Arm9_Team 22 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Nie mogę pojąć jak można było zaprezentować taki syf. Konsola której jedynym powodem istnienia miała być "moc" nie nadaje się i do 4k (będzie ostre skalowanie) jak i do 1080/60 w nowszych grach ( starszy Rise of the Tomb Raider będzie w tej rozdzielczości wyświetlany tak jak Tomb Raider: Definitive Edition na "zwykłym" PS4 czyli ze sporymi spadkami, co potwierdzili twórcy). Konsola jeszcze nie miała premiery a już niedomaga i prezentuje półśrodki w sferze 4k jak i 1080/60. Zresztą ta ostatnia wartość w świetle zaprezentowanych informacji nie będzie nawet w większości przypadków brana pod uwagę jako dodatkowa opcja (pierwszy przykład, Andromeda), a jedynie skalowane 4k i 30 klatek ze spadkami. Edytowane 8 września 2016 przez Arm9_Team Cytuj
KarolJanuszGejmingu 471 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Ogólnie to co sony zaproponowało mi się podoba,co 3 lata nowa konsola, żadnych głupich remasterow tylko ściągasz patcha z lepszą grafika i frejmrejtem. W starsze tytuły też sobie pograsz i może te nowe jak bf1. Gdzie na Cq przy 64 graczach czasmi gra nie wyrabia i zamiast 60 klatek mamy 40. Cytuj
simonldz 21 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Ja mam podobnie, wolę wydać raz na trzy lata 1800 zł niż za jednym zamachem 4 kafle. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Póki co to niewiele wiadomo. 4k mnie nie interesuje, bo i tak mocy wystarczy na same kombinacje. Chcę zobaczyć jak będą działać gry w full hd, czy faktycznie będzie jakiś przeskok w grafice. Póki co same gdybanie, żadnych porównań, więc i decyzji z mojej strony nie ma. Najbardziej zastanawia mnie battlefield 1, tam sporo mogą zmienić na pro, full hd, stałe 60 klatek itp. Jak zmiany w grach będą dla mnie pozytywne, to Day one i gogle sobie poczekają. Edytowane 8 września 2016 przez Moldar Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Najbardziej zastanawia mnie battlefield 1, tam sporo mogą zmienić na pro, full hd, stałe 60 klatek itp. Jak zmiany w grach będą dla mnie pozytywne, to Day one i gogle sobie poczekają. Nic ci nie zmienią bo w multi musisz mieć taką samą wydajność jak na zwykłym PS4. Znaczy może FullHD oraz lepszą grafikę może dostaniesz ale 60 klatek pożegnaj. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Tyczy się to raczej gier, który mają zablokowaną liczbę klatek na 30. Taki battlefield zwalnia i to sporo w większości scenach, więc na pro powinno być płynnie. Cytuj
Mike 97 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Nic ci nie zmienią bo w multi musisz mieć taką samą wydajność jak na zwykłym PS4. Znaczy może FullHD oraz lepszą grafikę może dostaniesz ale 60 klatek pożegnaj. Czyli mogą zrobić 720p/60fps na Slimie i 1080p/60fps na Pro. Wydajność też będzie taka sama. Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Skąd Ty się wziąłeś Mike? Gdyby Sony kazało iść devom na takie kompromisy to by im się oberwało podwójnie. Edytowane 8 września 2016 przez MYSZa7 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Tyczy się to raczej gier, który mają zablokowaną liczbę klatek na 30. Taki battlefield zwalnia i to sporo w większości scenach, więc na pro powinno być płynnie. No to wtedy PROsi będą mieli przewagę mimo wszystko. Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 To się tyczy multiplayara. Ciekawe, czy Sony ma podobne zdanie o grach wyłącznie nastawionych na singiel? Cytuj
Mike 97 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Skąd Ty się wziąłeś Mike? Gdyby Sony kazało iść devom na takie kompromisy to by im się oberwało podwójnie. Jakie kompromisy? Przecież to najprostsze z rozwiązań. Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 To się tyczy multiplayara. Ciekawe, czy Sony ma podobne zdanie o grach wyłącznie nastawionych na singiel? No jak widać na przykładzie ROTR raczej nie. Cytuj
Moldar 2 249 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Tyczy się to raczej gier, który mają zablokowaną liczbę klatek na 30. Taki battlefield zwalnia i to sporo w większości scenach, więc na pro powinno być płynnie. No to wtedy PROsi będą mieli przewagę mimo wszystko. No ale w tym przypadku raczej tak będzie. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Panowie, od psx'a doczekaliśmy się dziwnych czasów. Jeszcze za PS2 było spokojnie ale od PS3 już wszystko co związane zgraniem idzie się lekko mówiąc yebać. 1 Cytuj
Papaj 465 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Panowie, od psx'a doczekaliśmy się dziwnych czasów. Jeszcze za PS2 było spokojnie ale od PS3 już wszystko co związane zgraniem idzie się lekko mówiąc yebać. Tym bardziej, jak się kupuje każdą konsole na premierę, nie? Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 (edytowane) Porównanko: Edytowane 8 września 2016 przez Ins Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 JEst gdzieś download tej wczorajszej transmisji w 4K? Cytuj
Ins 5 756 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Przydałby się jakiś direct feed z tych gierek, ale póki co tylko youtube ... Jedynie w trochę lepszej jakości jest materiał z Horizon, ale filmik bez HDR'a i widać kompresje tak czy inaczej =/ https://mega.nz/#!v8FQ3A5a!W19vBloYSQ1CTEZgTRNgMaKeXLgtk0FMWamFx2XnAPA Cytuj
Fanek 668 Opublikowano 8 września 2016 Autor Opublikowano 8 września 2016 Przeglądałem zdjęcia w wysokiej rozdzielczości i nie znalazłem otworów wentylacji, ktoś je widzi?Wiadomo coś o systemie chłodzenia - tak samo turbina?Na plus, że dodali USB z tyłu http://images.gamersyde.com/image__-32966-1_0012.jpghttp://images.gamersyde.com/image__-32966-1_0002.jpghttp://images.gamersyde.com/image__-32966-1_0005.jpg Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Nic niewiadomo. Dopiero wczoraj pokazali konsole. Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Przecież widać otwory wentylacyjne na pierwszym zdjęciu, są one pod spodem drugiego piętra. Generalnie wygląd p.r.o. jest kiepski, żal mi wymieniać moją premierową Niestety już to widzę jak devi olewają stary sprzęt.... Cytuj
agst 131 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Mam nadzieję, że jak najmniej ludzi kupi to coś i raczej się rzucą na slimkę. Od początku nie podoba mi się ten pomysł i mam nadzieję, że to się po prostu nie sprawdzi. A powyższa dyskusja tylko mnie przekonuje, że to wszystko idzie w złą stronę. Cytuj
walek 96 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Najbardziej zastanawia mnie battlefield 1, tam sporo mogą zmienić na pro, full hd, stałe 60 klatek itp. Jak zmiany w grach będą dla mnie pozytywne, to Day one i gogle sobie poczekają. Nic ci nie zmienią bo w multi musisz mieć taką samą wydajność jak na zwykłym PS4. Znaczy może FullHD oraz lepszą grafikę może dostaniesz ale 60 klatek pożegnaj. Docelo Docelowym targetem w bf1 to 60fps w multi,tak bylo na ps4 tylko w trybie dominacji w alfie. Na podboju to srednio 40fps (w alfie i becie). Ps4 pro, to jak lepszy komp-lepsza karta, ram, procek itd. Dlatego sobie nie wyobrazam, zeby wydajnosc bf1 byla taka sama jak na zwyklym ps4. Pro jest 2x mocniejszym sprzet, wiec na bank bedzie betonowe 60fp, a gorsza wersja czworeczki zaliczac bedzie permamentne dropy. Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 8 września 2016 Opublikowano 8 września 2016 Ale już developerzy mówią iż Sony nie chce aby gracze posiadający wersje PRO mieli przewagę w lepszej płynności i multi ma być ustawione na takim samym poziomie co zwykłe PS4. Oczywiście z czasem wyjdzie w praniu czy nie poświęcą jakichś trybów (tutaj chodzi o ogól gier z gatunku shooterów) na rzecz wersji PRO aby to chodziło płynnie albo obniżą liczbę klatek aby zwykła się nie krztusiła... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi