncharted 4 i konsola podczas grania w obie gry jest cichutka. Jest to poziom hałasu na poziomie mojego starego XO fata - niemal niesłyszalny. Oczywiście konsola hałasuje gdy instaluje gierkę na dysku ale potem napęd przestaje mielić płytę i już jest ok. Tylko raz miałem suszarkę jak grałem w InFamous: First Light ale też szybko ucichło. Zobaczymy jak konsola pobędzie u mnie dłużej. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tam niedawno Slima kupiłem z dwoma padami 700zł taniej niż ten cud technologii PROfesjonalnej, jeśli za te dwie wersje są odpowiedzialne te same osoby, to powinny dawno stracić posadę, bo ten Slim, to tylko z wyglądu Slim, a wyje tak samo jak wyła normalna wersja. Kultura pracy tego sprzętu to nie ma startu do tego co robi MS, myślałem że Sony się w końcu nauczyło po 3 latach robić ciche konsole, ale widać nie. Mój slim jest cichy. Pamiętam jakie były filmiki przy Rocket League czy Uncharted 4 i konsola podczas grania w obie gry jest cichutka. Jest to poziom hałasu na poziomie mojego starego XO fata - niemal niesłyszalny. Oczywiście konsola hałasuje gdy instaluje gierkę na dysku ale potem napęd przestaje mielić płytę i już jest ok. Tylko raz miałem suszarkę jak grałem w InFamous: First Light ale też szybko ucichło. Zobaczymy jak konsola pobędzie u mnie dłużej. Moja tak lubi sobie odlecieć I niepokojąco mocno się nagrzewa. Ciężko trawi tego MGS'a, ale przyznam, że jak tylko konsolę odpaliłem i ujrzałem menu, to pojawiła się nadzieja, bo chodziła na prawdę cichutko. No ale czar szybko prysł. Cytuj
oFi 2 467 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 To są procesory AMD z chłodzeniem podstawowym. Kupcie sobie pieca z amd i odpalcie jakąkolwiek gierke na tym chłodzeniu. Od razu wam sie przypomni kultura pracy PS4. Te procesory sa budżetowe z defaultowym chłodzeniem od wielu wielu lat. Radeony ta sama historia. Jak chcesz mieć cisze w pokoju przy stresie procka - płacisz wiecej i kupujesz nvidia + intel Jak chcesz zaoszczędzić na chłodzeniu i kulturze pracy radiacji - płacisz mniej i bierzesz AMD + Radeon Szkoda tylko, że Sony nie daje takiego wyboru, ale patrząc co się dzieje, to niedługo będzie sony sygnowane AMD lub Intelem Cytuj
balon 5 342 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 No już drugi raz, po tym jak plejkę zostawiam w trybie wolnossącym (pobieranie gierek), to po normalnym włączeniu zrobiło mi się to: Je.bana konsola się chyba przegrzewa! Chodzi głośno jak Ursus, przegrzewa się, tylko czekać na YLOD. No i mam tv 4K HDR i chcę google VR, i teraz za każdym razem, jak znowu będe chciał 4K HDR, to muszę odłączyć google i podłączać starym kablem HDMI, bo google nie wspierają 4K HDR. Ja (pipi)ie, co za niedopracowany produkt. O obsłudze płyt Ultra HD, nie wspomnę. ps. w sumie ponarzekam dalej. Wkurza mnie ten sklepik, gdzie nie są wyraźnie oznaczone gierki z PS2. Potem płacę 80 złotych za kolekcję Metal Slug, a się okazuje, że to emulacja gierki z PS2 - czyli gra wygląda biednie. Niech oni te gry jakoś oznaczają. Ty to masz pecha. Pierw TV, teraz konsola. Coś chyba nie dana jest ci ta generacja 4k UHD Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Też szukaliście czegoś zboczonego na screenie od Grzybiego? 2 Cytuj
easye 3 372 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Grzybiarz u mnie tez sie cos takiego zdarzylo, jakby sygnalu nie bylo - polaczona poki co przez amplituner, ale jest cicha, nie przegrzewa sie, restart pomogl, wiec olalem. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 To jest loteria z tym działaniem odrzutowca. Ale fakt faktem z tego co ludzie piszą to zdarza sie to zbyt czesto. No ale kasa sie zgadza to sony (pipi)i. Cytuj
kanabis 22 469 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Też szukaliście czegoś zboczonego na screenie od Grzybiego? Z poczatku myslalem ze mu ktos kamerki zakodowal Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Co do kamerek, to mam tą kamerkę do VR i mam pytanie, da się rozmawiać z kimś za pomocą tejże kamerki? Mam znajomą za granicą, kumpla w Poznaniu, chętnie bym z nimi pogadał na kamerce Cytuj
Figuś 21 173 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Nie ma czegoś takiego jak na PS3 że kilka osób przez kamerki mogło gadać. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tam niedawno Slima kupiłem z dwoma padami 700zł taniej niż ten cud technologii PROfesjonalnej, jeśli za te dwie wersje są odpowiedzialne te same osoby, to powinny dawno stracić posadę, bo ten Slim, to tylko z wyglądu Slim, a wyje tak samo jak wyła normalna wersja. Kultura pracy tego sprzętu to nie ma startu do tego co robi MS, myślałem że Sony się w końcu nauczyło po 3 latach robić ciche konsole, ale widać nie. Mój slim jest cichy. Pamiętam jakie były filmiki przy Rocket League czy Uncharted 4 i konsola podczas grania w obie gry jest cichutka. Jest to poziom hałasu na poziomie mojego starego XO fata - niemal niesłyszalny. Oczywiście konsola hałasuje gdy instaluje gierkę na dysku ale potem napęd przestaje mielić płytę i już jest ok. Tylko raz miałem suszarkę jak grałem w InFamous: First Light ale też szybko ucichło. Zobaczymy jak konsola pobędzie u mnie dłużej. Moja tak lubi sobie odlecieć I niepokojąco mocno się nagrzewa. Ciężko trawi tego MGS'a, ale przyznam, że jak tylko konsolę odpaliłem i ujrzałem menu, to pojawiła się nadzieja, bo chodziła na prawdę cichutko. No ale czar szybko prysł. No jak nie ma podstawki i blokuje się przez to przepływ powietrza to nie ma się co dziwić, że się grzeje i wyje. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tam niedawno Slima kupiłem z dwoma padami 700zł taniej niż ten cud technologii PROfesjonalnej, jeśli za te dwie wersje są odpowiedzialne te same osoby, to powinny dawno stracić posadę, bo ten Slim, to tylko z wyglądu Slim, a wyje tak samo jak wyła normalna wersja. Kultura pracy tego sprzętu to nie ma startu do tego co robi MS, myślałem że Sony się w końcu nauczyło po 3 latach robić ciche konsole, ale widać nie.Mój slim jest cichy. Pamiętam jakie były filmiki przy Rocket League czy Uncharted 4 i konsola podczas grania w obie gry jest cichutka. Jest to poziom hałasu na poziomie mojego starego XO fata - niemal niesłyszalny. Oczywiście konsola hałasuje gdy instaluje gierkę na dysku ale potem napęd przestaje mielić płytę i już jest ok. Tylko raz miałem suszarkę jak grałem w InFamous: First Light ale też szybko ucichło. Zobaczymy jak konsola pobędzie u mnie dłużej. Moja tak lubi sobie odlecieć https://www.youtube.com/watch?v=leuMkQG4cqo I niepokojąco mocno się nagrzewa. Ciężko trawi tego MGS'a, ale przyznam, że jak tylko konsolę odpaliłem i ujrzałem menu, to pojawiła się nadzieja, bo chodziła na prawdę cichutko. No ale czar szybko prysł. No jak nie ma podstawki i blokuje się przez to przepływ powietrza to nie ma się co dziwić, że się grzeje i wyje. Ale ona i pionowo tak chodzi więc to nie robi żadnej różnicy Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Aha to nie wiem. Moja slim z oficjalną podstawką tylko głośno chodzi w menu Uncharted 4 oraz po dłuższym graniu w Bloodborne. Jak widać wszystkie modele PS4 to loteria i trzeba chyba mieć szczęście aby trafić na cichą. Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 MGSV śmiga w 60 klatkach więc to też większe obciążenie. Ogólnie jeśli konsola nie pokazuje grafiki , tylko np ekran ładowania , to jest cichutka Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 u mnie pro chodzi cicho i nie ma problemu z trybem czuwania, ostanio konsola chodzila 7h non stop i byla tylko lekko ciepla no ale to trzeba szanowac marke Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 (edytowane) 6hz BloodBorne ostatnio i zero jakichkolwiek szeptów z konsoli. Loteria. Ale nagrzewa się strasznie. Edytowane 2 stycznia 2017 przez Papaj Cytuj
Godot 416 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja tym razem trafiłem bardzo dobrze. Konsola jest nieznacznie głośniejsza niż Xbox One, co w porównaniu do mojej poprzedniej PS4 jest niesamowitym krokiem do przodu. W każdym razie spokojnie da się grać w nocy Cytuj
Faka 3 991 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 (edytowane) Tak jak i moja konsola Pro od czasu premiery nic nie zająknęła i żadnego odrzutowca, odpukać, a jest mocno katowana, a zaraz 2 miesiące minie od kupna. Beka, że niektóre egzemplarze są wadliwe, totalna loteria. Edytowane 2 stycznia 2017 przez Faka Cytuj
Masamune 152 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Tak jak i moja konsola Pro od czasu premiery nic nie zająknęła i żadnego odrzutowca, odpukać, a jest mocno katowana, a zaraz 2 miesiące minie od kupna. Beka, że niektóre egzemplarze są wadliwe, totalna loteria. Masz MGS albo Bloodborne? Pokażcie mi jak chodzi -sprawna- konsola, bo dla mnie cicha PS4 to coś nierealnego... Cytuj
YETI 10 993 Opublikowano 2 stycznia 2017 Opublikowano 2 stycznia 2017 Ja mam stary model PS4 i jest tak cicha jak ps3 slim, obojętnie w co gram, raz na jakiś czas wiatrak wskakuje na wyższy bieg, ale po chwili ponownie jest cichy. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi